S l a g w e r k i n s t r u c t e u r    G e z o c h t 

 

Wij plaatsen je oproep op deze pagina. Ben je als instructeur/dirigent op zoek naar een nieuwe muzikale uitdaging dan kun je je oproep ook hier plaatsen.

Op zoek naar een nieuwe muzikale leider en/of instructeur voor jou slagwerkgroep? Plaats dan hier op deze pagina je vacature.  Stuur je tekst, eventueel met foto naar info@slagwerkinfo.nl

 

Deze pagina is ook te vinden via www.slagwerkinstructeur.n

 

 

 

♪♫♪♫♪

 

 

Deze pagina is ook te bereiken via www.slagwerkinstructeur.nl

 

VACATURE

Slagwerkgroep BOING uit Strijen-sas is op zoek naar een nieuwe instructeur!!
We zijn een enthousiaste groep slagwerkers (+/- 7 leden) die elke woensdagavond 19:45 t/m 21:30 repeteert. En in de pauze wordt er natuurlijk bijgekletst.
We treden graag op bij braderieën, wandeltochten en openingen. Concoursen met jurering past niet bij ons. Een samenwerkingsconcert met een andere vereniging vinden wij altijd leuk en gezellig.
Ben jij de nieuwe instructeur die we zoeken, vind je het ook leuk om een nummertje mee te slaan? Neem contact met ons op en kom een keer op woensdagavond kijken om kennis te maken!!
 

Slagwerkgroep BOING

Informatie: 0623 – 216082 of een mailtje sturen info@slagwerkgroepboing.nl

 

Hier kan ook jullie oproep staan!     

 

 

Instructeurs

Adrie van Werd

Adrie is een professioneel drummer /slagwerker. Na het spelen van talloze theaterproducties met o.a. Simone Kleinsma ben ik De Drumschool begonnen om vooral jonge mensen de kneepjes van het drumvak te leren. Hier komen ook drummers die zich willen voorbereiden voor toelatingsexamen voor conservatorium of pop/rock academie.  Maar ook veel leerlingen die in een orkest of slagwerkgroep gaan spelen komen hier de lessen volgen.

Op het ogenblik dirigeer ik de slagwerk groep & fanfare van de Graafstrooms Fanfare,  slagwerkgroep Constantia Werkhoven en de malletband en fanfare KNA Zegveld.

Ook componeer ik slagwerkstukken voor slagwerkgroepen waarvan een aantal worden uitgegeven bij www.drums2play.nl

Voor meer informatie kunt u kijken op de site www.dedrumschool.nl

drumschool@casema.nl

 

Annejaap van Eersel 

Als negenjarig jongetje werd hij lid van Chr. Muziekvereniging “Crescendo” ‘s Gravenmoer en leerde trommelen bij Cees van Eersel aan huis. Op twaalfjarige leeftijd speelde hij mee in de seniorendrumband en van 1995 tot 2006 was Annejaap slagwerker bij brassband Crescendo.

Van Marcel Weijtenburg kreeg hij vier jaar lang lessen op drumstel bij drumschool Stick Around in Waalwijk. Voor het eerst maakte hij kennis met pauken en andere melodische slagwerkinstrumenten tijdens de lessen van conservatoriumstudent Marcel van Vught in de zomer van 1999.

In het seizoen 2001/2002 volgde hij een tamboer-maîtrecursus aan het Centrum voor Amateurkunst (CVA) te Tilburg onder leiding van Jan Peeters. Toen het CVA begon met een opstapcursus voor drumbandinstructeurs, schreef Annejaap zich in.  In mei 2004 behaalde hij het certificaat, waarna hij in september 2004 startte met de cursus slagwerkinstructeur onder leiding van Ria Kornet, Robbert Houtkamp en Jos Schroevers. In februari 2006 behaalde hij zijn diploma voor allround slagwerkinstructeur (melodisch en ongestemd).

