Slagwerkinstructeurs

S l a g w e r k i n s t r u c t e u r G e z o c h t

Op zoek naar een nieuwe muzikale leider en/of instructeur voor jouw slagwerkgroep? Plaats dan hier op deze pagina je vacature.

Ben je op zoek naar een nieuwe muzikale uitdaging dan kun je je oproep ook hier plaatsen.

Stuur je tekst, eventueel met foto naar info@slagwerkinfo.nl

Deze pagina is ook te vinden via www.slagwerkinstructeur.nl

. . . .

Ons Genoegen Montfoort zoekt instructeur voor slagwerkgroep

Muziekvereniging Ons Genoegen is opgericht op 7 april 1920 en bestaat uit het fanfare orkest, een leerlingen orkest, de jeugd/AMV, een egerländerkapel, een pretkapel en natuurlijk de slagwerkgroep! Onze slagwerkgroep heeft een belangrijke functie binnen de vereniging want zonder slagwerk kunnen wij geen straatoptredens verzorgen. De slagwerkgroep treedt meerdere keren per jaar op, zoals bijvoorbeeld tijdens Kids in Concert, de jaaruitvoering en verschillende fanfare optredens.
Tijdens de straatoptredens lopen we met snare, overslag en bekkens, maar tijdens een concert gebruiken we ook melodisch slagwerk zodat een heel ander geluid te horen is.

Wie zoeken wij:
Wij zoeken een enthousiaste slagwerkinstructeur voor zowel de wekelijkse drumstel lessen van de leerlingen, als de groepsrepetities. Je weet onze slagwerkers te motiveren en uit te dagen met verschillende straatrepertoires en concertwerken. Ook ben je bereid mee te denken over op welke manieren we nieuwe leden kunnen aantrekken. Om de slagwerkgroep naar een volgend niveau te tillen, zoeken we iemand die vakkundig is in (ongestemd) slagwerk en enige ervaring heeft met het instrueren van muzikanten.

Onze groepsrepetitie is op de dinsdagavond van 19:15 – 20:30 uur en daarvoor zal je aan een aantal leerlingen nog een drumstel les geven van een kwartier per leerling.

Je past bij ons als:
– je een enthousiaste en gedreven slagwerker bent;
– je toegankelijk bent in de omgang met leden van verschillende leeftijden en kan bijdragen aan het groepsgevoel;
– je in staat bent om motiverend en duidelijk les te geven om zo het beste uit iedereen te halen;
– je creatief bent en met nieuwe ideeën komt over het samenwerken met de andere onderdelen van de vereniging of het aantrekken van nieuwe leden!

Wat bieden wij:
Je krijgt natuurlijk de vrijheid in je werk om de repetities samen met de slagwerkgroep zo interessant en leuk mogelijk te houden.
Verder zijn wij een hechte muziekvereniging met leden uit alle leeftijdscategorieën. We organiseren verschillende evenementen (waaronder concerten, verenigingsdagen, BBQ’s en onze eigen festivals), waarbij je natuurlijk van harte welkom bent.

Inlichtingen: info@onsgenoegen-montfoort.nl

. . . .

Pasveer zoekt . . . . . Instructie (melodisch) Slagwerk

Voor onze slagwerkgroep en lyragroep hebben wij plek voor nieuwe instructeurs.

Pasveer. Al vele jaren een begrip in de korpswereld. De stichting Pasveerkorpsen Leeuwarden werd opgericht in 1960 en is dus al zestig jaar bezig om mensen te voorzien van muzikale en show technische hoogstandjes, op vele uiteenlopende evenementen.

De groepen van Pasveer zijn uniek in wat ze doen. Naast reguliere parades in binnen- en buitenland, flitsende shows op taptoes, is Pasveer ook toonaangevend met bijzondere projecten. Zij profileren zich regelmatig als geschikte act voor openingen of evenementen die speciaal op maat zijn geschreven

Onze instrumentale bezetting is uniek te noemen. Zonder koperwerk, maar met piccolo’s, dwarsfluiten en lyra’s gecombineerd met raditioneel slagwerk. Een breed arsenaal aan custom made slagwerkinstrumenten zoals marinetrommels, bongo’s, tomssets, latin percussion, bass drums en cymballs.

We gebruiken uiteenlopende technieken geinspireerd op diverse Europese culturen. Een mix van Bassler trom, Schotse stijl, Franse invloeden en traditionele rudiments wat wordt gecombineerd met ritmes uit Afrika, Brazillië en Japan.

Kijk voor meer informatie op www.pasveer.nl of mail voor vragen en of sollicitatie naar begeleiding@pasveer.nl

. . . .

Vacature instructeur drumband Voerendaal

Ben jij een gepassioneerde instructeur die barst van de innovatieve ideeën? Onze enthousiaste drumband, bestaande uit zeven leden, is op zoek naar een inspirerende instructeur die onze muzikale ambities helpt waarmaken!

Voerendaal kent een rijke slagwerkhistorie van meer dan 60 jaar. Onze huidige drumband is een samensmelting van de voormalige Drumband St. David en Drumband St. Joseph. In het verleden zijn door de drumband grote successen behaald op onder andere WMC’s, NK’s, en bondsconcoursen. De huidige drumband telt zeven leden, met een gemiddelde leeftijd onder de 23 jaar, met diverse capaciteiten wat betreft melodisch als ook ongestemd slagwerk. Onze groep is jong, energiek en klaar om nieuwe muzikale paden te betreden. We streven ernaar om met onze optredens enthousiasme, plezier en een wow-effect op ons publiek over te brengen, en te laten zien hoe leuk en divers slagwerkmuziek kan zijn.

Over de muziekvereniging:

Muziekvereniging Voerendaal is opgericht op 6 juli 2016 en is ontstaan door een fusie van twee Voerendaalse harmonieën: Harmonie Sint David, opgericht in 1907, en Harmonie Sint Joseph, opgericht in 1918. Op dit moment bestaat de vereniging uit een Drumband, Klarinetensemble, en Harmonieorkest.

Wat zoeken wij in een instructeur:

  • Passie voor het werken met jongeren: Je kunt goed omgaan met onze jonge doelgroep en weet hen te inspireren en motiveren. Hierbij heb je oog voor de kwaliteiten van elke muzikant.
  • Innovatieve ideeën: Je zit boordevol nieuwe ideeën en bent bereid om genres aan te pakken die niet standaard zijn voor een drumband.
  • Opbouw en groei: Je bent bereid om samen met ons de drumband uit te bouwen naar nieuwe hoogtes.
  • Arrangeren en aanpassen van partijen: Je bent bereid en hebt de vaardigheid om muziekpartijen te schrijven of om te schrijven zodat ze aansluiten op de groep.
  • Opleiding en ervaring: Je beschikt over de passende opleiding en/of aantoonbare ervaring.
  • Beschikbaarheid: Je bent beschikbaar op de donderdagavond, in overleg woensdag of vrijdag ook mogelijk.

Wat bieden wij:

  • Een enthousiaste en leergierige groep muzikanten.
  • De mogelijkheid om jouw creatieve ideeën en visie in praktijk te brengen.
  • Een ondersteunende en samenwerkende muziekvereniging.
  • Een passende compensatie, afhankelijk van ervaring en kwalificaties.

Ben jij de ideale kandidaat?

Lijkt deze functie jou op het lijf geschreven en wil je samen met deze groep groeien naar een mooie toekomst? Stuur dan je CV met motivatiebrief naar drumband@muziekvoerendaal.nl

We kijken uit naar jouw reactie!

Contact:

Voor vragen of meer informatie kun je contact opnemen met ons via drumband@muziekvoerendaal.nl

♪♫♪♫♪

KTSM zoekt . . . . . . . . .

Wij zijn:

Muziekvereniging KTSM is opgericht in 1895 en behoort daarmee tot een van de oudste verenigingen in de regio. De vereniging bouwt de laatste jaren actief aan een bloeiende en vernieuwende vereniging in een modern jasje.

KTSM bestaat uit een Slagwerkgroep, Harmonieorkest, Opstaporkest, Leerlingenorkest en Dweilorkest De Eigenheimers.

Wij zijn op zoek naar:

Kernwoorden voor wat de groep zoekt: Inspireren, Leren, Vernieuwen, Sociaal, Betrokken, maar vooral Enthousiast.

De slagwerkers zijn klaar om samen met de nieuwe instructeur nieuwe wegen in te slaan op gebied van instrumentarium, stijlen, soorten optredens en theatrale aspecten. De vereniging biedt hier alle ruimte voor en hoe meer “out of the box” hoe beter. De groep speelt hoofdzakelijk ongestemd slagwerk met hier en daar een uitstapje en repeteert op maandag van 20.00 tot 22.00 uur in het eigen verenigingsgebouw. (andere repetitiedagen in overleg)

Wij bieden:

KTSM biedt een fijne en veilige werkplek. Hoe we dit verder invullen, bespreken we graag in een persoonlijk gesprek. (Een maandagavond borrel behoort zeker tot de mogelijkheden).

Meer informatie of solliciteren?

Heb je nog vragen, neem dan contact op met Kelvin Huiberts via 06-48759612 of kelvin@ktsm.nl

Je motivatie en cv kun je sturen naar KTSM t.a.v. Gerlinde van Aken via secretariaat@ktsm.nl.

Een proefrepetitie voor de functie van instructeur is onderdeel van de selectieprocedure.

Voor meer informatie over de vereniging, kijk op onze website www.ktsm.nl of de social media kanalen.

♪♫♪♫♪

St. Jeanne d’Arc Noordwijkerhout zoekt slagwerkdocent

Muziekvereniging “St. Jeanne d’Arc” heeft per 11 september 2024 een vacature voor een slagwerkdocent.

Onze vereniging
St. Jeanne d’Arc is een in 1921 opgerichte muziekvereniging in Noordwijkerhout.
De vereniging bestaat uit diverse geledingen waaronder een Harmonie, VrijeTijdsOrkest, Leerlingenorkest en Majorettes. Bij elkaar zo’n 130 leden.
Hiernaast heeft de vereniging sinds september 2009 een eigen opleidingsprogramma.
Onze opleiding telt op dit moment ± 25 leerlingen op koper, hout en slaginstrumenten.
Binnen onze opleiding wordt er gestreefd een leerling kwalitatief sterk en muzikaal breed op te leiden. Omdat samenspelen één van de belangrijkste aspecten is binnen een muziekvereniging spelen leerlingen vanaf het begin van de opleiding al op verschillende niveaus samen. De leerlingen bij onze vereniging worden getoetst door deel te nemen aan de bondsexamens. Op dit moment is de vereniging bezig met aanpassen van het huidige opleidingsbeleid.

Functieomschrijving
Wij zijn opzoek naar een slagwerkdocent, die affiniteit heeft met het opleiden van leerlingen op de kleine trom en melodisch slagwerk.
Onze slagwerkopleiding bestaat momenteel uit 5 slagwerkleerlingen die individuele lessen volgen. Deze lessen worden op vrijdagmiddag gegeven in het verenigingsgebouw, maar kan in overleg met de leerlingen op een andere dag plaatsvinden.
Als slagwerkdocent draag je de verantwoordelijkheid voor de inhoud van de lessen en de organisatie hieromheen. Wanneer het aantal leerlingen en speelniveau het toelaat, is het opzetten van een slagwerkgroepje met leerlingen op vrijdagmiddag mogelijk.
Slagwerkleerlingen worden binnen onze opleiding zo breed mogelijk opgeleid om door te stromen binnen onze vereniging. Op dit moment verzorgen wij geen optredens meer met onze Marchingband omdat het aantal leden hiervoor niet toereikend is, maar we willen deze vaardigheden wel blijven aanleren.

Functie-eisen

Wij zijn op zoek naar een slagwerkdocent die:
– (Bijna) In het bezit is van een conservatoriumdiploma klassiek slagwerk of daarmee vergelijkbare opleiding;
– Pedagogisch sterk onderlegd is, vooral in de omgang met kinderen;
– Beschikt over goede didactische vaardigheden;
– Enthousiast, inventief, creatief en inspirerend is om muzikaal het maximale uit de leerling te halen;
– Ha/Fa/Bra-ervaring heeft;
– Ervaring met het raamwerkplan slagwerk van de LKCA is een pré;
– Affiniteit heeft met het opleiden van leerlingen volgens de module kleine trom;
– De balans tussen ambities en gezelligheid weet te vinden passend bij het verenigingsleven;
– een VOG kan overleggen.

Wat bieden wij?
Deelname in het instructie/docenten team van een bruisende en ambitieuze vereniging. Honorarium zal in overleg worden vastgesteld.

Belangstelling?
Voor inhoudelijke vragen over de vacature en de sollicitatieprocedure kan je contact opnemen met Mike Peschier; 06-11 70 84 07 | mike_peschier95@hotmail.com
Uw sollicitatie met motivatie en CV ontvangen wij graag per mail contact@stjeannedarc.nl.

♪♫♪♫♪

Showbrassband Thalita Vlaardingen zoekt slagwerkdocent

Slagwerk docent gezocht! Wij zoeken een docent voor individuele lessen voor 3 tot 5 leerlingen (jeugd en volwassenen).

Iemand met voldoende kennis en kunde die onze leerlingen kan opleiden tot volwaardige slagwerkers.

Ben je enthousiast of wil je meer informatie? Neem contact met ons op via bestuur@thalita.nl

♪♫♪♫♪

Oefening en Uitspanning Beek en Donk zoekt instructeur slagwerkensemble B

Slagwerkensemble B is een enthousiaste groep slagwerkers van diverse leeftijden en niveaus van leerlingen met een jaar les tot diploma A en B. We repeteren elke dinsdagavond van 18:00 tot 19:30 uur in het verenigingsgebouw, Muziekcentrum Het Anker in Beek en Donk.

