Slagwerkinstructeurs

S l a g w e r k i n s t r u c t e u r    G e z o c h t 

 

Wij plaatsen je oproep op deze pagina. Ben je als instructeur/dirigent op zoek naar een nieuwe muzikale uitdaging dan kun je je oproep ook hier plaatsen.

Op zoek naar een nieuwe muzikale leider en/of instructeur voor jou slagwerkgroep? Plaats dan hier op deze pagina je vacature.  Stuur je tekst, eventueel met foto naar info@slagwerkinfo.nl

Deze pagina is ook te vinden via www.slagwerkinstructeur.nl 

. . . .

–  –  –  –  –

Drum en Showband Edam zoekt

Drumband “Edam” zoekt voor de maandagavond een melodisch slagwerk instructeur of instructrice.
Bij deze groep is het plezier minstens zo belangrijk als het uitvoeren van de stukken, ruime ervaring bij de leden is reeds aanwezig hoeft er dus niet meer vanaf de notenbalk te worden begonnen. De hoofdzaak bestaat uit het begeleiden en instuderen van de nieuwe stukken .
 
Wij beschikken over een veelzijdig repertoire van populaire muziek stukken en hedendaags verschreven popmuziek.
De instructie wordt een deel van de avond gescheiden van het overige slagwerk gegeven, waarbij in het tweede deel groepen worden samengevoegd voor het huwelijk van de beide muziekdisciplines .
 
Bij interesse en overige informatie kan er contact worden opgenomen met;
F. Slotboom
* info@drumaedam.nl
 tel.nr: 0619534549 0f 0299 – 321060

 

♪♫♪♫♪

 

Vacature Tamboer – Slagwerkinstructeur.

De tamboers van Harmonie St. Rosa te Sibbe-IJzeren maken deel uit van de vereniging Harmonie St Rosa en genieten zowel lokaal, regionaal als nationaal bekendheid vanwege hun Basler Trommelsysteem. In 1960 zijn ze opgericht als drumband.

Begin jaren 90 zijn ze, geïnspireerd door hun instructeur Theo Lodewick, overgestapt op het Basler Trommelsysteem. Sinds die tijd hebben zij, onder leiding van de heer Lodewick, vele successen behaald bij taptoes en concoursen. In 2014 is het korps Nederlands kampioen geworden in de 2e divisie. De relatief kleine groep van ongeveer 13 spelende leden en 4 vlaggendragers is een hechte club. Gezelligheid staat voorop maar er is zeker motivatie om nieuwe muziek te leren en de puntjes op de ‘i’ te zetten.

Onze ideale kandidaat

 • Is een enthousiaste en betrokken instructeur, met affiniteit met het Basler systeem en/of bereid zich erin te
 • Inspireert de tamboers om het maximale uit de drumband te halen
 • Is iemand met goede communicatieve, sociale en educatieve vaardigheden
 • Is bereid tot samenwerken met het bestuur en
 • Is iemand die met enthousiasme jeugdige slagwerkers wil

Wij bieden

 • Een hechte, ambitieuze vereniging die zich graag wil presenteren op hoog niveau en die zich graag blijft (door)
 • Een enthousiaste groep muzikanten die plezier heeft in het samen muziek maken en dat op het hoogst haalbare niveau wil doen met inachtneming van ieders individuele kwaliteiten
 • een passend honorarium

De repetities vinden wekelijks plaats op zaterdagavond van 18:00 uur tot 20:00 uur in ons repetitielokaal Gemeenschapshuis de Blokhut te Sibbe. Een proefdirectie maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Interesse?

Stuur een motivatiebrief voorzien van cv voor 1 november 2020, naar saskia.smeets@gmail.com. Voor vragen kunt u contact opnemen met Wim Heuts (voorzitter van de vereniging) 06-54220589.

 

♪♫♪♫♪

 

De Marko’s zoeken instructeur

De Marko’s Burgum, een drumband met color guards en twirlinggroepen. De drumband treed zo’n 40 keer per jaar op in de regio. De drumband speelt populaire muziek op de snaredrum, basedrum, lyra, bekkens en ritme.

Onze drumband bestaat dus uit verschillende instrumenten zoals lyra’s, ritme-instrumenten, bekkens, basedrums en snaredrums. Elke maandagavond oefenen de gevorderden vanaf 19.30 uur bij Kiehool. In de zomermaanden oefent de drumband bij Tiltrans in Burgum. Op maandagavond worden ook ritme- en lyralessen gegeven. Op woensdagmiddag oefenen de leerlingen bij Trees thuis. Onze Color Guards oefenen op de donderdagmiddag vanaf 16.30 uur in Kiehool. Regelmatig geven wij optredens in de regio. 

De Marko’s zoeken een enthousiaste en betrokken instructeur. Gezelligheid staat voorop maar er is zeker de motivatie om nieuwe muziek te leren en op het huidige werk de puntjes op de ‘I’ te zetten. 

Schrijf je motivatie of wil je meer informatie? Mail drumbandmarkos@hotmail.com

 

♪♫♪♫♪

 

Deze pagina is ook te bereiken via www.slagwerkinstructeur.nl

 

Instructeurs

 

Adrie van Werd

Adrie is een professioneel drummer /slagwerker. Na het spelen van talloze theaterproducties met o.a. Simone Kleinsma ben ik De Drumschool begonnen om vooral jonge mensen de kneepjes van het drumvak te leren. Hier komen ook drummers die zich willen voorbereiden voor toelatingsexamen voor conservatorium of pop/rock academie.  Maar ook veel leerlingen die in een orkest of slagwerkgroep gaan spelen komen hier de lessen volgen.

Op het ogenblik dirigeer hij de slagwerk groep & fanfare van de Graafstrooms Fanfare,  slagwerkgroep Constantia Werkhoven en de malletband en fanfare KNA Zegveld.

Ook componeer Adrie slagwerkstukken voor slagwerkgroepen waarvan een aantal worden uitgegeven bij www.drums2play.nl

Voor meer informatie kunt u kijken op de site www.dedrumschool.nl

drumschool@casema.nl

 

Annejaap van Eersel 

Als negenjarig jongetje werd hij lid van Chr. Muziekvereniging “Crescendo” ‘s Gravenmoer en leerde trommelen bij Cees van Eersel aan huis. Op twaalfjarige leeftijd speelde hij mee in de seniorendrumband en van 1995 tot 2006 was Annejaap slagwerker bij brassband Crescendo.

Van Marcel Weijtenburg kreeg hij vier jaar lang lessen op drumstel bij drumschool Stick Around in Waalwijk. Voor het eerst maakte hij kennis met pauken en andere melodische slagwerkinstrumenten tijdens de lessen van conservatoriumstudent Marcel van Vught in de zomer van 1999.

In het seizoen 2001/2002 volgde hij een tamboer-maîtrecursus aan het Centrum voor Amateurkunst (CVA) te Tilburg onder leiding van Jan Peeters. Toen het CVA begon met een opstapcursus voor drumbandinstructeurs, schreef Annejaap zich in.  In mei 2004 behaalde hij het certificaat, waarna hij in september 2004 startte met de cursus slagwerkinstructeur onder leiding van Ria Kornet, Robbert Houtkamp en Jos Schroevers. In februari 2006 behaalde hij zijn diploma voor allround slagwerkinstructeur (melodisch en ongestemd).

 

Anthony Vogels

38 jaar en woonachtig in Gemert. Op 8-jarige leeftijd  begonnen bij het Jachthoorn & Trompetterkorps in Gemert. Daar kreeg hij les van instructeur Huub van Boven. Met Gemert heeft hij diverse keren verschillende kampioenschappen behaald en juist dit leek hem een te gekke ervaring om over te dragen aan anderen. In 2000 is hij gestart met een opleiding slagwerkinstructeur. bij hogeschool/muziekacademie Kreato in Thorn. Deze opleiding succesvol afgesloten en daarna bij véél verenigingen zijn kennis en enthousiasme overgebracht. Anthony staat open voor vernieuwingen in de muziek en stelt de verstandhouding / communicatie hoog in het vaandel. Op dit moment geef hij les bij de slagwerkgroep van Harmonie De Goede Hoop in Aarle-Rixtel en bij de slagwerkgroep van Harmonie St.-Jan in Wanroij. 

a.vogels7@upcmail.nl

 

Arend-Jan van Straten

Na jaren in lokale bandjes gedrumd te hebben is Arend-Jan in 1985 begonnen met de opleiding Lichte Muziek Drums aan het conservatorium in Arnhem. 