 

Barry van Bavel

Barry van Bavel
Barry is vanaf zijn 8ste jaar begonnen met slagwerk o.a. bij Concordia Tholen en later ook bij Harmonie Kolpings Zonen in Bergen op Zoom. In 1991 vervulde hij zijn dienstplicht bij het Fanfare korps der Genie wat toen in Vught gelegerd zat. Zijn muzikale loopbaan begon toen hij in 1997 werd aangenomen bij het “Trompetterkorps Bereden Wapens”, één van de beroeps orkesten van de koninklijke landmacht. Na de reorganisatie die in 2005 plaats vond is Barry overgeplaatst naar de “Regiments Fanfare Garde Grenadiers en Jagers” wat onderdeel uitmaakt van de “Koninklijke militaire Kapel Johan Willem Friso”.Verder werkt Barry ook als (inval) Docent voor beginnende en gevorderde slagwerk leerlingen van Slagwerkschool “Brok”, voor Concordia Tholen. Ook speelt hij nog regelmatig met Marco Brok en Sente Mol in verschillende workshops en openingen voor verschillende bedrijven en scholen. Hiernaast heeft hij met verschillende beroepsmatige ensembles en bekende artiesten mogen optreden.

Chiel Zomer

Chiel is geboren in Twente en opgegroeid in de Achterhoek in een zeer muzikaal gezin. Hij begon ooit op trompet maar vond al snel de liefde voor het slagwerk. Toch kan hij beide passies combineren als slagwerker bij het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee. Maar deze vrolijke Achterhoeker doet meer dan dat. Hij dirigeert een aantal slagwerkgroepen en geeft muzieklessen. En dat laatste doet hij met veel plezier o.a. bij Crescendo.

Met zijn enthousiasme laat hij kinderen zien hoe ontzettend leuk en leerzaam muziek maken is. Zijn lessen zijn afwisselend door de combinatie tussen snare drum, drums en mallets te zoeken. Op een speelse manier haalt hij het maximale uit zijn leerlingen! Naast dirigent van slagwerkgroepen is Chiel sindskort ook dirigent van het fanfareorkest van muziekvereniging Hummelo en Keppel en staat hij voor Cresendo Elden-Arnhem.

 

Corné Pas

Corné is geboren in 1968 te Breda en woonachtig in Leerdam. Hij is werkzaam bij defensie als tambour-maître/instructeur bij het Fanfarekorps der Genie te Vught. Zoals vele muzikanten is Corné begonnen bij de dorpsfanfare waar hij zijn eerste slagwerklessen kreeg. Vervolgens heeft hij de muziekschool doorlopen voor de benodigde muziekdiploma’s. Het diploma docerend musicus heeft hij op het Brabants conservatorium behaald en na deze opleiding heeft Corné direct gesolliciteerd bij defensie en kon daar aan de slag als slagwerker. Inmiddels is hij daar gepromoveerd naar de functie tambour-maître/instructeur nadat hij bij Jan Peeters het diploma ‘Tambour-maître’ had behaald.

Corné heeft dus ook zijn eigen slagwerkschool: ‘LAPAS Slagwerkopleidingen’. Met deze slagwerkschool is hij aan veel verenigingen verbonden. Bij al deze verenigingen verzorgt hij de slagwerkopleidingen en/of de instructie van de tamboer/slagwerksectie. Ook zitten er diverse leerlingen ‘privé’ bij hem op les. Regelmatig wordt er een beroep op Corné gedaan als examinator, jurylid en om workshops te geven in slagwerk of exercitie.

www.lapas-slagwerkopleidingen.nl

 

Erik Hommersom

Is geboren op 02 April 1988 te Dodewaard en is vanaf zijn 12e levensjaar al muzikant.

Erik is begonnen als allround slagwerker in zijn geboorteplaats bij onze zustervereniging Kunst na Arbeid. Hier heeft hij de grondbeginselen geleerd van de kleine trom en het drummen door de instructeur destijds Roel Schimmel.

In 2004 heeft hij een overstap gemaakt en is hij begonnen als allround slagwerker bij Kunst en Vriendschap in Opheusden die onder leiding stond van Dik v/d Wardt. In de loop der jaren heeft hij veel instrumenten gezien en bespeeld. In 2011 is hij gaan leren om muziek te schrijven en heeft zo al een paar kleine werken voor een slagwerkensemble op zijn naam staan.  De afwisseling tussen pittige concertwerken en hedendaagse “simpele” melodieën spreekt mij erg aan aldus Erik.

