Nieuws

3 jaar was Hans Kersten als instructeur actief bij de Stefaantjes en ruim 5,5 jaar als dirigent van de slagwerkgroep. Een mooie periode waar hij veel warme en bijzondere herinneringen van mee zal nemen. De Stefaantjes is een fantastische vereniging. Helaas is er nog geen opvolger gevonden, maar Hans laat een talentvolle en enthousiaste groep achter die een mooie toekomst te gemoet gaan. 

 

Wil jij ook deel uitmaken van de tamboergroep van de Show en Drumfanfare Eska Bemmel?
Kom dan snel eens kijken naar deze enthousiaste groep slagwerkers met een gemikste leeftijd van junior en senior. Je kunt instromen bij deze nog in ontwikkeling zijnde slagwerk groep. Zij repeteren op de maandagavond in het Betuwse Bemmel. https://www.eska.nl/

 

De eerste informatie over het CGN seizoen 2022 is zojuist op de CGN site gepubliceerd. Wil je meer informatie over het CGN Circuit? Zet dan de datum van dinsdagavond 14 september in je agenda. Dan is de CGN Voorlichtingsavond seizoen 2022.

Harmonie en slagwerkgroep St. Willibrordus uit Diessen zoekt een drummer voor op de maandagavond! Heb je B-diploma of -niveau (bijna)? Neem dan snel contact met ons op en kom een paar keer vrijblijvend meespelen met de harmonie! Samen muziek maken is zo leuk! 

 

Sla door… Ga verder… Sla het ritme van onze TRIBE OF LIONS. Welke slagwerkers (2 plaatsen vrij) durven het aan en hebben het lef om met onze percussie groep mee te spelen? Exempl is opzoek slagwerkers! 

 

De eerste repetitie van Slagwerkensemble Jong Brabant zit erop en het was weer heerlijk. De groep ging gelijk fanatiek met de stukken aan de slag, en zelfs de dirigent was positief verrast. Dat belooft veel goeds voor de komende maanden. Benieuwd hoe het gaat klinken? 14 november spelen ze in Concertzaal Tilburg. De komende tijd zullen we hier nog veel meer informatie over posten. Blijf ons dus goed volgen

 

Na de lockdown hebben er wat wisselingen van muzikale leider plaats gevonden bij diverse korpsen. De tamboers van Harmonie St Rosa uit Sibbe-IJzeren, bekend door hun Basler Trommel Systeem, hebben een nieuwe instructeur in de persoon van Marcel Falize. Marcel is zeer ervaren en breed georiënteerd in de wereld van de slagwerktoepassingen en technieken. Hij is al 30 jaar 1e slagwerker in het grote orkest van Andre Rieu. Ook het Drum- en Malletkorps van Muziekvereniging St. Caecilia Hoeven is weer begonnen! Samen met de nieuwe dirigent Djuri den Tuinder!

 

Nu er steeds meer mogelijk wordt zijn de werkgroepleden “Sla je Slagcup” van de organiserende vereniging, Soli Deo Gloria, in overleg gegaan hoe de volgende editie tot stand kan komen. Op dit moment kunnen ze nog niet exact zeggen wanneer deze editie kan plaatsvinden. Ze houden rekening met diverse omstandigheden zoals andere festivals en concoursen die voor vele van jullie ook belangrijk zijn. Maar uiteraard ook de situatie rondom COVID-19 blijft onder de aandacht. Meer info volgt z.s.m. 

 

Eindelijk mochten ze weer aan de slag, de slagwerkers van Mv MEIERIJSTAD ! Met een nieuwe dirigent . . .  Marcel van Wensen. Veel succes Marcel!

 

Eén van onze initiatiefnemers van deze site is door één leerling geïnterviewd voor haar opleiding van school. Het is een erg leuk stukje geworden en wij weten zeker dat Julia hier voor en mooi cijfer krijgt!

