Nieuws 

Drums & Bells “The Eagels” Posterholt presenteert op zaterdagmiddag 7 december haar nieuwe uniform en zal tevens in een klein concert haar muzikale kunnen laten horen. Cultureel Centrum De Beuk, aanvang 15.00 uur.

 

Drumdemand is een nieuwe walking percussiongroup in ‘gangster’ kostuums die optredens gaat verzorgen indien er voldoende slagwerkers zijn met belangstelling voor dit nieuwe concept. Instructeur Fred Knijn zoekt minimaal 25 ervaren slagwerkers vanaf 16 jaar, dames  en heren, die dit avontuur aandurven. Men moet ervaring hebben met slagwerk en het repertoire zal op het landelijk vastgestelde niveau van de 2e divisie zijn. De nadruk ligt niet op de techniek en vele soorten roffels maar op de uitstraling en strakke ritmes.

 

Drumcorps Blue Devils wil komende zomer weer naar Leeuwarden komen met het International Corps. De Amerikanen zijn van plan om met een groep van 100 muzikanten en performers een week lang te verblijven in de Friese hoofdstad.

 

Op zoek naar een locatie voor de studiedag van je vereniging? Neem eens contact op met de Stedelijke Muziekverening Huissen. Een mooie zaal, twee studieruimtes en een gezellige multifunctionele bar. Ook kan men gebruik maken van het aanwezige slagwerk zodat je dit niet hoeft mee te slepen. Meer info http://www.stedelijkemuziekhuissen.nl/

 

Voor diegene die besmet zijn met het Zwitsers trommelvirus (of worden) heeft Ben Dijkgraaf een prachtige boek geschreven!  From Grundlage to Endstreich, verkrijgbaar in het Nederlands (en Engels). Alles wat je wilde weten over deze trommelkunst vind je in dit boekwerk. Meer info bij Ben zelf! (trommelgroep West-Nederland).

 

Een van de nieuwe onderdelen van Slagwerkdag Zutphen is de ‘young talent’ clinic. Gedurende 25 minuten mag je laten horen wat je kan en wat je te vertellen hebt. Er zijn 3 plekken beschikbaar. Heb je interesse stuur een mailtje naar info@multipercussion.com en wie weet, sta jij op zondag 19 april 2020 je eerste clinic te geven.

 

Bevrijdingsconcert ‘Vita LibertatusOp zondagmiddag 5 april 2020 zal in Theater aan de Slinger te Houten een bijzonder concert verzorgd worden door het slagwerkensemble van de Dutch Percussion Community. Voor meer info website www.dpcmusic.nl

 

“Beat Goes On XL”. Een samenwerking van 2 slagwerkgroepen die op 23 november een theatershow geven. Natuurlijk is dit spektakel uitverkocht. We zullen zeker foto’s plaatsen in onze FB groep zodat we toch nog een beetje kunnen mee genieten.

 

Xander van Kommer is de nieuwe instructeur bij de Showkorpsen Irene Ede. Al jarenlang is Xander betrokken bij de vereniging. Zo begon hij in 2010 bij het jeugdkorps en liep hij in 2016 zijn laatste seizoen bij de showband. Daarna maakte hij de overstap naar Jubal Dordrecht waar hij in 2017 en 2018 onderdeel was van de drumline. Afgelopen zomer maakte Xander zijn grote droom waar in de Verenigde Staten, waar hij het hele seizoen een spot had op snare in de drumline van Carolina Crown! Na deze successen heeft hij ervoor gekozen om weer aan de slag te gaan in Ede als slagwerk- en showinstructeur.

 

The Percussion Experience neemt je mee in de kleurrijke wereld van slagwerk. Wat doet klank, licht en beelden met je beleving van de muziek? Laat je verrassen door Slagwerkgroep Neerbosch-Oost op een middag waar de oudste en meest moderne muziekstijlen samensmelten. The Percussion Experience vindt plaats op zondag 5 april 2020!

 

Als je nu ergens malletband PERGÓ tegen komt zijn dat de leden van de gezamenlijke malletband van Concordia-Kotten en Schutterij St. Switbertus Lichtenvoorde. Percussion and Gó, oftewel percussie en gaan wat mooi aansluit bij de showkant.