Sinds April 2015 is hij ook gediplomeerd tambour-maître en tevens instructeur exercitie.

Als instructeur is het zijn voornaamste doel om mensen te enthousiasmeren en het beste in de muzikant naar boven te halen. Er is tijd voor een lolletje op zijn tijd maar er wordt ook hard gewerkt om een muziekwerk in te studeren.

Etienne Houben

Etienne Houben werd geboren op 9 juni 1982 te Obbicht. Sinds zijn zevende jaar kreeg hij reeds slagwerkles van toenmalig instructeur en oprichter van de drumband Wil Smits en later van Guan Gallardo en Hans Croes. Hij behaalde zijn bachelor DM/UM slagwerk klassiek cum laude aan het conservatorium te Maastricht bij Pieter Jansen en Werner Otten. Etienne is actief als docent en als muzikant is hij werkzaam bij de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen (België). Daarnaast is Etienne als instructeur verbonden aan de drumband van St. Gertrudis uit Sint Geertruid. Tot slot staat Etienne bekend om z’n composities die veelvuldig op concoursen uitgevoerd worden.

Geboren in Hellendoorn als jongste zoon in een gezin van 9 kinderen. Nadat ik mijn diploma Vakgroep Instructeur heb gehaald in 1991 ben ik lid geworden van de Bond van Orkest Dirigenten en Instructeurs.
In 1993 ben ik begonnen bij de slagwerkgroep van muziekvereniging de Eendracht uit Almelo.Andere verenigingen waar ik eveneens met plezier werkzaam ben geweest waren: Orpheus uit Bathmen, Amacitia uit Boerhaar, Olsterharmonie Olst, Salland Lierderholthuis en K.C.M.V. Advendo Nijverdal.

Voor enkele jaren mocht ik les geven bij muziekvereniging Emos uit Daarle, vanwege het aantrekken van leerlingen binnen mijn eigen groepen kon ik daar de tijd helaas niet meer voor vrijmaken. Mijn huidige werkzaamheden verricht ik momenteel als docent en instructeur voor de muziekverenigingen uit Diepenveen, Luttenberg en Bornerbroek.

In het verleden heeft Gerrit mooei resultaten mogen behalen zoals het Nederland’s / Europees kampioenschap en ervaring op verschillende onderdelen zoals Mars, Podium, Indoor percussion.Dat het instructeur en docent zijn, iets anders is dan alleen een diploma merk je al gauw. Het is iets meer dan muziek uitzoeken en 4 tellen vooraf of een beetje les geven.

Meer info op: http://www.slagwerkdocent.nl

 

Gilbert Wientjes

Gilbert startte zijn muzikale carrière bij Harmonie en Drumband Wilhelmina te Pannerden. Zijn geboortedorp. Al vroeg was hij gefascineerd door alles wat met geluid te maken had en nog steeds ziet hij in ieder materiaal wel een klankbron. Hij heeft in de jaren daarna diverse korpsen onder zijn leiding gehad, van slagwerkgroep tot tamboerkorps, van jong march en showband tot fanfares. Een man die van alle markten thuis is.  
Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. In 2014 startte Gilbert de dirigentenopleiding, gegeven door de bond van Orkestdirigenten, die speciaal gericht was op slagwerk met melodische bijvakken. De opleiding heeft hij dan ook succesvol afgesloten in juni 2017.

Een succesvol project heeft hij opgezet in 2018. Drums & Voices werd de tijdelijke naam van Slagwerkgroep Concordia uit Hengelo Gld. Met Drums & Voices wisten ze met hun spectaculaire programma mensen te verbinden tijdens het Amphion Open. Ze wisten de finale te bereiken en op enkele punten na misten ze de publiekprijs, maar dat gaf niet. Muziek had hen allen met elkaar verbonden, jong en oud, muziek is een taal die iedereen spreekt en begrijpt.

 

Hans Vloet 

Hans begon op 11-jarige leeftijd met de slagwerkopleiding bij J. Vekens in Horst. Al snel volgde hans een opleiding op de muziekschool bij L. Punstjens en daarna privéles bij Maarten Rongen.

