Nieuws 

De Airborne Malletband Oosterbeek organiseerde op zaterdagavond 19 september een kleedjes concert met medewerking van de slagwerkgroep van de Stedelijke Muziekvereniging uit Huissen. De Airborne Taptoe Oosterbeek is dit jaar helaas afgelast en de muzikanten uit Oosterbeek hebben hard gewerkt aan een coronaproof alternatief. Het concert is ontstaan met de insteek om toch nog iets te doen in de september maand. I.v.m. covid-19 werd een beperkt aantal bezoekers toe gelaten, maar wel voldoende om voor een gezellige sfeer te zorgen. Ook was er een livestream om de mensen die niet aanwezig konden zijn de gelegenheid te bieden het concert te volgen. Een geslaagd concert, wie weet volgt er een tweede editie.

 

BigBand Coevorden bestaat uit een gezellige groep muzikanten met gevoel vol hummor. Ze zijn op zoek naar 
een drummer (m/v) De Bigband gaat steeds meer optreden en krijgen steeds meer bekendheid. Dus drummers, probeer het eens. Bigband muziek is inspirerend om te spelen. Maak een keer een afspraak om langs te komen op de repetitie en meld je via het contactformulier. Wij nemen dan contact met je op. Voor de vacatures geldt, dat je bladmuziek of tabulatuur kunt lezen en tenminste 3 jaar het instrument bespeelt. Ervaring met BigBand muziek is mooi meegenomen.

 

De slagwerkgroep van de Stedelijke Muziekvereniging uit Huissen is op zoek naar nieuwe leden. Deze veelzijdige jonge groep slagwerkers gaat geen uitdaging uit de weg. Zing je, speel je gitaar, piano of een ander instrument, ook dan kun je deel uitgaan maken van dit ensemble (in een combo die de groep ondersteund). Schroom niet en neem de uitdaging aan, kom muziek maken in Huissen! Ook ervaren slagwerkers zijn van harte welkom. http://www.stedelijkemuziekhuissen.nl/

 

Slagwerkgroep St. Caecilia Gendt is een ambitieuze slagwerkgroep onder leiding van dirigent Casper Traa.
De groep komt uit in de 1e divisie van de KNMO en bestaat uit 20 enthousiaste leden. Binnen de groep is er nog plaats voor gevorderde (melodische) slagwerkers. De groep repeteert elke woensdag van 20.00 uur tot 22.00 uur in de theaterzaal van Providentia in Gendt (gelegen tussen Arnhem en Nijmegen). www.harmoniegendt.nl

 

Op zoek naar een locatie voor de studiedag van je vereniging? Neem eens contact op met de Stedelijke Muziekverening Huissen. Een mooie zaal, twee studieruimtes, keuken en een gezellige multifunctionele bar. In het gebouw is Wifi aanwezig. Ook kan men in overleg gebruik maken van het aanwezige slagwerk zodat je dit niet hoeft mee te slepen. Ook een piano is aanwezig in het gebouw.  Het Stedium is aangepast aan de nieuwste hygiene maatregelingen. Meer info http://www.stedelijkemuziekhuissen.nl/

 

In opdracht van Musidesk heeft Leon Vliex Rumble in the City gecomponeerd. Een compositie waarmee het ook met de coronamaatregelen mogelijk is om samen te musiceren in ensembles. Dit werk is speciaal voor koperensembles met slagwerk gecomponeerd, met partijen voor trompet, bugel, hoorn, euphonium, trombone, bastuba, contrabas en slagwerk. Een prachtige compositie voor ensembles die meer uitdaging zoeken!

 

Een primeur op de Open Nederlandse Slagwerk Kampioenschappen (ONSK) 2021. Aan de bestaande klassen basis, midden en top wordt een jeugdklasse toegevoerd. Aan Henk Smit is gevraagd voor deze nieuwe divisie een werk te schrijven.

 

Net als alle andere evenementen is ook het ONSK 2020 doorgeschoven naar 2021. Inmiddels is er ook al een nieuwe datum geprikt. Afhankelijk van de situatie staat het evenement nu voor zaterdag 17 april 2021 op de rol. Plaats van handeling is opnieuw het Schaffelaartheater in Barneveld.