In 1986 aan hetzelfde instituut begonnen met de opleiding Klassiek Slagwerk en in 1991 het diploma Docerend Musicus en in 1993 het diploma Uitvoerend Musicus behaald. Vele jaren geremplaceerd in Het Gelders Orkest en enkele andere professionele orkesten en gezelschappen. Als uitvoerend slagwerker actief in o.a. Trommelgroep RADAC en voorheen in marimbakwartet Kwartslag. Tegenwoordig héél actief bij verenigingen als instructeur en leraar slagwerk. 

 

Barry van Bavel

Barry van Bavel
Barry is vanaf zijn 8ste jaar begonnen met slagwerk o.a. bij Concordia Tholen en later ook bij Harmonie Kolpings Zonen in Bergen op Zoom. In 1991 vervulde hij zijn dienstplicht bij het Fanfare korps der Genie wat toen in Vught gelegerd zat. Zijn muzikale loopbaan begon toen hij in 1997 werd aangenomen bij het “Trompetterkorps Bereden Wapens”, één van de beroeps orkesten van de koninklijke landmacht. Na de reorganisatie die in 2005 plaats vond is Barry overgeplaatst naar de “Regiments Fanfare Garde Grenadiers en Jagers” wat onderdeel uitmaakt van de “Koninklijke militaire Kapel Johan Willem Friso”.Verder werkt Barry ook als (inval) Docent voor beginnende en gevorderde slagwerk leerlingen van Slagwerkschool “Brok”, voor Concordia Tholen. Ook speelt hij nog regelmatig met Marco Brok en Sente Mol in verschillende workshops en openingen voor verschillende bedrijven en scholen. Hiernaast heeft hij met verschillende beroepsmatige ensembles en bekende artiesten mogen optreden.

 

Chiel Zomer

Chiel is geboren in Twente en opgegroeid in de Achterhoek in een zeer muzikaal gezin. Hij begon ooit op trompet maar vond al snel de liefde voor het slagwerk. Toch kan hij beide passies combineren als slagwerker bij het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee. Maar deze vrolijke Achterhoeker doet meer dan dat. Hij dirigeert een aantal slagwerkgroepen, HaFa orkesten en geeft muzieklessen. 

Met zijn enthousiasme laat hij kinderen zien hoe ontzettend leuk en leerzaam muziek maken is. Zijn lessen zijn afwisselend door de combinatie tussen snare drum, drums en mallets te zoeken. Op een speelse manier haalt hij het maximale uit zijn leerlingen!

 

Chris Luijten

Sinds 2015 staat de drumband onder leiding van instructeur Chris Luijten, geboren op 29 oktober 1971 te Sittard.
Op 8 jarige leeftijd is Chris begonnen met slagwerk bij de drumband van schutterij St. Johannes en St. Clemens te Merkelbeek. Hij kreeg daar zijn eerste lessen van dhr. Hein Timmermans. Later is Chris naar de muziekschool Brunssum gegaan, waar hij les kreeg van de heren Frank Rademakers, Paul Franken en Rob Janssen. Na zijn diploma Hafa B behaald te hebben is Chris privéles gaan volgen voor diploma D bij dhr. Michel Mordant. Hij is de instructeurcursus gaan volgen bij KREATO Hogeschool te Thorn bij de heren Thissen en Pustjens. In 1993 behaalde Chris zijn instructeurdiploma.
 
Sindsdien is Chris van diverse korpsen instructeur geweest waaronder de drumbands van Fanfare Concordia Einighausen en Fanfare St. Cornelius Schin op Geul. Met deze laatste werd hij in 2010 Limburgs Kampioen en in 2011 Nederlands Kampioen. Sinds begin 2010 heeft hij daarbij nog een eigen slagwerkgroep opgericht genaamd DRUMZ, welke uit een vijftal slagwerkers en een bassist bestaat. Als instructeur is Chris momenteel werkzaam bij de slagwerkgroepen van Harmonie St. Gertrudis Wijlre en de Drumband van Harmonie St. Cecilia Mechelen.
 
 

Corné Pas

Corné is geboren in 1968 te Breda en woonachtig in Leerdam. Hij is werkzaam bij defensie als tambour-maître/instructeur bij het Fanfarekorps der Genie te Vught. Zoals vele muzikanten is Corné begonnen bij de dorpsfanfare waar hij zijn eerste slagwerklessen kreeg. Vervolgens heeft hij de muziekschool doorlopen voor de benodigde muziekdiploma’s. Het diploma docerend musicus heeft hij op het Brabants conservatorium behaald en na deze opleiding heeft Corné direct gesolliciteerd bij defensie en kon daar aan de slag als slagwerker. Inmiddels is hij daar gepromoveerd naar de functie tambour-maître/instructeur nadat hij bij Jan Peeters het diploma ‘Tambour-maître’ had behaald.

Corné heeft dus ook zijn eigen slagwerkschool: ‘LAPAS Slagwerkopleidingen’. Met deze slagwerkschool is hij aan veel verenigingen verbonden. Bij al deze verenigingen verzorgt hij de slagwerkopleidingen en/of de instructie van de tamboer/slagwerksectie. Ook zitten er diverse leerlingen ‘privé’ bij hem op les. Regelmatig wordt er een beroep op Corné gedaan als examinator, jurylid en om workshops te geven in slagwerk of exercitie. Voor de Brabantse Bond van Muziekverenigingen geeft Corné de basiscursus Tambour-Maître.

www.lapas-slagwerkopleidingen.nl

 

Dennis Smits

Dennis raakte al heel jong geïntrigeerd door slagwerk. Om zich als allround slagwerker te kunnen ontwikkelen startte hij, na zijn muzikale studie, bij de Tamboers en Pijpers van het Korps Mariniers. Hier is hij van 1993 tot en met 2008 werkzaam geweest. De Tamboers en Pijpers hebben reeds enkele stukken van hem uitgevoerd op nationale en internationale taptoes.

Naast zijn baan als uitvoerend musicus, het geven van instructie aan diverse show- en marchingbands, percussiegroepen, malletbands, steelbands en leerlingen, schrijft hij slagwerk- en percussiestukken op verschillende niveaus en voor verschillende groepssamenstellingen. Tevens is Dennis Smits actief in het inspelen van drums voor diverse platenmaatschappijen in de studio en wordt hij ingezet als replaçant bij verschillende orkesten zoals het Johann Strauss Orkest van André Rieu. 

Dennis is eigenaar van Drums2play & Pellwood

 

Erik Hommersom

Is geboren op 02 April 1988 te Dodewaard en is vanaf zijn 12e levensjaar al muzikant.

Erik is begonnen als allround slagwerker in zijn geboorteplaats bij onze zustervereniging Kunst na Arbeid. Hier heeft hij de grondbeginselen geleerd van de kleine trom en het drummen door de instructeur destijds Roel Schimmel.

In 2004 heeft hij een overstap gemaakt en is hij begonnen als allround slagwerker bij Kunst en Vriendschap in Opheusden die onder leiding stond van Dik v/d Wardt. In de loop der jaren heeft hij veel instrumenten gezien en bespeeld. In 2011 is hij gaan leren om muziek te schrijven en heeft zo al een paar kleine werken voor een slagwerkensemble op zijn naam staan.  De afwisseling tussen pittige concertwerken en hedendaagse “simpele” melodieën spreekt mij erg aan aldus Erik.

Sinds April 2015 is hij ook gediplomeerd tambour-maître en tevens instructeur exercitie. Als instructeur is het zijn voornaamste doel om mensen te enthousiasmeren en het beste in de muzikant naar boven te halen. Er is tijd voor een lolletje op zijn tijd maar er wordt ook hard gewerkt om een muziekwerk in te studeren.

Etienne Houben

Etienne Houben werd geboren op 9 juni 1982 te Obbicht. Sinds zijn zevende jaar kreeg hij reeds slagwerkles van toenmalig instructeur en oprichter van de drumband Wil Smits en later van Guan Gallardo en Hans Croes. Hij behaalde zijn bachelor DM/UM slagwerk klassiek cum laude aan het conservatorium te Maastricht bij Pieter Jansen en Werner Otten. Etienne is actief als docent en als muzikant is hij werkzaam bij de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen (België). Daarnaast is Etienne als instructeur verbonden aan de drumband van St. Gertrudis uit Sint Geertruid. Tot slot staat Etienne bekend om z’n composities die veelvuldig op concoursen uitgevoerd worden.