Het slagwerk bleek in het bloed te zitten, dus wilde hij dolgraag het instructeursdiploma behalen. Na een tweejarige cursus die in Thorn werd gegeven door L. Punstjens, A. Thissen en J. Zinsen behaalde Hans in 1995 zijn diploma. Nadat hij ervaring opgedaan had als opleider van leerlingen, begon hij als instructeur van de slagwerkgroep van Ommel(NB, nabij Asten). Hierna was Hans jarenlang succesvol opleider van de Horster jeugdslagwerkers. Vanaf 2002 is Hans Vloet werkzaam als instructeur van de slagwerkgroep van de Koninklijke Harmonie van Horst.

 

Herman van Dulm

Eigenaar van H.v.D. Music Service ​ Herman van Dulm: begon als slagwerker op 12-jarige leeftijd bij het jachthoorn en trompetterkorps van de muziekvereniging Prins Willem Alexander te Elst uit Gelderland. Daar leerde hij de beginselen van het bespelen van de “snaredrum”. Na meer dan 20 jaar lid te zijn geweest van dit korps werd het tijd om eens verder te kijken en is Herman lid geworden van de show- en marchingband van het Arnhems Trompetterkorps beter bekend als ATK. Hier heeft hij 6 jaar lang veel ervaring opgedaan met betrekking tot show en marching. Na deze periode van muziek en show heeft hij zich aangemeld bij de slagwerkgroep van harmonie St. Caecilia te Gendt om zich verder te ontwikkelen op slagwerk- en percussiongebied, waar deze slagwerkgroep in is gespecialiseerd. Tijdens zijn muzikale loopbaan is hij zich meer gaan verdiepen in “the art of drums”. Hij heeft zich gespecialiseerd in het componeren van diverse stijlen die in zijn slagwerk composities naar voren komen. Sectie AA ongestemd. Herman is slagwerkinstructeur bij ESKA uit Bemmel. 
 
Herman is volop op zoek naar een nieuwe muzikale uitdagingen als instructeur.
(gediplomeerd instructeur slagwerk sectie AA)
 
 hvdmusic@gmail.com
 

 

Jan Schipper 

Jan werd op 31 juli 1964 geboren in Oud-Beijerland. Op 8 jarige leeftijd kreeg hij zijn eerste slagwerklessen. Van 1983 tot 1988 studeerde hij slagwerk aan het Rotterdams Conservatorium, alwaar hij met goed gevolg afstudeerde. Momenteel is Jan Schipper werkzaam als slagwerkdocent, freelance musicus, componist, jurylid en instructeur.

Als componist is Jan Schipper actief in zowel de gestemde als de ongestemde slagwerkmuziek. Voor ieder niveau (van beginners tot gevorderden) heeft hij een groot assortiment werken geschreven. Qua genre lopen deze werken zeer uiteen. Naast serieuze concourswerken heeft hij de laatste tijd veel entertainmentwerken voor ongestemd slagwerk geschreven. Er blijkt vooral voor ongestemd slagwerk een grote behoefte te bestaan aan werken die de amusementswaarde in deze sector vergroten. In de huidige tijdsgeest passen o.a. de “Back to…”-serie (gebaseerd op soli van beroemde drummers) en de “..Starter”-serie (gebaseerd op ritmes uit de lichte muziek) erg goed. Jelle Overheul

Jelle Overheul is geboren en getogen in Weert en studeerde klassiek slagwerk aan het conservatorium in Tilburg. Jelle is als slagwerker op diverse fronten actief. Zo was hij bijvoorbeeld prijswinnaar tijdens de regionale finales van het Prinses Christina Concours in 2004. Naar aanleiding van dit concours gaf Jelle solo optredens in o.a. het theater aan het Vrijthof en op de Dag van de Romantische muziek in Rotterdam. In 2006 bemachtigde hij de wereldtitel in de concertdivisie, bestemd voor conservatoriumstudenten en professionals van de Internationale Ensemble- en Solistenwedstrijd WMC te Kerkrade.

Jelle is als docent en dirigent ook verbonden aan de Schutterij St. Antonius en St. Nicolaas Budel, Harmonie St. Antonius Heusden, Harmonie St. Caecilia Blerick en de Koninklijke fanfare Maasoever Kessel.

