Nieuws

Hebben jullie al evenementen gepland staan voor 2022? Plaats het op onze website. Ook nieuws van je slagwerkgroep is van harte welkom! Ook dit jaar zijn we weer opzoek naar slagwerkgroepen om te promoten als slagwerkgroep van de week en/of maand. Geef je slagwerkgroep hier voor op. Op zoek naar een nieuwe leden of muzikale leider voor je vereniging, plaats een oproepje op onze site! (www.slagwerkinstructeur.nl). 

 

Wees je bewust dat afmelden voor een repetitie grote nadelige gevolgen heeft op zowel het muzikale- als sociale aspect. Voor alles en iedereen is jouw aanwezigheid nodig om het samengestelde woord Muziek-Vereniging in balans te houden. Zonder jou valt door de dirigent de ‘Muziek’ niet uit te balanceren. ‘Vereniging’ betekent samen, maar samen zonder jou is geen samen. Denk daarom goed na voordat je je afmeldt. Jij kan niet gemist worden“juni 2022 Ivo Kouwenhoven”.

 

 

Talentvolle drumline dit jaar… Het Kamper Trompetterkorps is bezig voor 2023 een vette unieke slagwerk show te designen. Wat goed dat drummers vanuit het hele land ons steeds vaker weten te vinden… Zaterdag 22 oktober is er een open repetitie. Kom lekker meespelen en proef de sfeer in het mooie Kampen!

 

Percossa is door de lezers van de slagwerkkrant uitgroepen tot beste slagwerkgroep! Gefeliciteerd zeggen we dan! Percossa is met hun huidige show “Rebels of Rhythem” o.a. nog te zien in Eibergen, Deventer, Valkenswaard, Delfzijl . . . . . . 

Het SMP Congres 2022 heeft als thema: Professionaliteit. Er zal aandacht zijn voor vele onderwerpen waaronder Jeugd, Inclusie, technische onderwerpen vanuit de sectoren Mars, Show en Percussie en nog veel meer. Kortom een dag waar je bij wilt zijn. Zet daarom nu al de datum in uw agenda zodat u geen reden heeft om er niet te zijn! SMP Congres 2022 , Zaterdag 26 november 2022 Eemnes.

 

Bij ATK Brass is plek voor een percussionist/ plaatsvervangend drummer. Wil jij deel uitmaken van een ambitieuze en leuke groep muzikanten? Dan ben je bij ons op de juiste plek! Als drummer/percussionist ga je letterlijk aan de slag samen met onze vaste drummer en vervang je hem, of je wisselt elkaar af, bij repetities en optredens. Wij repeteren op vrijdag in Arnhem van 19.45 tot 22.00 uur en de muzikale leiding is in handen van dirigent Yiorgo Moutsiaras. Mail naar info@atkbrass.nl en dan nemen we snel contact met je op. 

 

In de muziekwereld van fanfares, drumbands en andere orkesten is het momenteel code ROOD. Veel verenigingen ervaren momenteel problemen met het werven en/of behouden van leden, waardoor ze een zware tijd hebben. Met de ervaringen die Isa & Ben Blauw de afgelopen jaren hebben opgedaan, kunnen zij andere verenigingen helpen/ondersteunen. Isa & Ben (vader en dochter) zijn nu officieel gestart met hun bedrijf ‘ Be Music Consultancy ‘. Hiermee willen zij dus verenigingen ondersteunen met de ledenwerving en ledenbehoud. Voor meer informatie kijk op https://www.be-music.nl/ Echt de moeite waard. Binnenkort volgt meer informatie op deze site. 

 

Op zaterdag 8 oktober 2022 vindt voor de derde keer Drums Around The World plaats. Na de wereldreis in 2012 en de droomreis in 2017 wordt het Gasthoês deze keer omgetoverd tot een heus festival. U zult opgaan in een complete festivalervaring waarbij alle facetten van een modern festival en slagwerk aan bod komen. Denk aan de grote podia met natuurlijk pop, rock en dancemuziek, maar ook aan kleinere podia met bijvoorbeeld singer songwriters, een silent disco of theater. Tijdens deze show wordt de slagwerkgroep bijgestaan door zowel regionale als nationale gastartiesten, zoals; Stef Classens, Martin Verdonk, Tijs Hermkens en nog veel meer! Alles bij elkaar belooft het een spectaculaire slagwerkavond te worden waarin u zich geen moment zult vervelen. Kom eindelijk weer eens genieten van een heerlijke avond uit. U zult ogen en oren tekort komen. Tickets zijn te koop via www.gasthoes.nl.

 

Kees Does heeft het stokje van broer Peter overgenomen bij de drumband van de Harmonie Nunspeet. Na een zeer prettige proefdirectie welke voor de vakantie plaats vond begint hij aan een mooie, nieuwe uitdaging. Een familie aangelegenheid dus    Ondertussen heeft de eerste repetitie al plaats gevonden. Wij wensen je heel veel plezier daar in Nuspeet Kees.  

