Nieuws 

Muziekvereniging EMM Leersum bestaat uit een Harmonieorkest, MPC en een Majorette peloton. De vereniging is héél actief en verzorgt veel straatoptredens en concerten. Het MELODY PERCUSSION KORPS  staat o.l.v. Pieter Bolt en timmert flink aan de weg.  Nu er een mooie basis is ontstaan is men opzoek naar meer optredens. Taptoe, concert of streetparde, niets is te gek. Voor meer informatie kun je contact op nemen met Pieter! pbolt1@hotmail.com

 

Afgelopen dinsdagavond was vermoedelijk de laatste repetitie van Slagwerkgroep Cadence uit Harlingen. Door de sluiting van Trebol en het niet kunnen vinden van een geschikte repetitie ruimte zijn zij vermoedelijk genoodzaakt om deze mooie vereniging op te heffen. Ze hebben nog een paar opties maar als dat niet lukt dan is het ook met deze mooie slagwerkgroep over en uit! Dit laten we toch niet gebeuren? Wie kan deze slagwerkers helpen aan een geschikte, betaalbare oefenruimte?      slagwerkgroep.cadence.harlingen@hotmail.com

 

Het gaat als een lopend vuurtje rond. Maar het klopt!! Zondag 19 april 2020, 5e editie van Slagwerkdag Zutphen

 

Het Gelders Orkest – Orkest van het Oosten zoekt jou! Heb je zin in om deze Herfst in een projectorkest te spelen? Zou je dolgraag met andere amateurmusici op hoog niveau willen spelen én gecoacht willen worden door onze eigen musici? Doe dan mee met Het Groot Gelders HRFSTWND Orkest!

 

De malletband SMD uit Doetinchem heeft besloten om deels de stekker er uit te trekken. Mede door diverse omstandigheden hebben de leden dit samen besloten. Deels, omdat men een aantal optredens toch nog wil begeleiden. Zo zal men de tamboers zeker nog zien op 4 mei zolang dit nog muzikaal verantwoord is. Op dit moment is men nog druk met het repeteren voor een groots afscheidsconcert.

 

De Graaf Otto Band uit Lochem heeft een nieuwe instructeur: Michel Schreuder. Hij gaat de tamboers dit seizoen begeleiden bij de grote band.

 

Voor onze website & FB groep zijn wij weer opzoek naar nieuws. Ook de agenda op onze website kan aangevuld worden. Schroom niet en plaats nieuws op slagwerkinfo!

 

Excelsior Renkum is in september gestart met het project Slag Excelsior. Een nieuwe slagwerkgroep voor mensen met een verstandelijke beperking in Renkum e.o. In deze groep leren zij diverse soorten slagwerkinstrumenten te bespelen onder leiding van een instructieteam van Excelsior. Voor vragen of meer informatie over Slag Excelsior kun je mailen naar info@excelsior-renkum.nl

 

Een nieuw muzikaal seizoen! Voor de slagwerkgroep van David Oosterwolde betekent dit seizoen écht een nieuw begin onder leiding van de nieuwe dirigent: Frank Ritsema.

 

Wij zoeken weer nieuwe slagwerkgroepen van de week! Jou club nog niet genomineerd? Kom in actie en draag je slagwerkgroep voor! info@slagwerkinfo.nl

 

Begin juli heeft de slagwerkgroep van de Volharding uit Huissen op gepaste wijze afscheid genomen van dirigent Melvin Puijn. Onder zijn leiding is de groep gegroeid tot één van de toonaangevende slagwerkgroepen in de regio. Kevin Tolkamp neemt het stokje over.

 

Noteer maar vast: 24 mei 2020 Dutch Vintage Drum Meeting. Meer info volgt nog.

 

Op zoek naar een locatie voor de studiedag van je vereniging? Neem eens contact op met de Stedelijke Muziekverening Huissen. Een mooie zaal, twee studieruimtes en een gezellige multifunctionele bar. Meer info http://www.stedelijkemuziekhuissen.nl/

 

Percussion Live gaat de Schouwburg in Hengelo op z’n kop zetten! In 2020 staan ze op 7 & 8 november in de Schouwburg. Kaartverkoop start later dit jaar! Alvast iets om naar uit te kijken.

