Nieuws

Hebben jullie al evenementen gepland staan voor 2022? Plaats het op onze website. Ook nieuws van je slagwerkgroep is van harte welkom! Ook dit jaar zijn we weer opzoek naar slagwerkgroepen om te promoten als slagwerkgroep van de week en/of maand. Geef je slagwerkgroep hier voor op. Op zoek naar een nieuwe leden of muzikale leider voor je vereniging, plaats een oproepje op onze site! (www.slagwerkinstructeur.nl). 

 

Wees je bewust dat afmelden voor een repetitie grote nadelige gevolgen heeft op zowel het muzikale- als sociale aspect. Voor alles en iedereen is jouw aanwezigheid nodig om het samengestelde woord Muziek-Vereniging in balans te houden. Zonder jou valt door de dirigent de ‘Muziek’ niet uit te balanceren. ‘Vereniging’ betekent samen, maar samen zonder jou is geen samen. Denk daarom goed na voordat je je afmeldt. Jij kan niet gemist worden“Ivo Kouwenhoven”.

 

Malletband PerGó! zal binnenkort vernieuwd worden! Door het wegvallen van de deelname van de slagwerkers van Concordia Kotten zullen we ons concentreren op slagwerkers uit Lichtenvoorde en omgeving. Natuurlijk is iedereen welkom om met ons een mooie, gezellige percussiegroep vorm te geven. Jos Taken is op dit moment druk met het opzetten van de nieuwe percussiegroep voor Lichtenvoorde en omstreken! Wie heeft in het verleden wel eens slagwerk gespeeld en heeft zin de techniek weer op te halen? Wie wil slagwerk als nieuwe hobby gaan proberen? Januari 2023 staat in het teken van ontmoeting en orientatie! Elke dinsdagavond van 19.00-20.00 uur kan 1/1 informatie worden verschaft in de Swite, Herman Leemreizestraat 2 te Lichtenvoorde. Andere avond of tijdstip! Neem contact op en een afspraak is zo gemaakt! Er komen opfris- en opstartcursussen. Lestijden in overleg en vanaf het begin worden leden betrokken bij de nieuwe groep en het repertoire! Bel 06-13948347 voor info of het maken van een afspraak! Samen muziek maken schept een BAND!

 

ONSK zal op 15 april 2023 plaatsvinden in  . . . . . Zutphen!  De inschrijvingen zijn inmiddels gesloten! Het deelnemersveld is bekend en héél divers. Het zal weer een mooie editie worden. https://www.onsk.nl/

 

Na achtentwintig jaar als slagwerkinstructeur van Advendo Korpsen Sneek actief te zijn geweest is Richard Kampstra gestopt. 28 jaar met passie bezig zijn met je hobby. Wie doet hem dat na!  Veel hoogtepunten, maar ook dieptepunten heeft Richard mee gemaakt maar nu is het tijd om te stoppen en zich te gaan richten op nieuwe projecten. Op zaterdag 21 januari is Richard tot Erelid benoemd als dank voor zijn inzet en zijn zwart/witte advendo hart. #super 

 

Op zondagmiddag 29 januari organiseren wij Excelsior Winterswijk samen met Interdrum het grootste slagwerkfestival van Nederland: Winterdrums. De optredens vinden plaats op meerdere podia door Theater De Storm, waardoor vanaf 12.00 uur sprake is van een non-stop programma. Het wordt wederom een middag vol spectaculair en veelzijdig slagwerk. Het slagwerk kent een enorme diversiteit aan instrumentarium. De muziekstijlen zijn erg gevarieerd; van melodisch tot ritmisch en van intiem tot bombastisch. Het plezier en de passie voor slagwerk staat deze middag voorop en dat laten alle deelnemers dan ook graag aan u horen. Voor iedere slagwerkliefhebber in de regio is deze middag een absolute must!

 

Met enige regelmaat zal Jan schipper filmpjes en soms een toelichting plaatsen op onze website. Leuk! Wij zijn benieuwd wat we hier allemaal tegen zullen komen. Jan heefg veel geschreven en een mooie frisse wind door de slagwerkwereld laten waaien. Dat zal een mooie rubriek worden op de website. 

 

Op zaterdagavond 25 maart geeft slagwerkgroep CMV Prinses Margriet Rouveen-Staphorst in samenwerking met Slagwerkgroep Excelsior Oostendorp een concert in de sporthal van Staphorst. Onder de titel ‘Percussion Planet’ biedt het concert een muzikale reis om de wereld geïnspireerd door onder andere de Noorse fjorden, de bergen van China en de Zuid-Amerikaanse jungle. Tickets binnenkort verkrijgbaar!

 

Percussiegroep Wilhelmina en slagwerkensemble O&U (Beek en Donk) bundelen de krachten! In een unieke samenwerking verzorgen zij op zaterdag 21 januari 2023 en zaterdag 28 januari 2023 twee slagwerk-gala’s in het teken van memorabele filmmuziek. Het gezamenlijke slagwerkensemble wordt daarbij aangevuld met combo, blazers, strijkers en zang. Filmbeelden worden getoond op een groot scherm, waarmee muziek en film samen komen in een prachtige concertbelevenis. Voor slechts € 15,00 (excl. administratiekosten) ben je er bij! Voor meer informatie ga naar: www.fanfarewilhelmina.com

 

Op zoek naar een nieuwe instructeur of muzikale leider. Plaats dan je oproep op slagwerkinfo.nl. Vergroot je kans en help mee dit platform groter en functioneler te maken. Samen maken we deze site tot een succes.

 


Agenda

 

11 februari – Nederlandse Kampioenschappen – Apeldoorn 

12 februari – Slagwerkdag Antonius – Vragender

25 maart – Percussion Planet – Staphorst

15 april – Slagwerkavond bie de Pleerstökskes! – Haaksbergen

15 april – ONSK – Zutphen

9 december – Podiumconcours SMP  / BBM – Oosterhout

 

alle evenementen o.v.b. van doorgang i.v.m. de dan geldende Corona maatregelingen.

 

 

cgn Agenda 2022 / 2023

                                  9 okt. CGN Congres (online)

                                 19 okt. online informatie avond CGN Circuit

         7 jan 2023 Contest Drachten

14 jan. Contest Aalsmeer

4 febr. Contest Wijchen

18 febr. Contest Almere 

19 febr. Clinicdag

11 mrt Contest Leeuwarden

25 mrt Championships Eindhoven

https://www.cgnunited.nl/

 

Heb je nieuws, informatie of wil je je slagwerkgroep nomineren?

Neem dan contact met ons op.