 

Kelvin Huiberts

Kelvin werd op 9 mei 1983 in Tiel geboren. Hij kwam al op 7-jarige leeftijd in aanraking met muziek. Hij komt uit een zeer muzikaal gezin, echter allemaal blazers. Kelvin koos ervoor om zich te bekwamen op het gebied van slagwerk bij de plaatselijke muziekvereniging K.T.S.M. uit Tiel. Een vereniging waar hij tot op de dag van vandaag nog steeds actief muzikant en bestuurslid is. Na het doorlopen van zijn A-diploma bij K.T.S.M. heeft hij zijn vervolgstudie gevolgd bij de Plantage te Tiel.

Op 16 jarige leeftijd behaalde hij er het D-diploma in een openbaar examen met 9 als gemiddeld resultaat. In 2018 heeft hij zijn diploma Dirigent Slagwerkensembles behaald. Kelvin heeft bij diverse verenigingen lesgegeven en is thans verbonden aan de slagwerkgroep van Excelsior uit IJsselstein en Fidelio uit Woudenberg. Als remplaçant kun je Kelvin bij diverse verenigingen en orkesten tegen komen, zowel als muzikant als dirigent/ instructeur.

Kelvin probeert om een wekelijkse repetitieavond met een nodige dosis humor en gezelligheid te benaderen om zo het algehele niveau omhoog te brengen.

http://drumfun.nu/

 

Kevin Tolkamp

Kevin werd op 6-jarige leeftijd lid bij Chr. Muziekvereniging Eendracht Winterswijk en nam lessen op de muziekschool. Hier heeft hij slagwerklessen gehad van Gerben Grooten en Rutger Jansen. Hij haalde diploma A t/m D. Ook heeft hij in verschillende ensembles op de muziekschool gespeeld. Tijdens de tijd op de middelbare school kreeg Kevin steeds meer het idee dat hij wel verder wilde met muziek en met name slagwerk. Daarom heeft hij aan het eind van zijn vierde jaar VWO auditie gedaan aan het conservatorium te Arnhem. Kevin werd aangenomen in de vooropleiding en stroomde later door naar de bachelor opleiding. In december 2012 speelde hij zijn eindexamen. Op het conservatorium genoot hij lessen van o.a. Martin Geessinck, Jan Roel Hamersma, Peter Prommel en Mark Voermans. En enkele masterclasses van: Bart Quartier, Wim Konink en Nanae Mimura. 

Momenteel is Kevin docent/dirigent/instructeur bij verschillende verenigingen in de provincie Gelderland en speelt hij als slagwerker bij de Regimentsfanfare “Garde Grenadiers en Jagers”.

 

Maarten Zaagman

 
Maarten Zaagman behaalde juni 2011 zijn bachelor diploma klassiek slagwerk aan het ArtEZ conservatorium te Arnhem. Zijn muzikale loopbaan begon bij muziekvereniging Crescendo Ooy-Zevenaar en de Liemerse Muziekschool. Maarten begon al op vroege leeftijd op slagwerk en speelde in verschillende slagwerkgroepen en orkesten. Hij studeerde af aan conservatorium ArtEZ in de richting Muziektheater. In zijn afstudeerproject maakte hij een combinatie van improvisatie op marimba, zang en elektronica. Maarten dirigeert de (jeugd)slagwerkgroep van de Liemers Harmonie Duiven en is leider van drumband K.N.A. Zeddam. Maarten is een van de drie oprichters van Framoja percussiasten theaterslagwerk. Verder speelde hij in verschillende producties zoals Change your World van Yo Opera!, Tsaar Saltaan van theatergroep Kwatta en Slagroom van Shuffle percussion.

 

info@maartenzaagman.nl

 

Mari van der Putten

Mari van der Putten is sinds de zomer van 2016 instructeur bij de slagwerkgroep. Na 40 jaar trouwe dienst voor de slagwerkgroep van Drunen werd het tijd voor een nieuwe uitdaging. Nu houdt hij elke maandagavond 15 slagwerkers onder controle met een groot arsenaal aan instrumenten. Dat is voor Mari geen probleem, hij weet iedereen uit te dagen en stil te houden met zijn enthousiaste manier van dirigeren. Zijn vele diploma’s komen hierbij goed van pas, hij heeft slagwerk A t/m D en het diploma drumband instructeur.