We bespelen diverse slagwerkinstrumenten (gestemd en ongestemd) en spelen een breed repertoire, van klassieke muziek tot moderne composities en eigentijdse slagwerkmuziek. We treden regelmatig op tijdens concerten en toernooien en maken deel uit van de grote producties van Koninklijke Harmonie O&U, zoals onze promsconcerten “Slag om het Anker” en het Carnavalsconcert. Momenteel zijn de voorbereidingen voor een kersteditie van Slag om het Anker in volle gang.

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en gedreven slagwerkinstructeur om ons slagwerkensemble B te leiden.

Als slagwerkinstructeur ben je verantwoordelijk voor:
• Het leiden van de wekelijkse repetities;
• Het samenstellen van een uitdagend en gevarieerd repertoire;
• Het motiveren en coachen van de slagwerkers om hun muzikale vaardigheden te ontwikkelen;
• Het stimuleren van de teamspirit en het creëren van een plezierige leeromgeving.

Je past bij ons als:
• Je bent een enthousiaste en gedreven slagwerker met een passie voor muziek en slagwerk;
• Je hebt affiniteit met het werken met jongeren;
• Je bent in staat om een duidelijke en motiverende instructie te geven;
• Je bent een teamplayer met uitstekende communicatieve vaardigheden;
• Je bent flexibel en bereid om samen te werken met andere geledingen binnen de vereniging.

Wat bieden wij:
• Een leuke en uitdagende functie binnen een enthousiaste muziekvereniging;
• De kans om met getalenteerde jonge slagwerkers te werken;
• Een collegiale werkomgeving;
• Opleidingsmogelijkheden.

Diploma’s zijn geen vereiste, maar wel een pre.

Ben je enthousiast en denk je dat je de perfecte kandidaat bent voor deze functie? Stuur dan je motivatiebrief en CV naarslagwerk@oenu.nl

We nodigen je graag uit voor een kennismakingsgesprek om je meer te vertellen over deze functie en over O&U.

♪♫♪♫♪

Slagwerkgroep Concordia Reusel zoekt een instructeur

Muziekvereniging Concordia uit Reusel is opgericht in 1919 en bestaat uit een harmonie en een slagwerkgroep. De slagwerkgroep is sinds 1955 onderdeel van de muziekvereniging.

De focus van de slagwerkgroep is in de loop der jaren verschoven van marcheren en mars stilstaand naar podiumoptredens. De van oudsher ongestemde groep is uitgegroeid naar een mooie mix van ongestemd en melodisch slagwerk. Van de huidige bezetting van 14 spelers is driekwart ongestemd en een kwart melodisch. Met deze ervaren groep werden de laatste jaren slagwerkconcerten afgewisseld met deelnames aan een concours of ONSK. Een voorbeeld van een slagwerkconcert is het concept Beats Meet, waar de slagwerkgroep een muzikale combinatie zoekt met andere muzikanten. Momenteel wordt er toegewerkt naar de vierde editie van dit concept op 14 december 2024. Na deze editie is de groep op zoek naar een nieuw te ontwikkelen muzikale richting, om met de huidige bezetting een toekomstbestendige weg in te slaan.

PROFIEL INSTRUCTEUR

De slagwerkgroep is op zoek naar een nieuwe instructeur per 1 januari 2025. Deze instructeur voldoet idealiter aan het onderstaande profiel:

– Afgeronde HaFaBra-opleiding of vergelijkbaar niveau;
– Heeft ervaring met vergelijkbare slagwerkgroepen;
– Beschikt over muzikale creativiteit om samen met de groep een muzikale richting uit te zetten;
– Kan met de huidige bezetting invulling geven aan repetities met passende uitdaging voor leden van verschillende niveaus;
– Heeft passie voor slagwerk en kan dit enthousiast overbrengen naar de groep;
– Is toegankelijk in de omgang met leden van verschillende leeftijden en draagt bij aan het groepsgevoel.

INFORMATIEF

De slagwerkgroep repeteert op dinsdagavond van 20u00 tot 22u00. Het wijzigen van de repetitie-avond is bespreekbaar. De in aanbouw zijnde MFA De Kei te Reusel wordt de nieuwe repetitieruimte vanaf eind 2024. In verband met de bouw wordt er tijdelijk gerepeteerd in het gemeentehuis van Reusel.

Lijkt het je interessant om met deze groep aan de slag te gaan en herken je jezelf in het omschreven profiel? Richt jouw sollicitatie dan uiterlijk 15 september 2024 aan het bestuur van de muziekvereniging op onderstaand e-mailadres. Het traject zal bestaan uit een persoonlijk gesprek met een aantal bestuursleden en leden van de slagwerkgroep. Na een wederzijdse klik wordt de keuze onder andere gemaakt aan de hand van een proefrepetitie.

Muziekvereniging Concordia Reusel
t.a.v. Wendy Hendrikx

bestuur@concordiareusel.nl

♪♫♪♫♪

Amicitia Boerhaar zoekt een slagwerkinstructeur

Wij zijn op zoek naar een enthousisaste slagwerkinstructeur die ons team komt versterken. In deze veelzijdige rol ben je verantwoordelijk voor het lesgeven en leiden van onze slagwerkers tijdens de repetities, optredens en concerten. Je zult direct betrokken zijn bij de muzikale ontwikkeling en het enthousiasmeren van onze leden.

Werktijden:

  • Vaste repetitieavond op maandagavond van 19.30 tot 21.30 uur
  • Lessen vinden doorgangsplaats voorafgaand aan de repetities, met flexibiliteit in overleg
  • Deelname aan 2 a drie concerten per jaar en enkele zondag repetities

Vereisten:

  • Aantoonbare ervaring met slagwerke en percussie
  • Affiniteit met verenigingsleven en een passie voor muziek

Compensatie:

  • Een passende compensatie, afhankelijk van ervaring en kwalificaties
  • Extra waardering voor vaardighedenin het schrijven en arrangeren van slagwerkstukken

Meer informatie? Bezoek onze website www.showkorpsamicitia.nlof stuur een mail naar info@showkorpsamicitia.nl en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

♪♫♪♫♪

Deze pagina is ook te bereiken via www.slagwerkinstructeur.nl

Instructeurs

Adrie van Werd

Adrie is een professioneel drummer /slagwerker. Na het spelen van talloze theaterproducties met o.a. Simone Kleinsma ben ik De Drumschool begonnen om vooral jonge mensen de kneepjes van het drumvak te leren. Hier komen ook drummers die zich willen voorbereiden voor toelatingsexamen voor conservatorium of pop/rock academie. Maar ook veel leerlingen die in een orkest of slagwerkgroep gaan spelen komen hier de lessen volgen.

Op het ogenblik dirigeer hij de slagwerk groep & fanfare van de Graafstrooms Fanfare, slagwerkgroep Constantia Werkhoven en de malletband en fanfare KNA Zegveld. Ook componeer Adrie slagwerkstukken voor slagwerkgroepen waarvan een aantal worden uitgegeven bij www.drums2play.nl Voor meer informatie kunt u kijken op de site www.dedrumschool.nl

Annejaap van Eersel

Als negenjarig jongetje werd hij lid van Chr. Muziekvereniging “Crescendo” ‘s Gravenmoer en leerde trommelen bij Cees van Eersel aan huis. Op twaalfjarige leeftijd speelde hij mee in de seniorendrumband en van 1995 tot 2006 was Annejaap slagwerker bij brassband Crescendo. Van Marcel Weijtenburg kreeg hij vier jaar lang lessen op drumstel bij drumschool Stick Around in Waalwijk. Voor het eerst maakte hij kennis met pauken en andere melodische slagwerkinstrumenten tijdens de lessen van conservatoriumstudent Marcel van Vught in de zomer van 1999.

In het seizoen 2001/2002 volgde hij een tamboer-maîtrecursus aan het Centrum voor Amateurkunst (CVA) te Tilburg onder leiding van Jan Peeters. Toen het CVA begon met een opstapcursus voor drumbandinstructeurs, schreef Annejaap zich in. In mei 2004 behaalde hij het certificaat, waarna hij in september 2004 startte met de cursus slagwerkinstructeur onder leiding van Ria Kornet, Robbert Houtkamp en Jos Schroevers. In februari 2006 behaalde hij zijn diploma voor allround slagwerkinstructeur (melodisch en ongestemd).

Anthony Vogels

38 jaar en woonachtig in Gemert. Op 8-jarige leeftijd begonnen bij het Jachthoorn & Trompetterkorps in Gemert. Daar kreeg hij les van instructeur Huub van Boven. Met Gemert heeft hij diverse keren verschillende kampioenschappen behaald en juist dit leek hem een te gekke ervaring om over te dragen aan anderen.

In 2000 is hij gestart met een opleiding slagwerkinstructeur bij hogeschool/muziekacademie Kreato in Thorn. Deze opleiding succesvol afgesloten en daarna bij véél verenigingen zijn kennis en enthousiasme overgebracht.

Anthony staat open voor vernieuwingen in de muziek en stelt de verstandhouding / communicatie hoog in het vaandel. Op dit moment geef hij les bij de slagwerkgroep van Harmonie De Goede Hoop in Aarle-Rixtel en bij de slagwerkgroep van Harmonie St.-Jan in Wanroij.

Arend-Jan van Straten

Na jaren in lokale bandjes gedrumd te hebben is Arend-Jan in 1985 begonnen met de opleiding Lichte Muziek Drums aan het conservatorium in Arnhem.

In 1986 aan hetzelfde instituut begonnen met de opleiding Klassiek Slagwerk en in 1991 het diploma Docerend Musicus en in 1993 het diploma Uitvoerend Musicus behaald. Vele jaren geremplaceerd in Het Gelders Orkest en enkele andere professionele orkesten en gezelschappen. Als uitvoerend slagwerker actief in o.a. Trommelgroep RADAC en voorheen in marimbakwartet Kwartslag. Tegenwoordig héél actief bij verenigingen als instructeur en leraar slagwerk.

Barry van Bavel

Barry van Bavel
Barry is vanaf zijn 8stejaar begonnen met slagwerk o.a. bij Concordia Tholen en later ook bij Harmonie Kolpings Zonen in Bergen op Zoom. In 1991 vervulde hij zijn dienstplicht bij het Fanfare korps der Genie wat toen in Vught gelegerd zat.
Zijn muzikale loopbaan begon toen hij in 1997 werd aangenomen bij het “Trompetterkorps Bereden Wapens”, één van de beroeps orkesten van de koninklijke landmacht. Na de reorganisatie die in 2005 plaats vond is Barry overgeplaatst naar de “Regiments Fanfare Garde Grenadiers en Jagers” wat onderdeel uitmaakt van de “Koninklijke militaire Kapel Johan Willem Friso”.
Verder werkt Barry ook als (inval) Docent voor beginnende en gevorderde slagwerk leerlingen van Slagwerkschool “Brok”, voor Concordia Tholen. Ook speelt hij nog regelmatig met Marco Brok en Sente Mol in verschillende workshops en openingen voor verschillende bedrijven en scholen. Hiernaast heeft hij met verschillende beroepsmatige ensembles en bekende artiesten mogen optreden.

Björn Lijten

Björn is geboren en getogen in Mierlo-Hout, op 6-jarige leeftijd kwam hij in aanraking met muziek via zijn vader die lid was van fanfare Unitas. Hij was het jongste lid ooit (7 jaar) die als tamboer op straat mee liep.

Na een aantal jaren was zijn interesse in muziek veel groter geworden en is hij in het fanfareorkest als slagwerker mee gaan spelen.Toen zijn vader stopte als tambour-maître wilde Björn het graag overnemen. Na een opleiding in Tilburg (CVA) mocht hij voor het eerst voorop lopen tijdens een optreden in Pöls, Oostenrijk en hij vond het prachtig om het orkest en de slagwerkgroep te leiden tijdens deze reis.In 2010 heeft hij de basiscursus HAFA directie beëindigd met een diploma en is hij het jeugdorkest van Unitas enkele jaren gaan dirigeren.

Cees Leerling

Cees studeerde slagwerk bij Gerard van der Kolk in Leeuwarden en later bij Martin Vijver en Rein Niemeijer in Groningen. Na zijn studie aan het conservatorium in Groningen maakte hij deel uit van de Johan Willem Friso Kapel in Assen.

Als docent heeft hij al meer dan 40 jaar ervaring. Hij werkt graag met slagwerkers van muziekverenigingen. Het totale slagwerkpakket komt daarbij aan bod. In Noord-Nederland leidde Cees Leerling diverse verenigingen als dirigent, van fanfare’s tot slagwerkensembles, mallet- en drumbands. Cees is enorm thuis in de muziekwereld, dat merk je direct als je met hem in contact komt. Waar Cees is is muziek!

Chiel Zomer

Chiel is geboren in Twente en opgegroeid in de Achterhoek in een zeer muzikaal gezin. Hij begon ooit op trompet maar vond al snel de liefde voor het slagwerk. Toch kan hij beide passies combineren als slagwerker bij het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee en dirigent bij verschillende orkesten. Chiel dirigeert een aantal slagwerkgroepen, HaFa orkesten en geeft muzieklessen.

Chris Luijten

Chris Luijten, geboren op 29 oktober 1971 te Sittard.
Op 8 jarige leeftijd is Chris begonnen met slagwerk bij de drumband van schutterij St. Johannes en St. Clemens te Merkelbeek. Hij kreeg daar zijn eerste lessen van dhr. Hein Timmermans. Later is Chris naar de muziekschool Brunssum gegaan, waar hij les kreeg van de heren Frank Rademakers, Paul Franken en Rob Janssen. Na zijn diploma Hafa B behaald te hebben is Chris privéles gaan volgen voor diploma D bij dhr. Michel Mordant. Hij is de instructeurcursus gaan volgen bij KREATO Hogeschool te Thorn bij de heren Thissen en Pustjens. In 1993 behaalde Chris zijn instructeurdiploma.
Sindsdien is Chris van diverse korpsen instructeur geweest waaronder de drumbands van Fanfare Concordia Einighausen en Fanfare St. Cornelius Schin op Geul. Met deze laatste werd hij in 2010 Limburgs Kampioen en in 2011 Nederlands Kampioen.
Sinds begin 2010 heeft hij daarbij nog een eigen slagwerkgroep opgericht genaamd DRUMZ, welke uit een vijftal slagwerkers en een bassist bestaat.

