S l a g w e r k i n s t r u c t e u r    G e z o c h t 

Op zoek naar een nieuwe muzikale leider en/of instructeur voor jou slagwerkgroep? Plaats dan hier op deze pagina je vacature.  Stuur je tekst, eventueel met foto naar info@slagwerkinfo.nl

Wij plaatsen je oproep op deze pagina. Ben je als instructeur/dirigent op zoek naar een nieuwe muzikale uitdaging dan kun je je oproep ook hier plaatsen.

Deze pagina is ook te bereiken via www.slagwerkinstructeur.nl

 

Muziekvereniging Excelsior Cothen is op zoek naar een nieuwe slagwerkinstructeur.

Wat zoeken wij?
Voor onze mallet- en jeugdband zijn wij per 1 februari 2019 op zoek naar een inspirerende dirigent (m/v) die ons de komende jaren kan begeleiden en motiveren. Via jouw enthousiasme en kunde hopen beide bands de komende jaren verder te kunnen groeien, zowel kwalitatief als in leden aantal.

Wat bieden wij?
Wij bieden jou de artistieke eindverantwoordelijkheid voor een enthousiast gezelschap van circa 18 muzikanten in de leeftijd van 6 tot 58 jaar met verschillende muzikale niveaus. De malletband van Excelsior is een hardwerkende groep slagwerkers met veel talent. Naast een kwalitatief goed stuk muziek staat gezelligheid bij ons hoog in het vaandel. We proberen hierin altijd een goede balans te vinden. De malletband is in korte tijd gepromoveerd van de 3e naar de 2e naar de 1e divisie. Momenteel spelen we veelal muziek op goed niveau binnen de 2e divisie. In 2016 mochten we onszelf Nederlands Kampioen noemen in de 2e divisie. We zouden het leuk vinden dit resultaat in de toekomst nogmaals te kunnen behalen.

Wat vragen we van jou?
• Conservatorium slagwerk of vergelijkbare opleiding (afgerond);
• Een professionele dirigeeropleiding (afgerond of nog volgend);
• Ervaring met percussie ensembles in de 2e divisie;
• Een brede muzikale interesse: naast een gevarieerde keuze uit het percussie ensemble-repertoire heb je tevens aandacht en interesse voor populaire en lichte muziek die deels geschikt is of gemaakt kan worden voor straatoptredens;
• Je bent inspirerend, flexibel en initiatiefrijk. Daarbij ben je in staat om zowel jongere als oudere leden van verschillende muzikale niveaus te motiveren en te enthousiasmeren en samen met hen te bouwen aan de muzikale prestaties van de band;
• Je combineert discipline en besluitvaardigheid met ruimte voor humor en spontaniteit. Een respectvolle omgang met elkaar zie je daarbij als randvoorwaarde;
• Je staat open voor muzikale samenwerkingsverbanden;
• Je denkt proactief mee bij het opstellen van een jaarplanning c.q. meerjarenplan;
• Je toont actieve betrokkenheid bij de gehele vereniging en denkt mee over het ontwikkelen en in stand houden van het (jeugd)beleid;
• Je bent elke dinsdagavond beschikbaar van 18:45 tot 22:00 uur.

Heb jij nog vragen?
Of wil je vooral meer weten over onze vereniging? Kijk dan op www.excelsiorcothen.nlof bezoek onze Facebook-pagina https://www.facebook.com/MvExcelsior !

Denk je dat er muziek zit in onze samenwerking?
Stuur dan vóór 6 december 2018 een beknopte motivatie en je CV naar secretariaat@excelsiorcothen.net.
De sollicitatieprocedure omvat minimaal één gesprek met bestuursleden en een proefdirectie.

♪♫♪♫♪

 

Afslag 9 zoekt enthousiaste Slagwerkinstructeur (m/v)
Geen automatische alt-tekst beschikbaar.Slagwerkgroep Afslag 9 van muziekvereniging De Kleine Trompetter uit Zevenhuizen (ZH) zoekt per direct een nieuwe slagwerkinstructeur.
Afslag 9 is een enthousiaste groep, nu bestaande uit 12 man en 5 Slagwerkkidzz.
Onze muziek varieert tussen swingende straatmuziek (Braziliaans/Cadensen) en theaterstukken (denk aan Percossa). Afslag 9 wordt veel gevraagd binnen de regio Zuidplas voor swingende optredens op zowel grote als kleine evenementen.