Mari heeft natuurlijk ook veel praktijkervaring. Hij heeft 8 jaar gespeeld bij de Koninklijke Luchtmacht Kapel, bijna 30 in het Brabants Orkest en in de jaren ’80 heeft hij het conservatorium Slagwerk gedaan met als bijvak piano. Hierdoor kan hij elk percussie instrument haar fijn bespelen en dit weet hij ook goed over te brengen tijdens de repetities. Hij zorgt ervoor dat iedereen elke maandagavond weer iets nieuws geleerd heeft.

 

Oscar Alblas

Oscar Alblas is professioneel musicus en werkzaam als allround slagwerker bij het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht. Ook is hij actief als percussionist en drummer in verschillende bands en ensembles.

Met een gedegen (klassieke) opleiding aan de Codarts Hogeschool voor de Kunsten als basis heeft Oscar zich ontwikkeld tot een veelzijdig musicus. Als freelancer binnen de klassieke muziek speelde hij onder meer bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine, Holland Symfonia en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Tegelijkertijd was en is hij actief in jazz, pop en rock, en werkte hij als speler en componist mee aan theaterproducties van Conny Janssen Danst, Onafhankelijk Toneel, Rick Engelkes Producties, Theater Babel Rotterdam e.v.a. Verder is Oscar al vijftien jaar actief als slagwerkdocent.

 

Pieter Senden

Pieter Senden werd in 1975 geboren als jongste telg uit het muzikale gezin Senden.
Al op jonge leeftijd ging hij met zijn vader en zussen mee naar de repetities en concerten van de Shell Harmonie Amsterdam en toen hij 7 jaar was kreeg hij zijn eerste drumstel.
Via lessen aan de muziekschool Heiloo kwam Pieter terecht bij Harmonie Caecilia Heiloo, het Regionaal Jeugd Orkest en andere orkesten.

Na jarenlang in verschillende harmonieorkesten te hebben gespeeld werd hij in 2002 gevraagd om les te gaan geven. Eerst nog als leuke bijbaan, maar tegenwoordig geeft Pieter vijd dagen per week les en dirigeert hij diverse
slagwerkgroepen.

Daarnaast houd hij zich beter met het adviseren van verenigingen inzake instrumentarium, bemiddeld hij in de aankopen van drumstellen en kunt u hem ook inhuren voor het stemmen, onderhouden of reviseren van drumstellen, pauken en andere slagwerkinstrumenten.

Momenteel geeft Pieter les bij Harmonie Koning Willem III uit Beneden-Leeuwen, Manderen Maarn, Crescendo Baarn en Caecilia Scherpenzeel.

 

Peter Kil

Peter Kil werd op 12 februari 1971 geboren te Ossendrecht (Noord-Brabant). Al op zeer jonge leeftijd bleek de liefde voor muziek aanwezig te zijn en dus werden op 5 jarige leeftijd op initiatief van zijn ouders de eerste drumlessen genomen. Deze privé-lessen werden korte tijd later aansluitend gevolgd door lessen op de muziekscholen van Bergen op Zoom en Borgerhout (Antwerpen). Deze laatste muziekschool heeft hij in 1990 afgesloten met het behalen van twee Medailles van de Vlaamse Gemeenschap, de zg. Regeringsmedailles, voor zowel slagwerk als kamermuziek.

Na het afsluiten van het gymnasium werd dan ook de ‘logische’ stap gezet en studeerde hij eerst verder aan het Koninklijk Vlaams Muziek Conservatorium van Antwerpen, waar hij slaagde voor zijn Eerste Prijs Notenleer, en vervolgens aan het Rotterdams Conservatorium, waar hij in 1997 het diploma drums lichte muziek – docerend musicus behaalde.

In 2003 was hij samen met Charles van Zanten en Wibrand van Norel nauw betrokken bij de organisatie van het jeugd-slagwerkproject “Slagkracht”. Daarna is hij in het musical-wereldje gerold door als percussionist en drummer te spelen bij “Musicals in Concert 2”, “The Lion King”, “Crazy for You”, “Beauty and the Beast”, “The Wiz” en “Dirty Dancing” en Soldaat van Oranje.