Corné Pas

Corné is geboren in 1968 te Breda en woonachtig in Leerdam. Hij is werkzaam bij defensie als tambour-maître/instructeur bij het Fanfarekorps der Genie te Vught. Zoals vele muzikanten is Corné begonnen bij de dorpsfanfare waar hij zijn eerste slagwerklessen kreeg. Vervolgens heeft hij de muziekschool doorlopen voor de benodigde muziekdiploma’s. Het diploma docerend musicus heeft hij op het Brabants conservatorium behaald en na deze opleiding heeft Corné direct gesolliciteerd bij defensie en kon daar aan de slag als slagwerker. Inmiddels is hij daar gepromoveerd naar de functie tambour-maître/instructeur nadat hij bij Jan Peeters het diploma ‘Tambour-maître’ had behaald.

Corné heeft dus ook zijn eigen slagwerkschool: ‘LAPAS Slagwerkopleidingen’. Met deze slagwerkschool is hij aan veel verenigingen verbonden. Bij al deze verenigingen verzorgt hij de slagwerkopleidingen en/of de instructie van de tamboer/slagwerksectie. Ook zitten er diverse leerlingen ‘privé’ bij hem op les.

Regelmatig wordt er een beroep op Corné gedaan als examinator, jurylid en om workshops te geven in slagwerk of exercitie. Voor de Brabantse Bond van Muziekverenigingen geeft Corné de basiscursus Tambour-Maître.

Dirkjan van Groningen

Dirkjan van Groningen - YouTubeDirkjan is professioneel drummer, percussionist, docent, arrangeur en componist en woont in Zwolle. Hij is geboren in 1971 te Kampen en kwam daar rond zijn 8ste jaar in aanraking met slagwerk bij de plaatselijke muziekvereniging A.M.D.G.

Tijdens zijn middelbare schooltijd speelde hij in verschillende landelijk bekende showbands, slagwerkensembles blaas- en symfonieorkesten. In de zomer van1993 tourde hij met Dutch Boy Drum & Bugle Corps door Canada en Amerika om deel te nemen aan de Drumcorps International kampioenschappen. In datzelfde jaar begon zijn studie op het conservatorium in Zwolle, waar hij les kreeg van o.a. Jan Wissink, Peter Prommel en Peter Berk.

In 1998 behaalde hij hier zijn diploma klassiek slagwerk. Het jaar daarna behaalde hij ook het diploma slagwerk lichte muziek. Dirkjan geeft drum- en slagwerkles bij Quintus in Kampen en is hij als drummer actief in verschillende bands en gelegenheidsensembles. Om zijn kennis op het gebied van mallet techniek en rudimental drumming over te dragen wordt hij regelmatig gevraagd voor clinics en workshops in binnen- en buitenland.

Erik Hommersom

Is geboren op 02 April 1988 te Dodewaard en is vanaf zijn 12elevensjaar al muzikant.

Erik is begonnen als allround slagwerker in zijn geboorteplaats bij onze zustervereniging Kunst na Arbeid. Hier heeft hij de grondbeginselen geleerd van de kleine trom en het drummen door de instructeur destijds Roel Schimmel.

In 2004 heeft hij een overstap gemaakt en is hij begonnen als allround slagwerker bij Kunst en Vriendschap in Opheusden die onder leiding stond van Dik v/d Wardt. In de loop der jaren heeft hij veel instrumenten gezien en bespeeld. In 2011 is hij gaan leren om muziek te schrijven en heeft zo al een paar kleine werken voor een slagwerkensemble op zijn naam staan. De afwisseling tussen pittige concertwerken en hedendaagse “simpele” melodieën spreekt mij erg aan aldus Erik.

Sinds April 2015 is hij ook gediplomeerd tambour-maître en tevens instructeur exercitie. Als instructeur is het zijn voornaamste doel om mensen te enthousiasmeren en het beste in de muzikant naar boven te halen. Er is tijd voor een lolletje op zijn tijd maar er wordt ook hard gewerkt om een muziekwerk in te studeren.

Erik Zweers

Geboren en getogen in Hardenberg (Overijssel). Al op zeer jonge leeftijd speelde hij bij de drumband van de Eendracht Hardenberg. Zoals het in die tijd de gewoonte was leerde je alles van de instructeur, in die tijd was dat zijn eigen vader. Bij de Johan Willem Friso Kapel in Assen heeft hij het grootste deel van de militaire dienstplicht vervuld als zijnde tamboer en (trombone)blazer.

Na zijn diensttijd in 1989 is het instructeurschap begonnen. Na het behalen van alle slagwerkdiploma’s ging Erik op latere leeftijd de conservatoriumstudie volgen. Naast deze studie gaf hij al les aan leerlingen en diverse slagwerkensembles. Na zijn studie werd het al duidelijk dat het opleiden van leerlingen en dirigeren van gestemd en ongestemd slagwerk zijn werk zou zijn. Onder de naam Drum & Slagwerkschool Erik is daar in 1996 een begin meegemaakt. Naast de drum & slagwerkschool zijn er verscheidene composities en arrangementen van zijn hand verschenen. www.drumschoolerik.nl

Etienne Houben

Etienne werd geboren op 9 juni 1982 te Obbicht. Sinds zijn zevende jaar kreeg hij reeds slagwerkles van toenmalig instructeur en oprichter van de drumband Wil Smits en later van Guan Gallardo en Hans Croes. Hij behaalde zijn bachelor DM/UM slagwerk klassiek cum laude aan het conservatorium te Maastricht bij Pieter Jansen en Werner Otten.

Etienne is actief als docent en als muzikant is hij werkzaam bij de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen (België). Daarnaast is Etienne als instructeur verbonden aan de drumband van St. Gertrudis uit Sint Geertruid. Tot slot staat Etienne bekend om z’n composities die veelvuldig op concoursen uitgevoerd worden.

Frank de Jong

Frank begon op 7-jarige leeftijd met zijn muziekstudie. Na de muziekschool en
verschillende amateurorkesten te hebben doorlopen, studeerde hij slagwerk – docerend en
uitvoerend musicus – aan het Brabants Conservatorium te Tilburg. Daarnaast studeerde hij
aan hetzelfde instituut docerend musicus HaFa-Directie.
Zijn directiestudie zette Frank voort aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam, waarvoor hij in maart 1998 met de Marinierskapel der Koninklijke Marine met lof slaagde. Ook studeerde Frank aan het Sweelinck Conservatorium bijvak saxofoon en trombone. Naast zijn conservatoriumstudies studeerde Frank Beleid- en Organisatiewetenschappen aan de Universiteit van Tilburg en aan hetzelfde instituut de opleiding Recht en Management. Momenteel is Frank werkzaam als consulent instrumentale muziek aan het Centrum voor de Amateurkunst Noord-Brabant en is hij verbonden aan Kunstfactor als gecommitteerde en examinator voor de landelijke muziekexamens.

Geboren in Hellendoorn als jongste zoon in een gezin van 9 kinderen. Nadat hij zijn diploma Vakgroep Instructeur heb gehaald in 1991 is hij lid geworden van de Bond van Orkest Dirigenten en Instructeurs.
In 1993 begonnen bij de slagwerkgroep van muziekvereniging de Eendracht uit Almelo. Andere verenigingen waar Gerrit eveneens met plezier werkzaam is geweest waren: Orpheus uit Bathmen, Amacitia uit Boerhaar, Olsterharmonie Olst, Salland Lierderholthuis en K.C.M.V. Advendo Nijverdal.

Voor enkele jaren mocht hij les geven bij muziekvereniging Emos uit Daarle, vanwege het aantrekken van leerlingen binnen zijn eigen groepen kon hij daar de tijd helaas niet meer voor vrijmaken. Zijn huidige werkzaamheden verricht Gerrit momenteel als docent en instructeur voor de muziekverenigingen uit Diepenveen, Luttenberg en Bornerbroek.

In het verleden heeft Gerrit mooie resultaten mogen behalen zoals het Nederland’s / Europees kampioenschap en ervaring op verschillende onderdelen zoals Mars, Podium, Indoor percussion. Dat het instructeur en docent zijn, iets anders is dan alleen een diploma merk je al gauw. Het is iets meer dan muziek uitzoeken en 4 tellen vooraf of een beetje les geven.

Meer info op: http://www.slagwerkdocent.nl

Gian Prince

Geboren in april 1959 te Maastricht. Al vanaf zijn 5de levensjaar ontwikkelde hij een groeiende passie voor slagwerk. In 1981 behaalde hij zijn diploma aan het conservatorium van Maastricht en vanaf die tijd heeft hij veelvuldig gewerkt als free-lance slagwerker bij diverse symfonie-orkesten. In dezelfde periode was Gian ook vaak actief als jazz-drummer. Deze unieke combinatie van lichte- en klassieke muziek kan men vaak terughoren in zijn composities. Gian Prince componeerde zijn eerste stuk in 1988 en er zouden er vele volgen.

Zijn composities zijn vaak programmatische opgezet. Deze muzikale “verhalen” spreken bij toehoorders vaak sterk tot de verbeelding. Momenteel is Gian werkzaam als docent, componist, dirigent en free-lance muzikant (meestal als (bas)gitarist of als keyboard-speler).

Gilbert Wientjes

Gilbert startte zijn muzikale carrière bij Harmonie en Drumband Wilhelmina te Pannerden. Zijn geboortedorp. Al vroeg was hij gefascineerd door alles wat met geluid te maken had en nog steeds ziet hij in ieder materiaal wel een klankbron. Hij heeft in de jaren daarna diverse korpsen onder zijn leiding gehad, van slagwerkgroep tot tamboerkorps, van jong march en showband tot fanfares. Een man die van alle markten thuis is.

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. In 2014 startte Gilbert de dirigentenopleiding, gegeven door de bond van Orkestdirigenten, die speciaal gericht was op slagwerk met melodische bijvakken. De opleiding heeft hij dan ook succesvol afgesloten in juni 2017.

Een succesvol project heeft hij opgezet in 2018. Drums & Voices werd de tijdelijke naam van Slagwerkgroep Concordia uit Hengelo Gld. Met Drums & Voices wisten ze met hun spectaculaire programma mensen te verbinden tijdens het Amphion Open. Ze wisten de finale te bereiken en op enkele punten na misten ze de publiekprijs, maar dat gaf niet. Muziek had hen allen met elkaar verbonden, jong en oud, muziek is een taal die iedereen spreekt en begrijpt.

Giovanni Timmermans

Op 10 jarige leeftijd is Giovanni begonnen bij de drumband en Harmonie in Bunde (bij Maastricht). Later ging hij naar de muziekschool in Maastricht. Op 15 jarige leeftijd werd hij Nederlands kampioen in de hoogste afdeling met kleine trom spelen. Dat was het moment dat hij wist om van drummen zijn beroep te maken.

In 1995 studeerde hij af aan het Prins Claus conservatorium in Groningen. Tijdens en na zijn opleiding heeft hij veel ervaring opgedaan in orkesten en bands. Zo heeft hij zelf in verschillende coverbands gespeeld waaronder Woody Wiss, Hooked on Red, Diep Triest II en Swing It Out. Naast freelance-werk speelt hij regelmatig in Double Jazz.
Giovanni is instructeur bij de Slagwerkgroep van de Woudklank, de Malletband van Muziekvereniging DES in Linde en de drumband in Nieuweroord. Sinds 1997 geeft Giovanni inspirerend les aan Scala centrum voor de kunsten in Hoogeveen. Tevens is hij docent en eigenaar van Drumschool Daisybell in Assen en geeft hij slagwerk workshops.

Han Peter Mentjox

Han Peter Mentjox begon, na het behalen van zijn mavo- en mbo-diploma, aan het Artez Conservatorium te Enschede. Hier heeft hij vier jaar het hoofdvak klassiek slagwerk gestudeerd. Vanaf 2002 is Han Peter dirigent en slagwerkdocent bij verscheidene muziekverenigingen geweest.

Op dit moment verzorgt hij workshops en projecten, geeft groepsrepetities, speelt zelf als allround slagwerker en is dirigent. Tevens schrijft hij graag arrangementen en composities voor concert/marching slagwerkgroepen

Hans Elbers

Hans Elbers uit Silvolde slagwerkinstructeur en muzikant in hart en nieren. Hans werkt als instructeur en BPV-begeleider voor diverse Media opleidingen van roc Rijn IJssel in Arnhem.

In militaire dienst speelde hij begin jaren 70 in het Tamboer- en Trompetterkorps van het Garde Regiment Grenadiers en nam o.a. deel aan de beroemde Militaire Taptoe, toen nog in Delft. Aansluitend volgde hij de SONMO opleiding tot drumbandinstructeur. De aldaar verworven kennis zet hij sinds jaar en dag in voor diverse verenigingen in de regio en daarbuiten. Hans heeft in de loop der jaren een eigen stijl ontwikkeld die past bij de verenigingen waar hij instructie aan geeft.

Hans Kersten

Hans is vanaf zijn 11e gefascineerd door slagwerk. Zijn opleiding tot slagwerker heeft hij genoten bij Slagwerkgroep Neerbosch-Oost. Met deze vereniging heeft hij ook deelgenomen aan het Nederlands Top-concours en het Wereldmuziekconcours zowel op het onderdeel mars als de podium wedstrijden.

Tijdens zijn lidmaatschap heeft hij alle facetten van het slagwerk leren beheersen, dus het ongestemd- en gestemd slagwerk behoren tot zijn vaardigheden. Hans heeft als instructeur voor veel verenigingen gestaan. Ervaring genoeg. Hans schrijft en arrangeert ook mooie arrangementen voor slagwerkgroepen.

