Nieuws 

Voor de aankomende zomer stond er tot nog toe voor drummers en percussionisten weinig in het vooruitzicht.
Daarom organisereert European X van 13 t/m 16 augustus het Summer Camp ‘The Beat Goes On’ om voor alle drummers, tamboers en percussionisten weer een geweldig evenement neer te zetten. MELD JE NU AAN: https://forms.gle/xWLPTAYcxtgZiV1SA Er zijn maar een beperkt aantal plekken beschikbaar dus zorg dat je je snel aanmeldt. De inschrijvingen sluiten op 1 augustus 23:59.

 

Op 16 augustus vindt de eerste SLAGWERK PLAY-IN plaats in de Binder te Leersum. Er wordt een slagwerkgroep/malletband gevormd van muzikanten uit het hele land. Onder leiding van Pieter Bolt wordt in een dag tijd een gevarieerd repertoire ingestudeerd van mallet/percussion/tamboerstukken in verschillende genres.
Om 16.30 uur wordt de dag afgesloten met een concert in het naastgelegen park. Meer informatie en aanmelden op www.play-in.info

 

Op zondagmiddag 19 juli geven de slagwerkers van Concordia Hengelo een live stream show! Vanaf 14.00 uur wordt er in een kleine setting in de formule van ‘Drums and Voices’ een online Vintage Show verzorgd. De livestream-show vanuit ‘Studio Hietmaat’ wordt weer een fraai visitekaartje van deze veelzijdige slagwerkgroep, die zich o.l.v. Gilbert Wientjes jaar in-jaar uit opnieuw uitvindt. Zondag 19 juli vanaf 14:00 uur, live te zien en te horen via Radio Ideaal, YouTube en Facebook.

 

In de lockdown is Wilco Bos aan een bijzonder project begonnen. Wilco heeft het lied van de Veldartillerie omgezet voor tamboerkorps. Het ROA heeft sinds ruim twee jaar weer een tamboerkorps aangevuld met lyra’s. Er bestaat de mogelijkheid om zelfstandig op pad te gaan zonder het orkest. Nu kunnen ze tijdens die optredens ook het artillerielied laten klinken. Wilco top gedaan!

 

Jaaaahh!! We zijn weer begonnen. Dat moet natuurlijk gevierd worden dacht Remco op den Dries. Stuur een mail naar info@tmdrums.nl onder vermelding van “Proud” en ontvang gratis digitaal het slagwerkstuk “Proud” voor je slagwerkgroep! Dank je wel Remco voor dit mooie initiatief.

 

DinXperience spektakel in Dinxperlo verplaatst naar mei 2021
Het project, waarin tientallen vrijwilligers, verenigingen en professionals 3 avonden lang een bijzondere theatertour presenteren door zowel Dinxperlo als het aangrenzende Suderwick (D), wordt zo mogelijk zo grootser en professioneler van opzet. De slagwerkgroep van AMV prinses Beatrix speelt hierin een bijzondere rol.

 

Op zoek naar een locatie voor de studiedag van je vereniging? Neem eens contact op met de Stedelijke Muziekverening Huissen. Een mooie zaal, twee studieruimtes, keuken en een gezellige multifunctionele bar. In het gebouw is Wifi aanwezig. Ook kan men in overleg gebruik maken van het aanwezige slagwerk zodat je dit niet hoeft mee te slepen. Het Stedium is aangepast aan de nieuwste hygiene maatregelingen. Meer info http://www.stedelijkemuziekhuissen.nl/

 

Dat verenigingen vooruit kijken blijkt wel uit het bericht dat Pieter Bolt binnenkort aan de slag gaat bij Laurentius Voorschoten als slagwerk docent. Pieter véél succes.

 

Michel Broers is gestart als slagwerkdocent bij Exempel! Wij wensen Michel veel plezier en succes toe.

 

In navolging van het besluit van de KNMO , welke de concoursen van 2020 geannuleerd hebben, heeft de organisatie samen met het bestuur v/d vereniging besloten om de Sla je Slagcup, editie 2020, te annuleren. Zij zijn voornemens deze te verplaatsen naar een nader te bepalen moment.

