Nieuws

Op zondagmiddag 21 november geeft Philharmonie Gelre een concert in Musis Arnhem. Ze zijn nog op zoek naar 1 of 2 (allround) slagwerkers die willen invallen. Ken jij in je omgeving slagwerkers die dit leuk vinden? Zelf interesse?Philharmonie Gelre repeteert op donderdagavond in het Olympuscollege in Arnhem. Op 30 en 31 oktober wordt er extra gerepeteerd tijdens het studieweekend. Op 6 november geven ze ‘s avonds een try out concert in Bennekom. Philharmonie Gelre bestaat uit zo’n 60 muzikanten en staat onder leiding van Michael Engelbrecht. Het orkest komt uit in de 1e divisie Meer info: Voorzitter Philharmonie Gelre

 

Music and Motion, een muzikaal evenement van Soli. Dit jaar ter gelegenheid van het 75 jarig bestaan van onze slagwerkafdeling. Vrijdag 14 en zaterdag 15 januari willen zij dat vieren, en uiteraard samen met ons! Niet alleen de slagwerkers maar ook gastartiesten zijn aanwezig waarmee de MPB samen met hen een spetterend programma heeft samengesteld. (Voor dit evenement komen binnenkort de tickets (€12,50 p.st.), alsmede de reserveringsmogelijkheden beschikbaar!)

 

De commissie SMP organiseert het eerste Brabants Slagwerk & Marching Festival! Zaterdag 11 december 2021. Het Turfschip in Etten-Leur is het toneel van een volle dag workshops en optredens voor en door verschillende disciplines. In het Turfschip is een prachtige concertzaal voor de ensembles en een sporthal voor de Marching orkesten en de Tamboer-Maîtres! Noteer de datum en bezoek dit mooie initiatief. 

 

Sla je Slag Cup 2022. In 2019 won de MPB van Soli.
Daarmee hebben zij niet alleen de felbegeerde titel en bokaal in handen, maar ook de organisatie. Nu er meer mag en kan kunnen we weer vooruit kijken. De organisatie is druk bezig de laatste hand te leggen aan verder invulling en inschrijfmogelijkheden. Deze volgen zsm! Noteer vast de datum: 21 mei 2022. 

 

Slagwerkgroep Den Dungen heeft haar eerste repetitie/kennismaking met Melvin Puijn achter de rug! Op dit moment repeteren ze tijdelijk enkele weken met Robbert Houtkamp! Na het ONSK zal Melvin dan volledig de repetitie’s op zich nemen. Melvin zal dan ook de slagwerkgroep Neerbosch Oost verlaten. Na een zevental succesvol jaren in Nijmegen is het tijd voor nieuwe avonturen. 

 

Voor 6 november a.s. stond een Concours voor Slagwerk-orkesten gepland in Hoogeveen. Gezien de vooruitzichten verwachten we dat het in november weer mogelijk moet zijn om weer gezamenlijk op te treden. Mogelijk zullen er nog wel restricties zijn. Om toch weer een een doel te hebben voor de komende repetities hebben de SMP afgevaardigden van de vier Noordelijke Muziekbonden  besloten om dit concours te laten doorgaan, maar dan wel als festival, met beoordeling. Heb je belangstelling, neem contact op met:  smp@mgdonline.nl

Drumband Fanfare Les Amis Réunis Ransdaal heeft in de categorie bijzonder cultureel samenwerkingsinitiatief van de “Strous Cultuur Prijs 2021” de eerste prijs mogen ontvangen! Dit voor het theaterconcert drums&brass gehouden in de Borenburg op 25 mei 2019. Gefeliciteerd!

 

Showband Corio treft voorbereidingen voor haar slagwerkdag.Trommels stemmen. Benieuwd hoe het klinkt? Kom dan naar onze slagwerkdag op zaterdag 9 oktober 2021 in ons clubgebouw aan de randweg 18 in Hoensbroek.

 

VACATURE: Slagwerkdocent en/of instructeur/dirigent Voor het nieuwe schooljaar is Beat it wegens de vele verzoeken nog op zoek naar gedreven slagwerkdocenten & dirigenten. Voor meer informatie of sollicitatie graag een mail inclusief CV naar: info@beatitmuziekeducatie.nl

Drummethode Drumfase 1 van Olaf Fase heeft de Slagwerkkrant Poll Award 2021 gewonnen voor “Beste drumboek”. Prachtige nieuws! De realisatie van dit boek nam 10 jaar in beslag en kon niet gebeuren zonder de fantastische inzet van Peter van der Willik (lay-out), Erik Zweers (notendesign) en Karin Fase (teksten). Deze  Award hebben samen gewonnen! De Poll Award gaat naar degene met de meeste stemmen, er kon online gestemd worden.

 

3 jaar was Hans Kersten als instructeur actief bij de Stefaantjes en ruim 5,5 jaar als dirigent van de slagwerkgroep. Een mooie periode waar hij veel warme en bijzondere herinneringen van mee zal nemen. De Stefaantjes is een fantastische vereniging. Helaas is er nog geen opvolger gevonden, maar Hans laat een talentvolle en enthousiaste groep achter die een mooie toekomst te gemoet gaan. 

 

Wil jij ook deel uitmaken van de tamboergroep van de Show en Drumfanfare Eska Bemmel?
Kom dan snel eens kijken naar deze enthousiaste groep slagwerkers met een gemikste leeftijd van junior en senior. Je kunt instromen bij deze nog in ontwikkeling zijnde slagwerk groep. Zij repeteren op de maandagavond in het Betuwse Bemmel. https://www.eska.nl/

 

De eerste informatie over het CGN seizoen 2022 is zojuist op de CGN site gepubliceerd. Wil je meer informatie over het CGN Circuit? Zet dan de datum van dinsdagavond 14 september in je agenda. Dan is de CGN Voorlichtingsavond seizoen 2022.