 

Tachtig slagwerkers uit heel Nederland hebben meegedaan aan het project om samen online het nummer Back to Bozzio van Jan Schipper te vertolken. Initiatiefnemer van deze virtuele uitdaging is slagwerkdocent en -dirigent Maarten Zaagman. Hij riep in februari slagwerkers op om thuis hun eigen partij van Back to Bozzio op video op te nemen. Om alles gelijk te krijgen konden de deelnemers een clicktrack downloaden. Zaagman voegde de opnames samen, wat resulteerde in bijzondere videoclip.

 

De organisatie van de Open Nederlandse Slagwerk Kampioenschappen (ONSK) hoopt het evenement nog dit jaar door te laten gaan. Als de RIVM-richtlijnen het toestaan, wordt de zevende editie van het slagwerkkampioenschap gehouden op 27 november 2021 in het Schaffelaartheater in Barneveld. Het ONSK komt in de aanloop naar het evenement met een update of en op welke de wijze de wedstrijd doorgang kan vinden. Er zijn momenteel nog enkele plaatsen voor deelname beschikbaar. Inschrijven kan via: http://www.onsk.nl/inschrijven/

 

Paul van der Heijden heeft de afgelopen periode een flink aantal oefeningen op onze website en in de Fb groep geplaatst. Dat dit zeer gewaardeerd werd hebben we gezien in de grote aantallen bezoekers aan onze site. Paul enorm bedankt voor deze leuke inbreng. Marcel van Vught gaat verder met 40 hybrids na Pasen. Volg hem net zoals jullie met de oefeningen van Paul deden.

 

De MBGF is op zoek naar slagwerkdocenten en instructeurs die bekend zijn met één of meer van de volgende trom/tamboerstijlen:

  1. Schots;
  2. Frans;
  3. Basler;
  4. Zwitsers;
  5. Rudimental;
  6. Traditioneel (Nederlands);
  7. Andere tamboerstijlen.

Het verzoek is om voor elk van de tromstijlen repertoire te verzamelen in de vorm van etudes en voordrachtstukken (in verschillende maatsoorten) in drie niveaus. Verder wordt men verzocht om van een aantal “standards” zoals gebruikt bij de huidige (SOM) examens de stokvoering te willen noteren als aanvulling op het aangeleverde repertoire. Het aangeleverde materiaal zal worden gebruikt in een onderzoek naar tromstijlen in Nederland. Uiteraard wordt de uitkomst met alle medewerkenden gedeeld. Belangstellenden kunnen contact opnemen via projecten@mbgf.nl

 

DURF JIJ HET AAN? Muziek maken bij showband Urk? Wist je dat onze slagwerkers meerdere instrumenten kunnen bespelen? Leer alles over ritme en slagtechnieken op onze interne muziek opleiding. Meer informatie: https://www.showbandurk.nl/lidworden

 

Geef het door!! Online percussie workshops voor kids! Femke Krone geeft online les aan kinderen en jongeren tussen de 8 en 18 jaar. In verschillende groeps samenstellingen gaat Femke aan de slag om jongeren ritmisch lekker actief te houden. Iets voor jou kinderen? Neem eens contact op met Femke via een prive bericht op FB. https://www.facebook.com/femke.krone

 

Terpstra Muziek Drumlandeen 10-tal occasion marsinstrumenten geschonken aan Philadelphiazorg. Zij gaan dit gebruiken voor de muziektherapie in de zorg. Wat een geweldig mooi initiatief.

 

Louis Swelsen heeft een site in de lucht gebracht met als ondertitel: “Van tamboer tot hoornblazer of andersom!”  Je krijgt veel informatie over de kleine trom en signaalinstrumenten. Knap gedaan en mooi verwoord. Louis bedankt voor deze mooie site boordevol informatie. https://www.louis-site.nl/ 

 

De laatste week van november was ook de laatste week van Ed Oosterom als TM bij de T&P. Ed is een voorbeeld voor velen en heeft met de andere maitres van Defensie de afgelopen jaren veel gedaan voor het vak van tamboermaitre binnen de amateurwereld. Ed zal zijn kennis en ervaring in de toekomst zeker niet verloren laten gaan binnen de T&P en op zijn manier actief blijven voor de Mariniers(kapel). Ed gaat aan de slag bij het Impressariaat Militaire Muziek Krijgsmacht in Utrecht, waar hij zal worden bevorderd tot Luitenant van de Mariniers. Adjudant Mike Kentie zal hem opvolgen als Tamboer-Maitre. Ed succes met je nieuwe uitdaging.