 

De afgelopen weken is Johannes Leeverink bezig geweest met een klein aantal timings-oefeningen voor bassline (4), waarbij  hij tracks heeft gemaakt waar meegespeeld kan worden. Tracks met de hele baseline, maar ook tracks waarbij steeds 1 van de 4 bases weg is gelaten. Alle tracks zijn op 17 tempi (van 72-200). In deze tijd dat er minder samen kan worden gespeeld kan er zo toch nog gewerkt worden aan samenspel in de bassline. Mocht je geïnteresseerd zijn om deze oefeningen te gebruiken in deze tijd, neem dan via de mail even bericht met ons op. Johannes zal dan zorgen dat je de oefeningen en audiotracks krijgt. (meer info ook in onze FB groep).

 

De slagwerkdag in Zutphen gaat dit jaar helaas niet door. Inmiddels bevestigde namen voor de Slagwerkdag Zutphen op 18 april 2021. Cesar Zuiderwijk, Olaf Fase, Hans eijkenaar, René van Collem, Jeroen de Rijk. Danique Kos en natuurlijk ook de 3 young talents

 

In verband met de situatie omtrent corona en de daarvoor ingestelde maatregelen, heeft de organisatie besloten om de Jeugd Sla-Je-Slag Cup op zaterdag 20 juni aanstaande af te gelasten. Er is op dit moment voor zowel de organisatie als de deelnemende verenigingen geen goede voorbereiding te garanderen. Zij gaan daarom op zoek naar een nieuwe datum in het voorjaar van 2021. 

 

Er zijn véél evenementen geannuleerd. Dat is te begrijpen in deze vreemde tijd. Mocht je een nieuwe datum hebben voor je evenement geef het aan ons door en wij plaatsen het in onze online agenda.  Voor iedereen sterkte in deze moeilijke tijd. De meeste evenementen in onze agenda hebben wij van de website gehaald.

 

De slagwerkgroep van MV Hummelo en Keppel zoekt enthousiaste nieuwe leden…… Ben je op zoek naar een leuke slagwerkgroep? Kom dan eens binnen lopen op de repetitie of neem eens contact op. Kijk voor meer informatie op https://www.muziekvereniginghummeloenkeppel.nl/…/slagwerkg…/ 

 

Het Vrijwillig Muziek en Tamboerkorps van de Verbindingsdienst is op zoek naar tamboers. Lijkt het je iets om bij deze groep muzikanten muziek te maken neem dan eens contact op. Het VMTKV repeteert op woensdagavond van 19:30 tot 21:30 uur in de Generaal Winkelmankazerne te Harskamp. Schroom dus niet en neem contact op met een van de stafleden via VMTKV. Maak dan een afspraak om eens een repetitie van de slagwerkgroep op de woensdagavond bij te wonen. Je bent van harte welkom!

 

Rook uit de oefenruimte van de Doornenburgse slagwerkers komt er nog niet! De 4e editie van muziekspektakel ‘Tempel of Boem!’ is verplaatst naar najaar 2021. Na de uitverkochte concerten van de afgelopen jaren belooft het ook ditmaal weer een sensationele muziekavond te worden.

 

Het traditioneel tamboerkorps Garde Grenadiers is dringend op zoek naar een lyrist. Speel je Lyra? Neem dan eens contact op met het TTGG en speel eens mee op een repetitie. ook tamboers zijn van harte welkom. Meer info: http://www.traditioneeltamboerkorpsgardegrenadiers.nl

 

Op zoek naar een nieuwe instructeur of muzikale leider. Plaats dan je oproep op slagwerkinfo.nl.  Vergroot je kans en help mee dit platform groter en functioneler te maken. Samen maken we deze site tot een succes.

 


Agenda 

13 t/m 16 augustus The Beat Goes On – Hilversum

16 augustus  SLAGWERK PLAY-IN  Leersum

14 november  Slagwerkconcert DES Leuth 

12 december  Taptoe in Concert – Aalten

alle evenementen o.v.b. van doorgang i.v.m. de geldende Corona maatregelingen. 

– – – – – – –

18 april 2021 Slagwerkdag Zutphen

7,8, & 9 mei 2021 DinXperience Dinxperlo

 november Tempel of Boem 2021 Doornenburg

 

Volg ons ook op twitter  

Heb je nieuws, informatie of wil je je slagwerkgroep nomineren?

Neem dan contact met ons op.