Nieuws 

Elementair improviseren op mallets, briljant spel op pauken of technische hoogstandjes op kleine trom. Daarmee gaan de professionele slagwerkers Vincent Houdijk, Arjan Jongsma, Maikel Claessens en Peter Heijnen zondag 22 maart in Echt aan de slag tijdens de workshopdag Echt Slagwerk. Ben erbij en schrijf je vlug in via: echtslagwerk.nl

 

Ben jij de slagwerker die met jouw strakke slagwerkbeat een 40-koppig blaasorkest kan sturen ?
Dan zijn wij jou op zoek naar jou ! Kom daarom snel eens kennis maken met het Harmonieorkest van St.Cecilia Rosmalen. Nadere info orkest zie www.stcecilia.nl en ontdek waarom !

 

De malletband van fanfare Aurora uit Heesch en de slagwerkgroep van harmonie Juliana uit Waalre bundelen hun krachten en organiseren deze avond waarin het slagwerk in al haar facetten aan bod komt. Het thema van het concert is gecentraliseerd rondom de Zuid-Amerikaanse componist Carlos Passeggi. De slagwerkers brengen in steeds afwisselende samenstellingen hun kunsten ten gehore. De beide verenigingen zullen afzonderlijk van elkaar én ook als één groot slagwerkensemble het podium betreden. Dit wordt afgewisseld met enkele werken in kleinere bezetting. De algehele leiding is in handen van dirigent Patrick van den Heuvel. U kunt zich opmaken voor een veelzijdige slagwerkshow met een Zuid-Amerikaans tintje. Theater De Pas Heesch Datum: zaterdag 28 maart Tijd: 20:15 uur Entree: € 15,-

 

7 maart SLAGWERKAVOND in Gelselaar!! Met medewerking van Muziekvereniging Crescendo Neede,  Soli Deo Gloria Harfsen & Concordia Noordijk. Excelsior Gelselaar beloofd er iets moois van te maken!

 

Christelijke muziekvereniging Excelsior uit Baflo heeft besloten om met haar (melodisch) slagwerk een nieuwe koers te varen. Daardoor komt een deel van het instrumentarium en toebehoren beschikbaar voor verkoop. Op de speciale themasite van Excelsior kunt u in woord en beeld zien welke instrumenten er te koop aangeboden worden.

 

Het Vrijwillig Muziek en Tamboerkorps van de Verbindingsdienst is op zoek naar tamboers. Lijkt het je iets om bij deze groep muzikanten muziek te maken neem dan eens contact op. Het VMTKV repeteert op woensdagavond van 19:30 tot 21:30 uur in de Generaal Winkelmankazerne te Harskamp. Schroom dus niet en neem contact op met een van de stafleden via VMTKV. Maak dan een afspraak om eens een repetitie van de slagwerkgroep op de woensdagavond bij te wonen. Je bent van harte welkom!

 

Rick Jonckheere was een jonge veel belovende drummer, studerend aan de Rockacademie in Tilburg. Hij overleed op 9 januari 2018 aan de gevolgen van een afweerstoornis CVID. Hij werd slechts 18 jaar jong.
Op 14 april a.s. vindt de tweede editie plaats van Rick’s Tribute Concert in Theater De Maagd in Bergen op Zoom. Meer informatie: www.rickjonckheerefoundation.nl

 

Dit jaar wordt de Sla je Slagcup georganiseerd door Soli Deo Gloria Alblasserdam. In 2019 won de Melody Percussion Band, o.l.v. Theo Vet, de Sla je Slagcup 2019 met 89 punten en is nu aan de beurt dit geweldig, sfeervolle evenement te organiseren. Reserver de datum alvast in je agenda: zaterdag 10 oktober 2020.

 

Het traditioneel tamboerkorps Garde Grenadiers is dringend op zoek naar een lyrist. Speel je Lyra? Neem dan eens contact op met het TTGG en speel eens mee op een repetitie. Meer info: http://www.traditioneeltamboerkorpsgardegrenadiers.nl/

 

Op zoek naar een locatie voor de studiedag van je vereniging? Neem eens contact op met de Stedelijke Muziekverening Huissen. Een mooie zaal, twee studieruimtes en een gezellige multifunctionele bar. Ook kan men gebruik maken van het aanwezige slagwerk zodat je dit niet hoeft mee te slepen. Meer info http://www.stedelijkemuziekhuissen.nl/

 