We zijn een ambitieuze groep die zich op meerdere gebieden wil ontwikkelen (van lokale schuurfeesten tot eigen straat/theatershows). We hebben de intentie om eens in de twee jaar een straat- /theatershow neer te zetten.
Momenteel repeteren we iedere woensdagavond van 18:30-20:00 met de slagwerkkidzz en vanaf 20:00 tot 22:00 met Afslag 9 in dorpshuis Swanla in Zevenhuizen. En hebben de kidzz individueel les op vrijdagmiddag in Swanla.

Wij zoeken een instructeur die creatief en ruimdenkend is, die de groep enthousiast kan leiden en onze kidzz wil lesgeven. Omdat Afslag 9 gevarieerde muziek speelt, is kennis en ervaring binnen verschillende muziekstijlen een pre.

Bent u geïnteresseerd? Stuur dan uw sollicitatiebrief met motivatie en CV naar secretaris@dekleinetrompetter.nl Meer informatie over ons kunt u vinden op onze website www.dekleinetrompetter.nl. Voor video’s en foto’s kunt u ons op Facebook bezoeken www.facebook.com/dekleinetrompetter & www.facebook.com/afslag9

♪♫♪♫♪

Wij, Crescendo Elst (UT), zijn op zoek naar een slagwerkdocent.Geen automatische alt-tekst beschikbaar.

Ben jij degene of weet jij iemand, laat het ons weten!!

Wij zoeken een slagwerkdocent die:
• leerlingen kan inspireren
• affiniteit heeft met jeugd en geduldig is met beginners
• leerlingen kan voorbereiden op een HAFABRA examen
• beschikt over het diploma conservatorium slagwerk of zich bevindt in de afrondende fase
• het geen probleem vindt om op maandagmiddag/-avond les te geven
• bereid is om actief mee te denken over/mee te werken aan het werven van leerlingen
• beschikt over goede communicatieve vaardigheden
• bereid is te overleggen met de dirigent van de fanfare

Praktische informatie
• Uit de reacties selecteert de sollicitatiecommissie een aantal kandidaten voor een sollicitatiegesprek.
• Na deze gesprekken kunt u uitgenodigd worden voor het geven van een proefles.
• De lessen worden op maandagmiddag/avond gegeven.
Sollicitaties met een CV kunnen gericht worden aan:
secretaris@crescendo-elst.nl

 

Hier kan ook jou oproep staan!     

 

 

Instructeurs

Adrie van Werd

Adrie is een professioneel drummer /slagwerker.Na het spelen van talloze theaterproducties met o.a. Simone Kleinsma ben ik De Drumschool begonnen om vooral jonge mensen de kneepjes van het drumvak te leren. Hier komen ook drummers die zich willen voorbereiden voor toelatingsexamen voor conservatorium of pop/rock academie.  Maar ook veel leerlingen die in een orkest of slagwerkgroep gaan spelen komen hier de lessen volgen.

Op het ogenblik dirigeer ik de slagwerk groep  en de fanfare van de Graafstrooms Fanfare en de slagwerkgroep K.N.A. Nieuwpoort. Ook componeer ik slagwerkstukken voor slagwerkgroepen waarvan een aantal worden uitgegeven bij www.drums2play.nl

Voor meer informatie kunt u kijken op de site www.dedrumschool.nl

Op het ogenblik ben ik op zoek naar een slagwerkgroep/malletband die uitdagende stukken willen spelen.

