Hebben jullie evenementen gepland staan voor de komende periodes? Plaats het op onze website. Ook nieuws van je slagwerkgroep is van harte welkom! Ook dit jaar zijn we weer opzoek naar slagwerkgroepen om te promoten als slagwerkgroep van de week en/of maand. Geef je slagwerkgroep hier voor op. Op zoek naar een nieuwe leden of muzikale leider voor je vereniging, plaats een oproepje op onze site! (www.slagwerkinstructeur.nl).

Wees je bewust dat afmelden voor een repetitie grote nadelige gevolgen heeft op zowel het muzikale- als sociale aspect. Voor alles en iedereen is jouw aanwezigheid nodig om het samengestelde woord Muziek-Vereniging in balans te houden. Zonder jou valt door de dirigent de ‘Muziek’ niet uit te balanceren. ‘Vereniging’ betekent samen, maar samen zonder jou is geen samen. Denk daarom goed na voordat je je afmeldt. Jij kan niet gemist worden! “Ivo Kouwenhoven”.

De tamboers van DVS uit Katwijk hebben het wereldrecord roffelen op hun naam gezet!. Het wereld record roffelen staat nu op 70 uur! Ze hebben het record v/d Royal Marines overgenomen (60 uur). Gefeliciteerd mannen, op naar een nieuwe uitdaging.

Daan Cornelissen en Rene van Haaren organiseerden vorig jaar met Rudimental Drummers een festival in Alphen a/d Rijn georganiseerd. Vanwege de positieve reacties organiseren ze ook dit jaar weer een festival. Dit zal op 2 dagen plaatsvinden, zaterdag 17 feb in H.I. Ambacht en zondag 17 mrt in Kampen. https://www.rudimentaldrummers.xyz/marchingdrummersfestival

Sergeant-majoor der mariniers, Martijn Vogelaar heeft een trommars geschreven voor de tamboers van het Orkest Koninklijke Marechaussee, de Koning Willem I mars. Vrijdag 21 mei verzorgde hij een gastles en studeerde hij de nieuwe mars in met de tamboers. Na deze repetitie werd de trommars aangeboden aan de commandant van het orkest, kapitein Leurink.

Yeah! Slagwerkgroep RHC- Riethoven wint Sla Je Slag Cup ‘23 met een puntenscore van 93.8 Volgend jaar is de organisatie in handen van het Riethovens Harmonie Orkest. Ondanks de iets beperktere voorbereiding dan gebruikelijk wist de slagwerkgroep weer een indrukwekkend en gevarieerd programma ten gehoren te brengen.

Er staan een groot aantal vacatures online! Ook bij ons op slagwerkinfo kun je deze vinden. Het aantal openstaande vacatures is enorm op dit moment. Mocht je tijd over hebben, interesse in een vacature schroom dan niet te reageren. Een aantal verenigingen nemen al maatregelingen en zetten een oproep al ruim optijd online. De spoeling is dun en de vraag groot. Een aantal verenigingen repeteren al enige tijd zonder instructeur omdat ze geen reactie krijgen op de openstaande vacature. Wij van slagwerkinfo doen een groot beroep op een ieder die tijd over heeft om eens te kijken of je een vereniging uit de brand kan helpen, al is het maar tijdelijk.

Dit jaar is de ‘Jeugd Sla-Je-Slag Cup‘ georganiseerd door Slagwerkensembles Elspeets Fanfare Korps gewonnen door de B slagwerkgroep van Excelsior Oostendorp. Aan alle deelnemers van dit evenement was te zien dat ze een leuke middag hebben gehad. Gefeliciteerd ook aan alle andere deelnemers. Niet geweest?! Bezoek (nog beter neem deel aan) dit evenement volgend jaar en geniet van de diversiteit van Slagwerk.

Met enige regelmaat zal Jan schipper filmpjes met een toelichting plaatsen op onze website. Leuk! Wij zijn benieuwd wat we hier allemaal tegen zullen komen. Jan heeft veel geschreven en een mooie frisse wind door de slagwerkwereld laten waaien. Dat zal een mooie rubriek worden op de website. De eerste bijdragen staan al online.

Op zoek naar een nieuwe instructeur of muzikale leider. Plaats dan je oproep op slagwerkinfo.nl. Vergroot je kans en help mee dit platform groter en functioneler te maken. Samen maken we deze site tot een succes.


17 februari – Marching Drummers festival – Alphen a/d Rijn

17 maart – Marching Drummers festival – Kampen

13 – april ONSK 2024 – Zutphen?

29 juni – Slagwerkspektakel – Berlicum

cgn Agenda 2024

24 februari Contest Almere

25 februari CGN Clinicdag 2024 Eemnes

9 maart Contest Leeuwarden

23 maart Championships Eindhoven

CGN staat voor dé Europese dans- en muzieksport. CGN wordt herkend en erkend als professioneel podium voor deelnemers die zich willen ontwikkelen op het gebied van techniek en creativiteit. Dit gebeurt door de internationale CGN dans- en muziekcompetitie en door het delen van kennis en ervaring. CGN bevordert de dans- en muzieksport onder de jeugd en behartigt de belangen van haar deelnemers.
https://www.cgnunited.nl/

Heb je nieuws, informatie of wil je je slagwerkgroep nomineren?

Neem dan contactmet ons op.