 

Frank de Jong

Frank begon op 7-jarige leeftijd met zijn muziekstudie. Na de muziekschool en
verschillende amateurorkesten te hebben doorlopen, studeerde hij slagwerk – docerend en
uitvoerend musicus – aan het Brabants Conservatorium te Tilburg. Daarnaast studeerde hij
aan hetzelfde instituut docerend musicus HaFa-Directie.
 
 
Zijn directiestudie zette Frank voort aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam, waarvoor hij in maart 1998 met de Marinierskapel der Koninklijke Marine met lof slaagde. Ook studeerde Frank aan het Sweelinck Conservatorium bijvak saxofoon en trombone. Naast zijn conservatoriumstudies studeerde Frank Beleid- en Organisatiewetenschappen aan de Universiteit van Tilburg en aan hetzelfde instituut de opleiding Recht en Management. Momenteel is Frank werkzaam als consulent instrumentale muziek aan het Centrum voor de Amateurkunst Noord-Brabant en is hij verbonden aan Kunstfactor als gecommitteerde en examinator voor de landelijke muziekexamens.
 
 

Frank Ritsema

Al vanaf het eerste jaar van het voortgezet onderwijs is duidelijk dat Frank naar het conservatorium wil. Hij begint in 2004 aan de vooropleiding van het ArtEZ Conservatorium te Zwolle en doorliep daarna de studie licht als (bijvak)klassiek slagwerk. Hij volgde lessen bij o.a. Erik Albers, Peter Berk, Martin Geessinck en Jan Wissink. Frank heeft masterclasses gevolgd bij o.a. Jeff Moore (VS), Terry Bozzio (VS). Sietse Huisman (NL), Jan Wolfkamp (NL) en Martijn Vink (NL). Ook behaalde Frank zijn minor HaFaBra directie bij Alex Schillings en Fried Dobbelstein.
 
Frank Ritsema is vaste slagwerker/drummer bij: Het Gelders Fanfare Orkest, Coverband Package Deal. Verder is hij remplaçant bij onder andere: Regimentsfanfare “Garde Grenadiers en Jagers”
 

Geboren in Hellendoorn als jongste zoon in een gezin van 9 kinderen. Nadat hij zijn diploma Vakgroep Instructeur heb gehaald in 1991 is hij lid geworden van de Bond van Orkest Dirigenten en Instructeurs.
In 1993 begonnen bij de slagwerkgroep van muziekvereniging de Eendracht uit Almelo. Andere verenigingen waar  Gerrit eveneens met plezier werkzaam is geweest waren: Orpheus uit Bathmen, Amacitia uit Boerhaar, Olsterharmonie Olst, Salland Lierderholthuis en K.C.M.V. Advendo Nijverdal.

Voor enkele jaren mocht hij les geven bij muziekvereniging Emos uit Daarle, vanwege het aantrekken van leerlingen binnen zijn eigen groepen kon hij daar de tijd helaas niet meer voor vrijmaken. Zijn huidige werkzaamheden verricht Gerrit momenteel als docent en instructeur voor de muziekverenigingen uit Diepenveen, Luttenberg en Bornerbroek.

In het verleden heeft Gerrit mooie resultaten mogen behalen zoals het Nederland’s / Europees kampioenschap en ervaring op verschillende onderdelen zoals Mars, Podium, Indoor percussion. Dat het instructeur en docent zijn, iets anders is dan alleen een diploma merk je al gauw. Het is iets meer dan muziek uitzoeken en 4 tellen vooraf of een beetje les geven.

Meer info op: http://www.slagwerkdocent.nl

 

Gilbert Wientjes

Gilbert startte zijn muzikale carrière bij Harmonie en Drumband Wilhelmina te Pannerden. Zijn geboortedorp. Al vroeg was hij gefascineerd door alles wat met geluid te maken had en nog steeds ziet hij in ieder materiaal wel een klankbron. Hij heeft in de jaren daarna diverse korpsen onder zijn leiding gehad, van slagwerkgroep tot tamboerkorps, van jong march en showband tot fanfares. Een man die van alle markten thuis is.  
Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. In 2014 startte Gilbert de dirigentenopleiding, gegeven door de bond van Orkestdirigenten, die speciaal gericht was op slagwerk met melodische bijvakken. De opleiding heeft hij dan ook succesvol afgesloten in juni 2017.

Een succesvol project heeft hij opgezet in 2018. Drums & Voices werd de tijdelijke naam van Slagwerkgroep Concordia uit Hengelo Gld. Met Drums & Voices wisten ze met hun spectaculaire programma mensen te verbinden tijdens het Amphion Open. Ze wisten de finale te bereiken en op enkele punten na misten ze de publiekprijs, maar dat gaf niet. Muziek had hen allen met elkaar verbonden, jong en oud, muziek is een taal die iedereen spreekt en begrijpt.

 

Giovanni Timmermans

Op 10 jarige leeftijd is Giovanni begonnen bij de drumband en Harmonie in Bunde (bij Maastricht). Later ging hij naar de muziekschool in Maastricht. Op 15 jarige leeftijd werd hij Nederlands kampioen in de hoogste afdeling met kleine trom spelen. Dat was het moment dat hij wist om van drummen zijn beroep te maken.

In 1995 studeerde hij af aan het Prins Claus conservatorium in Groningen. Tijdens en na zijn opleiding heeft hij veel ervaring opgedaan in orkesten en bands. Zo heeft hij zelf in verschillende coverbands gespeeld waaronder Woody Wiss, Hooked on Red, Diep Triest II en Swing It Out. Naast freelance-werk speelt hij regelmatig in Double Jazz.
 
Giovanni is instructeur bij de Slagwerkgroep van de Woudklank, de Malletband van Muziekvereniging DES in Linde en de drumband in Nieuweroord. Sinds 1997 geeft Giovanni inspirerend les aan Scala centrum voor de kunsten in Hoogeveen. Tevens is hij docent en eigenaar van Drumschool Daisybell in Assen en geeft hij slagwerk workshops.

 

Han Peter Mentjox

Han Peter Mentjox begon, na het behalen van zijn mavo- en mbo-diploma, aan het Artez Conservatorium te Enschede. Hier heeft hij vier jaar het hoofdvak klassiek slagwerk gestudeerd. Vanaf 2002 is Han Peter dirigent en slagwerkdocent bij verscheidene muziekverenigingen geweest. Op dit moment verzorgt hij workshops en projecten, geeft groepsrepetities, speelt zelf als allround slagwerker en is dirigent. Tevens schrijft hij graag arrangementen en composities voor concert/marching slagwerkgroepen

 

 

Hans Kersten

Hans is vanaf zijn 11e gefascineerd door slagwerk. Zijn opleiding tot slagwerker heeft hij genoten bij Slagwerkgroep Neerbosch-Oost. Met deze vereniging heeft hij ook deelgenomen aan het Nederlands Top-concours en het Wereldmuziekconcours zowel op het onderdeel mars als de podium wedstrijden. Tijdens zijn lidmaatschap heeft hij alle facetten van het slagwerk leren beheersen, dus het ongestemd- en gestemd slagwerk behoren tot zijn vaardigheden. Hans heeft als instructeur voor veel verenigingen gestaan. Ervaring genoeg. Hans schrijft en arrangeert ook mooie arrangementen voor slagwerkgroepen. 

 

Hans Vloet 

Hans begon op 11-jarige leeftijd met de slagwerkopleiding bij J. Vekens in Horst. Al snel volgde hans een opleiding op de muziekschool bij L. Punstjens en daarna privéles bij Maarten Rongen.

Het slagwerk bleek in het bloed te zitten, dus wilde hij dolgraag het instructeursdiploma behalen. Na een tweejarige cursus die in Thorn werd gegeven door L. Punstjens, A. Thissen en J. Zinsen behaalde Hans in 1995 zijn diploma. Nadat hij ervaring opgedaan had als opleider van leerlingen, begon hij als instructeur van de slagwerkgroep van Ommel(NB, nabij Asten). Hierna was Hans jarenlang succesvol opleider van de Horster jeugdslagwerkers. Sinds 2002 is Hans Vloet o.a. werkzaam als instructeur van de slagwerkgroep van de Koninklijke Harmonie van Horst.