drumschool@casema.nl

________________________________________________________________________________

Barry van Bavel

Barry van BavelBarry is vanaf zijn 8ste jaar begonnen met slagwerk o.a. bij Concordia Tholen en later ook bij Harmonie Kolpings Zonen in Bergen op Zoom. In 1991 vervulde hij zijn dienstplicht bij het Fanfare korps der Genie wat toen in Vught gelegerd zat. Zijn muzikale loopbaan begon toen hij in 1997 werd aangenomen bij het “Trompetterkorps Bereden Wapens”, één van de beroeps orkesten van de koninklijke landmacht. Na de reorganisatie die in 2005 plaats vond is Barry overgeplaatst naar de “Regiments Fanfare Garde Grenadiers en Jagers” wat onderdeel uitmaakt van de “Koninklijke militaire Kapel Johan Willem Friso”.Verder werkt Barry ook als (inval) Docent voor beginnende en gevorderde slagwerk leerlingen van Slagwerkschool “Brok”, voor Concordia Tholen. Ook speelt hij nog regelmatig met Marco Brok en Sente Mol in verschillende workshops en openingen voor verschillende bedrijven en scholen. Hiernaast heeft hij met verschillende beroepsmatige ensembles en bekende artiesten mogen optreden.
______________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

Chiel Zomer

Chiel is geboren in Twente en opgegroeid in de Achterhoek in een zeer muzikaal gezin. Hij begon ooit op trompet maar vond al snel de liefde voor het slagwerk. Toch kan hij beide passies combineren als slagwerker bij het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee. Maar deze vrolijke Achterhoeker doet meer dan dat. Hij dirigeert een aantal slagwerkgroepen en geeft muzieklessen. En dat laatste doet hij met veel plezier o.a. bij Crescendo.

Met zijn enthousiasme laat hij kinderen zien hoe ontzettend leuk en leerzaam muziek maken is. Zijn lessen zijn afwisselend door de combinatie tussen snare drum, drums en mallets te zoeken. Op een speelse manier haalt hij het maximale uit zijn leerlingen! Naast dirigent van slagwerkgroepen is Chiel sindskort ook dirigent van het fanfareorkest van muziekvereniging Hummelo en Keppel en staat hij voor Cresendo Elden-Arnhem.

 

______________________________________________________________________

Corné Pas

Corné is geboren in 1968 te Breda en woonachtig in Leerdam. Hij is werkzaam bij defensie als tambour-maître/instructeur bij het Fanfarekorps der Genie te Vught. Zoals vele muzikanten is Corné begonnen bij de dorpsfanfare waar hij zijn eerste slagwerklessen kreeg. Vervolgens heeft hij de muziekschool doorlopen voor de benodigde muziekdiploma’s. Het diploma docerend musicus heeft hij op het Brabants conservatorium behaald en na deze opleiding heeft Corné direct gesolliciteerd bij defensie en kon daar aan de slag als slagwerker. Inmiddels is hij daar gepromoveerd naar de functie tambour-maître/instructeur nadat hij bij Jan Peeters het diploma ‘Tambour-maître’ had behaald.

Corné heeft dus ook zijn eigen slagwerkschool: ‘LAPAS Slagwerkopleidingen’. Met deze slagwerkschool is hij aan veel verenigingen verbonden. Bij al deze verenigingen verzorgt hij de slagwerkopleidingen en/of de instructie van de tamboer/slagwerksectie. Ook zitten er diverse leerlingen ‘privé’ bij hem op les. Regelmatig wordt er een beroep op Corné gedaan als examinator, jurylid en om workshops te geven in slagwerk of exercitie.

www.lapas-slagwerkopleidingen.nl

________________________________________________________________________________

Erik Hommersom

Is geboren op 02 April 1988 te Dodewaard en is vanaf zijn 12e levensjaar al muzikant.

Erik is begonnen als allround slagwerker in zijn geboorteplaats bij onze zustervereniging Kunst na Arbeid. Hier heeft hij de grondbeginselen geleerd van de kleine trom en het drummen door de instructeur destijds Roel Schimmel.

In 2004 heeft hij een overstap gemaakt en is hij begonnen als allround slagwerker bij Kunst en Vriendschap in Opheusden die onder leiding stond van Dik v/d Wardt. In de loop der jaren heeft hij veel instrumenten gezien en bespeeld. In 2011 is hij gaan leren om muziek te schrijven en heeft zo al een paar kleine werken voor een slagwerkensemble op zijn naam staan.  De afwisseling tussen pittige concertwerken en hedendaagse “simpele” melodieën spreekt mij erg aan aldus Erik.

Sinds April 2015 is hij ook gediplomeerd tambour-maître en tevens instructeur exercitie.

Als instructeur is het zijn voornaamste doel om mensen te enthousiasmeren en het beste in de muzikant naar boven te halen. Er is tijd voor een lolletje op zijn tijd maar er wordt ook hard gewerkt om een muziekwerk in te studeren.

