Nieuws 

 

Is de “Sla je slag cup” iets voor jullie vereniging? Schrijf je dan in! Aanmelden kan door middel van een mailtje naar slajeslag2019@gmail.com, dan krijgen jullie binnenkort het inschrijfformulier toegestuurd. 26 oktober 2019 is de datum die vrij moet houden in je agenda. De jeugd editie is op 22 juni!

 

Op zoek naar een locatie voor de studiedag van je vereniging? Neem eens contact op met de Stedelijke Muziekverening Huissen. Een mooie zaal, twee studieruimtes en een gezellige multifunctionele bar. Meer info http://www.stedelijkemuziekhuissen.nl/

 

Op woensdag 27 februari zal Martijn Reulink de laatste repetitie verzorgen als dirigent van B-Slagwerkgroep St. Caecilia Gendt. Martijn zal deze laatste repetitie een afscheidsconcert geven waarin hij de afgelopen 5 jaar aan muziek laat passeren. Iedereen is van harte welkom om bij dit afscheidsconcert te komen luisteren en kijken.
Het concert vindt op woensdag 27 februari plaats in de theaterzaal van Providentia en begint om 19.15 uur.

 

De slagwerkers van Muziekvereniging Hummelo en Keppel zijn druk met de laatste lootjes voor het slagwerkconcert op 9 maart in Drempt. Kom je ook luisteren?

 

Jaap Firet is per 1 februari de nieuwe dirigent van Malletband Excelsior Cothen! Da’s een mooie nieuwe uitdaging. Gefeliciteerd jaap!

 

Zaterdag 22 december trad het Tamboer/Lyrakorps van de Politiekapel Gelderland zuid op in het kerstcircus te Nijmegen. De Premiere Voorstelling werd geopend door Burgemeester Bruls van Nijmegen onder muzikale klanken van deze slagwerkers.

 

Melvin Puijn is de nieuwe dirigent van slagwerkensemble Juliana Doornspijk! Zijn eerste uitdaging is het ONSK.

 

Het Reünieorkest van de Artillerie is voor haar tamboerkorps op zoek naar versterking. Oude traditionele tamboermarsen staan op de lessenaar. Speel je kleine trom, tenor of grote trom en vind je het leuk om bij het ROA te spelen neem dan eens contact op.  Ook lyristen zijn van harte welkom. Meer informatie op:  www.reunieorkestartillerie.nl

 

Al eens een kijkje genomen op de site van Paul Gubbels? Da’s de moeite waard. http://paulgubbels91.wixsite.com/pgubbels 

 

De eerste nummers voor het ONSK 2019 zijn bekend of worden geschreven. http://www.onsk.nl/componisten-2019/

 

Nieuwe arrangementen voor slagwerkensemble geschreven door Paul Gubbels! Nieuw zijn ‘Bella Ciao’, ‘Popcorn’ en als kers op de taart een 8-delig, half uur durende arrangement van ‘Fellowship of the ring’. Meer info op:  Website Paul Gubbels

 

Op zaterdag 9 maart 2019 organiseert de Melodische Slagwerkgroep van muziekvereniging Hummelo en Keppel een slagwerkdag met als afsluiting een spetterend concert van vijf slagwerkgroepen.  Hou deze dag alvast vrij, hier moet je namelijk bij zijn. Binnenkort volgt meer informatie.

 

Handgemaakte snare drums in eiken hout. Dirk Defauw maakt ze op bestelling precies naar je wensen. Check zijn website met info over handgemaakte drums en snare drums. Zijn ketels worden uit gerecycleerd hout gemaakt. exclusive-drums.com

 

Je kunt ons ook volgen op Facebook! We zijn daar met meer nieuws en achtergronden over slagwerk te vinden onder  Slagwerkinfo (maar dat wist je natuurlijk al). Een besloten groep om de controlle over de inhoud in eigen hand te houden.

 

Wij zijn op zoek naar items voor onze slagwerk agenda. Mail ons en promoot je event. Ook andere nieuws items (als het maar met slagwerk te maken heeft ) zijn welkom.

 

Op zoek naar een nieuwe instructeur of muzikale leider. Plaats dan je oproep op slagwerkinfo.nl.  Vergroot je kans en help mee dit platform groter en functioneler te maken. Samen maken we deze site tot een succes.

________________________________________________________________________________


Agenda

9 maart Slagwerkconcert Drempt 19.30 uur

13 april ONSK

14 april  Slagwerkdag Zutphen

26 mei  Dutch Vintage Drum Meeting Nieuwegein

22 juni Jeugd Sla je Slag Cup – Doornspijk

5 oktober  Slagwerkconcert SMH Huissen

26 oktober Sla Je Slag Cup – Apeldoorn

7 & 8 december Concert Wedstrijd Slagwerk Etten-Leur

 

Volg ons ook op twitter  

Heb je nieuws, informatie of wil je je slagwerkgroep nomineren?

Neem dan contact met ons op.