Nieuws

 

Handgemaakte snare drums in eiken hout. Dirk Defauw maakt ze op bestelling precies naar je wensen. Check zijn website met info over handgemaakte drums en snare drums. Zijn ketels worden uit gerecycleerd hout gemaakt. exclusive-drums.com

 

De slagwerkgroep van muziekvereniging de Eendracht uit Renkum toert in de laatste week van juli rond in Duitsland. Het concept is simpel: een gratis overnachting in ruil voor een optreden. Wat een leuk idee om zo samen de vakantie muzikaal in te vullen. De toerdata kun je in onze FB groep vinden en op de website van de slagwerkgroep. https://slagwerkrenkum.wordpress.com/

 

Sambaworkshop bij Liemers Harmonie Duiven! Niets zo swingend als een goede samba. Dat wil toch iedereen kunnen? Maarten Zaagman geeft daarom in september een cursus samba. En jij kan meedoen! Heb jij muzikale (slagwerk) ervaring en lijkt het je leuk in september 4 keer te repeteren en 2 optredens te geven? Stuur dan snel een bericht naar secretarisliemersharmonie@outlook.com

 

In de serie ‘Aurora Ontmoet’ staat elk jaar een geleding van Muziekvereniging Aurora klaar om in een avondvullend programma een bijzondere ontmoeting aan te gaan. Dit jaar is de beurt aan de malletband van Aurora om hun kunsten ten gehore te brengen. Ze gaan na het succes van drie jaar geleden, een nieuwe theatershow ten gehore  brengen. Een lust voor het oor én oog. Dit keer met pater Moeskroen,  zaterdag 27 okt. Theater De Pas in Heesch.

 

1 september is er een auditie dag bij het Euregio Jeugdorkest. Er komen 2 slagwerk plekken vrij! Dus bereid je goed voor en je zult mee spelen in een fantastisch jeugdorkest dat meerdere prijzen heeft binnen gesleept in de afgelopen jaren!        https://www.euregiojeugdorkest.com.

 

Je kunt ons ook volgen op Facebook! We zijn daar met meer nieuws en achtergronden over slagwerk te vinden onder  Slagwerkinfo (maar dat wist je natuurlijk al). Een besloten groep om de controlle over de inhoud in eigen hand te houden.

 

Zaterdag 15 september Percussion Live 2018, zet het in je agenda! 19:30 uur @ Openluchttheater Hertme. Kijk voor meer info of bestel je kaarten op www.percussionlive.nl.

 

Naast de vele prijzen, kampioenschappen en grootse (benefiet) concerten gaan de slagwerkers uit Doornenburg een primeur toevoegen aan  de slagwerksector. De groep,  die bekend staat voor vernieuwingen, gaat eind juni de studio in voor het produceren van een dvd.

 

Wij zijn op zoek naar items voor onze slagwerk agenda. Mail ons en promoot je event. Ook andere nieuws items (als het maar met slagwerk te maken heeft ) zijn welkom.

 

Het Reünieorkest van de Artillerie is voor haar tamboerkorps op zoek naar versterking. Oude traditionele tamboermarsen staan op de lessenaar. Speel je kleine trom, tenor of grote trom en vind je het leuk om bij het ROA te spelen neem dan eens contact op. Meer informatie op:  www.reunieorkestartillerie.nl

 

Op zoek naar een locatie voor de studiedag van je vereniging? Neem eens contact op met de Stedelijke Muziekverening Huissen. Een mooie zaal, twee studieruimtes en een gezellige multifunctionele bar. Meer info http://www.stedelijkemuziekhuissen.nl/

 

Wist je dat er binnen defensie verschillende reünie orkesten actief zijn? Deze muzikanten houden de muzikale tradities in ere van de verschillende regimenten. De slagwerkgroepen zijn nog steeds op zoek naar (oud)leden om de (tamboer)korpsen in stand te houden.

 

Wie Olaf Fase een beetje volgt op Social Media weet dat de Slagerij Van Kampen-drummer naast zijn reguliere drumwerk continu bezig is met het zoeken en delen van nieuw studiemateriaal. De afgelopen maanden dook hij diep in de konnakol (Indiase manier om ritmiek uit te spreken/zingen), en schreef hij dagelijks een pagina met oefeningen die hierop gebaseerd waren. Dit materiaal biedt hij nu aan via zijn Facebook-pagina, compleet met video’s en uitleg.

 

Drumschool Apeldoorn gaat verder met drumscore dinsdag. Daarbij brengt de school iedere week een drumvideo van een bekend nummer uit, en daarnaast kun je de uitgeschreven drumpartij downloaden. De drumschool was er wegens een verhuizing een tijdje uit, maar sinds een aantal weken pakken ze de draad weer op. http://drumschoolapeldoorn.nl/videos/drumscore-dinsdag/

 

Op zoek naar een nieuwe instructeur of muzikale leider. Plaats dan je oproep op slagwerkinfo.nl.  Vergroot je kans en help mee dit platform groter en functioneler te maken. Samen maken we deze site tot een succes.

________________________________________________________________________________


Agenda

30 aug/ 2 sept Adams Int. Percussionfestival Ittervoort

8 september finale Amphion open Doetinchem “Drums and Voices”

15 september 2018 Percussion live Openluchttheater Hertme / Borne

15 september Slagwerkclinic Ellenhof (L)

6 oktober 3de slagwerkdag/concert  SMH  Stedium Huissen 19.30 uur

13 oktober slagwerkconcert Sporthal de Slenken / De Wijk (Drenthe)

21 oktober slagwerkconcert Concordia Liempde

27 oktober “Malletband Aurora ontmoet Pater Moeskroen”  Theater de Pas  in Heesch

4 november slagwerkconcert MDVS Doesburg

30 november / 1 december Tempel of Boom 2018 Doornenburg

8 december Top 200 in concert Landvast/ Alblasserdam 20.00 uur

9 maart 2019 Slagwerkconcert Drempt 19.30 uur o.v.b.

 

Volg ons ook op twitter  

Heb je nieuws, informatie of wil je je slagwerkgroep nomineren?

Neem dan contact met ons op.