Tamboerkorps VFKG

 

In 1888 werd door onderofficieren van het wapen der Genie de Geniemuziek opgericht. Vele jaren later houden vrijwilligers uit het hele land deze muzikale traditie van het Regiment Genietroepen op enthousiaste wijze in stand.

Het muziekkorps is samengesteld uit o.a. oud-leden van de Geniekapel die hierin hebben gespeeld in de periode 1952 t/m 1995. Op dit moment zijn er 78 muzikanten die met veel plezier met elkaar musiceren. De gemoedelijke collegiale sfeer met een gezonde dosis muzikaal Genisten chauvinisme maakt het tot één “ familie “. Kenmerkend is de sterke onderlinge band

 

Bij show- en marsoptredens vormen de tamboers een solide en trotse basis, voorafgaand aan het orkest. Niet alleen spelen zij hun eigen marsen, maar ook diverse loopmarsen van het orkest worden door hen ondersteund. Daarnaast worden de tamboers van het VFKG ook op andere fronten ingezet; zo zorgen zij bij concertoptredens met uiteenlopende slagwerkinstrumenten voor uitbreiding van de ritmesectie achter het orkest. Met name bij de latin-werken zorgt hun enthousiasme dan dat het een waar feest wordt voor muzikanten en publiek!

 

Natuurlijk spelen zij afwisselend met het fanfarekorps  hun specifieke tamboermarsen, maar ook diverse verrassingen completeren hun repertoire. Dat het gehele tamboerkorps onlangs is voorzien van nieuwe trommen maakt het allemaal nog mooier.

 

Meer info op: https://www.vfkg.nl/

 

Instructeur/Tambour-maître   4841_1195_Pas kl

Corné Pas

Corné is al vanaf de oprichting van het VFKG als tamboer, instructeur en tambour-maître bij het orkest betrokken.

Hij is in 1968 geboren en behaalde het diploma Docerend Musicus aan het Brabants Conservatorium. Zijn dienstplicht, lichting 87-6, vervulde hij als slagwerker bij het Fanfarekorps der Genie.
Na de vervulling van zijn dienstplicht behaalde hij in 1991 bij Jan Peeters zijn diploma Tambour-maître.

Corné bezit een eigen Slagwerkschool, “ Lapas Slagwerkopleidingen”.  Tevens verkoopt en repareert hij alle slagwerkinstrumenten.

Daarnaast is hij slagwerkdocent en instructeur bij diverse muziekverenigingen en als slagwerkdocent aan een muziekschool verbonden.

Per september 2004 is Corné aangesteld als instructeur van het VFKG en vanaf september 2005 tevens als tambour-maître. Op het WMC in Kerkrade wist Corné met een tamboerkorps als instructeur/tamboer een Gouden Medaille in de wacht slepen.

 

Slagwerkinfo, voor slagwerkers, door slagwerkers!