Sinds 2015 is Drumband VMS volop bezig om zich te ontwikkelen tot een bekende vereniging in de Achterhoek en omgeving. Dat ze op de goede weg zijn blijkt uit de vele optredens die ze in hun korte bestaan al hebben mogen geven. Nu wordt het tijd dat ze deze mooie groep uitbreiden met nieuwe enthousiaste leden die ook plezier hebben in muziek maken met slagwerk. De repetities vinden plaats op vrijdagavond in de fabriekshal van Sharpline aan de Weverij 20a (industrieterrein) in Aalten vanaf 19.45 uur. Meer info: http://www.drumbandvms.nl/

 

De Tamboers en Pijpers van het Korps Mariniers en CGN gaan elkaar versterken! CGN zoekt verbinding met de wereld om haar heen. Op diverse CGN-evenementen zal er een informatiestand van de Tamboers en Pijpers aanwezig zijn. Ook zal er met enige regelmaat nieuws en informatie te lezen zijn via de CGN-site en haar social media kanalen. De Tamboers en Pijpers zullen te zien zijn op de CGN Championships in maart 2020 en ook zullen ze meedoen aan de CGN-slagwerkdag.

 

Voor de derde keer organiseert CGN in samenwerking met D’Addario de Slagwerkdag. Komende editie vind plaats in Eindhoven op zondag 29 maart. Het is de moeite waard om hier aan deel te nemen. Meer info volgt, maar reserveer deze dag alvast in je agenda!

 

Drumdemand is een nieuwe walking percussiongroup in ‘gangster’ kostuums die optredens gaat verzorgen indien er voldoende slagwerkers zijn met belangstelling voor dit nieuwe concept. Instructeur Fred Knijn zoekt minimaal 25 ervaren slagwerkers vanaf 16 jaar, dames  en heren, die dit avontuur aandurven. Men moet ervaring hebben met slagwerk en het repertoire zal op het landelijk vastgestelde niveau van de 2e divisie zijn. De nadruk ligt niet op de techniek en vele soorten roffels maar op de uitstraling en strakke ritmes.

 

Drumcorps Blue Devils wil komende zomer weer naar Leeuwarden komen met het International Corps. De Amerikanen zijn van plan om met een groep van 100 muzikanten en performers een week lang te verblijven in de Friese hoofdstad.

 

Bevrijdingsconcert ‘Vita LibertatusOp zondagmiddag 5 april 2020 zal in Theater aan de Slinger te Houten een bijzonder concert verzorgd worden door het slagwerkensemble van de Dutch Percussion Community. Voor meer info website www.dpcmusic.nl

 

The Percussion Experience neemt je mee in de kleurrijke wereld van slagwerk. Wat doet klank, licht en beelden met je beleving van de muziek? Laat je verrassen door Slagwerkgroep Neerbosch-Oost op een middag waar de oudste en meest moderne muziekstijlen samensmelten. The Percussion Experience vindt plaats op zondag 5 april 2020!

 

Op zoek naar een nieuwe instructeur of muzikale leider. Plaats dan je oproep op slagwerkinfo.nl.  Vergroot je kans en help mee dit platform groter en functioneler te maken. Samen maken we deze site tot een succes.

 


Agenda

7 maart Slagwerkconcert Gelselaar

22 maart Workshopdag Echt slagwerk – Echt

28 maart Beleef Slagwerk – Theater De Pas Heesch

29 maart  Nationale CGN Slagwerkdag Eindhoven

4 & 5 april  Passion, Percussion & Friends – Rebelle (voormalige Awwe Stiene)

5 april  The Percussion Experience 2020 – Nijmegen

5 april  Bevrijdingsconcert ‘Vita Libertatus – Houten

14 april Rick’s Tribute Concert – Bergen op Zoom

15 april  Percussion in Concert – Odeon Zwolle

18 april  ONSK

19 april  5de editie slagwerkdag Zutphen

24 mei  Dutch Vintage Drum Meeting

29 mei t/m 1 juni  Drums´n´Percussion Paderborn (D)

20 juni  jeugd Sla je Slag cup 2020 – Ommen

3 oktober  5de editie Slagwerkconcert SMH – Huissen

10 oktober  Sla je Slag cup 2020 – Alblasserdam

7 & 8 november   Percussion Live Schouwburg Hengelo (O)

14 november  Slagwerkconcert DES Leuth

 27 en 28 november Tempel of Boem 2020 Doornenburg

 28 & 29 November podiumconcours  slagwerkensembles Etten-Leur

12 december  Taptoe in Concert – Aalten

 

Volg ons ook op twitter  

Heb je nieuws, informatie of wil je je slagwerkgroep nomineren?

Neem dan contact met ons op.