 

Herman van Dulm

Eigenaar van H.v.D. Music Service ​ Herman van Dulm: begon als slagwerker op 12-jarige leeftijd bij het jachthoorn en trompetterkorps van de muziekvereniging Prins Willem Alexander te Elst uit Gelderland. Daar leerde hij de beginselen van het bespelen van de “snaredrum”. Na meer dan 20 jaar lid te zijn geweest van dit korps werd het tijd om eens verder te kijken en is Herman lid geworden van de show- en marchingband van het Arnhems Trompetterkorps beter bekend als ATK. Hier heeft hij 6 jaar lang veel ervaring opgedaan met betrekking tot show en marching. Na deze periode van muziek en show heeft hij zich aangemeld bij de slagwerkgroep van harmonie St. Caecilia te Gendt om zich verder te ontwikkelen op slagwerk- en percussiongebied, waar deze slagwerkgroep in is gespecialiseerd. Tijdens zijn muzikale loopbaan is hij zich meer gaan verdiepen in “the art of drums”. Hij heeft zich gespecialiseerd in het componeren van diverse stijlen die in zijn slagwerk composities naar voren komen. Sectie AA ongestemd. Herman is slagwerkinstructeur bij ESKA uit Bemmel. 
 
Herman is volop op zoek naar een nieuwe muzikale uitdagingen als instructeur.
(gediplomeerd instructeur slagwerk sectie AA)
 
 hvdmusic@gmail.com
 
 

Jaap Firet

Jaap is geboren te Utrecht op 16 maart 1988 en opgegroeid in De Bilt. Al vanaf jonge leeftijd had hij veel interesse in muziek en na wat omzwerving bij de piano kwam hij al gauw bij slagwerk terecht. Eerst les van Michiel van Haaften om daarna terecht te komen op de Biltse muziekschool. Hier heeft hij drumlessen gevolgd, uitgebreid met (HaFaBra) Klassiek slagwerk. Zijn passie voor (melodische) muziek en percussiegroepen heeft hij opgedaan bij de Koninklijke Biltse Harmonie. Jaap studeerde Art of Sound aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en hij heeft deze opleiding in 2013 afgerond als Sound Engineer met hoofdvak Producing, met als bijvak Jazz Drums.
 
Gedurende de jaren conservatorium schreef Jaap ook veel muziek, met name toegespitst op de slagwerk wereld, en werd duidelijk dat niet alleen schrijven maar ook leiding geven aan slagwerkgroepen in zijn interesse lag.
Om deze uitdaging meer vorm te kunnen geven heeft hij de verkorte opleiding slagwerk instructeur en directie bij de Bond van Orkest Dirigenten en Instructeurs voltooid.
 
 

Jaap Hazewinkel

Jaap Hazewinkel, deze in 1976 geboren Tubbergenaar is zijn leven lang al met slagwerk in de weer geweest. Na de potjes en pannen die hij als kind in elkaar sloeg, werd hij door Piet van Nieuwland opgeleid tot slagwerker bij de Tubbergse Harmonie. Henk Blaank bracht hem daarna het tubaspel bij. Zijn brede muzikale interesses werden nog meer gevoed tijdens de opleiding Docent Muziek aan het Enschedese conservatorium. Tegenwoordig is Jaap werkzaam in de handel van bladmuziek en muziekinstrumenten. Daarnaast is hij nog steeds als slagwerker, koperblazer, slagwerkdocent en instructeur actief in de Twentse regio.

 

 

Jan Geert Nagel

Jan Geert Nagel werd geboren op 16 januari 1972. Nadat hij de grondbeginselen van het slagwerk had geleerd, werd hij in 1981 lid van de Christelijke muziekvereniging “Oranje” Minnertsga. Op 12-jarige leeftijd kreeg hij voor het eerst les aan de muziekschool. Dit duurde tot 1989, omdat hij toen werd toegelaten tot het 1e jaar van het conservatorium te Leeuwarden. Een jaar later vervolgde hij zijn studie aan het conservatorium te Groningen.

Hier begon hij tevens aan zijn tweede opleiding namelijk; HaFaBra-directie. In 1994 behaalde Jan Geert het diploma; “docerend musicus slagwerk” en een jaar later het; “praktijkdiploma HaFaBra-directie”. Momenteel is Jan Geert werkzaam als dirigent van een drietal verenigingen. Hiervan zijn 2 slagwerkensembles: “Harmonie” Weidum en sinds kort “Wilhelmina” uit Bedum. Ook is hij dirigent van een fanfare orkest; “de Hallumer Fanfare”. Tevens is hij docent slagwerk aan streekmuziekschool “de Waldsang” en verzorgt hij de slagwerklessen bij diverse verenigingen. Naast bovengenoemde werkzaamheden houdt Jan Geert zich verder bezig met het componeren en arrangeren voor zowel de HaFaBra- als de slagwerksector. Sinds kort is hij ook landelijk examinator slagwerk en lid van college van juryleden voor mars en podiumwedstrijden van de drumbandsector.

 

Jan Schipper 

Jan werd op 31 juli 1964 geboren in Oud-Beijerland. Op 8 jarige leeftijd kreeg hij zijn eerste slagwerklessen. Van 1983 tot 1988 studeerde hij slagwerk aan het Rotterdams Conservatorium, alwaar hij met goed gevolg afstudeerde. Momenteel is Jan Schipper werkzaam als slagwerkdocent, freelance musicus, componist, jurylid en instructeur.

Als componist is Jan Schipper actief in zowel de gestemde als de ongestemde slagwerkmuziek. Voor ieder niveau (van beginners tot gevorderden) heeft hij een groot assortiment werken geschreven. Qua genre lopen deze werken zeer uiteen. Naast serieuze concourswerken heeft hij de laatste tijd veel entertainmentwerken voor ongestemd slagwerk geschreven. Er blijkt vooral voor ongestemd slagwerk een grote behoefte te bestaan aan werken die de amusementswaarde in deze sector vergroten. In de huidige tijdsgeest passen o.a. de “Back to…”-serie (gebaseerd op soli van beroemde drummers) en de “..Starter”-serie (gebaseerd op ritmes uit de lichte muziek) erg goed. 

 

Jan van der Sluis

Jan van der Sluis is al jong begonnen met trommelen bij de plaatselijke muziekvereniging in Oldenzaal. Door het plezier wat hij hier in vond heeft hij zich gespecialiseerd in gestemd slagwerk en hier ook de benodigde diploma’s voor behaald. Als slagwerkinstructeur heeft hij met diverse slagwerkgroepen Nederlandse kampioenschappen behaald. Jan heeft naast zijn werk als instructeur en docent bij de dr. Schaepmanharmonie ook zijn eigen slagwerkspeciaalzaak de “Tambourijn” in Borne.

 

 

Jan van Lienden

Jan is afkomstig van het Wapen der Koninklijke Marechaussee, maar de slagwerk-genen zaten al heel vroeg in zijn bloed. Geboren in Tiel liep hij al met een blikken trommeltje mee met de Tielse Vrijwillige Muziekvereniging en kende op die leeftijd al bijna alle marsen uit het hoofd. In de latere woonplaats Utrecht kwam Jan terecht bij het “Harmonie-orkest Utrecht ” en later bij de Utrechtse Muziekvereniging “de Bazuin”.

Op 18 jarige leeftijd ging hij in beroepsdienst bij de Koninklijke Marechaussee en werkte vele jaren in diverse werkvelden. Meespelen bij de muziek van de Kon. Marechaussee was toen niet mogelijk, omdat de muzikanten werden geselecteerd uit de opkomst van de dienstplichtigen, die er toen nog waren. Gedurende een behoorlijk aantal jaren studeerde Jan slagwerk en haalde alle slagwerkdiploma’s, waarvan de meeste “cum laude”. Het instructeursdiploma werd ook behaald, waarna ook nog een trompetstudie volgde.

Toen de dienstplicht ophield te bestaan, werd voor het beroepspersoneel van de Kon. Marechaussee de mogelijkheid geopend te opteren voor een functie bij de militaire muziek en zo rolde Jan als slagwerker het “Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee” binnen en kreeg hij een contract als militair muzikant. In die tijd nam Jan deel aan de “Kadercursus Show” en moest hij als eindopdracht een chreografie schrijven voor de drumfanfare van de Luchtmacht Kapel en die show ook daadwerkelijk met hen instuderen. Tevens werkte Jan mee aan de tot standkoming van het opleidingsboek “Handleiding voor Tamboer-maître”, een uitgave van de Bond van Orkestdirigenten.

