Nieuws

 

Zaterdag 6 oktober is het Stedium in Huissen (muziekgebouw SMH) omgebouwd tot slagwerkhonk. ‘s-Middags twee leuke workshops o.l.v Herman van Dulm en Wilco Bos en ‘s-avonds een geweldig slagwerkconcert met medewerking van de slagwerkgroep van Excelsior Dalfsen, TLK politiekapel Gelderland Zuid en natuurlijk de slagwerkgroep van de Stedelijke Muziekvereniging Huissen. Kom je ook een kijkje nemen? Stedium Huissen, Muntstraat 10 te Huissen (bij Arnhem). Aanvang workshops 14.00 uur, concert 19.30 uur.

 

Al eens een kijkje genomen op de site van Paul Gubbels? Da’s de moeite waard. http://paulgubbels91.wixsite.com/pgubbels 

 

6 oktober Slagkracht 2018! Een gezellige avond muziek met Jeugd slagwerkgroep en malletband “st.Caecillia” Hoeven & slagwerkgroep ” Hit-it” Huybergen & slagwerkgroep drums en more ” De Scheldezonen” uit Hoogerheide & slagwerkgroep ” Wilhelmina Numansdorp ” De Kloek, Huybergen 19.30 uur. Gratis toegang.

 

8 december Top 2000 in concert Landvast/ Alblasserdam! Theo Vet is al druk bezig met de laatste “nootjes” voor ditAfbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, lachende mensen bijzondere concert. Mooie arrangementen en een geweldig muzikaal programma. Zeker een bezoek

 

De eerste nummers voor het ONSK 2019 zijn bekend of worden geschreven. http://www.onsk.nl/componisten-2019/

 

Nieuwe arrangementen voor slagwerkensemble geschreven door Paul Gubbels! Nieuw zijn ‘Bella Ciao’, ‘Popcorn’ en als kers op de taart een 8-delig, half uur durende arrangement van ‘Fellowship of the ring’. Meer info op:  Website Paul Gubbels

 

Op zaterdag 9 maart 2019 organiseert de Melodische Slagwerkgroep van muziekvereniging Hummelo en Keppel een slagwerkdag met als afsluiting een spetterend concert van vijf slagwerkgroepen.  Hou deze dag alvast vrij, hier moet je namelijk bij zijn. Binnenkort volgt meer informatie.

 

Op zaterdag 29 september organiseert de percussiegroep van Fanfare Wilhelmina Hoogeloon een avondvullend programma met spetterend live percussion entertainment in samenwerking met regionale zangers en zangeressen en een speciaal voor deze show samengesteld combo en blazerssectie.

 

Het Reünieorkest van de Artillerie is voor haar tamboerkorps op zoek naar versterking. Oude traditionele tamboermarsen staan op de lessenaar. Speel je kleine trom, tenor of grote trom en vind je het leuk om bij het ROA te spelen neem dan eens contact op.  Ook lyristen zijn van harte welkom. Meer informatie op:  www.reunieorkestartillerie.nl

 

Handgemaakte snare drums in eiken hout. Dirk Defauw maakt ze op bestelling precies naar je wensen. Check zijn website met info over handgemaakte drums en snare drums. Zijn ketels worden uit gerecycleerd hout gemaakt. exclusive-drums.com

 

In de serie ‘Aurora Ontmoet’ staat elk jaar een geleding van Muziekvereniging Aurora klaar om in een avondvullend programma een bijzondere ontmoeting aan te gaan. Dit jaar is de beurt aan de malletband van Aurora om hun kunsten ten gehore te brengen. Ze gaan na het succes van drie jaar geleden, een nieuwe theatershow ten gehore  brengen. Een lust voor het oor én oog. Dit keer met pater Moeskroen,  zaterdag 27 okt. Theater De Pas in Heesch.

 

Je kunt ons ook volgen op Facebook! We zijn daar met meer nieuws en achtergronden over slagwerk te vinden onder  Slagwerkinfo (maar dat wist je natuurlijk al). Een besloten groep om de controlle over de inhoud in eigen hand te houden.

 

Wij zijn op zoek naar items voor onze slagwerk agenda. Mail ons en promoot je event. Ook andere nieuws items (als het maar met slagwerk te maken heeft ) zijn welkom.

 

Op zoek naar een locatie voor de studiedag van je vereniging? Neem eens contact op met de Stedelijke Muziekverening Huissen. Een mooie zaal, twee studieruimtes en een gezellige multifunctionele bar. Meer info http://www.stedelijkemuziekhuissen.nl/

 

Op zoek naar een nieuwe instructeur of muzikale leider. Plaats dan je oproep op slagwerkinfo.nl.  Vergroot je kans en help mee dit platform groter en functioneler te maken. Samen maken we deze site tot een succes.

________________________________________________________________________________


Agenda

29 september jaarlijkse Tamboer-maitre clinic. Rotterdam

29 september Drummania 90’s party, D’n anloop Hoogeveen

6 oktober 3de slagwerkdag/concert  SMH  Stedium Huissen 19.30 uur

6 oktober slagkracht 2018 Huybergen

13 oktober slagwerkconcert Sporthal de Slenken / De Wijk (Drenthe)

14 oktober slagwerkfestival Heineken Fanfare Den Bosch 14.00 uur

21 oktober slagwerkconcert Concordia Liempde

27 oktober Jeugdslagwerkfestival MFA de Rosdoek, Wintelre

27 oktober KAMV  ‘Percultural goes Urban’ de Flint Amersfoort

27 oktober “Malletband Aurora ontmoet Pater Moeskroen”  Theater de Pas  in Heesch

4 november slagwerkconcert MDVS Doesburg

30 november / 1 december Tempel of Boom 2018 Doornenburg

8 december Top 2000 in concert Landvast/ Alblasserdam 20.00 uur

9 maart 2019 Slagwerkconcert Drempt 19.30 uur

13 april 2019 ONSK

 

Volg ons ook op twitter  

Heb je nieuws, informatie of wil je je slagwerkgroep nomineren?

Neem dan contact met ons op.