 

René van Lokven

 
Op jonge leeftijd startte René met zijn slagwerklessen bij de plaatselijke fanfare.
Na het behalen van alle diploma’s op amateurgebied werd de tambour-maître opleiding gestart, gevolgd door het
meedraaien met een 2 jarige instructeursopleiding. Tot op dat moment werkte René in het speciaal onderwijs en gaf les bij 2 verenigingen. In 2008 besloot René echter het roer om te gooien. Stopte in het speciaal onderwijs en begon fulltime in het muziekonderwijs. Beat it Slagwerkopleidingen werd geboren. Nu bijna 10 jaar later is Beat it uitgegroeid tot een complete slagwerkschool. René zorgt er samen met een team van 30 docenten voor dat wekelijks ruim 400 slagwerkleerlingen les krijgen en er instructie wordt gegeven bij maar liefst 48 (jeugd)slagwerkgroepen van de totaal 35 verenigingen welke Beat it onder haar hoede heeft. Daarnaast staat Beat it bekent als partner voor het onderwijs. Niet alleen slagwerklessen maar denk ook aan blaasmuziek, AMV lessen, wervingsprojecten, doorlopende leerlijnen, scholingstrajecten, losse feestworkshops
 
 
 

Ruud Diederiks

Al vanaf jonge leeftijd gingen mijn handen en voeten vanzelf bewegen zodra ik muziek hoorde. Dit soms tot ergernis van mijn omgeving. Het ritme trok altijd erg mijn aandacht. Tot op de dag van vandaag, krijg ik nog steeds de vraag of ik niet eens één minuutje stil kan zitten. Daarom is het drummen ook op mijn lijf geschreven.

Op de Tilburgse dans- en muziekschool heb ik les gehad van Steve Clover. Na mijn middelbare school ben ik gaan studeren aan het Brabants (Fontys) Conservatorium. Ik heb hier les gehad van Willy Goudswaard en van Frans van Grinsven. Ik ben daar afgestudeerd in 1992, als bachelor of music.

Ik heb bij diverse bands en slagwerkgroepen gespeeld; zo heb Ik lange tijd deel uitgemaakt van Slagwerkgroep Attacca en van het Tilburgs Begeleidings Orkest. Daarnaast ben ik de drummer geweest van de bands : Exploiting the Prophets, en Minors of Muzo. Regelmatig wordt ik gevraagd als slagwerker voor diverse orkesten en ensembles, maar mijn aandacht gaat vooral uit naar het lesgeven. Dagelijks ben ik met veel passie en gedrevenheid bezig om me verder te ontwikkelen op mijn instrumenten. Het studeren verveelt me nooit !!

Mijn passie voor dit prachtige vak wil ik graag overbrengen en doorgeven aan mijn leerlingen in de hoop dat het drummen ook voor hen een liefde voor het leven wordt!

 

Sjaak Vercoulen

Sjaak Vercoulen is woonachtig in Hout-Blerick en op dit moment al 10 jaar verbonden als instructeur aan de percussiongroep van MV Valuas Venlo. Zijn eerste trommelervaring heeft hij opgedaan bij Fanfare de Echo in Hout-Blerick, op de leeftijd van 10 jaar. Na enkele jaren heeft hij alle HaFa-diploma’s behaald op de muziekschool in Venlo. Zijn docenten waren destijds Leo Pustjens en Henk Martens.

Door veel te spelen en diverse masterclasses bij muzikale pro’s te volgen, is Sjaak 20 jaar geleden gestart als instructeur. Op de dag van vandaag geef hij instructie en/of les bij diverse verenigingen in de regio Venlo. Door de veelal prettige samenwerking met zowel de verenigingen als ook de muzikanten en leerlingen, hoop Sjaak dit nog voor langere tijd te mogen doen.

Muziek maken is en blijft een prachtige bezigheid!