Geboren in Hellendoorn als jongste zoon in een gezin van 9 kinderen. Nadat ik mijn diploma Vakgroep Instructeur heb gehaald in 1991 ben ik lid geworden van de Bond van Orkest Dirigenten en Instructeurs.
In 1993 ben ik begonnen bij de slagwerkgroep van muziekvereniging de Eendracht uit Almelo.
Andere verenigingen waar ik eveneens met plezier werkzaam ben geweest waren:
Orpheus uit Bathmen
Amacitia uit Boerhaar
Olsterharmonie Olst.
Salland Lierderholthuis.
K.C.M.V. Advendo Nijverdal.

Voor enkele jaren mocht ik les geven bij muziekvereniging Emos uit Daarle, vanwege het aantrekken van leerlingen binnen mijn eigen groepen kon ik daar de tijd helaas niet meer voor vrijmaken.

Mijn huidige werkzaamheden verricht ik momenteel als docent en instructeur voor de muziekverenigingen uit Diepenveen, Luttenberg en Bornerbroek.

Ik heb mooi resultaten mogen behalen zoals het Nederland’s / Europees kampioenschap en ervaring op verschillende onderdelen zoals Mars, Podium, Indoor percussion.

Dat het instructeur en docent zijn, iets anders is dan alleen een diploma merk je al gauw.
Het is iets meer dan muziek uitzoeken en 4 tellen vooraf of een beetje les geven.

Meer info op: http://www.slagwerkdocent.nl

________________________________________________________________________________


Herman van Dulm

Eigenaar at H.v.D. Music Service ​ Herman van Dulm: begon als slagwerker op 12-jarige leeftijd bij het jachthoorn en trompetterkorps van de muziekvereniging Prins Willem Alexander te Elst uit Gelderland. Daar leerde hij de beginselen van het bespelen van de “snaredrum”. Na meer dan 20 jaar lid te zijn geweest van dit korps werd het tijd om eens verder te kijken en is Herman lid geworden van de show- en marchingband van het Arnhems Trompetterkorps beter bekend als ATK. Hier heeft hij 6 jaar lang veel ervaring opgedaan met betrekking tot show en marching. Na deze periode van muziek en show heeft hij zich aangemeld bij de slagwerkgroep van harmonie St. Caecilia te Gendt om zich verder te ontwikkelen op slagwerk- en percussiongebied, waar deze slagwerkgroep in is gespecialiseerd. Tijdens zijn muzikale loopbaan is hij zich meer gaan verdiepen in “the art of drums”. Hij heeft zich gespecialiseerd in het componeren van diverse stijlen die in zijn slagwerk composities naar voren komen. Sectie AA ongestemd.
Herman is op zoek naar een nieuwe muzikale uitdaging als instructeur.
(gediplomeerd instructeur slagwerk sectie AA)
 hvdmusic@gmail.com
 _______________________________________________________________________________

 

Jan Schipper werd op 31 juli 1964 geboren in Oud-Beijerland. Op 8 jarige leeftijd kreeg hij zijn eerste slagwerklessen. Van 1983 tot 1988 studeerde hij slagwerk aan het Rotterdams Conservatorium, alwaar hij met goed gevolg afstudeerde. Momenteel is Jan Schipper werkzaam als slagwerkdocent, freelance musicus, componist, jurylid en instructeur.

Als componist is Jan Schipper actief in zowel de gestemde als de ongestemde slagwerkmuziek. Voor ieder niveau (van beginners tot gevorderden) heeft hij een groot assortiment werken geschreven. Qua genre lopen deze werken zeer uiteen. Naast serieuze concourswerken heeft hij de laatste tijd veel entertainmentwerken voor ongestemd slagwerk geschreven. Er blijkt vooral voor ongestemd slagwerk een grote behoefte te bestaan aan werken die de amusementswaarde in deze sector vergroten. In de huidige tijdsgeest passen o.a. de “Back to…”-serie (gebaseerd op soli van beroemde drummers) en de “..Starter”-serie (gebaseerd op ritmes uit de lichte muziek) erg goed.