Hans Vloet

Hans begon op 11-jarige leeftijd met de slagwerkopleiding bij J. Vekens in Horst. Al snel volgde Hans een opleiding op de muziekschool bij L. Punstjens en daarna privéles bij Maarten Rongen.

Het slagwerk bleek in het bloed te zitten, dus wilde hij dolgraag het instructeursdiploma behalen. Na een tweejarige cursus die in Thorn werd gegeven door L. Punstjens, A. Thissen en J. Zinsen behaalde Hans in 1995 zijn diploma. Nadat hij ervaring opgedaan had als opleider van leerlingen, begon hij als instructeur van de slagwerkgroep van Ommel(NB, nabij Asten). Hierna was hij jarenlang succesvol opleider van de Horster jeugdslagwerkers. Sinds 2002 is Hans Vloet o.a. werkzaam als instructeur van de slagwerkgroep van de Koninklijke Harmonie van Horst.

Hans van Willigen

Hans is geboren op 11 mei 1966 te Leerdam, waar hij nog steeds woonachtig is. Hij is getrouwd en heefttwee kinderen, een dochter en een zoon.

Van Willigen is zijn muzikale loopbaan begonnen op achtjarige leeftijd bij De Bazuin in Leerdam. Daar heeft hij leren trommelen bij Henk en Nel Kramer. Tijdens zijn militairdienstplicht is hij tamboer/slagwerker geweest bij de toenmalige Geniekapel in Vught. In deze tijd heeft hij ook zijn diploma voor tamboer-maître gehaald. In deze periode heeft hij diverse muzikale reizen gemaakt naar o.a. Noorwegen, Duitsland en Italië.

Hans is een instructeur met passie voor zijn vak.

Henk Busscher

Henk studeerde klassiek slagwerk en drums Lichte Muziek aan het stedelijk conservatorium te Zwolle bij Jan Wissink en Peter Ypma. Henk is al jaren actief in de lichte muziek in diverse bands in jazz- en vooral popmuziek. Hij organiseert veel drumclinics met nationale en internationaal bekende drummers.

Naast het klassieke slagwerk en het drumstel is er ook een grote passie voor percussie. Naast de slagwerk-, drumlessen en de vaste djembélessen in Henks drumstudio in Klazienaveen zijn het geven van djembéworkshops op diverse locaties voor bedrijven, scholen en families een belangrijke passie en onderdeel van zijn werkzaamheden.

En vergeet de winkel Busscherdrums niet!

Henri Rijken

Woonachtig in Nijmegen en sinds april 2013 instructeur bij Showdrumband Mook geweest. Als jongen begon hij muziek te maken in de fanfare en de drumband van Broekhuizen (L). Omdat Heernri graag muziek maakt heeft hij er zijn beroep van gemaakt. Na de conservatoriumopleiding in Arnhem ben is hij gaan lesgeven op muziekscholen. Daarnaast speelde Henri ook veel, van feestbands (The Boston Teaparty) tot symfonieorkesten (Het Gelders Orkest, Het Brabants Orkest).

Ook leidde hij verschillende slagwerkgroepen en drumbands (Velp, Maurik, Doesburg). Tegenwoordig speel wat minder vaak, en is hij nog een paar ochtenden in de week druk met het geven van muziekcursussen op basisscholen. Ook geeft hij nog steeds les: in Gennep op zijn eigen drumschool, en in Cuijk werk voor het Centrum voor de Kunsten Muzelinck. Voorop staat voor dat het gezellig en leuk is tijdens lessen en repetitie, want het werkt het beste als er een goede sfeer is en iedereen er zin in heeft.

Herman Fokkema

Dirigent van verschillende malletbands en slagwerkgroepen is Herman Fokkema uit Beilen. In 1985 studeerde hij af aan de Muziek Pedagogische Academie te Leeuwarden en werd Paukenist/Slagwerker bij de Koninklijke Militaire Kapel “JWF” in Assen.

Sinds 1986 verzorgde hij de slagwerklessen aan het I.C.O. te Assen. In juli 2011 heeft Herman zijn eigen Slagwerkschool “InterMezzo” aan de Romhof in Beilen opgericht. Naast deze werkzaamheden schrijft/arrangeert hij werken voor malletband. Een allrounder in hart en nieren.

Herman van Dulm

Eigenaar van H.v.D. Music Service ​ Herman van Dulm: begon als slagwerker op 12-jarige leeftijd bij het jachthoorn en trompetterkorps van de muziekvereniging Prins Willem Alexander te Elst uit Gelderland. Daar leerde hij de beginselen van het bespelen van de “snaredrum”.
Na meer dan 20 jaar lid te zijn geweest van dit korps werd het tijd om eens verder te kijken en is Herman lid geworden van de show- en marchingband van het Arnhems Trompetterkorps beter bekend als ATK. Hier heeft hij 6 jaar lang veel ervaring opgedaan met betrekking tot show en marching.
Na deze periode van muziek en show heeft hij zich aangemeld bij de slagwerkgroep van harmonie St. Caecilia te Gendt om zich verder te ontwikkelen op slagwerk- en percussiongebied, waar deze slagwerkgroep in is gespecialiseerd. Tijdens zijn muzikale loopbaan is hij zich meer gaan verdiepen in “the art of drums”. Herman heeft zich gespecialiseerd in het componeren van diverse stijlen die in zijn slagwerk composities naar voren komen. Sectie AA ongestemd. Herman is slagwerkinstructeur bij ESKA uit Bemmel. hvdmusic@gmail.com

Hugo Masselink

Hugo Masselink werd op 9-jarige leeftijd lid van de Haaksbergse Harmonie. Hij speelde daar slagwerk tot aan zijn diensttijd die hij doorbracht bij de Johan Willem Friso Kapel te Assen. Vervolgens rondde hij zijn muziekstudie af aan het Twents Conservatorium te Enschede. Daar studeerde hij het hoofdvak Slagwerk bij Heinz Welcker, Frank van der Starre, Danny Sahupala en Nippy Noya. Directielessen ontving hij o.a. van Sef Pijpers, Jan van Ossenbruggen, Gert Buitenhuis en Kees Stolwijk. Tijdens en na zijn studie is Hugo als speler en dirigent voornamelijk actief geweest in de blaasmuziek en in de lichte muziek.
Een greep uit zijn werkzaamheden:
Diverse slagwerkensembles, harmonie-orkesten, blaaskapellen, big bands. (o.a. Holtense Muziekvereniging HMV, Koninklijke Muziekvereniging Excelsior Hengelo, Haaksbergse Harmonie, Muziekvereniging Wilhelmina Rijssen, Muziekcorps der Voormalige Schutterij Enschede, Slagwerkgroep Twente).

Jaap Firet

Jaap is geboren te Utrecht op 16 maart 1988 en opgegroeid in De Bilt. Al vanaf jonge leeftijd had hij veel interesse in muziek en na wat omzwerving bij de piano kwam hij al gauw bij slagwerk terecht. Eerst les van Michiel van Haaften om daarna terecht te komen op de Biltse muziekschool. Hier heeft hij drumlessen gevolgd, uitgebreid met (HaFaBra) Klassiek slagwerk. Zijn passie voor (melodische) muziek en percussiegroepen heeft hij opgedaan bij de Koninklijke Biltse Harmonie. Jaap studeerde Art of Sound aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en hij heeft deze opleiding in 2013 afgerond als Sound Engineer met hoofdvak Producing, met als bijvak Jazz Drums.
Gedurende de jaren conservatorium schreef Jaap ook veel muziek, met name toegespitst op de slagwerk wereld, en werd duidelijk dat niet alleen schrijven maar ook leiding geven aan slagwerkgroepen in zijn interesse lag. Om deze uitdaging meer vorm te kunnen geven heeft hij de verkorte opleiding slagwerk instructeur en directie bij de Bond van Orkest Dirigenten en Instructeurs voltooid.

Jaap Hazewinkel

Jaap Hazewinkel, deze in 1976 geboren Tubbergenaar is zijn leven lang al met slagwerk in de weer geweest. Na de potjes en pannen die hij als kind in elkaar sloeg, werd hij door Piet van Nieuwland opgeleid tot slagwerker bij de Tubbergse Harmonie. Henk Blaank bracht hem daarna het tubaspel bij. Zijn brede muzikale interesses werden nog meer gevoed tijdens de opleiding Docent Muziek aan het Enschedese conservatorium.

Tegenwoordig is Jaap werkzaam in de handel van bladmuziek en muziekinstrumenten. Daarnaast is hij nog steeds als slagwerker, koperblazer, slagwerkdocent en instructeur actief in de Twentse regio.

Jan Geert Nagel

Jan Geert Nagel werd geboren op 16 januari 1972. Nadat hij de grondbeginselen van het slagwerk had geleerd, werd hij in 1981 lid van de Christelijke muziekvereniging “Oranje” Minnertsga. Op 12-jarige leeftijd kreeg hij voor het eerst les aan de muziekschool. Dit duurde tot 1989, omdat hij toen werd toegelaten tot het 1e jaar van het conservatorium te Leeuwarden. Een jaar later vervolgde hij zijn studie aan het conservatorium te Groningen.

Hier begon hij tevens aan zijn tweede opleiding namelijk; HaFaBra-directie. In 1994 behaalde Jan Geert het diploma; “docerend musicus slagwerk” en een jaar later het; “praktijkdiploma HaFaBra-directie”. Momenteel is Jan Geert werkzaam als dirigent van een drietal verenigingen. Hiervan zijn 2 slagwerkensembles: “Harmonie” Weidum en sinds kort “Wilhelmina” uit Bedum. Ook is hij dirigent van een fanfare orkest; “de Hallumer Fanfare”. Tevens is hij docent slagwerk aan streekmuziekschool “de Waldsang” en verzorgt hij de slagwerklessen bij diverse verenigingen.

Naast bovengenoemde werkzaamheden houdt Jan Geert zich verder bezig met het componeren en arrangeren voor zowel de HaFaBra- als de slagwerksector. Sinds kort is hij ook landelijk examinator slagwerk en lid van college van juryleden voor mars en podiumwedstrijden van de drumbandsector.

Jan Schipper

Jan werd op 31 juli 1964 geboren in Oud-Beijerland. Op 8 jarige leeftijd kreeg hij zijn eerste slagwerklessen. Van 1983 tot 1988 studeerde hij slagwerk aan het Rotterdams Conservatorium, alwaar hij met goed gevolg afstudeerde. Momenteel is Jan Schipper werkzaam als slagwerkdocent, freelance musicus, componist, jurylid en instructeur.

Als componist is Jan Schipper actief in zowel de gestemde als de ongestemde slagwerkmuziek. Voor ieder niveau (van beginners tot gevorderden) heeft hij een groot assortiment werken geschreven. Qua genre lopen deze werken zeer uiteen. Naast serieuze concourswerken heeft hij de laatste tijd veel entertainmentwerken voor ongestemd slagwerk geschreven. Er blijkt vooral voor ongestemd slagwerk een grote behoefte te bestaan aan werken die de amusementswaarde in deze sector vergroten. In de huidige tijdsgeest passen o.a. de “Back to…”-serie (gebaseerd op soli van beroemde drummers) en de “..Starter”-serie (gebaseerd op ritmes uit de lichte muziek) erg goed.

Jan van der Sluis

Jan van der Sluis is al jong begonnen met trommelen bij de plaatselijke muziekvereniging in Oldenzaal. Door het plezier wat hij hier in vond heeft hij zich gespecialiseerd in gestemd slagwerk en hier ook de benodigde diploma’s voor behaald.

Als slagwerkinstructeur heeft hij met diverse slagwerkgroepen Nederlandse kampioenschappen behaald. Jan heeft naast zijn werk als instructeur en docent bij de dr. Schaepmanharmonie ook zijn eigen slagwerkspeciaalzaak de “Tambourijn” in Borne.

Jan van Lienden

Jan is afkomstig van het Wapen der Koninklijke Marechaussee, maar de slagwerk-genen zaten al heel vroeg in zijn bloed. Geboren in Tiel liep hij al met een blikken trommeltje mee met de Tielse Vrijwillige Muziekvereniging en kende op die leeftijd al bijna alle marsen uit het hoofd. In de latere woonplaats Utrecht kwam Jan terecht bij het “Harmonie-orkest Utrecht ” en later bij de Utrechtse Muziekvereniging “de Bazuin”.

Op 18 jarige leeftijd ging hij in beroepsdienst bij de Koninklijke Marechaussee en werkte vele jaren in diverse werkvelden. Meespelen bij de muziek van de Kon. Marechaussee was toen niet mogelijk, omdat de muzikanten werden geselecteerd uit de opkomst van de dienstplichtigen, die er toen nog waren. Gedurende een behoorlijk aantal jaren studeerde Jan slagwerk en haalde alle slagwerkdiploma’s, waarvan de meeste “cum laude”. Het instructeursdiploma werd ook behaald, waarna ook nog een trompetstudie volgde.

Toen de dienstplicht ophield te bestaan, werd voor het beroepspersoneel van de Kon. Marechaussee de mogelijkheid geopend te opteren voor een functie bij de militaire muziek en zo rolde Jan als slagwerker het “Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee” binnen en kreeg hij een contract als militair muzikant. In die tijd nam Jan deel aan de “Kadercursus Show” en moest hij als eindopdracht een chreografie schrijven voor de drumfanfare van de Luchtmacht Kapel en die show ook daadwerkelijk met hen instuderen. Tevens werkte Jan mee aan de tot standkoming van het opleidingsboek “Handleiding voor Tamboer-maître”, een uitgave van de Bond van Orkestdirigenten.

Jelle Overheul

Jelle Overheul is geboren en getogen in Weert en studeerde klassiek slagwerk aan het conservatorium in Tilburg. Jelle is als slagwerker op diverse fronten actief. Zo was hij bijvoorbeeld prijswinnaar tijdens de regionale finales van het Prinses Christina Concours in 2004. Naar aanleiding van dit concours gaf Jelle solo optredens in o.a. het theater aan het Vrijthof en op de Dag van de Romantische muziek in Rotterdam. In 2006 bemachtigde hij de wereldtitel in de concertdivisie, bestemd voor conservatoriumstudenten en professionals van de Internationale Ensemble- en Solistenwedstrijd WMC te Kerkrade.