 
 

Tim Aertds 

DSC_0343-3Tim (1983) is op 5-jarige leeftijd begonnen met slagwerkles bij de Koninklijke Harmonie van Roermond, waar hij 26 jaar lid is geweest. Hij studeerde aan het conservatorium van Rotterdam, waar hij verschillende workshops en masterclasses volgde. Verder studeerde Tim Hafa- directie bij de Hogeschool voor muziek Kreato en later Orkest- directie. Tim speelt geregeld mee in muziekgezelschappen als solo- en gast speler en geeft regelmatig repetities en workshops voor slagwerk.  Hij is dirigient /instructeur bij de Ster van Maastricht,  dirigent bij drumband St. Rochus Hulsberg, drumband Eendracht Maakt Macht Wessem, slagwerkgroep St. Jan Sittard en van Harmonie Sint Pieter Maastricht. Daarnaast geeft hij slagwerkles bij een aantal muziekverengingen in Limburg en verzorgt hij muziekprojecten op verschillende basisscholen.

 

Wibrand van Norel

Zijn carrière begon als muzikant bij Slagwerkensemble Excelsior in Oostendorp, waar hij de basis van het slagwerk spelen leerde. Hij is afgestudeerd aan het conservatorium in Zwolle met het hoofdvak klassiek slagwerk. Daarnaast heeft hij een studie HaFaBra directie afgerond in 2002.

Wibrand heeft veel ervaring opgedaan als dirigent bij diverse slagwerkensembles en blaasorkesten. Grootste successen tijdens wedstrijden werden behaald met het slagwerkensemble uit Elspeet (Vele deelnames aan NK en 5 x maal een gouden mediale tijdens het Wereld Muziek Concours). Grootste successen op creatief gebied werden de afgelopen jaren behaald met het ensemble van KAMV. De Percultural shows werden samen met de leden van het ensemble tot stand gebracht en daarnaast was het project ‘’Industrial Motion’’ een enorm hoogtepunt.

Op dit moment is Wibrand dirigent van drie slagwerkensemble’s. Daarnaast is hij werkzaam bij de stichting Cultuurkust in Harderwijk waar hij coördinator muziek is.

Naast directie geeft Wibrand les en schrijft hij veel originele werken voor met name slagwerk ensembles.

 
 

Mike de Geest

Mike de Geest, slagwerker, instructeur en een muziekliefhebber met veel passie voor lesgeven. Begonnen als tamboer bij de dorpsfanfare in Duiven en gegroeid tot een slagwerker met liefde voor muziek. Zijn liefde voor slagwerk probeert hij op een leuke manier over te brengen op zijn leerlingen. Jong of oud, iedereen kan slagwerk leren en genieten van samen muziek maken.

Mike kwam via de Fanfare St. Remigius (later Liemers Harmonie Duiven) in aanraking met het spelen op de kleine trom. Na enkele weken les en het na spelen van ritmes mocht hij mee de weg op. Begin jaren tachtig is Mike begonnen met het volgen van lessen via de muziekschool. Daar kreeg hij les van Tom Beekman, Albert Straten en Peter Wolterinck. Daarnaast heeft hij ook mee gespeeld op studieweekenden van de KNF (tegenwoordig KNMO) en deelgenomen aan solistenconcoursen op zowel melodisch als ongestemd slagwerk. Tijdens zijn onderwijskundige opleiding heeft hij zich hard gemaakt  voor muziek maken met kinderen met een beperking. 

De laatste jaren legt hij zich vooral toe op het dirigeren en het les geven aan jonge muzikanten. Naast het geven van instructie aan enkele slagwerkgroepen en het werk als invaller, schrijft hij arrangementen voor diverse uitvoeringen. Als remplaçant kun je Mike bij diverse verenigingen en orkesten tegen komen, zowel als muzikant als dirigent/ instructeur.

Mike is instructeur bij de melodische slagwerkgroep van Muziekvereniging Hummelo & Keppel, TLK Politiekapel Gelderland Zuid en het slagwerkensemble van de Stedelijke Muziekvereniging Huissen. Ook is Mike slagwerkleraar bij DES uit Doetinchem en Apollo Laren (GLD). Sinds 2018 is hij ook instructeur van het Tamboerkorps Artillerie Trompetterkorps.

info@slagwerkinfo.nl

_______________________________________ ♪♫♪♫♪ _________________________________________