Kelvin Huiberts

Kelvin Huiberts  werd op 9 mei 1983 in Tiel geboren.

Hij kwam al op 7-jarige leeftijd in aanraking met muziek. Hij komt uit een zeer muzikaal gezin, echter allemaal blazers.

Kelvin koos ervoor om zich te bekwamen op het gebied van slagwerk bij de plaatselijke muziekvereniging K.T.S.M. uit Tiel. Een vereniging waar hij tot op de dag van vandaag nog steeds actief muzikant en bestuurslid is. Na het doorlopen van zijn A-diploma bij K.T.S.M. heeft hij zijn vervolgstudie gevolgd bij de Plantage te Tiel.

Op 16 jarige leeftijd behaalde hij er het D-diploma in een openbaar examen met 9 als gemiddeld resultaat. en in 2018 heeft hij zijn diploma Dirigent Slagwerkensembles behaald.

Kelvin heeft bij diverse verenigingen lesgegeven en is thans verbonden aan de slagwerkgroep van Excelsior uit IJsselstein en Fidelio uit Woudenberg.

Kelvin remplaceert bij diverse verenigingen en orkesten zowel als muzikant als dirigent/ instructeur.

Kelvin probeert om een wekelijkse repetitieavond met een nodige dosis humor en gezelligheid te benaderen om zo het algehele niveau omhoog te brengen.

http://drumfun.nu/

_____________________________________________________________

Maarten Zaagman

Maarten Zaagman behaalde juni 2011 zijn bachelor diploma klassiek slagwerk aan het ArtEZ conservatorium te Arnhem. Zijn muzikale loopbaan begon bij muziekvereniging Crescendo Ooy-Zevenaar en de Liemerse Muziekschool. Maarten begon al op vroege leeftijd op slagwerk en speelde in verschillende slagwerkgroepen en orkesten. Hij studeerde af aan conservatorium ArtEZ in de richting Muziektheater. In zijn afstudeerproject maakte hij een combinatie van improvisatie op marimba, zang en elektronica. Maarten dirigeert de (jeugd)slagwerkgroep van de Liemers Harmonie Duiven en is leider van drumband K.N.A. Zeddam. Maarten is een van de drie oprichters van Framoja percussiasten theaterslagwerk. Verder speelde hij in verschillende producties zoals Change your World van Yo Opera!, Tsaar Saltaan van theatergroep Kwatta en Slagroom van Shuffle percussion.

info@maartenzaagman.nl

_____________________________________________________________

Mari van der Putten

mariMari van der Putten is sinds de zomer van 2016 instructeur bij de slagwerkgroep. Na 40 jaar trouwe dienst voor de slagwerkgroep van Drunen werd het tijd voor een nieuwe uitdaging. Nu houdt hij elke maandagavond 15 slagwerkers onder controle met een groot arsenaal aan instrumenten. Dat is voor Mari geen probleem, hij weet iedereen uit te dagen en stil te houden met zijn enthousiaste manier van dirigeren. Zijn vele diploma’s komen hierbij goed van pas, hij heeft slagwerk A t/m D en het diploma drumband instructeur.

Mari heeft natuurlijk ook veel praktijkervaring. Hij heeft 8 jaar gespeeld bij de Koninklijke Luchtmacht Kapel, bijna 30 in het Brabants Orkest en in de jaren ’80 heeft hij het conservatorium Slagwerk gedaan met als bijvak piano. Hierdoor kan hij elk percussie instrument haar fijn bespelen en dit weet hij ook goed over te brengen tijdens de repetities. Hij zorgt ervoor dat iedereen elke maandagavond weer iets nieuws geleerd heeft.

_____________________________________

Pieter Senden

Pieter SendenPieter Senden werd in 1975 geboren als jongste telg uit het muzikale gezin Senden.
Al op jonge leeftijd ging hij met zijn vader en zussen mee naar de repetities en concerten van de Shell Harmonie Amsterdam en toen hij 7 jaar was kreeg hij zijn eerste drumstel.
Via lessen aan de muziekschool Heiloo kwam Pieter terecht bij Harmonie Caecilia Heiloo, het Regionaal Jeugd Orkest en andere orkesten.