 

Op zondagmiddag 19 juli gaven de slagwerkers van Concordia Hengelo een live stream show! In een kleine setting is in de formule van ‘Drums and Voices’ een online Vintage Show verzorgd. De livestream-show vanuit ‘Studio Hietmaat’ was weer een fraai visitekaartje van deze veelzijdige slagwerkgroep, die zich o.l.v. Gilbert Wientjes jaar in-jaar uit opnieuw uitvindt.

 

In de lockdown is Wilco Bos aan een bijzonder project begonnen. Wilco heeft het lied van de Veldartillerie omgezet voor tamboerkorps. Het ROA heeft sinds ruim twee jaar weer een tamboerkorps aangevuld met lyra’s. Er bestaat de mogelijkheid om zelfstandig op pad te gaan zonder het orkest. Nu kunnen ze tijdens die optredens ook het artillerielied laten klinken. Wilco top gedaan!

 

DinXperience spektakel in Dinxperlo verplaatst naar mei 2021
Het project, waarin tientallen vrijwilligers, verenigingen en professionals 3 avonden lang een bijzondere theatertour presenteren door zowel Dinxperlo als het aangrenzende Suderwick (D), wordt zo mogelijk zo grootser en professioneler van opzet. De slagwerkgroep van AMV prinses Beatrix speelt hierin een bijzondere rol.

 

Johannes Leeverink is bezig geweest met een klein aantal timings-oefeningen voor bassline (4), waarbij  hij tracks heeft gemaakt waar meegespeeld kan worden. Tracks met de hele baseline, maar ook tracks waarbij steeds 1 van de 4 bases weg is gelaten. Alle tracks zijn op 17 tempi (van 72-200). In deze tijd dat er minder samen kan worden gespeeld kan er zo toch nog gewerkt worden aan samenspel in de bassline. Mocht je geïnteresseerd zijn om deze oefeningen te gebruiken in deze tijd, neem dan via de mail even bericht met ons op. Johannes zal dan zorgen dat je de oefeningen en audiotracks krijgt. (meer info ook in onze FB groep).

 

De slagwerkdag in Zutphen ging dit jaar helaas niet door. Inmiddels bevestigde namen voor de Slagwerkdag Zutphen op 18 april 2021. Cesar Zuiderwijk, Olaf Fase, Hans eijkenaar, René van Collem, Jeroen de Rijk. Danique Kos en natuurlijk ook de 3 young talents 

 

Het Vrijwillig Muziek en Tamboerkorps van de Verbindingsdienst is op zoek naar tamboers. Lijkt het je iets om bij deze groep muzikanten muziek te maken neem dan eens contact op. Het VMTKV repeteert op woensdagavond van 19:30 tot 21:30 uur in de Generaal Winkelmankazerne te Harskamp. Schroom dus niet en neem contact op met een van de stafleden via VMTKV. Maak dan een afspraak om eens een repetitie van de slagwerkgroep op de woensdagavond bij te wonen. Je bent van harte welkom!

 

Rook uit de oefenruimte van de Doornenburgse slagwerkers komt er nog niet! De 4e editie van muziekspektakel ‘Tempel of Boem!’ is verplaatst naar najaar 2021. Na de uitverkochte concerten van de afgelopen jaren belooft het ook ditmaal weer een sensationele muziekavond te worden.

 

Op zoek naar een nieuwe instructeur of muzikale leider. Plaats dan je oproep op slagwerkinfo.nl.  Vergroot je kans en help mee dit platform groter en functioneler te maken. Samen maken we deze site tot een succes.

 


Agendaalle evenementen o.v.b. van doorgang i.v.m. de geldende Corona maatregelingen. 

– – – – – – –

17 april 2021 ONSK – Barneveld

18 april 2021 Slagwerkdag Zutphen

7,8, & 9 mei 2021 DinXperience – Dinxperlo

2 oktober 2021 slagwerkconcert SMH – Huissen  (ovb)

 november Tempel of Boem 2021 – Doornenburg

alle evenementen o.v.b. van doorgang i.v.m. de geldende Corona maatregelingen. 

 

Volg ons ook op twitter  

 

Heb je nieuws, informatie of wil je je slagwerkgroep nomineren?

Neem dan contact met ons op.