Sla door… Ga verder… Sla het ritme van onze TRIBE OF LIONS. Welke slagwerkers (2 plaatsen vrij) durven het aan en hebben het lef om met onze percussie groep mee te spelen? Exempl is opzoek slagwerkers! 

De eerste repetitie van Slagwerkensemble Jong Brabant zit erop en het was weer heerlijk. De groep ging gelijk fanatiek met de stukken aan de slag, en zelfs de dirigent was positief verrast. Dat belooft veel goeds voor de komende maanden. Benieuwd hoe het gaat klinken? 14 november spelen ze in Concertzaal Tilburg. De komende tijd zullen we hier nog veel meer informatie over posten. Blijf ons dus goed volgen

 

Na de lockdown hebben er wat wisselingen van muzikale leider plaats gevonden bij diverse korpsen. De tamboers van Harmonie St Rosa uit Sibbe-IJzeren, bekend door hun Basler Trommel Systeem, hebben een nieuwe instructeur in de persoon van Marcel Falize. Marcel is zeer ervaren en breed georiënteerd in de wereld van de slagwerktoepassingen en technieken. Hij is al 30 jaar 1e slagwerker in het grote orkest van Andre Rieu. Ook het Drum- en Malletkorps van Muziekvereniging St. Caecilia Hoeven is weer begonnen! Samen met de nieuwe dirigent Djuri den Tuinder!

 

Nu er steeds meer mogelijk wordt zijn de werkgroepleden “Sla je Slagcup” van de organiserende vereniging, Soli Deo Gloria, in overleg gegaan hoe de volgende editie tot stand kan komen. Op dit moment kunnen ze nog niet exact zeggen wanneer deze editie kan plaatsvinden. Ze houden rekening met diverse omstandigheden zoals andere festivals en concoursen die voor vele van jullie ook belangrijk zijn. Maar uiteraard ook de situatie rondom COVID-19 blijft onder de aandacht. Meer info volgt z.s.m. 

 

De slagwerkgroep van de Stedelijke Muziekvereniging uit Huissen is op zoek naar nieuwe leden. Deze veelzijdige jonge groep slagwerkers gaat geen uitdaging uit de weg. Zing je, speel je gitaar, piano of een ander instrument, ook dan kun je deel uitgaan maken van dit ensemble (in een combo die de groep ondersteund). Schroom niet en neem de uitdaging aan, kom muziek maken in Huissen! Ook ervaren slagwerkers zijn van harte welkom. http://www.stedelijkemuziekhuissen.nl/ 

 

Tachtig slagwerkers uit heel Nederland hebben meegedaan aan het project om samen online het nummer Back to Bozzio van Jan Schipper te vertolken. Initiatiefnemer van deze virtuele uitdaging is slagwerkdocent en -dirigent Maarten Zaagman. Hij riep in februari slagwerkers op om thuis hun eigen partij van Back to Bozzio op video op te nemen. Om alles gelijk te krijgen konden de deelnemers een clicktrack downloaden. Zaagman voegde de opnames samen, wat resulteerde in bijzondere videoclip.

 

Geef het door!! Online percussie workshops voor kids! Femke Krone geeft online les aan kinderen en jongeren tussen de 8 en 18 jaar. In verschillende groeps samenstellingen gaat Femke aan de slag om jongeren ritmisch lekker actief te houden. Iets voor jou kinderen? Neem eens contact op met Femke via een prive bericht op FB. https://www.facebook.com/femke.krone

 

Terpstra Muziek Drumlandeen 10-tal occasion marsinstrumenten geschonken aan Philadelphiazorg. Zij gaan dit gebruiken voor de muziektherapie in de zorg. Wat een geweldig mooi initiatief.

 

Louis Swelsen heeft een site in de lucht gebracht met als ondertitel: “Van tamboer tot hoornblazer of andersom!”  Je krijgt veel informatie over de kleine trom en signaalinstrumenten. Knap gedaan en mooi verwoord. Louis bedankt voor deze mooie site boordevol informatie. https://www.louis-site.nl/ 

 

Op zoek naar een locatie voor de studiedag van je vereniging? Neem eens contact op met de Stedelijke Muziekvereniging Huissen. Een mooie zaal, twee studieruimtes, keuken en een gezellige multifunctionele bar. In het gebouw is Wifi aanwezig. Ook kan men in overleg gebruik maken van het aanwezige slagwerk zodat je dit niet hoeft mee te slepen. Ook een piano is aanwezig in het gebouw.  Het Stedium is aangepast aan de nieuwste hygiene maatregelingen. Meer info http://www.stedelijkemuziekhuissen.nl/

 

Op zoek naar een nieuwe instructeur of muzikale leider. Plaats dan je oproep op slagwerkinfo.nl.  Vergroot je kans en help mee dit platform groter en functioneler te maken. Samen maken we deze site tot een succes.

 


Agendaalle evenementen o.v.b. van doorgang i.v.m. de geldende Corona maatregelingen. 

– – – – – – –

14 november – Groovy Young Talents Connected  – Tilburg 

27 november ONSK – Barneveld

11 december Brabants slagwerk & Marching Festival – Breda

alle evenementen o.v.b. van doorgang i.v.m. de dan geldende Corona maatregelingen. 

 

 

14 en/of 15 januari 2022 – Music and Motion – Alblasserdam.

21 mei – Sla Je Slag Cup – Alblasserdam

alle evenementen o.v.b. van doorgang i.v.m. de dan geldende Corona maatregelingen.

 

Volg ons ook op twitter  

 

Heb je nieuws, informatie of wil je je slagwerkgroep nomineren?

Neem dan contact met ons op.