Nieuws 

 

Een primeur op de Open Nederlandse Slagwerk Kampioenschappen (ONSK) 2021. Aan de bestaande klassen basis, midden en top wordt een jeugdklasse toegevoerd. Aan Henk Smit is gevraagd voor deze nieuwe divisie een werk te schrijven.

 

De vakantieperiode is aangebroken. Deze zomer gaan véél verenigingen  (langer) door! Hebben jullie een bijzondere invulling voor deze periode? Laat het ons weten, we horen het graag.

 

De slagwerkgroep van de Stedelijke Muziekvereniging uit Huissen is op zoek naar nieuwe leden. Deze veelzijdige jonge groep slagwerkers gaat geen uitdaging uit de weg. Zing je, speel je gitaar, piano of een ander instrument, ook dan kun je deel uitgaan maken van dit ensemble (in een combo die de groep ondersteund). Schroom niet en neem de uitdaging aan, kom muziek maken in Huissen! http://www.stedelijkemuziekhuissen.nl/

 

Na een uitgebreide selectie en proefdirecties is het hoge woord eruit….op 20 augustus gaat Theo Vet starten met de instructie van de superenthousiaste groep slagwerkers van de melody percussionband van Muziekvereniging Excelsior Bergambacht. Véél succes Theo.

 

Voor de aankomende zomer stond er tot nog toe voor drummers en percussionisten weinig in het vooruitzicht.
Daarom organisereert European X van 13 t/m 16 augustus het Summer Camp ‘The Beat Goes On’ om voor alle drummers, tamboers en percussionisten weer een geweldig evenement neer te zetten. MELD JE NU AAN: https://forms.gle/xWLPTAYcxtgZiV1SA Er zijn maar een beperkt aantal plekken beschikbaar dus zorg dat je je snel aanmeldt. De inschrijvingen sluiten op 1 augustus 23:59.

 

Op 16 augustus vindt de eerste SLAGWERK PLAY-IN plaats in de Binder te Leersum. Er wordt een slagwerkgroep/malletband gevormd van muzikanten uit het hele land. Onder leiding van Pieter Bolt wordt in een dag tijd een gevarieerd repertoire ingestudeerd van mallet/percussion/tamboerstukken in verschillende genres.
Om 16.30 uur wordt de dag afgesloten met een concert in het naastgelegen park. Meer informatie en aanmelden op www.play-in.info

 

Net als alle andere evenementen is ook het ONSK 2020 doorgeschoven naar 2021. Inmiddels is er ook al een nieuwe datum geprikt. Afhankelijk van de situatie staat het evenement nu voor zaterdag 17 april 2021 op de rol. Plaats van handeling is opnieuw het Schaffelaartheater in Barneveld.

 

Op zondagmiddag 19 juli gaven de slagwerkers van Concordia Hengelo een live stream show! In een kleine setting is in de formule van ‘Drums and Voices’ een online Vintage Show verzorgd. De livestream-show vanuit ‘Studio Hietmaat’ was weer een fraai visitekaartje van deze veelzijdige slagwerkgroep, die zich o.l.v. Gilbert Wientjes jaar in-jaar uit opnieuw uitvindt.

 

In de lockdown is Wilco Bos aan een bijzonder project begonnen. Wilco heeft het lied van de Veldartillerie omgezet voor tamboerkorps. Het ROA heeft sinds ruim twee jaar weer een tamboerkorps aangevuld met lyra’s. Er bestaat de mogelijkheid om zelfstandig op pad te gaan zonder het orkest. Nu kunnen ze tijdens die optredens ook het artillerielied laten klinken. Wilco top gedaan!

 

Jaaaahh!! We zijn weer begonnen. Dat moet natuurlijk gevierd worden dacht Remco op den Dries. Stuur een mail naar info@tmdrums.nl onder vermelding van “Proud” en ontvang gratis digitaal het slagwerkstuk “Proud” voor je slagwerkgroep! Dank je wel Remco voor dit mooie initiatief.