Jelle is als docent en dirigent ook verbonden aan de Schutterij St. Antonius en St. Nicolaas Budel, Harmonie St. Antonius Heusden, Harmonie St. Caecilia Blerick en de Koninklijke fanfare Maasoever Kessel.

Johan Calf

In 1983 studeerde Johan af aan de Muziek Pedagogische Academie in Leeuwarden en behaalde zijn Akte Muziekonderwijs Slaginstrumenten. Docenten waren Gerard van de Kolk (kleine trom, pauken en ensemblespel) en Cees van Lent (drums en mallets). Een prachtige periode, waarin hij clinics volgde van o.a. Leigh Howard Stevens (marimba) en Bent Lyloff (kleine trom en pauken).

Het diploma Uitvoerend Musicus behaalde Johan aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Michael de Roo (klassiek slagwerk en orkeststudies) en Willem Vos (marimba). Op dit moment is Johan actief als (inval) instructeur en drumdocent.

Johan de Jong

Johan startte zijn carrière bij Crescendo in Krimpen aan de Lek. Bij de drumfanfare bespeelde hij het melodisch slagwerk en later was hij bij het harmonieorkest actief als allround slagwerker. Tien jaar lang is hij instructeur geweest bij de slagwerkgroep van de drumfanfare. In de diensttijd speelde bij bij de beroemde Johan Willem Friso kapel.

Sinds 2009 is Johan instructeur van de MPB in Lekkerkerk.

Johan van Otterdijk

Geboren in Someren, 25 oktober 1978, is al vroeg begonnen met muziek. Toen al bleek zijn enorme passie voor de slagwerkmuziek.

In de eerste jaren was hij lid van Muziekvereniging Somerens Lust onder leiding van Han van der Vleuten sr. In deze periode heeft hij met Frank Rademakers als docent Ha-Fa-Bra Slagwerk A t/m D diploma afgesloten met lof. Ook volgde hij diverse masterclasses drums bij o.a. Jim Chapin, Cezar Zuiderwijk, Virgil Donati en Hans Eijkenaar. In 2004 ronde hij de opleiding tot dirigent – instructeur met lof af aan bij Kreato in Thorn onder leiding van Jo Zinzen en Rob Janssen.

In het dagelijks leven is Johan muzikaal leider, docent en drummer actief bij diverse bands en orkesten. Ook verzorgd hij regelmatig als remplaçant repetities bij slagwerkgroepen in de regio en geeft hij workshops op slagwerkgebied.

Johan van Vossen

Johan (1967) is als slagwerker begonnen bij mv Accelerando en sinds vele jaren de instructeur van deze slagwerkgroep. Hij heeft zijn eerste lessen gevolgd bij Bram Goedegebuure. Na circa 15 jaar lid te zijn geweest is hij op les gegaan bij de Zeeuwse Muziekschool waar hij lessen heeft gevolgd bij Ad den Dekker. De Zeeuwse muziekschool heeft hij met goed gevolg volbracht tot en met het D-examen.

Naast Accelerando is hij actief bij verschillende orkesten in de regio, waaronder de Bergse Operette Vereniging. Johan is getrouwd met Imanda en trotse vader van Nienke, Sietske en Joost.

Johannes Terpstra


Johannes Terpstra heeft zijn Bachelor in 2007 afsloten aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Vervolgens is hij van 2007 tot 2014 als docent actief gebleven op dit conservatorium; hij gaf les op de school van Jong Talent. Hier heeft hij de opleiding PISO (project inleidend slagwerkonderwijs) mede ontwikkeld en vormgegeven. Aan De Hogeschool van de Kunsten in Utrecht heeft hij vervolgens in 2010 zijn Master behaald. Verder heeft hij zich tijdens deze studies verdiept in het Afrikaans en Japans slagwerk bij respectievelijk Aly N’Diaye Rose en Circle Percussion. Johannes werkte als adviseur muziek (2012-2018) bij stichting Keunstwurk in Friesland.

Als freelance musicus speelt Johannes in diverse orkesten en ensembles, onder andere het Noord Nederlands Orkest, Naska, SlagwerkFabriek en Noorderwind Muziekproducties. Op het Prins Claus Conservatorium Groningen werkt hij als vakdocent methodiek en techniek. Ook is hij als coördinator en docent verbonden aan het Centrum voor de Kunsten It Toanhûs.

John Langeweg

Waar tegenwoordig het lesprogramma ingericht is op het zo snel mogelijk slagwerkers in de dop achter het drumstel krijgen, is John een van de ‘laatste’ die nog begonnen is op de kleine trom. Als lid van Helmonds Muziek Corps werd op 6-jarige leeftijd de basis gelegd waar John nog altijd aan vasthoudt. Techniek op de “platte” trom is key om je te ontwikkelen als slagwerker. In zijn rol als docent speelt dit dan ook nog altijd een grote rol. Zijn muzikale verhaal begon zo’n 25 jaar geleden. Na enkele jaren getrommeld te hebben kwam rond zijn 12e de interesse naar andere slagwerkinstrumenten naar boven. Na een reorganisatie van de muziekopleidingen volgde een traject, waarin uiteindelijk binnen 6 jaar alle mogelijk te behalen diploma’s voor ongestemd slagwerk, pauken en mallets werden verzilverd. Hierna volgden een specialisatie in drums en (jazz)vibrafoon.

Sinds zijn 15e is John in talloze bands actief geweest als drummer, percussionist, basgitarist, toetsenist, gitarist en tevens frontman van zijn huidige band. Daarnaast geeft hij clinics, privelessen en workshops voor allerlei uiteenlopende doelgroepen. Door zijn veelzijdigheid en met name zijn groovy drumwerk mocht hij al samenwerken met Margriet Eshuis, Antje Monteiro, Laetitia Gerards, Dave Vermeulen, Cesar Zuiderwijk, Cor Bakker, Charly Luske en Laura Fygi. Daarnaast is hij werkzaam als dirigent van zowel jeugd- als volwassen slagwerkgroepen.

John Scheggetman

Begon op zijn 12e slagwerk te studeren en te spelen bij de muziekschool en muziekvereniging Concordia in Hengelo (Ov.). Hierna heeft hij intern lessen genoten bij muziekvereniging St.Jan in Wierden waar hij het melodisch slagwerk leerde bespelen.

In 2007 speelde hij in Slagwerkgroep Twente. Tegenwoordig is hij een veel gevraagde muzikant bij verschillende orkesten in de regio. Naast dit alles is hij actief als instructeur van slagwerkgroepen.

Karel van Kampen

Sinds 1989 is Karel van Kampen verbonden aan diverse muzikale-ensembles en
theatergroepen. Eind jaren ’90 volgde hij de opleiding muziektheater aan de Acteerstudio in Den Haag. Tevens had hij bij diverse muzikanten privé-lessen in de meest uiteenlopende muzikale
disciplines. Daarnaast was hij werkzaam als theater-muziekdocent/regisseur bij onder meer;Kunstencentrum de Hint in Aalsmeer en Buurthuis ´t Hoekie in De Bilt.

In 2004 startte hij zijn eenmanszaak (www.kvkmuziek.nl) dat zich bezig houdt met onder andere muzikale coaching, componeren/arrangeren en orkestband-editing. Een kleine greep uit zijn klantenkring: Slagwerkgroep Hypercussion, Showband MCC Laren, Het Parnassus Ensemble, Trompettist Gerard Fuchs, Jeugdorkest JONG Naarden, Het Dierens Mannenkoor, Jeugdorkest Gforce! Bussum, Showband Oranje Amersfoort en Slagwerkgroep Naarden.

Kees Does

Kees is op 7 jarige leeftijd in 1976 begonnen als slagwerker bij de drumband van fanfarekorps Excelsior Putten, 4 jaar later als concertslagwerker bij de fanfare tot 1984. Na een wisseling van muziekvereniging is hij muziek gaan maken bij drumfanfare EDG Ermelo en startte daar ook gelijk de opleidingen voor de diverse muziekdiploma’s.

In 1989 werd het officiële diploma behaald voor instructeur/dirigent. Verder is Kees gediplomeerd tambour-maître en choreograaf/showinstructeur. Zijn muzikale loopbaan als instructeur begon bij DWS Achterveld en werd uitgebreid naar de instructie bij EDG Ermelo waar tevens de instructie mars en show werd verzorgd. Kees heeft veel ervaring opgedaan bij de Johan Willem Friso Kapel waar hij zijn militaire dienstplicht vervulde. Met mallet-ensembles (Caecilia Veenendaal en Concordia Oldebroek) zijn zowel op mars als podium orkest vele promoties en kampioenschappen behaald. Bij Chr.muz.ver. Elkander Getrouw Terschuur-Zwartebroek heeft hij 19 jaar leiding gegeven aan zowel slagwerk als orkest.

Omdat de blaas orkesten meer in zijn hart zitten besloot hij om te wisselen van orkesten en geeft leiding aan orkesten welke in de top divisies uitkomen zoals Christelijk Kamper Harmonie-/tamboer-en majorettekorps AMDG en Christelijk fanfareorkest Irene Hasselt. Met het behalen van vele gouden en zilveren medailles heeft hij in zijn nu 43 jaar als muzikant zijn sporen in het verleden al dik verdient.

Kelvin Huiberts

Kelvin werd op 9 mei 1983 in Tiel geboren. Hij kwam al op 7-jarige leeftijd in aanraking met muziek. Hij komt uit een zeer muzikaal gezin, echter allemaal blazers. Kelvin koos ervoor om zich te bekwamen op het gebied van slagwerk bij de plaatselijke muziekvereniging K.T.S.M. uit Tiel. Een vereniging waar hij tot op de dag van vandaag nog steeds actief muzikant en bestuurslid is. Na het doorlopen van zijn A-diploma bij K.T.S.M. heeft hij zijn vervolgstudie gevolgd bij de Plantage te Tiel.

Op 16 jarige leeftijd behaalde hij er het D-diploma in een openbaar examen met 9 als gemiddeld resultaat. In 2018 heeft hij zijn diploma Dirigent Slagwerkensembles behaald. Kelvin heeft bij diverse verenigingen lesgegeven en is thans verbonden aan de slagwerkgroep van Excelsior uit IJsselstein en Fidelio uit Woudenberg. Als remplaçant kun je Kelvin bij diverse verenigingen en orkesten tegen komen, zowel als muzikant als dirigent/ instructeur.

Kelvin probeert om een wekelijkse repetitieavond met een nodige dosis humor en gezelligheid te benaderen om zo het algehele niveau omhoog te brengen.

Kevin Tolkamp

Kevin werd op 6-jarige leeftijd lid bij Chr. Muziekvereniging Eendracht Winterswijk en nam lessen op de muziekschool. Hier heeft hij slagwerklessen gehad van Gerben Grooten en Rutger Jansen. Hij haalde diploma A t/m D. Ook heeft hij in verschillende ensembles op de muziekschool gespeeld.

Tijdens de tijd op de middelbare school kreeg Kevin steeds meer het idee dat hij wel verder wilde met muziek en met name slagwerk. Daarom heeft hij aan het eind van zijn vierde jaar VWO auditie gedaan aan het conservatorium te Arnhem. Kevin werd aangenomen in de vooropleiding en stroomde later door naar de bachelor opleiding.

In december 2012 speelde hij zijn eindexamen. Op het conservatorium genoot hij lessen van o.a. Martin Geessinck, Jan Roel Hamersma, Peter Prommel en Mark Voermans. En enkele masterclasses van: Bart Quartier, Wim Konink en Nanae Mimura.

Momenteel is Kevin docent/dirigent/instructeur bij verschillende verenigingen in de provincie Gelderland en speelt hij als slagwerker bij de Regimentsfanfare “Garde Grenadiers en Jagers”.

Leon Nevels

Leon Nevels

Leon is geboren op 26 juni 1966 te Thorn. Op 6 jarige leeftijd werd hij lid van de drumband van Harmonie ST. Michaël te Thorn. De eerste 2 jaar heeft hij les gekregen van J. Corstjens en hierna heeft hij zijn concert slagwerk diploma’s behaald onder leiding van J. Zinzen, bij stichting Kreato te Thorn. Op 16 jarige leeftijd behaalde hij zijn instructeurs diploma van de bond van orkestdirigenten, wederom bij stichting Kreato te Thorn. (docent A .Thissen)

Achtereen volgens is hij instructeur geweest bij; Schutterij St. Ansfried te Thorn, Drumband van de Fanfare te Ophoven,Schutterij St. Petrus te Roggel. Al die jaren is hij spelend lid van de Drumband als ook van Harmonie-orkest St. Michaël te Thorn. Hij heeft meerdere jaren in verschillende top 40-bands gespeeld.

Maarten Rongen

Maarten, geboren te Horst (Limburg), woonachtig in Diemen, begon op jonge leeftijd met het spelen van slagwerk in diverse amateur-orkesten. In 1979 behaalde hij bij Leo Pustjens aan de Venlose Muziekschool zijn instructeursdiploma. Na zijn HEAO-BE-studie studeerde hij aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij Jan Pustjens (solo-slagwerker) en Jan Labordus (solopaukenist) van het Koninklijk Concertgebouworkest.

Tijdens zijn slagwerkstudie volgde hij diverse masterclasses en workshops voor marimba bij o.a. Keiko Abe, Leigh Howard Stevens en Robert van Size en voor drums bij Louis Bellson, Simon Phillips en Rick Latham. In 1989 studeerde hij af als docerend en uitvoerend musicus. S

inds 1980 is hij werkzaam als slagwerkdocent bij een aantal muziekscholen en muziekverenigingen.Naast bovenstaande werkzaamheden is Maarten Rongen een veel gevraagd jurylid van Kunstfactor voor de podium-, mars- en solistenwedstrijden, repetitor bij diverse muziekverenigingen en geeft hij clinics en workshops voor (amateur) slagwerkers. Tevens componeerde hij verschillende werken voor diverse slagwerkbezettingen.