Na jarenlang in verschillende harmonieorkesten te hebben gespeeld werd hij in 2002 gevraagd om les te gaan geven. Eerst nog als leuke bijbaan, maar tegenwoordig geeft Pieter vijd dagen per week les en dirigeert hij diverse
slagwerkgroepen.

Daarnaast houd hij zich beter met het adviseren van verenigingen inzake instrumentarium, bemiddeld hij in de aankopen van drumstellen en kunt u hem ook inhuren voor het stemmen, onderhouden of reviseren van drumstellen, pauken en andere slagwerkinstrumenten.

Momenteel geeft Pieter les bij Harmonie Koning Willem III uit Beneden-Leeuwen, Manderen Maarn, Crescendo Baarn en Caecilia Scherpenzeel.

_________________________________________________

PETER KIL

Peter Kil werd op 12 februari 1971 geboren te Ossendrecht (Noord-Brabant). Al op zeer jonge leeftijd bleek de liefde voor muziek aanwezig te zijn en dus werden op 5 jarige leeftijd op initiatief van zijn ouders de eerste drumlessen genomen. Deze privé-lessen werden korte tijd later aansluitend gevolgd door lessen op de muziekscholen van Bergen op Zoom en Borgerhout (Antwerpen). Deze laatste muziekschool heeft hij in 1990 afgesloten met het behalen van twee Medailles van de Vlaamse Gemeenschap, de zg. Regeringsmedailles, voor zowel slagwerk als kamermuziek.

Na het afsluiten van het gymnasium werd dan ook de ‘logische’ stap gezet en studeerde hij eerst verder aan het Koninklijk Vlaams Muziek Conservatorium van Antwerpen, waar hij slaagde voor zijn Eerste Prijs Notenleer, en vervolgens aan het Rotterdams Conservatorium, waar hij in 1997 het diploma drums lichte muziek – docerend musicus behaalde.

In 2003 was hij samen met Charles van Zanten en Wibrand van Norel nauw betrokken bij de organisatie van het jeugd-slagwerkproject “Slagkracht”. Daarna is hij in het musical-wereldje gerold door als percussionist en drummer te spelen bij “Musicals in Concert 2”, “The Lion King”, “Crazy for You”, “Beauty and the Beast”, “The Wiz” en “Dirty Dancing” en Soldaat van Oranje.

Mike de Geest

Mike de Geest, slagwerker, instructeur en een muziekliefhebber met veel passie voor lesgeven. Begonnen als tamboer bij de dorpsfanfare in Duiven en gegroeid tot een slagwerker met liefde voor muziek. Zijn liefde voor slagwerk probeert hij op een leuke manier over te brengen op zijn leerlingen. Jong of oud, iedereen kan slagwerk leren en genieten van samen muziek maken.

Mike kwam via de Fanfare St. Remigius (later Liemers Harmonie Duiven) in aanraking met het spelen op de kleine trom. Na enkele weken les en het na spelen van ritmes mocht hij mee de weg op. Begin jaren tachtig is Mike begonnen met het volgen van lessen via de muziekschool. Daar kreeg hij les van Tom Beekman, Albert Straten en Peter Wolterinck. Daarnaast heeft hij ook mee gespeeld op studieweekenden van de KNF (tegenwoordig KNMO) en deelgenomen aan solistenconcoursen op zowel melodisch als ongestemd slagwerk.

De laatste jaren legt hij zich vooral toe op het dirigeren en het les geven aan jonge muzikanten. Naast het geven van instructie aan enkele slagwerkgroepen en het werk als invaller, schrijft hij arrangementen voor diverse uitvoeringen. Mike wordt ook regelmatig gevraagd als coach voor slagwerkgroepen. Mee kijken tijdens een repetitie en samen met de vaste instructeur de puntjes op de welbekende . . . . . . of op een andere manier een slagwerkgroep coachen.

Mike is instructeur bij de melodische slagwerkgroep van Muziekvereniging Hummelo & Keppel, TLPK Politiekapel Gelderland Zuid en het slagwerkensemble van de Stedelijke Muziekvereniging Huissen. Ook is Mike Tamboermaitre en slagwerkleraar bij Apollo in Laren (GLD). Kortgeleden is hier het Tamboerkorps der Artillerie (ROA) bijgekomen.

mike@slagwerkinfo.nl

________________________________________________________________________________