Hebben jullie evenementen gepland staan voor de komende periodes? Plaats het op onze website. Ook nieuws van je slagwerkgroep is van harte welkom! Ook dit jaar zijn we weer opzoek naar slagwerkgroepen om te promoten als slagwerkgroep van de week en/of maand. Geef je slagwerkgroep hier voor op. Op zoek naar een nieuwe leden of muzikale leider voor je vereniging, plaats een oproepje op onze site! (www.slagwerkinstructeur.nl). 

 

Wees je bewust dat afmelden voor een repetitie grote nadelige gevolgen heeft op zowel het muzikale- als sociale aspect. Voor alles en iedereen is jouw aanwezigheid nodig om het samengestelde woord Muziek-Vereniging in balans te houden. Zonder jou valt door de dirigent de ‘Muziek’ niet uit te balanceren. ‘Vereniging’ betekent samen, maar samen zonder jou is geen samen. Denk daarom goed na voordat je je afmeldt. Jij kan niet gemist worden“Ivo Kouwenhoven”.

 

 

Opzoek naar een gastvereniging voor je slagwerkconcert? Stuur een mailtje naar info@slagwerkinfo.nl en wie weet kunnen wij jullie in contact brengen. In onze Facebook groep  kun je ook een oproep/berichtje achter laten. Andere evenementen (ook voor de agenda hier onderaan de pagina) zijn van harte welkom. 
 
Met STIXX is Oost Gelre een enthousiaste percussiegroep rijker. Vanuit verenigingsgebouw De Swite zijn elke dinsdagavond slagwerkgeluiden hoorbaar in kleinere en grotere verbanden. De contouren worden steeds meer zichtbaar en de eerste gezamenlijke repetitie is een feit. Na een oproep in de krant en op de social media eind vorig jaar om een nieuw slagwerkinitiatief van de grond te krijgen, was de stemming voorzichtig positief. Vier maanden later zijn 13 slagwerkers en slagwerkers in spe bezig om de slagwerkbasis te leggen en de kennis op het gebied van techniek en performen uit te breiden om zo uit te groeien tot een moderne percussiegroep, die aansprekende muziek combineert met theatrale uitstraling en beweging.

 

Donderdag 1 juni is het professionele militaire orkest Fanfare ‘Bereden Wapens’ o.l.v. de Limburgse dirigent Jos Zegers in de Obbichtse kerk te gast! Naast prachtige fanfareklanken gaan ze een spectaculaire samenwerking aan met slagwerksolist en Obbichtenaar Etienne Houben. Op vrijdag 2 juni slaan niemand minder dan Wereldkampioen Cadenza Twello en vice-wereldkampioen & ‘Most Innovative’ percussion ensemble Concordia Obbicht de handen in elkaar tijdens CONCORDIA meets CADENZA. Dit spectaculaire dubbelconcert wil je niet missen! ! Bij elke 5 kaarten die je koopt (voor één van de concerten) krijg je er één gratis. 6 kaarten voor de prijs van 5! Neem je muziekvrienden (of familie, buren) mee naar onze aanstaande concerten. Krijg een gratis entreebewijs en geniet samen van een mooie muzikale avond! Hoe werkt het? Makkelijk. Stuur een email naar ivo.croes@concordiaobbicht.nl en geef aan voor welke avond(en) je kaarten wilt, en hoeveel. De rest volgt vanzelf!

 

Het Slagwerkensemble van Apollo de Wijk gaat in het kader van het 125 jarig jubileum flink uitpakken. Samen met René en Erika Karst wordt dit een spetterend programma. Maar dat is niet alles, ook de muzikanten van De Bergklanken uit Luttenberg zullen er aan meewerken om er een onvergetelijk mooie avond van te maken. Het programma houden we nog even als verrassing. Wel zorgen we voor een fantastisch feest in Sporthal De Slenken, het dak gaat eraf!! Zet 25 november 2023 alvast in je agenda en hou de socials in de gaten . . . . .  Hier moet je bij zijn!

 

Yeah!  Het heeft even op zich laten wachten maar de data van de Sla je Slag Cup staat vast en de organisatie draait op volle toeren! Zaterdag 28 Oktober – Veldhoven! Niemand minder dan Wibrand van Norel & Marc Dufour nemen de vakkundige beoordeling voor hun rekening. Check de data, overleg het intern en schrijf je slagwerkgroep in! De slagwerkgroep van het Veldhovens Muziekkorps kijkt er naar uit om jullie te kunnen verwelkomen! Zeg nu zelf deelnemen aan dit evenement is toch een groot feest! 

 

Het slagwerkensemble van Boxtels Harmonie is opzoek naar een tijdelijke vervanger voor hun instructeur. Heb jij toevallig een gaatje vrij op de dinsdagavond of enig idee waar zij een geschikte (tijdelijke) kandidaat kunnen vinden? Neem even contact met ze op! Het gaat om een kleine groep slagwerkers (8 personen) die altijd op het 2e niveau hebben gespeeld. Ze repeteren op dinsdagavond in Boxtel. Meer info: info@boxtelsharmonie.nl

 

Dit jaar wordt de ‘Jeugd Sla-Je-Slag Cup‘ georganiseerd door Slagwerkensembles Elspeets Fanfare Korps‘ Ze hopen binnenkort het inschrijfformulier te publiceren. Voor nu: reserveer 7 oktober in uw agenda! En ga aan de slag!

 

Bij A.M.D.G. De Kampen heeft Mike de Geest begin maart het stokje overgenomen van Bert Noorderijk. Mike zal de instructie gaan verzorgen van de slagwerkers van jong A.M.D.G en de senioren uit Kampen. Mike valt gelijk met de neus in de boter: A.M.D.G.  viert dit jaar haar 100 jarig bestaan en zal hier met een aantal optredens aandacht aanbesteden. 

 

Tamboerkorps Loil Vooruit zoekt versterking! De tamboers zijn onderdeel van de plaatselijke schutterij en zijn opzoek naar (ervaren) leden. Wie heeft er zin om mee te trommelen in Loil op maandagavond (19.30 uur) in de Zomp? Kijk voor meer informatie op https://loilvooruit.nl/ .

 

Met enige regelmaat zal Jan schipper filmpjes en soms een toelichting plaatsen op onze website. Leuk! Wij zijn benieuwd wat we hier allemaal tegen zullen komen. Jan heeft veel geschreven en een mooie frisse wind door de slagwerkwereld laten waaien. Dat zal een mooie rubriek worden op de website. De eerste bijdragen staan al online. 

Op zoek naar een nieuwe instructeur of muzikale leider. Plaats dan je oproep op slagwerkinfo.nl. Vergroot je kans en help mee dit platform groter en functioneler te maken. Samen maken we deze site tot een succes.

 


1 juli – The Journy SLWG Suona – Apeldoorn

7 oktober – Jeugd Sla Je Slag Cup – Elspeet

22 oktober – 10e Nederlandse Slagwerkdag – Broeksittard

28 oktober – Sla Je Slag Cup – Veldhoven

9 december – Podiumconcours SMP  / BBM – Oosterhout

 

 

cgn Agenda 2023

                                 

 https://www.cgnunited.nl/

 

Heb je nieuws, informatie of wil je je slagwerkgroep nomineren?

Neem dan contact met ons op.