Maarten Zaagman

Maarten Zaagman behaalde juni 2011 zijn bachelor diploma klassiek slagwerk aan het ArtEZ conservatorium te Arnhem. Zijn muzikale loopbaan begon bij muziekvereniging Crescendo Ooy-Zevenaar en de Liemerse Muziekschool. Maarten begon al op vroege leeftijd op slagwerk en speelde in verschillende slagwerkgroepen en orkesten.

Hij studeerde af aan conservatorium ArtEZ in de richting Muziektheater. In zijn afstudeerproject maakte hij een combinatie van improvisatie op marimba, zang en elektronica. Maarten dirigeert de (jeugd)slagwerkgroep van de Liemers Harmonie Duiven en is leider van drumband K.N.A. Zeddam. Maarten is een van de drie oprichters van Framoja percussiasten theaterslagwerk. Verder speelde hij in verschillende producties zoals Change your World van Yo Opera!, Tsaar Saltaan van theatergroep Kwatta en Slagroom van Shuffle percussion.

Marc Gouswaart

Tamboer-maître bij het Orkest Koninklijke Marechaussee. Sinds 1988 actief binnen de militaire muziek, begonnen als dienstplichtig muzikant bij de Kapel van de Koninklijke Luchtmacht en later muziekbibliothecaris en muziekuitgever bij hetzelfde orkest.

Na de dienstplichtperiode veelvuldig actief geweest voor de Inspecteur Militaire Muziek Krijgsmacht en de Nijmeegse vierdaagse voor het up-to-date houden van volksliederen en andere bladmuziek voor de grote landelijke evenementen. Als vrijwillig muzikant de gelederen van (toen) het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee mogen versterken (1993) en inmiddels meer dan 10 jaar als tamboer-maître aan dit orkest verbonden.

Naast deze militaire functies actief bij de organisatie van meerdere grote muziekevenementen én als slagwerkdocent, choreograaf en exercitie-instructeur werkzaam voor meerdere orkesten. Initiator van het project Maak Muziek, de voorloper van “Meer Muziek in de Klas”, het digitaliseren van de lesomgeving voor de muziekexamens. Voor de Muziekbond Gelderland Flevoland docent van de landelijke Tamboer-maître-opleiding en onder meer jurylid voor de nationale jeugdmanifestatie van de Nationale Taptoe te Rotterdam.

Marcel van Vught

Marcel is zijn carrière al op jonge leeftijd begonnen. Als kleine jongen zat hij thuis al vaak te drummen. Hij is begonnen bij de drumband in zijn woonplaats St. Michielsgestel. Daarna is hij zijn horizon gaan verbreden bij verschillende bands in diverse stijlen; pop, jazz, rock, wat er maar voorhanden was. Toen hij na de Havo naar het Brabants Conservatorium in Tilburg mocht heeft hij meteen twee richtingen gecombineerd omdat hij niet kon kiezen; zowel Slagwerk Klassiek als Slagwerk Geïmproviseerd. Hij kan nog steeds niet kiezen en dat is te zien aan het grote aanbod aan workshops dat hij te bieden heeft. Natuurlijk allemaal van topkwaliteit, en ook open voor eigen inbreng, want muziek maak je samen.

Naast het geven van workshops is Marcel bezig met het leiden van verschillende percussiegroepen van een aantal muziekverenigingen. Verder geeft hij percussielessen in onder meer Hilvarenbeek en Oirschot.

En alsof dat nog niet genoeg is speelt hij ook nog in verschillende bands en gelegenheidsgroepen. Marcel is van alle markten thuis want voor zowel jazz, blues als rock of pop draait hij zijn hand niet om.

Marco van Amersfoort

Werkzaam als Software Support medewerker voor een Garage Management Systeem. Al ruim 40 jaar actief als slagwerker/tamboer. Marco is begonnen als jeugd muzikant bij de jeugddrumband van de Drum- en Showfanfare Mr. H.M. van der Zandtvereniging te Velp in 1976. Daar heeft hij zijn tamboer diploma’s A en B oude stijl gehaald en later C en D nieuwe methode met aantekening melodisch.

Na het behalen van de tamboer diploma’s gestart met de opleiding tot drumband instructeur bij Henk Smit in Buitenpost. Deze behaald met aantekening melodisch. Marco heeft ook ervaring als dirigent van drumfanfares.

Mari van der Putten

Mari weet iedereen uit te dagen en stil te houden met zijn enthousiaste manier van dirigeren. Zijn vele diploma’s komen hierbij goed van pas, hij heeft slagwerk A t/m D en het diploma drumband instructeur. Mari heeft natuurlijk ook veel praktijkervaring.

Hij heeft 8 jaar gespeeld bij de Koninklijke Luchtmacht Kapel, bijna 30 in het Brabants Orkest en in de jaren ’80 heeft hij het conservatorium Slagwerk gedaan met als bijvak piano. Hierdoor kan hij elk percussie instrument haar fijn bespelen en dit weet hij ook goed over te brengen tijdens de repetities. Hij zorgt ervoor dat iedereen elke maandagavond weer iets nieuws geleerd heeft.

Melvin Puijn

Melvin is geboren in Nijmegen en opgegroeid in Groesbeek. Vanaf zijn 8e volgde hij drumles op de muziekschool en op zijn 14e had hij de diploma’s A t/m D op zak. Op zijn 18e haalde hij zijn diploma slagwerkdirigent. Tijdens zijn opleiding en daarna is Melvin lid geweest van Slagwerkgroep Neerbosch-Oost. In die periode is hij met de groep meerdere malen Nederlands Kampioen geworden en heeft hij NK solistenconcours gewonnen samen met huidig lid Sytse Joosten.

In de jaren na zijn lidmaatschap bij de Slagwerkgroep heeft Melvin in verschillende (cover)bands gedrumd door heel Europa en is hij gestart bij verschillende slagwerkgroepen in de regio als dirigent. Momenteel is hij dirigent bij diverse slagwerkgroepen in de regio en geeft hij les bij de slagwerkgroep in Gendt.

Naast zijn muzikale activiteiten speelt Melvin een rol in het jeugdbeleid van de KNMO. Een van de redenen waarom Melvin dirigent is bij Slagwerkgroep Neerbosch-Oost: zijn expertise rondom muziek in combinatie met jeugd. Onder leiding van Melvin worden er workshops gegeven op basisscholen en begeleidt hij de Slagwerkgroep in de jeugd-ledenwerving.

Michel Schreuder

Michel is in het voorjaar van 2024 plotseling overleden. Als eerbetoon aan hem blijft zijn CV voorlopig nog op onze site staan!

De in 1968 geboren Zoetermeerder de raakte al op zijn 2de gefascineerd door drumband muziek. Waar zijn ouders nog niks konden vermoeden, had hij het slagwerk van de plaatselijke fanfare al in de verte gehoord en werd brullend wakker. Op 7 jarige leeftijd begon hij als tamboer en later in het orkest van de muziekvereniging Kunst en Vriendschap te Zoetermeer.

Als autodidact begon hij met drummen en percussie en deed ervaring op door met vrienden een bandje te starten. Door vallen en opstaan probeerde hij wijzer te worden. Uiteindelijk kwam hij er achter dat het nemen van les niet echt fout zou zijn. Hij begon in 1993 met les bij drumschool Musicstation, waar hij les kreeg van Cesar Zuiderwijk en Gerben de Bruijn. Masterclass en workshops gevolgd bij oa. Martin Verdonk, Marcel Seriese, Ton Dijkman, Dom Famularo, John Engels, Rene Cremers en Jim Chapin. Vanaf 1996 was Michel zelf docent bij drumschool Musicstation. In 2006 gestart met zijn eigen drumschool in Rijssen, waar hij wekelijks een 35-tal leerlingen Motiveert en inspireert.

Als gastdocent verzorgt hij workshops en muzieklessen op basis -en middelbare scholen.Voor de verenigen waar hij les geeft schrijft hij veelal opmaat en de evt verschillende niveaus. Zo worden stukken gearrangeerd en net wat interessanter gemaakt voor slagwerkgroep. Zijn werken worden oa uitgegeven bij Beurskens en Drums2play.

Michiel Bütterhof

Michiel is al 12,5 jaar actief als instructeur van (jeugd) drumbands. Woonachtig in Enschede en elke week geniet hij er weer van om naar een vereniging te rijden om creatief en muzikaal bezig te gaan met fantastische mensen die actief lid zijn van een vereniging. Werken met een hechte groep die voor elkaar door het vuur gaat en waar niks te moeilijk is. Hij hoopt nog vele jaren actief te zijn en samen te werken met fantastische (amateur) muzikanten. Michiel heeft o.a. het diploma voor onderwijsassistent in zijn bezit en heeft daardoor een aantal jaren ervaring op mogen doen op verschillende basisscholen, daardoor heeft hij veel voordeel in de omgang met kinderen.

Naast instructeur bij verenigingen is hij ook al een hele tijd de drumdocent bij HMV(muziekschool Holten). Het is geweldig om de kinderen weer elke week iets nieuws te leren en de passie te zien waarmee ze met hun hobby bezig zijn!

Mike de Geest

Mike kwam al op jonge leeftijd in aanraking met muziek maken. Begonnen als tamboer bij de dorpsfanfare in Duiven en uitgegroeid tot een slagwerker met liefde voor muziek. Zijn liefde voor slagwerk probeert hij op een leuke manier over te brengen op zijn leerlingen. Jong of oud, iedereen kan slagwerk leren en genieten van samen muziek maken.

Begin jaren tachtig is Mike begonnen met het volgen van lessen via de muziekschool. Daar kreeg hij les van Tom Beekman, Albert Straten en Peter Wolterinck. Daarnaast heeft hij ook deelgenomen aan studieweekenden van de KNF (tegenwoordig KNMO) en aan solistenconcoursen op zowel melodisch als ongestemd slagwerk.

Tijdens zijn onderwijskundige opleiding heeft hij zich hard gemaakt voor muziek maken met kinderen met een beperking.

www.slagwerkinfo.nl

Olaf Fase

Op zijn twaalfde kreeg Olaf zijn eerste drumstokken. Na een aantal jaren drumles, deed hij op zijn 17e auditie voor de HAVO voor Muziek en Dans, werd aangenomen en doorliep deze opleiding met succes. Vervolgens won hij in 1995 een beurs voor een studie aan het Drummers Collective in New York.

Hij kreeg daar les van drummers die speelden met de allergrootste namen in de muziekwereld (o.a. Paul Simon, Cindy Lauper, Michel Camilo en John Scofield). Na terugkomst uit New York werd Olaf aangenomen op het Rotterdams Conservatorium en studeerde daar in 2002 af met een 8.

Sinds 2014 is Olaf met veel enthousiasme aan de slag gegaan bij Slagerij van Kampen! Olaf geeft ook véél drumclinics, schrijft voor de slagwerkkrant en heeft een eigen methodiek uitgebracht “Drumfase 1”. www.olaffase.info

Paul Erens

Paul ErensPaul werd geboren op 6 juli 1971 en groeide op in Munstergeleen waar hij vanaf zijn 7de lid was van de drumband. Hij volgde zijn opleiding op de muziekschool in Sittard waar hij met goed gevolg de diploma’s Hafa A t/m D heeft behaald. Na het voltooien van de muziekschool heeft hij bij Kreato in Thorn zijn instructeursdiploma gehaald. Hier kreeg hij ondermeer les van Jo Zinzen.

Na het behalen van het instructeursdiploma is hij begonnen aan zijn eerste instructeurschap bij de drumband van de fanfare in Geulle. Naast het dirigeren van drumbands in Margraten, Broeksittard en Ransdaal heeft hij in 2007 zijn eigen bedrijf opgericht waarmee hij opleidingen geeft in slagwerk, dit in samenwerking met een internationale organisatie Sonabile College. Zo heeft hij ook jarenlang les gegeven bij een aantal verenigingen langs de Moezel in Duitsland waar hij ook vaak als gastdirigent- en muzikant optrad.

Naast drumbandinstructeur is Paul ook dirigent van jeugdorkesten. Van 2008 t/m 2010 heeft hij het jeugdorkest van Ransdaal onder zijn hoede gehad en is vanaf de oprichting in 2007 de dirigent van de Jeugfanfaar Zitterd.

Paul Gubbels

Paul (1991 te Weert), begon op 10-jarige leeftijd met slagwerk. Dit volgde hij aan het Regionaal Instituut voor Cultuur- en Kunsteducatie in Weert. Hier kreeg hij vanaf het begin tot eind les van Frank Rademakers. In 2012 deed paul na een jaar vooropleiding toelating voor de studie klassiek slagwerk uitvoerend/docerend aan de FHK te Tilburg. Tijdens deze studie was Paul al werkzaam als docent en dirigent bij verschillende verenigingen. Omdat het les geven zo goed bevalt heeft Paul na de conservatoriumopleiding ook nog de opleiding docent muziek afgerond aan het Codarts te Rotterdam.

Op het moment werkt Paul als instructeur/slagwerkdirigent bij drie verenigingen en geeft hij slagwerklessen en muzieklessen op verschillende basisscholen via Musicas en Kunstkwartier. Paul schrijft ook al jaren muziek voor slagwerk en geeft deze in eigen beheer uit op zijn site.

Voor meer informatie zie: https://paulgubbels91.wixsite.com/pgubbels

Paul van Lokven

Paul is woonachtig in Heeswijk en is op achtjarige leeftijd ook daar begonnen aan zijn slagwerkopleidingen bij de plaatselijke fanfare. Hij kreeg les van Wim van Zutphen en is momenteel nog steeds verbonden aan deze vereniging, zowel als muzikant als actief bestuurder. Naast het behalen van zijn D-diploma kreeg Paul hier ook de mogelijkheid om een Tambour-Maître opleiding te volgen bij Jan Peters waardoor hij nu ook gediplomeerd Tambour-Maître is.
Tevens heeft Paul directie lessen gevolgd bij Etienne Houben & Rico Stevens.