 

DinXperience spektakel in Dinxperlo verplaatst naar mei 2021
Het project, waarin tientallen vrijwilligers, verenigingen en professionals 3 avonden lang een bijzondere theatertour presenteren door zowel Dinxperlo als het aangrenzende Suderwick (D), wordt zo mogelijk zo grootser en professioneler van opzet. De slagwerkgroep van AMV prinses Beatrix speelt hierin een bijzondere rol.

 

Op zoek naar een locatie voor de studiedag van je vereniging? Neem eens contact op met de Stedelijke Muziekverening Huissen. Een mooie zaal, twee studieruimtes, keuken en een gezellige multifunctionele bar. In het gebouw is Wifi aanwezig. Ook kan men in overleg gebruik maken van het aanwezige slagwerk zodat je dit niet hoeft mee te slepen. Het Stedium is aangepast aan de nieuwste hygiene maatregelingen. Meer info http://www.stedelijkemuziekhuissen.nl/

 

Johannes Leeverink is bezig geweest met een klein aantal timings-oefeningen voor bassline (4), waarbij  hij tracks heeft gemaakt waar meegespeeld kan worden. Tracks met de hele baseline, maar ook tracks waarbij steeds 1 van de 4 bases weg is gelaten. Alle tracks zijn op 17 tempi (van 72-200). In deze tijd dat er minder samen kan worden gespeeld kan er zo toch nog gewerkt worden aan samenspel in de bassline. Mocht je geïnteresseerd zijn om deze oefeningen te gebruiken in deze tijd, neem dan via de mail even bericht met ons op. Johannes zal dan zorgen dat je de oefeningen en audiotracks krijgt. (meer info ook in onze FB groep).

 

De slagwerkdag in Zutphen ging dit jaar helaas niet door. Inmiddels bevestigde namen voor de Slagwerkdag Zutphen op 18 april 2021. Cesar Zuiderwijk, Olaf Fase, Hans eijkenaar, René van Collem, Jeroen de Rijk. Danique Kos en natuurlijk ook de 3 young talents 

 

Het Vrijwillig Muziek en Tamboerkorps van de Verbindingsdienst is op zoek naar tamboers. Lijkt het je iets om bij deze groep muzikanten muziek te maken neem dan eens contact op. Het VMTKV repeteert op woensdagavond van 19:30 tot 21:30 uur in de Generaal Winkelmankazerne te Harskamp. Schroom dus niet en neem contact op met een van de stafleden via VMTKV. Maak dan een afspraak om eens een repetitie van de slagwerkgroep op de woensdagavond bij te wonen. Je bent van harte welkom!

 

Rook uit de oefenruimte van de Doornenburgse slagwerkers komt er nog niet! De 4e editie van muziekspektakel ‘Tempel of Boem!’ is verplaatst naar najaar 2021. Na de uitverkochte concerten van de afgelopen jaren belooft het ook ditmaal weer een sensationele muziekavond te worden.

 

Op zoek naar een nieuwe instructeur of muzikale leider. Plaats dan je oproep op slagwerkinfo.nl.  Vergroot je kans en help mee dit platform groter en functioneler te maken. Samen maken we deze site tot een succes.

 


Agenda 

13 t/m 16 augustus The Beat Goes On – Hilversum

16 augustus  SLAGWERK PLAY-IN  Leersum

14 november  Slagwerkconcert DES Leuth 

12 december  Taptoe in Concert – Aalten

alle evenementen o.v.b. van doorgang i.v.m. de geldende Corona maatregelingen. 

– – – – – – –

 

17 april ONSK Barneveld

18 april 2021 Slagwerkdag Zutphen

7,8, & 9 mei 2021 DinXperience Dinxperlo

 november Tempel of Boem 2021 Doornenburg

 

Volg ons ook op twitter  

Heb je nieuws, informatie of wil je je slagwerkgroep nomineren?

Neem dan contact met ons op.