 

Jelle Overheul

Jelle Overheul is geboren en getogen in Weert en studeerde klassiek slagwerk aan het conservatorium in Tilburg. Jelle is als slagwerker op diverse fronten actief. Zo was hij bijvoorbeeld prijswinnaar tijdens de regionale finales van het Prinses Christina Concours in 2004. Naar aanleiding van dit concours gaf Jelle solo optredens in o.a. het theater aan het Vrijthof en op de Dag van de Romantische muziek in Rotterdam. In 2006 bemachtigde hij de wereldtitel in de concertdivisie, bestemd voor conservatoriumstudenten en professionals van de Internationale Ensemble- en Solistenwedstrijd WMC te Kerkrade.

Jelle is als docent en dirigent ook verbonden aan de Schutterij St. Antonius en St. Nicolaas Budel, Harmonie St. Antonius Heusden, Harmonie St. Caecilia Blerick en de Koninklijke fanfare Maasoever Kessel.

 

Karel van Kampen

Sinds 1989 is Karel van Kampen verbonden aan diverse muzikale-ensembles en 
theatergroepen.

Eind jaren ’90 volgde hij de opleiding muziektheater aan de Acteerstudio in Den Haag. Tevens had hij bij diverse muzikanten privé-lessen in de meest uiteenlopende muzikale
disciplines. Daarnaast was hij werkzaam als theater-muziekdocent/regisseur bij onder meer;Kunstencentrum de Hint in Aalsmeer en Buurthuis ´t Hoekie in De Bilt.

In 2004 startte hij zijn eenmanszaak (www.kvkmuziek.nl) dat zich bezig houdt met onder andere muzikale coaching, componeren/arrangeren en orkestband-editing. Een kleine greep uit zijn klantenkring: Slagwerkgroep Hypercussion, Showband MCC Laren, Het Parnassus Ensemble, Trompettist Gerard Fuchs, Jeugdorkest JONG Naarden, Het Dierens Mannenkoor, Jeugdorkest Gforce! Bussum, Showband Oranje Amersfoort en Slagwerkgroep Naarden.

 

Kees Does

Kees is op 7 jarige leeftijd in 1976 begonnen als slagwerker bij de drumband van fanfarekorps Excelsior Putten,  4 jaar later als concertslagwerker bij de fanfare tot 1984.  Na een wisseling van muziekvereniging is hij muziek gaan maken bij drumfanfare EDG Ermelo en startte daar ook gelijk de opleidingen voor de diverse muziekdiploma’s.

In 1989 werd het officiële diploma behaald voor instructeur/dirigent. Verder is Kees gediplomeerd tambour-maître en choreograaf/showinstructeur. Zijn muzikale loopbaan als instructeur begon bij DWS Achterveld en werd uitgebreid naar de instructie bij EDG Ermelo waar tevens de instructie mars en show werd verzorgd. Kees heeft veel ervaring opgedaan bij de Johan Willem Friso Kapel waar hij zijn militaire dienstplicht vervulde. Met mallet-ensembles (Caecilia Veenendaal en Concordia Oldebroek) zijn zowel op mars als podium orkest vele promoties en kampioenschappen behaald.  Bij Chr.muz.ver. Elkander Getrouw Terschuur-Zwartebroek heeft hij 19 jaar leiding gegeven aan zowel slagwerk als orkest.

Omdat de blaas orkesten meer in zijn hart zitten besloot hij om te wisselen van orkesten en geeft leiding aan orkesten welke in de top divisies uitkomen zoals Christelijk Kamper Harmonie-/tamboer-en majorettekorps AMDG en Christelijk fanfareorkest Irene Hasselt.  Met het behalen van vele gouden en zilveren medailles heeft hij in zijn nu 43 jaar als muzikant zijn sporen in het verleden al dik verdient.

 

Kelvin Huiberts

Kelvin werd op 9 mei 1983 in Tiel geboren. Hij kwam al op 7-jarige leeftijd in aanraking met muziek. Hij komt uit een zeer muzikaal gezin, echter allemaal blazers. Kelvin koos ervoor om zich te bekwamen op het gebied van slagwerk bij de plaatselijke muziekvereniging K.T.S.M. uit Tiel. Een vereniging waar hij tot op de dag van vandaag nog steeds actief muzikant en bestuurslid is. Na het doorlopen van zijn A-diploma bij K.T.S.M. heeft hij zijn vervolgstudie gevolgd bij de Plantage te Tiel.

Op 16 jarige leeftijd behaalde hij er het D-diploma in een openbaar examen met 9 als gemiddeld resultaat. In 2018 heeft hij zijn diploma Dirigent Slagwerkensembles behaald. Kelvin heeft bij diverse verenigingen lesgegeven en is thans verbonden aan de slagwerkgroep van Excelsior uit IJsselstein en Fidelio uit Woudenberg. Als remplaçant kun je Kelvin bij diverse verenigingen en orkesten tegen komen, zowel als muzikant als dirigent/ instructeur.

Kelvin probeert om een wekelijkse repetitieavond met een nodige dosis humor en gezelligheid te benaderen om zo het algehele niveau omhoog te brengen.

http://drumfun.nu/

 

Kevin Tolkamp

Kevin werd op 6-jarige leeftijd lid bij Chr. Muziekvereniging Eendracht Winterswijk en nam lessen op de muziekschool. Hier heeft hij slagwerklessen gehad van Gerben Grooten en Rutger Jansen. Hij haalde diploma A t/m D. Ook heeft hij in verschillende ensembles op de muziekschool gespeeld. Tijdens de tijd op de middelbare school kreeg Kevin steeds meer het idee dat hij wel verder wilde met muziek en met name slagwerk. Daarom heeft hij aan het eind van zijn vierde jaar VWO auditie gedaan aan het conservatorium te Arnhem. Kevin werd aangenomen in de vooropleiding en stroomde later door naar de bachelor opleiding. In december 2012 speelde hij zijn eindexamen. Op het conservatorium genoot hij lessen van o.a. Martin Geessinck, Jan Roel Hamersma, Peter Prommel en Mark Voermans. En enkele masterclasses van: Bart Quartier, Wim Konink en Nanae Mimura. 

Momenteel is Kevin docent/dirigent/instructeur bij verschillende verenigingen in de provincie Gelderland en speelt hij als slagwerker bij de Regimentsfanfare “Garde Grenadiers en Jagers”.

 

Leon Nevels

Leon Nevels

Leon is geboren op 26 juni 1966 te Thorn. Op 6 jarige leeftijd werd hij lid van de drumband van Harmonie ST. Michaël te Thorn. De eerste 2 jaar heeft hij les gekregen van J. Corstjens en hierna heeft hij zijn concert slagwerk diploma’s behaald onder leiding van J. Zinzen, bij stichting Kreato te Thorn.

Op 16 jarige leeftijd behaalde hij zijn instructeurs diploma van de bond van orkestdirigenten, wederom bij stichting Kreato te Thorn. (docent A .Thissen)
Achtereen volgens is hij instructeur geweest bij; Schutterij St. Ansfried te Thorn, Drumband van de Fanfare te Ophoven,Schutterij St. Petrus te Roggel. Al die jaren is hij spelend lid van de Drumband als ook van Harmonie-orkest St. Michaël te Thorn. Hij heeft meerdere jaren in verschillende top 40-bands gespeeld.

 

Maarten Zaagman

 
Maarten Zaagman behaalde juni 2011 zijn bachelor diploma klassiek slagwerk aan het ArtEZ conservatorium te Arnhem. Zijn muzikale loopbaan begon bij muziekvereniging Crescendo Ooy-Zevenaar en de Liemerse Muziekschool. Maarten begon al op vroege leeftijd op slagwerk en speelde in verschillende slagwerkgroepen en orkesten. Hij studeerde af aan conservatorium ArtEZ in de richting Muziektheater. In zijn afstudeerproject maakte hij een combinatie van improvisatie op marimba, zang en elektronica. Maarten dirigeert de (jeugd)slagwerkgroep van de Liemers Harmonie Duiven en is leider van drumband K.N.A. Zeddam. Maarten is een van de drie oprichters van Framoja percussiasten theaterslagwerk. Verder speelde hij in verschillende producties zoals Change your World van Yo Opera!, Tsaar Saltaan van theatergroep Kwatta en Slagroom van Shuffle percussion.