Paul is actief bij verschillende e verenigingen in de HaFaBra wereld als slagwerkinstructeur waaronder het Veldhovens Muziekkorps & Fanfare Sint Lambertus uit Nistelrode. Ook geeft hij bij Beat it muziekeducatie in Veghel Drum- en Percussie lessen. Regelmatig is hij ook te gast als slagwerker bij diverse orkesten, bandjes en tijdelijke formaties. Het enthousiasmeren van kinderen en jongeren voor de slagwerkwereld, via educatieve lessen en slagwerkworkshops op basisscholen of tijdens wervingsactiviteiten, is een belangrijke nevenactiviteit van Paul.

Daarnaast verzorgd hij ook (Samba-)Percussie workshops voor uit een lopende groepen. Wat is er nu mooier dan samen slagwerk bespelen? Proeflesje doen?

paulvl@beatitmuziekeducatie.nl

Peter Kil

Peter Kil werd op 12 februari 1971 geboren te Ossendrecht (Noord-Brabant). Al op zeer jonge leeftijd bleek de liefde voor muziek aanwezig te zijn en dus werden op 5 jarige leeftijd op initiatief van zijn ouders de eerste drumlessen genomen. Deze privé-lessen werden korte tijd later aansluitend gevolgd door lessen op de muziekscholen van Bergen op Zoom en Borgerhout (Antwerpen). Deze laatste muziekschool heeft hij in 1990 afgesloten met het behalen van twee Medailles van de Vlaamse Gemeenschap, de zg. Regeringsmedailles, voor zowel slagwerk als kamermuziek.

Na het afsluiten van het gymnasium werd dan ook de ‘logische’ stap gezet en studeerde hij eerst verder aan het Koninklijk Vlaams Muziek Conservatorium van Antwerpen, waar hij slaagde voor zijn Eerste Prijs Notenleer, en vervolgens aan het Rotterdams Conservatorium, waar hij in 1997 het diploma drums lichte muziek – docerend musicus behaalde.

In 2003 was hij samen met Charles van Zanten en Wibrand van Norel nauw betrokken bij de organisatie van het jeugd-slagwerkproject “Slagkracht”. Daarna is hij in het musical-wereldje gerold door als percussionist en drummer te spelen bij “Musicals in Concert 2”, “The Lion King”, “Crazy for You”, “Beauty and the Beast”, “The Wiz” en “Dirty Dancing” en Soldaat van Oranje.

Pieter Bolt

Pieter is geboren op 8-03-1978 te Rhenen Als 7 jarige jongetje werd hij lid van muziekvereniging Ons Genoegen Amerongen en op 12 jarige kreeg hij zijn allround slagwerk opleiding om als slagwerker bij het fanfare orkest plaats te nemen achter de pauken.

Maar dit was voor Pieter te weinig en in de loop der jaren werd hij lid bij de drumband Koninklijke Harmonie Doorn en bij Melody Percussion Corps van muziek Eendracht Maakt Macht uit Leersum. Bij deze Verenigingen gaf hij ook trommellessen voor de nieuwe aanstormende talenten. In 1999 werd Pieter aangenomen bij het Trompetter korps Bereden Wapens uit Amersfoort. Dit was een van de beroeps orkesten van de koninklijke Landmacht. Deze functie heeft hij uit gevoerd tot 2004 tot dat helaas het reorganiseren binnen de krijgsmacht kwam.

Les geven aan leerlingen voor jong en oud!!! Tijdens de lessen moeten de leerlingen zich veilig en op zijn/haar gemak voelen en met een lolletje of een grapje tussendoor kan altijd.

Pieter Senden

Pieter Senden werd in 1975 geboren als jongste telg uit het muzikale gezin Senden.
Al op jonge leeftijd ging hij met zijn vader en zussen mee naar de repetities en concerten van de Shell Harmonie Amsterdam en toen hij 7 jaar was kreeg hij zijn eerste drumstel.
Via lessen aan de muziekschool Heiloo kwam Pieter terecht bij Harmonie Caecilia Heiloo, het Regionaal Jeugd Orkest en andere orkesten.

Na jarenlang in verschillende harmonieorkesten te hebben gespeeld werd hij in 2002 gevraagd om les te gaan geven. Eerst nog als leuke bijbaan, maar tegenwoordig geeft Pieter vijd dagen per week les en dirigeert hij diverse slagwerkgroepen.

Reyer Schouten

Instructeur & slagwerker. Geboren in 1964, getrouwd, vader van een zoon en een dochter en Woonachtigin Schalkhaar. In het dagelijks leven ben werkzaam als systeembeheerder in het Deventer Ziekenhuis.

Zijn muzikale carrière starte op 8 jarige leeftijd als muzikant bij een tamboerkorps in Uddel. Op 12 jarige leeftijd ben gevraagd om de functie van tamboer maître te vervullen en na eerst een opleiding te hebben gevolgd een aantal jaren gedaan. In de jaren die volgde ook zijn muziekdiploma’s gehaald, via ABC en D naar de instructeurcursus waarvoor hij in 1991 zijn diploma in ontvangst mocht nemen. Een verenigingsbeest in hart en nieren.

René Fischer

René begon zijn muzikale carrière in de jaren negentig toen hij voor zijn werk werd overgeplaatst naar Rotterdam. Daar volgde hij een muzikale opleiding en hij heeft daar enkele jaren in een orkest gespeeld. Eenmaal terug in Limburg werd hij slagwerker bij Harmonie St. Pancratius in Nulland. Hij werd daar al snel tambour-maître.

René volgde daartoe een cursus bij de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen. Als tambour-maître werd hij automatisch tweede instructeur en leerde hij omgaan met leerlingen. Enige tijd later werd René ook gevraagd als instructeur bij harmonie Sint Caecilia uit Spekholzerheide. En sinds augustus 2006 bij St. Petrus in Gulpen

René van der Struik

René afgestudeerd aan het conservatorium te Zwolle als slagwerker (richting lichte muziek) met als bij-instrumenten saxofoon en gitaar. René is een zeer verdienstelijk muzikant, maar heeft ook zijn sporen verdient als geluidstechnicus.

Hij is steeds weer op zoek naar vernieuwende en bijzondere muziek. Als slagwerkinstructeur kom je hem bij verschillende verenigingen in de regio tegen. Zijn optredens zijn steeds weer verrassend, ritmisch en origineel.

René van Lokven

Op jonge leeftijd startte René met zijn slagwerklessen bij de plaatselijke fanfare.
Na het behalen van alle diploma’s op amateurgebied werd de tambour-maître opleiding gestart, gevolgd door het meedraaien met een 2 jarige instructeursopleiding. Tot op dat moment werkte René in het speciaal onderwijs en gaf les bij 2 verenigingen.

In 2008 besloot René echter het roer om te gooien. Stopte in het speciaal onderwijs en begon fulltime in het muziekonderwijs. Beat it Slagwerkopleidingen werd geboren. Nu bijna 10 jaar later is Beat it uitgegroeid tot een complete slagwerkschool. René zorgt er samen met een team van 30 docenten voor dat wekelijks ruim 400 slagwerkleerlingen les krijgen en er instructie wordt gegeven bij maar liefst 48 (jeugd)slagwerkgroepen van de totaal 35 verenigingen welke Beat it onder haar hoede heeft.

Begin 2021 heeft René besloten om weer het roer om te gooien en weer het onderwijs in te stappen. Beat it Slagweropeleidingen in goede handen achter latend.

Richard Kampstra.

Na lessen te hebben gevolgd bij Arjen Oosterhout (auteur Real Time Drums 1 & 2) ging Richard drummen bij verschillende gelegenheidsbands en begeleidingscombo’s, waaronder Nightmove & Pleasure uit Sneek.

Richard werd spelend lid van Drum- en showfanfare Advendo te Sneek in 1986. Hier kreeg hij trommellessen van legende en slagwerkicoon Sjoerd Westra (auteur Slag voor Slag), welke hem inspireerde om te gaan componeren en op die manier de “marching” trommelkunst te promoten en in stand te houden. In 1995 is hij als slagwerkinstructeur aan de slag gegaan bij Drum- en showfanfare Jong Advendo en sinds 1999 ook als slagwerkinstructeur bij de senioren van Advendo.

Richard componeert slagwerkcomposities met die specifieke “Advendo” stijl. Zijn composities kenmerken zich door: contrasten in tempo, dynamiek en stijlen, gecombineerd met traditionele slagtechniek, soms in een modern jasje maar altijd met een geweldige drive. Zeg je Advendo dan zeg je Richard Kampstra!

Richard Woudenberg

Richard begon op 8-jarige leeftijd met het volgen van trommellessen bij muziekvereniging Prins Bernhard in Apeldoorn. Al snel mocht hij bij het slagwerkensemble spelen van deze vereniging. Op 19-jarige leeftijd begon Richard met het geven van lessen voor gestemd en ongestemd slagwerk.

Momenteel is Richard werkzaam als slagwerkdocent bij muziekschool OOST in Wageningen, muziekvereniging Prins Bernhard in Apeldoorn, muziekvereniging Excelsior in Cothen en muziekvereniging NSFC in Nijkerk. Ook is hij instructeur van het opleidingsslagwerkensemble van muziekvereniging Prins Bernhard en wordt hij regelmatig gevraagd om muzieklessen te geven in het basisonderwijs.

Rinus Schuiling

Geboren in 1968 in het mooie Drentse brinkdorp Vries, zo’n 10 km boven Assen. Als kind was hij al helemaal gek van trommelen, maar omdat de muziekvereniging bij hem niet meer had dan een kleine en een grote trom duurde het even voor hij er daadwerkelijk mee begon. Toen hij een jaar of 13 was werd de drumband in Vries (her)opgericht en is hij onmiddellijk lid geworden.

Eerst een opleiding binnen de vereniging en toen naar de muziekschool in Assen, waar hij o.a. les heeft gehad van Luuk van de Vloet, in de slagwerkwereld wel redelijk bekend. Een van de instructeurs bij zijn vereniging was Bert Nowee, toen nog tamboer-maitre van de Johan Willem Friso kapel in Assen. Naast de drumband is hij ook drums in het orkest gaan spelen. Rinus is een instructeur met brede ervaring en enorm gecharmeerd van steeldrums.

Rob van Doore

Rob van Doore

Rob (26 juni 1987) begon zijn muzikale loopbaan bij Koninklijke Harmonie Oefening & Uitspanning in Beek en Donk. Hij volgde slagwerklessen bij Frans en Sjaak Benjamins.

Aan het Conservatorium te Tilburg studeerde hij Klassiek Slagwerk bij Arnold Marinissen, Peter de Vries en Marcel Andriessen. Als bijvak heeft hij lichte muziek drums bij Frans van Grinsven gestudeerd. Rob heeft zijn studie in 2010 afgerond met het behalen van zijn Bachelordiploma. Hij volgde masterclasses bij o.a Evelyn Glennie, Keiko Abe, Raymond Curfs, D’Arcy Gray.

Rodney van Leusden

Rodney (1976) is geboren en getogen in Brunssum. Samen met zijn vrouw Merle, zonen Jop en Daan (en dochter op komst) woont hij nog steeds met heel veel plezier in zijn geboortedorp.

Na wat omzwervingen op blaasinstrumenten, werd hij op 11-jarige leeftijd lid van de drumband van Fanfare St. Barbara, waar hij letterlijk de eerste stappen zette als tambour. In de loop der jaren kwamen daar meerdere verenigingen in het zuiden bij. Hij volgde lessen bij Paul Franken en Henk Mennens, waarbij hij zich ook meer en meer toelegde op ensembleleiding.

Sinds 2007 is hij instructeur van de drumband van Fanfare St. Joseph Heerlerheide en geeft hij les aan beginnende slagwerkers bij meerdere verenigingen. Leeftijd maakt hierbij niet uit – met Rodneys enthousiasme weet hij iedereen te motiveren om het beste in zichzelf naar boven te halen op muzikaal gebied.

Roelf-jan Schipper

Roelf-jan is op zijn zesde begonnen als slagwerker bij muziekvereniging SDG Westerhaar-Vriezenveensewijk. Hij werd hier opgeleid door o.a. Henk Grissen, Joost Visser, Jan Aalderink en Marcel van Nieuwland. Tegenwoordig speelt hij hier als slagwerker bij de slagwerkgroep en de fanfare. In de loop van de jaren heeft Roelf-jan diploma’s behaald voor slagwerk met als hoogtepunt het slagen met lof voor het D-diploma.

Na het behalen van deze diploma’s kwam hij er achter dat hij meer wilde dan alleen het bespelen van het slagwerk. Met zijn achtergrond als docent kwam hij terecht bij verschillende muziekverenigingen als slagwerkdocent en later ook als dirigent. In zijn muziek houdt hij rekening met de diverse niveaus binnen een slagwerkgroep. In de arrangementen zitten altijd eenvoudige en wat meer uitdagende melodische partijen aangevuld met ongestemd slagwerk.

Ronald Boumans

Werkzaam als performer, (orkest)slagwerker, percussionist, docent, trainer, coach, artistiek leider en dirigent van slagwerkensembles en Hafa orkesten. Hij groeide op in het “Centrum van de Blaasmuziek” Kerkrade waar hij slagwerkles kreeg van Ron Coolen en Henk Mennens. Als kind speelde hij bij diverse Limburgse muziekverenigingen onder leiding van o.a. Fried Dobbelstein, Frenk Rouschoup, Heinz Friesen, Josef Suilen en Maurice Daemen.. Op zijn zestiende begon hij zijn studie klassiek slagwerk aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts), waar hij zowel zijn bachelor als master titel cum laude behaalde. Als freelance slagwerker speelde hij o.a. bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Residentie Orkest, Holland Symfonia en Het Gelders Orkest en bij ensembles van o.a. het Koninklijk Concertgebouw Orkest. Sinds 2012 is hij vaste speler bij Circle Percussion.