 

Na de zomervakantie gaat Femke Krone de eerste Polle de Pinguïn workshops geven en daarnaast de eerste interactieve voorleessessies, hoe leuk is dat!! Via de link kan je het boekje kopen maar ook de workshops en interactieve voorleessessies boeken, check de link en vertel het door, misschien leuk voor de school van je kinderen of kleinkinderen, voor groepen 1 t/m 5 Focus & Fun Foundation https://focusandfun.myshopify.com/…/polle-de-pinguin-de…

 

De slagwerkgroep van de Stedelijke Muziekvereniging uit Huissen is op zoek naar nieuwe leden. Deze veelzijdige jonge groep slagwerkers gaat geen uitdaging uit de weg. Zing je, speel je gitaar, piano of een ander instrument, ook dan kun je deel uitgaan maken van dit ensemble (in een combo die de groep ondersteund). Schroom niet en neem de uitdaging aan, kom muziek maken in Huissen! Ook ervaren slagwerkers zijn van harte welkom. http://www.muziekhuissen.nl/ 

 

Op dit moment zijn velen onder ons nog op vakantie, maar véél organisaties zijn ook al bezig met de voorbereidingen voor evenementen in het najaar. Ook de voorbereidingen vor het ONSK (editie 2023) zijn in volle gang. De eerste composities zullen binnen afzienbare tijd op de website verschijnen! Hou de website in de gaten! www.onsk.nl

 

Als “Muziekvereniging Haaglanden” bestaan ze sinds 2000, door een fusie van Drumfanfare Excelsior Pijnacker met de Holland Promotion Band. Bij Haaglanden kunt u muziek zelf beleven, als toeschouwer van een van de optredens, als trotse ouder van een van de jeugdleden of natuurlijk door het zelf bespelen van een instrument. Op dit moment hebben ze plaats voor slagwerkers!  Snare drum, grote trom of bekkens . . . . .  Wil je je oude hobby weer op pakken of wil je leren muziek te maken neem dan eens contact op! secretaris@dhpijnacker.nl

 

Op 10 en 11 december 2022 organiseert de BBM in theater de Bussel in Oosterhout het concertconcours voor slagwerkensembles. Ja, je leest het goed. Het concertconcours voor slagwerkensembles is verhuisd van Etten-Leur naar Oosterhout. Je kunt vanaf 3 januari inschrijven via deze link. Op beide dagen kun je in alle divisies deelnemen. Optredens zullen worden beoordeeld door 3 deskundige juryleden. Je ontvangt een juryrapport met de behaalde punten en tips en tops. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om direct na het optreden in een persoonlijk gesprek feedback van de jury te ontvangen.

 

Louis Swelsen heeft een site in de lucht gebracht met als ondertitel: “Van tamboer tot hoornblazer of andersom!”  Je krijgt veel informatie over de kleine trom en signaalinstrumenten. Knap gedaan en mooi verwoord. Louis bedankt voor deze mooie site boordevol informatie. https://www.louis-site.nl/ 

 

Op zoek naar een locatie voor de studiedag van je vereniging? Neem eens contact op met de Stedelijke Muziekvereniging Huissen. Een mooie zaal, twee studieruimtes, keuken en een gezellige multifunctionele bar. In het gebouw is Wifi aanwezig. Ook kan men in overleg gebruik maken van het aanwezige slagwerk zodat je dit niet hoeft mee te slepen. Ook een piano is aanwezig in het gebouw.  Het Stedium is aangepast aan de nieuwste hygiene maatregelingen. Meer info http://www.stedelijkemuziekhuissen.nl/

 

Op zoek naar een nieuwe instructeur of muzikale leider. Plaats dan je oproep op slagwerkinfo.nl.  Vergroot je kans en help mee dit platform groter en functioneler te maken. Samen maken we deze site tot een succes.

 


Agenda

 

1 oktober – Open repetitie Basler trom – Sibbe-IJzeren

8 oktober – Drums around the World – Horst

8 oktober – Slagwerk Concert SMH – Huissen 

8 oktober – Jeugd Sla je slag Cup 2022 – Ommen

15 oktober – Sla Je Slag Cup 2022 – Alblasserdam

22 oktober – Open repetitie Kamper Trompetterkorps – Kampen

30 oktober – Slagwerk Concert Mdvs – Doesburg 

5 november – Slagwerk Concert Mv Irene – Ederveen

5 november – Concours slagwerkorkesten – Hoogeveen

26 november – SMP Congres 2022 – Eemnes

27 november – The Percussion Experience 2020 (in 2022) – Nijmegen

10 & 11 december – BBM concertconcours voor slagwerkensembles – Oosterhout

alle evenementen o.v.b. van doorgang i.v.m. de dan geldende Corona maatregelingen.

 

 

cgn Agenda 2022 / 2023

                                  9 okt. CGN Congres (online)

                                 19 okt. online informatie avond CGN Circuit

         7 jan 2023 Contest Drachten

14 jan. Contest Aalsmeer

4 febr. Contest Wijchen

18 febr. Contest Almere 

19 febr. Clinicdag

11 mrt Contest Leeuwarden

25 mrt Championships Eindhoven

https://www.cgnunited.nl/

 

Heb je nieuws, informatie of wil je je slagwerkgroep nomineren?

Neem dan contact met ons op.