 

info@maartenzaagman.nl

 

Mari van der Putten

Mari van der Putten is sinds de zomer van 2016 instructeur bij de slagwerkgroep. Na 40 jaar trouwe dienst voor de slagwerkgroep van Drunen werd het tijd voor een nieuwe uitdaging. Nu houdt hij elke maandagavond 15 slagwerkers onder controle met een groot arsenaal aan instrumenten. Dat is voor Mari geen probleem, hij weet iedereen uit te dagen en stil te houden met zijn enthousiaste manier van dirigeren. Zijn vele diploma’s komen hierbij goed van pas, hij heeft slagwerk A t/m D en het diploma drumband instructeur.

Mari heeft natuurlijk ook veel praktijkervaring. Hij heeft 8 jaar gespeeld bij de Koninklijke Luchtmacht Kapel, bijna 30 in het Brabants Orkest en in de jaren ’80 heeft hij het conservatorium Slagwerk gedaan met als bijvak piano. Hierdoor kan hij elk percussie instrument haar fijn bespelen en dit weet hij ook goed over te brengen tijdens de repetities. Hij zorgt ervoor dat iedereen elke maandagavond weer iets nieuws geleerd heeft.

 

Melvin Puijn

Melvin is geboren in Nijmegen en opgegroeid in Groesbeek. Vanaf zijn 8e volgde hij drumles op de muziekschool en op zijn 14e had hij de diploma’s A t/m D op zak. Op zijn 18e haalde hij zijn diploma slagwerkdirigent. Tijdens zijn opleiding en daarna is Melvin lid geweest van Slagwerkgroep Neerbosch-Oost. In die periode is hij met de groep meerdere malen Nederlands Kampioen geworden en heeft hij NK solistenconcours gewonnen samen met huidig lid Sytse Joosten. 

In de jaren na zijn lidmaatschap bij de Slagwerkgroep heeft Melvin in verschillende (cover)bands gedrumd door heel Europa en is hij gestart bij verschillende slagwerkgroepen in de regio als dirigent. Momenteel is hij dirigent  bij diverse slagwerkgroepen in de regio en geeft hij les bij de slagwerkgroep in Gendt. 

Naast zijn muzikale activiteiten speelt Melvin een rol in het jeugdbeleid van de KNMO. Een van de redenen waarom Melvin dirigent is bij Slagwerkgroep Neerbosch-Oost: zijn expertise rondom muziek in combinatie met jeugd. Onder leiding van Melvin worden er workshops gegeven op basisscholen en begeleidt hij de Slagwerkgroep in de jeugd-ledenwerving. 

 

Mike de Geest

Mike de Geest, slagwerker, instructeur en een muziekliefhebber met veel passie voor lesgeven. Begonnen als tamboer bij de dorpsfanfare in Duiven en gegroeid tot een slagwerker met liefde voor muziek. Zijn liefde voor slagwerk probeert hij op een leuke manier over te brengen op zijn leerlingen. Jong of oud, iedereen kan slagwerk leren en genieten van samen muziek maken.

Mike kwam via de Fanfare St. Remigius (later Liemers Harmonie Duiven) in aanraking met het spelen op de kleine trom. Na enkele weken les en het na spelen van ritmes mocht hij mee de weg op. Begin jaren tachtig is Mike begonnen met het volgen van lessen via de muziekschool. Daar kreeg hij les van Tom Beekman, Albert Straten en Peter Wolterinck. Daarnaast heeft hij ook mee gespeeld op studieweekenden van de KNF (tegenwoordig KNMO) en deelgenomen aan solistenconcoursen op zowel melodisch als ongestemd slagwerk. Tijdens zijn onderwijskundige opleiding heeft hij zich hard gemaakt  voor muziek maken met kinderen met een beperking. 

Mike is op dit moment instructeur bij de melodische slagwerkgroep van Muziekvereniging Hummelo & Keppel, het Tamboer Lyrakorps v/d Artillerie en het slagwerkensemble van de Stedelijke Muziekvereniging Huissen. Ook is hij slagwerkleraar bij drumfanfare DES uit Doetinchem en de koninklijke muziekvereniging Apollo uit Laren (GLD). 

info@slagwerkinfo.nl

 

Oscar Alblas

Oscar Alblas is professioneel musicus en werkzaam als allround slagwerker bij het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht. Ook is hij actief als percussionist en drummer in verschillende bands en ensembles.

Met een gedegen (klassieke) opleiding aan de Codarts Hogeschool voor de Kunsten als basis heeft Oscar zich ontwikkeld tot een veelzijdig musicus. Als freelancer binnen de klassieke muziek speelde hij onder meer bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine, Holland Symfonia en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Tegelijkertijd was en is hij actief in jazz, pop en rock, en werkte hij als speler en componist mee aan theaterproducties van Conny Janssen Danst, Onafhankelijk Toneel, Rick Engelkes Producties, Theater Babel Rotterdam e.v.a. Verder is Oscar al vijftien jaar actief als slagwerkdocent.

 

Paul van Lokven

Paul is woonachtig in Heeswijk en is op achtjarige leeftijd ook daar begonnen aan zijn slagwerkopleidingen bij de plaatselijke fanfare. Hij kreeg les van Wim van Zutphen en is momenteel nog steeds verbonden aan deze vereniging, zowel als muzikant als actief bestuurder. Naast het behalen van zijn D-diploma kreeg Paul hier ook de mogelijkheid om een Tambour-Maître opleiding te volgen bij Jan Peters waardoor hij nu ook gediplomeerd Tambour-Maître is.
Tevens heeft Paul directie lessen gevolgd bij Etienne Houben & Rico Stevens.

Paul is actief bij verschillende e verenigingen in de HaFaBra wereld als slagwerkinstructeur waaronder het Veldhovens Muziekkorps & Fanfare Sint Lambertus uit Nistelrode. Ook geeft hij bij Beat it muziekeducatie in Veghel Drum- en Percussie lessen. Regelmatig is hij ook te gast als slagwerker bij diverse orkesten, bandjes en tijdelijke formaties.

Het enthousiasmeren van kinderen en jongeren voor de slagwerkwereld, via educatieve lessen en slagwerkworkshops op basisscholen of tijdens wervingsactiviteiten, is een belangrijke nevenactiviteit van Paul.

Daarnaast verzorgd hij ook (Samba-)Percussie workshops voor uit een lopende groepen. Wat is er nu mooier dan samen slagwerk bespelen? Proeflesje doen?

paulvl@beatitmuziekeducatie.nl

Pieter Bolt 

Pieter is geboren op 8-03-1978  te Rhenen Als 7 jarige jongetje werd hij lid van muziekvereniging Ons Genoegen Amerongen en op 12 jarige kreeg hij zijn allround slagwerk opleiding om als slagwerker bij het fanfare orkest plaats te nemen achter de pauken.

Maar dit was voor Pieter te weinig en in de loop der jaren werd hij lid bij de drumband Koninklijke Harmonie Doorn  en bij Melody Percussion Corps van muziek Eendracht Maakt Macht uit Leersum. Bij deze Verenigingen gaf hij ook trommellessen voor de nieuwe aanstormende talenten. In 1999 werd Pieter aangenomen bij het Trompetter korps Bereden Wapens uit Amersfoort. Dit was een van de beroeps orkesten van de koninklijke Landmacht. Deze functie heeft hij uit gevoerd tot 2004 tot dat helaas het reorganiseren binnen de krijgsmacht kwam.

Tegenwoordig is deze muziek duizend poot werkzaam als instructeur bij

 • Melody Percussion Corps Eendracht Maakt Macht uit Leersum (medio 2018 heeft deze groep in samenwerking met de instructeur sinds 100 jaar een eigen taptoeshow gecreëerd en deze is in 2018 in première gegaan)
 • Drumband van muziekvereniging Crescendo Elst
 • Slagwerkgroep Ons Genoegen Amerongen.
 •  Laurentius Voorschoten als slagwerk docent

Les geven aan leerlingen voor jong en oud!!! Tijdens de lessen moeten de leerlingen zich veilig en op zijn/haar gemak voelen en met een lolletje of een grapje tussendoor kan altijd. Zijn motto als instructeur/docent is: 

De mensen moeten binnen komen met een lach maar aan het einde van de repetitie/lessen moeten ze met nog grotere lach het gebouw verlaten”

Pieter is naast zijn functie ook een Verenigings man die weet hoe belangrijk alles is binnen een Vereniging.

 

Pieter Senden

Pieter Senden werd in 1975 geboren als jongste telg uit het muzikale gezin Senden.
Al op jonge leeftijd ging hij met zijn vader en zussen mee naar de repetities en concerten van de Shell Harmonie Amsterdam en toen hij 7 jaar was kreeg hij zijn eerste drumstel.
Via lessen aan de muziekschool Heiloo kwam Pieter terecht bij Harmonie Caecilia Heiloo, het Regionaal Jeugd Orkest en andere orkesten.

