Hebben jullie evenementen gepland staan voor de komende periodes? Plaats het op onze website. Ook nieuws van je slagwerkgroep is van harte welkom! Ook dit jaar zijn we weer opzoek naar slagwerkgroepen om te promoten als slagwerkgroep van de week en/of maand. Geef je slagwerkgroep hier voor op. Op zoek naar een nieuwe leden of muzikale leider voor je vereniging, plaats een oproepje op onze site! (www.slagwerkinstructeur.nl).

Wees je bewust dat afmelden voor een repetitie grote nadelige gevolgen heeft op zowel het muzikale- als sociale aspect. Voor alles en iedereen is jouw aanwezigheid nodig om het samengestelde woord Muziek-Vereniging in balans te houden. Zonder jou valt door de dirigent de ‘Muziek’ niet uit te balanceren. ‘Vereniging’ betekent samen, maar samen zonder jou is geen samen. Denk daarom goed na voordat je je afmeldt. Jij kan niet gemist worden! “Ivo Kouwenhoven”.

Opzoek naar een gastvereniging voor je slagwerkconcert? Stuur een mailtje naar info@slagwerkinfo.nl en wie weet kunnen wij jullie in contact brengen. In onze Facebook groep kun je ook een oproep/berichtje achter laten. Andere evenementen (ook voor de agenda hier onderaan de pagina) zijn van harte welkom.

Op zaterdag 4 november slaan de slagwerkensembles van Koninklijke Oude Harmonie van Eijsden en Concordia Obbicht de handen ineen om een percussieve reis door het heelal te maken. Aan de hand van een muzikaal programma geïnspireerd door de ruimte, en fascinerende beelden van ons heelal, neemt wetenschapsredacteur Anna Grimbrére (o.a. tv-presentatrice “Pointer” bij KRO-NCRV) de bezoekers mee op een informatieve en educatieve reis door onze mysterieuze sterrenwereld.

Dirkjan van Groningen is opgenomen in de the Row-Loff “Hall Of Fame” ! WOW, Gefeliciteerd Dirkjan. Ons kikkerlandje is zo goed vertegenwoordigd en jou arrangementen mogen zeker gezien (en gespeeld) worden.

Sergeant-majoor der mariniers, Martijn Vogelaar heeft een trommars geschreven voor de tamboers van het Orkest Koninklijke Marechaussee, de Koning Willem I mars. Vrijdag 21 mei verzorgde hij een gastles en studeerde hij de nieuwe mars in met de tamboers. Na deze repetitie werd de trommars aangeboden aan de commandant van het orkest, kapitein Leurink.

Goed nieuws! De inschrijvingen voor #ONSK2024 zijn geopend! Schrijf uw ensemble snel in via de website. Het volgende ONSK zal op 13 april 2024 plaatsvinden. Blijf op de hoogte via onze website en Facebook!

Yeah! Nog even wachten wachten, de Sla je Slag Cup staat voor de deur en de organisatie draait op volle toeren! Zaterdag 28 Oktober – Veldhoven! Niemand minder dan Wibrand van Norel & Marc Dufour nemen de vakkundige beoordeling voor hun rekening.De slagwerkgroep van het Veldhovens Muziekkorps kijkt er naar uit om jullie te kunnen verwelkomen!

Er staan een groot aantal vacatures online! Ook bij ons op slagwerkinfo kun je deze vinden. Het aantal openstaande vacatures is enorm op dit moment. Mocht je tijd over hebben, interesse in een vacature schroom dan niet te reageren. Een aantal verenigingen nemen al maatregelingen en zetten een oproep al ruim optijd online. De spoeling is dun en de vraag groot. Een aantal verenigingen repeteren al enige tijd zonder instructeur omdat ze geen reactie krijgen op de openstaande vacature. Wij van slagwerkinfo doen een groot beroep op een ieder die tijd over heeft om eens te kijken of je een vereniging uit de brand kan helpen, al is het maar tijdelijk.

Dit jaar wordt de ‘Jeugd Sla-Je-Slag Cup‘ georganiseerd door Slagwerkensembles Elspeets Fanfare Korps. Reserveer 7 oktober in uw agenda! Bezoek dit muziek evenement en geniet van de diversiteit van Slagwerk.

10 oktober “Day of Percussion”. Alweer de tiende editie van dit bijzonder leuke event. Hou de media in de gaten en reserveer deze datum. 10 Oktober Broeksittard.

Op 11 november organiseren de samenwerkende muziekbonden van de vier Noordelijke bonden weer een podium slagwerkconcours in Hoogeveen. Meer info via de bonden of op www.obmov.nl/slagwerkconcours

Met enige regelmaat zal Jan schipper filmpjes en soms een toelichting plaatsen op onze website. Leuk! Wij zijn benieuwd wat we hier allemaal tegen zullen komen. Jan heeft veel geschreven en een mooie frisse wind door de slagwerkwereld laten waaien. Dat zal een mooie rubriek worden op de website. De eerste bijdragen staan al online.

Op zoek naar een nieuwe instructeur of muzikale leider. Plaats dan je oproep op slagwerkinfo.nl. Vergroot je kans en help mee dit platform groter en functioneler te maken. Samen maken we deze site tot een succes.


7 oktober – Jeugd Sla Je Slag Cup – Elspeet

7 oktober – Let’s stick Togehter – Borne

21 & 22 oktober – Drumnight 2023! – Knillus

22 oktober – 10e Nederlandse Slagwerkdag – Broeksittard

28 oktober – Sla Je Slag Cup – Veldhoven

4 november – Concert – Obbicht

11 november – Podiumconcours – Hoogeveen

9 december – Podiumconcours SMP / BBM – Oosterhout

23 december – Top 2000 concert – Krimpen a/d IJssel

27 januari – NK Podium Slagwerkensembles – Apeldoorn

13 – april ONSK 2024 – Zutphen?

cgn Agenda 2023/2024

 8 oktober CGN congres 2023-2024

13 januari Contest Drachten

20 januari Contest Purmerend

10 februai Contest Wijchen

24 februari Contest Almere

25 februari CGN Clinicdag 2024 Eemnes

9 maart Contest Leeuwarden

23 maart Championships Eindhoven

CGN staat voor dé Europese dans- en muzieksport. CGN wordt herkend en erkend als professioneel podium voor deelnemers die zich willen ontwikkelen op het gebied van techniek en creativiteit. Dit gebeurt door de internationale CGN dans- en muziekcompetitie en door het delen van kennis en ervaring. CGN bevordert de dans- en muzieksport onder de jeugd en behartigt de belangen van haar deelnemers.
https://www.cgnunited.nl/

Heb je nieuws, informatie of wil je je slagwerkgroep nomineren?

Neem dan contactmet ons op.