 

We hebben goed nieuws te melden: Jubal Varsseveld start met een nieuw slagwerkensemble. In 2017 hebben we het jeugdslagwerkensemble (JSE) opgericht. Het doel was toen al om op termijn weer toe te werken naar een volwaardige (volwassen) slagwerkgroep. Dat moment is nu bereikt. De ledenvergadering heeft onlangs met de plannen ingestemd. Zowel de profielschets als de financiering is goedgekeurd en er is daarmee een solide basis om het ensemble nu neer te zetten. Het SE staat evenals het JSE onder leiding van Edwin Rosmulder. I

 

De slagwerkgroep van de Stedelijke Muziekvereniging uit Huissen is op zoek naar nieuwe leden. Deze veelzijdige jonge groep slagwerkers gaat geen uitdaging uit de weg. Zing je, speel je gitaar, piano of een ander instrument, ook dan kun je deel uitgaan maken van dit ensemble (in een combo die de groep ondersteund). Schroom niet en neem de uitdaging aan, kom muziek maken in Huissen! Ook ervaren slagwerkers zijn van harte welkom. http://www.stedelijkemuziekhuissen.nl/ 

 

Een primeur op de Open Nederlandse Slagwerk Kampioenschappen (ONSK) 2021. Aan de bestaande klassen basis, midden en top wordt een jeugdklasse toegevoerd. Aan Henk Smit is gevraagd voor deze nieuwe divisie een werk te schrijven.

 

Het Vrijwillig Muziek en Tamboerkorps van de Verbindingsdienst is op zoek naar tamboers. Lijkt het je iets om bij deze groep muzikanten muziek te maken neem dan eens contact op. Het VMTKV repeteert op woensdagavond van 19:30 tot 21:30 uur in de Generaal Winkelmankazerne te Harskamp. Schroom dus niet en neem contact op met een van de stafleden via VMTKV. Maak dan een afspraak om eens een repetitie van de slagwerkgroep op de woensdagavond bij te wonen. Je bent van harte welkom!

 

Op zoek naar een locatie voor de studiedag van je vereniging? Neem eens contact op met de Stedelijke Muziekvereniging Huissen. Een mooie zaal, twee studieruimtes, keuken en een gezellige multifunctionele bar. In het gebouw is Wifi aanwezig. Ook kan men in overleg gebruik maken van het aanwezige slagwerk zodat je dit niet hoeft mee te slepen. Ook een piano is aanwezig in het gebouw.  Het Stedium is aangepast aan de nieuwste hygiene maatregelingen. Meer info http://www.stedelijkemuziekhuissen.nl/

 

Op zoek naar een nieuwe instructeur of muzikale leider. Plaats dan je oproep op slagwerkinfo.nl.  Vergroot je kans en help mee dit platform groter en functioneler te maken. Samen maken we deze site tot een succes.

 


Agendaalle evenementen o.v.b. van doorgang i.v.m. de geldende Corona maatregelingen. 

– – – – – – –

 oktober 2021 slagwerkconcert SMH – Huissen  (ovb)

27 november ONSK – Barneveld (ovb)

 november Tempel of Boem 2021 – Doornenburg

alle evenementen o.v.b. van doorgang i.v.m. de dan geldende Corona maatregelingen. 

 

Volg ons ook op twitter  

 

Heb je nieuws, informatie of wil je je slagwerkgroep nomineren?

Neem dan contact met ons op.