Na jarenlang in verschillende harmonieorkesten te hebben gespeeld werd hij in 2002 gevraagd om les te gaan geven. Eerst nog als leuke bijbaan, maar tegenwoordig geeft Pieter vijd dagen per week les en dirigeert hij diverse
slagwerkgroepen.

Daarnaast houd hij zich beter met het adviseren van verenigingen inzake instrumentarium, bemiddeld hij in de aankopen van drumstellen en kunt u hem ook inhuren voor het stemmen, onderhouden of reviseren van drumstellen, pauken en andere slagwerkinstrumenten.

Momenteel geeft Pieter les bij Harmonie Koning Willem III uit Beneden-Leeuwen, Manderen Maarn, Crescendo Baarn en Caecilia Scherpenzeel.

 

Peter Kil

Peter Kil werd op 12 februari 1971 geboren te Ossendrecht (Noord-Brabant). Al op zeer jonge leeftijd bleek de liefde voor muziek aanwezig te zijn en dus werden op 5 jarige leeftijd op initiatief van zijn ouders de eerste drumlessen genomen. Deze privé-lessen werden korte tijd later aansluitend gevolgd door lessen op de muziekscholen van Bergen op Zoom en Borgerhout (Antwerpen). Deze laatste muziekschool heeft hij in 1990 afgesloten met het behalen van twee Medailles van de Vlaamse Gemeenschap, de zg. Regeringsmedailles, voor zowel slagwerk als kamermuziek.

Na het afsluiten van het gymnasium werd dan ook de ‘logische’ stap gezet en studeerde hij eerst verder aan het Koninklijk Vlaams Muziek Conservatorium van Antwerpen, waar hij slaagde voor zijn Eerste Prijs Notenleer, en vervolgens aan het Rotterdams Conservatorium, waar hij in 1997 het diploma drums lichte muziek – docerend musicus behaalde.

In 2003 was hij samen met Charles van Zanten en Wibrand van Norel nauw betrokken bij de organisatie van het jeugd-slagwerkproject “Slagkracht”. Daarna is hij in het musical-wereldje gerold door als percussionist en drummer te spelen bij “Musicals in Concert 2”, “The Lion King”, “Crazy for You”, “Beauty and the Beast”, “The Wiz” en “Dirty Dancing” en Soldaat van Oranje.

 

René van Lokven

Op jonge leeftijd startte René met zijn slagwerklessen bij de plaatselijke fanfare.
Na het behalen van alle diploma’s op amateurgebied werd de tambour-maître opleiding gestart, gevolgd door het meedraaien met een 2 jarige instructeursopleiding. Tot op dat moment werkte René in het speciaal onderwijs en gaf les bij 2 verenigingen. In 2008 besloot René echter het roer om te gooien. Stopte in het speciaal onderwijs en begon fulltime in het muziekonderwijs. Beat it Slagwerkopleidingen werd geboren. Nu bijna 10 jaar later is Beat it uitgegroeid tot een complete slagwerkschool. René zorgt er samen met een team van 30 docenten voor dat wekelijks ruim 400 slagwerkleerlingen les krijgen en er instructie wordt gegeven bij maar liefst 48 (jeugd)slagwerkgroepen van de totaal 35 verenigingen welke Beat it onder haar hoede heeft. Daarnaast staat Beat it bekent als partner voor het onderwijs. Niet alleen slagwerklessen maar denk ook aan blaasmuziek, AMV lessen, wervingsprojecten, doorlopende leerlijnen, scholingstrajecten, losse feestworkshops.

 

Richard Kampstra.

Na lessen te hebben gevolgd bij Arjen Oosterhout (auteur Real Time Drums 1 & 2) ging Richard drummen bij verschillende gelegenheidsbands en begeleidingscombo’s, waaronder Nightmove & Pleasure uit Sneek.

In 1986 werd Richard spelend lid van Drum- en showfanfare Advendo te Sneek. Hier kreeg hij trommellessen van legende en slagwerkicoon Sjoerd Westra (auteur Slag voor Slag), welke hem inspireerde om  te gaan componeren en op die manier de “marching” trommelkunst te promoten en in stand te houden.

Sinds 1995 is hij als slagwerkinstructeur werkzaam bij Drum- en showfanfare Jong Advendo en sinds 1999 ook als slagwerkinstructeur bij Advendo.

Richard componeert al sinds 1995 slagwerkcomposities met die specifieke “Advendo” stijl.Zijn slagwerkcomposities kenmerken zich door:  contrasten in tempo, dynamiek en stijlen, gecombineerd met traditionele slagtechniek, soms in een modern jasje maar altijd met een geweldige drive.

 

Rodney van Leusden

Rodney  (1976) is geboren en getogen in Brunssum. Samen met zijn vrouw Merle, zonen Jop en Daan (en dochter op komst) woont hij nog steeds met heel veel plezier in zijn geboortedorp.

Na wat omzwervingen op blaasinstrumenten, werd hij op 11-jarige leeftijd lid van de drumband van Fanfare St. Barbara, waar hij letterlijk de eerste stappen zette als tambour. In de loop der jaren kwamen daar meerdere verenigingen in het zuiden bij. Hij volgde lessen bij Paul Franken en Henk Mennens, waarbij hij zich ook meer en meer toelegde op ensembleleiding. Sinds 2007 is hij instructeur van de drumband van Fanfare St. Joseph Heerlerheide en geeft hij les aan beginnende slagwerkers bij meerdere verenigingen. Leeftijd maakt hierbij niet uit – met Rodneys enthousiasme weet hij iedereen te motiveren om het beste in zichzelf naar boven te halen op muzikaal gebied.

 

Roelf-jan Schipper

Roelf-jan is op zijn zesde begonnen als slagwerker bij muziekvereniging SDG Westerhaar-Vriezenveensewijk. Hij werd hier opgeleid door o.a. Henk Grissen, Joost Visser, Jan Aalderink en Marcel van Nieuwland. Tegenwoordig speelt hij hier als slagwerker bij  de slagwerkgroep en de fanfare. In de loop van de jaren heeft Roelf-jan diploma’s behaald voor slagwerk met als hoogtepunt het slagen met lof voor het D-diploma. 

Na het behalen van deze diploma’s kwam hij er achter dat hij meer wilde dan alleen het bespelen van het slagwerk. Met zijn achtergrond als docent kwam hij terecht bij verschillende muziekverenigingen als slagwerkdocent en later ook als dirigent. In zijn muziek houdt hij rekening met de diverse niveaus binnen een slagwerkgroep. In de arrangementen zitten altijd eenvoudige en wat meer uitdagende melodische partijen aangevuld met ongestemd slagwerk.

 

Ronny Wolterink

Ronny is geboren en getogen in Winterswijk-Meddo. Hij volgde zijn lessen aan de muziekschool te Winterswijk om hierna de richting “Klassiek Slagwerk” te kiezen aan het conservatorium te Enschede. Deze studie werd in 1997 met goed gevolg afgesloten aan de Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem. Hij was als remplaçant meerdere malen werkzaam bij ‘Het Orkest van het Oosten’, ‘Het Gelders Orkest’, ‘Jeugd Orkest Nederland’, ‘Nordrhein-Westfälischer Jugendorchester’ en diverse (eu)regio-orkesten.

Momenteel is Ronny werkzaam als docent slagwerk aan de culturele instelling “De Leeuwenkuil” in Deventer en bij diverse verenigingen in de euregio. Tevens is hij instructeur van de slagwerkgroep van “St. Jan” in Meddo en oprichter en lid  van het Marimba-ensemble van deze muziekvereniging. Daarnaast is Ronny nog free-lance slagwerker in diverse bands en orkesten.

 

 

Ruud Diederiks

Al vanaf jonge leeftijd gingen mijn handen en voeten vanzelf bewegen zodra ik muziek hoorde. Dit soms tot ergernis van mijn omgeving. Het ritme trok altijd erg mijn aandacht. Tot op de dag van vandaag, krijg ik nog steeds de vraag of ik niet eens één minuutje stil kan zitten. Daarom is het drummen ook op mijn lijf geschreven.

Op de Tilburgse dans- en muziekschool Heeft Ruud les gehad van Steve Clover. Na zijn middelbare school is hij gaan studeren aan het Brabants (Fontys) Conservatorium. Ruud heeft hier les gehad van Willy Goudswaard en van Frans van Grinsven. In 1992 is hij daar afgestudeerd als bachelor of music.