 

Het tamboerkorps Regiment van Heutz en het tamboerkorps van de Artillerie zijn op zoek naar tamboers en lyristen. Ook het Traditioneel Tamboerkorps Garde Grenadiers kan een lyrist(e) gebruiken. Is dit iets voor jou? Kijk eens op de website van één van deze korpsen. Een mooie muzikale uitdaging!

 

Wilt u ook zeker zijn van uw deelname aan #ONSK2020 ? Schrijf uw ensemble alvast in. Percussie Ensemble Christelijke Muziekvereniging te Hattem heeft zich al ingeschreven voor 2020! Wie volgt? http://www.onsk.nl/inschrijven/

 

De slagwerkers van muziekvereniging Kunst en Vriendschap uit Opheusden zijn op zoek naar leerlingen en ervaren slagwerkers. de vereniging repeteerd op donderdagavond. Meer info op: http://kunstenvriendschap-opheusden.nl/

 

TOP 2000 Percussion Experience wordt een avondvullend interactief concert in TOP 2000 stijl. Het muzikale en creatieve duo Marco Onstenk en Gijs Huitink hebben pareltjes uit de schatkamer van de popmuziek geselecteerd. Deze muzikale, theatrale concertvoorstelling zal plaatsvinden in Ede op zaterdag 30 november 2019. Uitgevoerd door ‘Percussion Experience’, leden van slagwerkorkest muziekvereniging Kunst Na Arbeid Lunteren, in samenwerking met professionele zang en gitaar.

 

Een nieuwe Slagwerkdag Den Dungen vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2019, in Gemeenschapshuis De Brink te Eerde!  Speciaal voor slagwerkgroepen die willen deelnemen aan een podiumwedstrijd of festival. Maar ook om te kijken waar je ensemble staat op dit moment. Een perfecte gelegenheid om naar toe te werken. De deskundige jurering is in handen van Wibrand van Norel.  Mail voor meer info naar slagwerkdagdendungen@hotmail.com

 

Naast een nieuwe dirigent, heeft ESKA ook een nieuwe slagwerk instructeur. Herman van Dulm zal de komende tijd de slagwerkers onder zijn vleugels nemen. Herman veel succes in Bemmel!

 

Ria Kornet is de nieuwe muzikale leider van de slagwerkgroep Caecilia Scherpenzeel. De Slagwerkgroep bestaat inmiddels uit een groot aantal leden met muziekdiploma’s waarvan er inmiddels meerdere musiceren op D-niveau. Met haar veelzijdigheid is de muzikale leiding van de Slagwerkgroep bij Ria in goede handen en begeleid ze de groep naar nieuwe muzikale uitdagingen op een nog hoger niveau.

 

Op zoek naar een nieuwe instructeur of muzikale leider. Plaats dan je oproep op slagwerkinfo.nl.  Vergroot je kans en help mee dit platform groter en functioneler te maken. Samen maken we deze site tot een succes.

________________________________________________________________________________


Agenda

18 oktober PorterPercussionDuo theater hof/19Oldenburg, Duitsland

19 oktober slagwerkdag Den Dungen

26 oktober Sla Je Slag Cup – Apeldoorn

 3 november Slagwerkconcert – Doesburg

8/9 november jubleumweekend drumband St. Willibrord – Heeswijk

30 november Top 2000 door Percussion Experience – Ede

7 & 8 december Concert Wedstrijd Slagwerk – Etten-Leur

–  –  –  –  –

19 april 2020 5de editie slagwerkdag Zutphen

24 mei 2020 Dutch Vintage Drum Meeting

7 & 8 november  2020 Percussion Live Schouwburg Hengelo (O)

12 december 2020 Taptoe in Concert – Aalten

 

Volg ons ook op twitter  

Heb je nieuws, informatie of wil je je slagwerkgroep nomineren?

Neem dan contact met ons op.