Ronny Wolterink

Ronny is geboren en getogen in Winterswijk-Meddo. Hij volgde zijn lessen aan de muziekschool te Winterswijk om hierna de richting “Klassiek Slagwerk” te kiezen aan het conservatorium te Enschede. Deze studie werd in 1997 met goed gevolg afgesloten aan de Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem. Hij was als remplaçant meerdere malen werkzaam bij ‘Het Orkest van het Oosten’, ‘Het Gelders Orkest’, ‘Jeugd Orkest Nederland’, ‘Nordrhein-Westfälischer Jugendorchester’ en diverse (eu)regio-orkesten.

Momenteel is Ronny werkzaam als docent slagwerk aan de culturele instelling “De Leeuwenkuil” in Deventer en bij diverse verenigingen in de euregio. Tevens is hij instructeur van de slagwerkgroep van “St. Jan” in Meddo en oprichter en lid van het Marimba-ensemble van deze muziekvereniging. Daarnaast is Ronny nog free-lance slagwerker in diverse bands en orkesten.

Roy van Wersch

Roy begon zijn muzikale loopbaan bij de drumband van harmonie Sint-David in Voerendaal en volgde de opleiding slagwerk aan de muziekschool in Beek bij de heer Jo Meijs.Na het afsluiten van de Middelbare Schoolopleiding in 1987, hervatte Roy de opleiding slagwerk bij Pieter Jansen en Werner Ottenaan het Maastrichts Conservatorium.

In 1993 behaalde hij het diploma docerend musicus en in 1995 sloot hij zijn conservatoriumopleiding “cum laude” af met het behalen van het diploma “uitvoerend musicus”. Roy is instructeur bij verschillende Drumbands. Als slagwerkdocent en coördinator Hafa is Roy verbonden aan de Schunck muziekschool in Heerlen. Verder remplaceert Roy regelmatig bij gerenommeerde harmonie- en fanfareorkesten alsook bij beroepsorkesten en ensembles van verschillende samenstelling. Sinds oktober 2012 is Roy van Wersch instructeur van Drumband Harmonie Sint Walburga Amby.

Ruud Diederiks

Al vanaf jonge leeftijd gingen mijn handen en voeten vanzelf bewegen zodra ik muziek hoorde. Dit soms tot ergernis van mijn omgeving. Het ritme trok altijd erg mijn aandacht. Tot op de dag van vandaag, krijg ik nog steeds de vraag of ik niet eens één minuutje stil kan zitten. Daarom is het drummen ook op mijn lijf geschreven.

Op de Tilburgse dans- en muziekschool Heeft Ruud les gehad van Steve Clover. Na zijn middelbare school is hij gaan studeren aan het Brabants (Fontys) Conservatorium. Ruud heeft hier les gehad van Willy Goudswaard en van Frans van Grinsven. In 1992 is hij daar afgestudeerd als bachelor of music.

Regelmatig wordt hij gevraagd als slagwerker voor diverse orkesten en ensembles, maar zijn aandacht gaat vooral uit naar het lesgeven. Dagelijks ben is hij met veel passie en gedrevenheid bezig om me verder te ontwikkelen op zijn instrumenten. Het studeren verveelt nooit !!

Simon Haakmeester

Simon (1988) is een Nederlandse slagwerker, dirigent, componist/arrangeur, workshopleider, docent en kunstenaar. Momenteel houdt hij zich bezig cross-art projecten en sounddesign. Een voorbeeld hiervan zijn de interdisciplinaire kunstinstallaties die hij samen met visueel kunstenaar Hannes Arvid Andersson ontwerpt en maakt.

Simon is ook in de amateursector actief en heeft, naast dat hij lesgeeft, de leiding over de slagwerkgroepen van Concordia uit Middelstum en het A-slagwerk ensemble van SDG Ommen. Tevens schrijft hij arrangementen en composities voor verschillende ensembles (voornamelijk slagwerk), dit doet hij op verzoek en uit eigen beweging.

Zijn Bachelor of Music heeft Simon aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen in 2015 met het predicaat cum laude behaald. En in 2017 heeft hij zijn diploma voor de master opleiding New Audiences and Innovative Practices behaald (tevens aan het Prins Claus Conservatorium).

Sjaak Vercoulen

Sjaak Vercoulen is woonachtig in Hout-Blerick en op dit moment al 10 jaar verbonden als instructeur aan de percussiongroep van MV Valuas Venlo. Zijn eerste trommelervaring heeft hij opgedaan bij Fanfare de Echo in Hout-Blerick, op de leeftijd van 10 jaar. Na enkele jaren heeft hij alle HaFa-diploma’s behaald op de muziekschool in Venlo. Zijn docenten waren destijds Leo Pustjens en Henk Martens.

Door veel te spelen en diverse masterclasses bij muzikale pro’s te volgen, is Sjaak 20 jaar geleden gestart als instructeur. Op de dag van vandaag geef hij instructie en/of les bij diverse verenigingen in de regio Venlo. Door de veelal prettige samenwerking met zowel de verenigingen als ook de muzikanten en leerlingen, hoop Sjaak dit nog voor langere tijd te mogen doen.

Muziek maken is en blijft een prachtige bezigheid!

Sjoerd Ceelen

Sjoerd geboren in 1987 geboren te Weert, waar hij ook zijn eerste slagwerklessen ging volgen. Daarna studeerde Sjoerd van 2004 tot 2011 aan het Fontys Conservatorium in Tilburg, hier behaalde hij zijn Bachelor- en Masterdiploma voor Klassiek Slagwerk. Sinds 2008 ben is sjoerd met veel plezier als Drum- en Slagwerkdocent verbonden aan MAW. Naast docent ook dirigent van drie slagwerkgroepen en als freelance muzikant actief in diverse orkesten. Denk hierbij aan symfonieorkesten in Nederland en Duitsland, orkesten van de Landmacht, de Marinierskapel en het Johann Strauss Orkest van André Rieu.

Stefan Castro

Stefan zette zijn eerste muzikale stapjes op 5-jarige leeftijd bij Harmonieorkest de Volksgalm in Riemst (België). Daar kreeg hij zijn eerste slagwerklessen van de toenmalige instructeur van de drumband, Mark Vrijens. Op 7-jarige leeftijd ging hij naar het Stedelijk Conservatorium voor Woord en Muziek in Hasselt waar hij 11 jaar les volgde bij Ivan Vervoort en Luc Goos. Stefan vervolgde zijn muzikale studie aan het Conservatorium Maastricht bij Pieter Jansen en Werner Otten.

In 2004 studeerde hij af als docerend en uitvoerend musicus slagwerk klassiek. Hij nam deel aan diverse nationale en internationale wedstrijden waar hij meerdere malen laureaat was. Zo was hij algemeen laureaat bij het Henri Hermans Concours in Maastricht, laureaat bij Dexia Classics en meerdere malen provinciaal en nationaal kampioen in België.

Momenteel is hij werkzaam als freelancer bij diverse symfonieorkesten en werkt hij als stemmer bij Adams Musical Instruments. Stefan heeft als docent gewerkt bij Centrum voor de Kunsten Roermond (huidige ECI), Kreato Thorn (huidige Myouthic) en bij diverse verenigingen. In 2010 heeft hij de instructeur cursus van de BvO gevolgd bij Kreato bij Jo Zinzen en Rob Janssen en deze succesvol afgesloten.

Steven Leander

Zoals zoveel drummers begonnen bij de plaatselijke drumband. Uiteraard oefenen op de zolderkamer tot ergernis van de buren. Daarna toch maar naar de muziekschool waar de interesse in drums pas echt begon. Naarmate hij ouder werd, groeide de interesse voor de funk en fusion scene. Geïnspireerd door de drummer van Casiopea moest er uiteraard een drumkit van Yamaha komen waar hij tot op de dag van vandaag nog steeds op speelt.

Door de jaren heen in diverse bandjes gespeeld (allround, rock, funk, jazz), en allerlei soorten optredens gedaan. Steven is ook een verdienstelijk slagwerkinstructeur met passie voor alles wat met slagwerk te maken heeft.

Tim Aertds

DSC_0343-3Tim (1983) is op 5-jarige leeftijd begonnen met slagwerkles bij de Koninklijke Harmonie van Roermond, waar hij 26 jaar lid is geweest. Hij studeerde aan het conservatorium van Rotterdam, waar hij verschillende workshops en masterclasses volgde. Verder studeerde Tim Hafa- directie bij de Hogeschool voor muziek Kreato en later Orkest- directie.

Tim speelt geregeld mee in muziekgezelschappen als solo- en gast speler en geeft regelmatig repetities en workshops voor slagwerk. Hij is dirigient /instructeur bij de Ster van Maastricht, dirigent bij drumband St. Rochus Hulsberg, drumband Eendracht Maakt Macht Wessem, slagwerkgroep St. Jan Sittard en van Harmonie Sint Pieter Maastricht. Daarnaast geeft hij slagwerkles bij een aantal muziekverengingen in Limburg en verzorgt hij muziekprojecten op verschillende basisscholen.

Tim van Klompenburg

Tim begon in op 13-jarige leeftijd aan de vooropleiding klassiek slagwerk aan het ArtEZ
Conservatorium in Zwolle. Aansluitend studeerde hij voor zowel zijn Bachelor als Master aan ditzelfde conservatorium. Tijdens deze studie mocht Tim onder meer de Vrienden Publieks Prijs van het conservatorium in Zwolle in ontvangst nemen en met het ArtEZ percussion trio deelnemen aan de International Percussion Competition in Luxemburg.

Gedurende zijn bachelor studie was hij alle seizoenen (aanvoerder) slagwerker & paukenist in het Nationaal Jeugd Orkest, waar hij samenwerkte met dirigenten als Reinbert de Leeuw, John Adams, Martin Sieghart, Oliver Knussen en Christian Karlsen. Naast zijn werk als remplaçant in beroepsorkesten is Tim ook dirigent van slagwerkensembles.

Ulrich Pöhl

Vanaf zijn jeugd in Duitsland actief geweest op het gebied van slagwerk en later in Amsterdam zich bekwaamd tot klassiek slagwerk en orkest-directie. De laatste jaren legt hij zich profesioneel toe op hedendaagse muziek met zijn eigen ensemble Insomnio.

De afgelopen jaren heeft hij dankzij zijn artistieke kennis en vaardigheden, betrokkenheid, professionaliteit en tomeloze inzet slagwerkgroepen naar een hoger niveau getilt. Het spel is verzorgd en bezield.

Wibrand van Norel

Zijn carrière begon als muzikant bij Slagwerkensemble Excelsior in Oostendorp, waar hij de basis van het slagwerk spelen leerde. Hij is afgestudeerd aan het conservatorium in Zwolle met het hoofdvak klassiek slagwerk. Daarnaast heeft hij een studie HaFaBra directie afgerond in 2002.

Wibrand heeft veel ervaring opgedaan als dirigent bij diverse slagwerkensembles en blaasorkesten. Grootste successen tijdens wedstrijden werden behaald met het slagwerkensemble uit Elspeet (Vele deelnames aan NK en 5 x maal een gouden mediale tijdens het Wereld Muziek Concours). Grootste successen op creatief gebied werden de afgelopen jaren behaald met het ensemble van KAMV. De Percultural shows werden samen met de leden van het ensemble tot stand gebracht en daarnaast was het project ‘’Industrial Motion’’ een enorm hoogtepunt.

Op dit moment is Wibrand dirigent van drie slagwerkensemble’s. Daarnaast is hij werkzaam bij de stichting Cultuurkust in Harderwijk waar hij coördinator muziek is.

Naast directie geeft Wibrand les en schrijft hij veel originele werken voor met name slagwerk ensembles.

Wilco Dijk

Wilco Dijk is begonnen als slagwerker bij muziekvereniging ‘De Bazuin’ te Ommen. Hij behaalde hier zijn slagwerk diploma’s A t/m D en melodisch diploma A en B.
In 2007 is hij begonnen met het schrijven van eigen arrangementen.
Vanaf 2011 houdt hij zich ook bezig met het verzorgen van muzieklessen en groepsrepetities.

Daarnaast is hij als allround slagwerker actief bij Muziekvereniging ‘Excelsior’ te Dalfsen.

Willie van der Steen

Willie is zijn muzikale loopbaan in 1970 begonnen bij fanfare Concordia uit Liempde. Na enkele maanden les te hebben gehad ging hij al meespelen bij het tamboerkorps en later ook als slagwerker bij de fanfare.
Het bestuur van Concordia gaf Willie in 1983 de gelegenheid om deel te nemen aan de cursus slagwerkinstructeur van de Bond van Orkestdirigenten, met als leraar Jo Conjaerts, welke hij met beide handen heeft aangenomen. In 1984 slaagde hij met mooie cijfers voor deze cursus met als examinatoren o.a. Ruud Böhmer en Krijn Smits.

Wouter De Winne

slagwerkdocent en dirigent.
Hij werd geboren te Gent op 19-09-1986 en begon zijn muziekstudie op 6-jarige leeftijd aan de jeugdmuziekschool te Oostakker. Op 8-jarige leeftijd ging hij naar de academie te Gentbrugge waar hij slagwerk volgde bij Mark Lambert.
Op 15- jarige leeftijd besloot hij van zijn hobby zijn beroep te maken en startte hij aan de Kunsthumaniora te Gent waar hij slagwerkles volgde bij Wim Lasoen en Wim De Vlaeminck. In deze periode was hij actief in Jemoo (Jeugd en Muziek orkest Oost-Vlaanderen) en EUSO (Euregion Symphonic Orchestra). In juni 2005 studeerde hij af aan de Kunsthumaniora te Gent met grootste onderscheiding voor slagwerk.

♪♫♪♫♪