Regelmatig wordt hij gevraagd als slagwerker voor diverse orkesten en ensembles, maar zijn aandacht gaat vooral uit naar het lesgeven. Dagelijks ben is hij met veel passie en gedrevenheid bezig om me verder te ontwikkelen op zijn instrumenten. Het studeren verveelt nooit !!

 

Sjaak Vercoulen

Sjaak Vercoulen is woonachtig in Hout-Blerick en op dit moment al 10 jaar verbonden als instructeur aan de percussiongroep van MV Valuas Venlo. Zijn eerste trommelervaring heeft hij opgedaan bij Fanfare de Echo in Hout-Blerick, op de leeftijd van 10 jaar. Na enkele jaren heeft hij alle HaFa-diploma’s behaald op de muziekschool in Venlo. Zijn docenten waren destijds Leo Pustjens en Henk Martens.

Door veel te spelen en diverse masterclasses bij muzikale pro’s te volgen, is Sjaak 20 jaar geleden gestart als instructeur. Op de dag van vandaag geef hij instructie en/of les bij diverse verenigingen in de regio Venlo. Door de veelal prettige samenwerking met zowel de verenigingen als ook de muzikanten en leerlingen, hoop Sjaak dit nog voor langere tijd te mogen doen.

Muziek maken is en blijft een prachtige bezigheid!

 

Stefan Castro

Stefan zette zijn eerste muzikale stapjes op 5-jarige leeftijd bij Harmonieorkest de Volksgalm in Riemst (België). Daar kreeg hij zijn eerste slagwerklessen van de toenmalige instructeur van de drumband, Mark Vrijens. Op 7-jarige leeftijd ging hij naar het Stedelijk Conservatorium voor Woord en Muziek in Hasselt waar hij 11 jaar les volgde bij Ivan Vervoort en Luc Goos. Stefan vervolgde zijn muzikale studie aan het Conservatorium Maastricht bij Pieter Jansen en Werner Otten.

In 2004 studeerde hij af als docerend en uitvoerend musicus slagwerk klassiek. Hij nam deel aan diverse nationale en internationale wedstrijden waar hij meerdere malen laureaat was. Zo was hij algemeen laureaat bij het Henri Hermans Concours in Maastricht, laureaat bij Dexia Classics en meerdere malen provinciaal en nationaal kampioen in België.

Momenteel is hij werkzaam als freelancer bij diverse symfonieorkesten en werkt hij als stemmer bij Adams Musical Instruments. Stefan heeft als docent gewerkt bij Centrum voor de Kunsten Roermond (huidige ECI), Kreato Thorn (huidige Myouthic) en bij diverse verenigingen. In 2010 heeft hij de instructeur cursus van de BvO gevolgd bij Kreato bij Jo Zinzen en Rob Janssen en deze succesvol afgesloten. 

 
 

Theo Jetten

Theo is opgegroeid in een muzikaal gezin. Op jonge leeftijd begon Theo met muzieklessen. Eerst van zijn vader, van wie hij de piano en trompet leerde spelen. Later trombone van André Keizer, trombonist bij het orkest van de Koninklijke Luchtmacht. Op zijn 16e tekende hij een contract bij het Korps Mariniers als tamboer. Daar volgde hij een muzikale opleiding bij Marinus Vuijk, de toenmalig instructeur bij de Tamboers en Pijpers van het Korps Mariniers.

Nadat hij een groot aantal jaren speelde in de steelband van het Korps Mariniers, waar hij ook het muzikaal leiderschap voor zijn rekening nam, begon hij een studie Ha-Fa directie. Met de uitstekende begeleiding van docenten als Henk van Loo, Piebe Bakker en Tijmen Botma is Theo in 1999 afgestudeerd aan het Conservatorium Zwolle. Theo schreef tal van werken voor de Tamboers en Pijpers en de steelband van het Korps Mariniers. Tevens was hij dirigent van verschillende muziekverenigingen. Thans is hij dirigent/orkestleider van een amusementsorkest, waar hij de muziek componeert en arrangeert. 
 

Tim Aertds 

DSC_0343-3Tim (1983) is op 5-jarige leeftijd begonnen met slagwerkles bij de Koninklijke Harmonie van Roermond, waar hij 26 jaar lid is geweest. Hij studeerde aan het conservatorium van Rotterdam, waar hij verschillende workshops en masterclasses volgde. Verder studeerde Tim Hafa- directie bij de Hogeschool voor muziek Kreato en later Orkest- directie. Tim speelt geregeld mee in muziekgezelschappen als solo- en gast speler en geeft regelmatig repetities en workshops voor slagwerk.  Hij is dirigient /instructeur bij de Ster van Maastricht,  dirigent bij drumband St. Rochus Hulsberg, drumband Eendracht Maakt Macht Wessem, slagwerkgroep St. Jan Sittard en van Harmonie Sint Pieter Maastricht. Daarnaast geeft hij slagwerkles bij een aantal muziekverengingen in Limburg en verzorgt hij muziekprojecten op verschillende basisscholen.

 

Tim van Klompenburg

Tim begon in op 13-jarige leeftijd aan de vooropleiding klassiek slagwerk aan het ArtEZ
Conservatorium in Zwolle. Aansluitend studeerde hij voor zowel zijn Bachelor als Master aan ditzelfde conservatorium. Tijdens deze studie mocht Tim onder meer de Vrienden Publieks Prijs van het conservatorium in Zwolle in ontvangst nemen en met het ArtEZ percussion trio deelnemen aan de International Percussion Competition in Luxemburg. 

Gedurende zijn bachelor studie was hij alle seizoenen (aanvoerder) slagwerker & paukenist in het Nationaal Jeugd Orkest, waar hij samenwerkte met dirigenten als Reinbert de Leeuw, John Adams, Martin Sieghart, Oliver Knussen en Christian Karlsen. Naast zijn werk als remplaçant in beroepsorkesten is Tim ook dirigent van slagwerkensembles. 

 

Ulrich Pöhl

Vanaf zijn jeugd in Duitsland actief geweest op het gebied van slagwerk en later in Amsterdam zich bekwaamd tot klassiek slagwerk en orkest-directie. De laatste jaren legt hij zich profesioneel toe op hedendaagse muziek met zijn eigen ensemble Insomnio.

De afgelopen jaren heeft hij dankzij zijn artistieke kennis en vaardigheden, betrokkenheid, professionaliteit en tomeloze inzet slagwerkgroepen naar een hoger niveau getilt. Het spel is verzorgd en bezield. 

 

Wibrand van Norel

Zijn carrière begon als muzikant bij Slagwerkensemble Excelsior in Oostendorp, waar hij de basis van het slagwerk spelen leerde. Hij is afgestudeerd aan het conservatorium in Zwolle met het hoofdvak klassiek slagwerk. Daarnaast heeft hij een studie HaFaBra directie afgerond in 2002.

Wibrand heeft veel ervaring opgedaan als dirigent bij diverse slagwerkensembles en blaasorkesten. Grootste successen tijdens wedstrijden werden behaald met het slagwerkensemble uit Elspeet (Vele deelnames aan NK en 5 x maal een gouden mediale tijdens het Wereld Muziek Concours). Grootste successen op creatief gebied werden de afgelopen jaren behaald met het ensemble van KAMV. De Percultural shows werden samen met de leden van het ensemble tot stand gebracht en daarnaast was het project ‘’Industrial Motion’’ een enorm hoogtepunt.

Op dit moment is Wibrand dirigent van drie slagwerkensemble’s. Daarnaast is hij werkzaam bij de stichting Cultuurkust in Harderwijk waar hij coördinator muziek is.

Naast directie geeft Wibrand les en schrijft hij veel originele werken voor met name slagwerk ensembles.

 

Wilco Dijk

Wilco Dijk is begonnen als slagwerker bij muziekvereniging ‘De Bazuin’ te Ommen. Hij behaalde hier zijn slagwerk diploma’s A t/m D en melodisch diploma A en B.
In 2007 is hij begonnen met het schrijven van eigen arrangementen.
Vanaf 2011 houdt hij zich ook bezig met het verzorgen van muzieklessen en groepsrepetities.

Daarnaast is hij als allround slagwerker actief bij Muziekvereniging ‘Excelsior’ te Dalfsen.

 
 

 

 ♪♫♪♫♪