 

Er zijn een aantal korpsen die opzoek zijn naar Tamboers en Lyristen. Wil je meer info neem dan even contact op met het Tamboer Lyrakorps v/d politiekapel Gelderland zuid, het traditioneel tamboerkorps Garde Grenadiers, het Vrijwillig Muziek- en TamboerKorps Verbindingsdienst of met het Artillerie Trompetterkorps. Je bent van harte welkom!

 

Muziekvereniging EMM Leersum bestaat uit een Harmonieorkest, MPC en een Majorette peloton. De vereniging is héél actief en verzorgt veel straatoptredens en concerten. Het MELODY PERCUSSION KORPS  staat o.l.v. Pieter Bolt en timmert flink aan de weg.  Nu er een mooie basis is ontstaan is men opzoek naar meer optredens. Taptoe, concert of streetparde, niets is te gek. Voor meer informatie kun je contact op nemen met Pieter! pbolt1@hotmail.com

 

De slagwerkgroep Cadence uit Harlingen is dringend op zoek naar huisvesting. Door de sluiting van Trebol en het niet kunnen vinden van een geschikte repetitie ruimte zijn zij vermoedelijk genoodzaakt om deze mooie vereniging op te heffen. Ze hebben nog een paar opties maar als dat niet lukt dan is het ook met deze mooie slagwerkgroep over en uit! Dit laten we toch niet gebeuren? Wie kan deze slagwerkers helpen aan een geschikte, betaalbare oefenruimte?      slagwerkgroep.cadence.harlingen@hotmail.com

 

Het gaat als een lopend vuurtje rond. Maar het klopt!! Zondag 19 april 2020, 5e editie van Slagwerkdag Zutphen

 

De malletband SMD uit Doetinchem heeft besloten om deels de stekker er uit te trekken. Mede door diverse omstandigheden hebben de leden dit samen besloten. Deels, omdat men een aantal optredens toch nog wil begeleiden. Zo zal men de tamboers zeker nog zien op 4 mei zolang dit nog muzikaal verantwoord is.

 

Excelsior Renkum is in september gestart met het project Slag Excelsior. Een nieuwe slagwerkgroep voor mensen met een verstandelijke beperking in Renkum e.o. In deze groep leren zij diverse soorten slagwerkinstrumenten te bespelen onder leiding van een instructieteam van Excelsior. Voor vragen of meer informatie over Slag Excelsior kun je mailen naar info@excelsior-renkum.nl

 

Wij zoeken weer nieuwe slagwerkgroepen van de week! Jou club nog niet genomineerd? Kom in actie en draag je slagwerkgroep voor! info@slagwerkinfo.nl

 

Wilt u ook zeker zijn van uw deelname aan #ONSK2020 ? Schrijf uw ensemble alvast in. Percussie Ensemble Christelijke Muziekvereniging te Hattem heeft zich al ingeschreven voor 2020! Wie volgt? http://www.onsk.nl/inschrijven/

 

De slagwerkers van muziekvereniging Kunst en Vriendschap uit Opheusden zijn op zoek naar leerlingen en ervaren slagwerkers. de vereniging repeteerd op donderdagavond. Meer info op: http://kunstenvriendschap-opheusden.nl/

 

Op zoek naar een nieuwe instructeur of muzikale leider. Plaats dan je oproep op slagwerkinfo.nl.  Vergroot je kans en help mee dit platform groter en functioneler te maken. Samen maken we deze site tot een succes.

________________________________________________________________________________


Agenda

23 november “Beat Goes On XL”

30 november Top 2000 door Percussion Experience – Ede

7 & 8 december Concert Wedstrijd Slagwerk – Etten-Leur

–  –  –  –  –

5 april 2020 The Percussion Experience 2020 – Nijmegen

5 april 2020 Bevrijdingsconcert ‘Vita Libertatus – Houten

18 april 2020 ONSK

19 april 2020 5de editie slagwerkdag Zutphen

24 mei 2020 Dutch Vintage Drum Meeting

3 oktober 2020 5de editie Slagwerkconcert SMH – Huissen

7 & 8 november  2020 Percussion Live Schouwburg Hengelo (O)

12 december 2020 Taptoe in Concert – Aalten

 

Volg ons ook op twitter  

Heb je nieuws, informatie of wil je je slagwerkgroep nomineren?

Neem dan contact met ons op.