Slagwerksectie ESKA Bemmel 

ESKA Bemmel is in 1958 opgericht als drumband. De naam is een acroniem van Enkele Suporters en Katholieke Arbeiders. In 1984 werd de keuze gemaakt om om te schakelen naar drumfanfare. Sinds 1985 spreken we dan ook van drumfanfare ESKa Bemmel.

Sinds een paar maanden ondergaat de show en Drumfanfare Eska Bemmel muzikaal een metamorfose. Er zijn verschillende vernieuwingen door gevoerd in het instructie team en de gehele band. Ook de slagwerksectie moest hieraan geloven.

Muzikale leiding 

In het opleidingstraject zijn nieuwe muzikale krachten bezig om het gehele muzikale plaatje compleet te maken. De muzikale leiding is sinds kort vernieuwd. Erik Westerink & Herman van Dulm hebben samen de muzikale leiding over het korps in handen. Herman als slagwerkinstructeur en Erik als dirigent en algeheel muzikale leider. Samen stomen ze ESKA klaar voor een nieuwe muzikale toekomst.

De slagwerkers zijn o.l.v. Herman druk aan het oefenen om de ritmische figuren en composities verder uit te werken en te perfectioneren. Nieuwe composities, een nieuwe show, nieuwe elan!  Dit in samenspraak met alle leden en muzikale eindverantwoordelijken.

Het slagwerk ondergaat op dit moment een algehele metamorfose met als doel langzaam de weg naar boven in te slaan. Nieuwe technieken, speelvreugde en muzikale verbeteringen zullen hieraan vooraf gaan.

Verschillende trommelstijlen zullen de revue passeren. De eerste stappen zijn gezet.  Nieuwe muziek vooral vernieuwende muziek, nieuwe ritmes dat is waar deze slagwerksectie zich mee bezig gaat houden de komende tijd.

 

Meer info op: https://www.eska.nl/

Taptoe Bemmel 

Op zaterdagavond 12 oktober staat taptoe Bemmel 2019 op het programma. Door omstandigheden is editie 2019 indoor en daarom helaas geen streetparade dit jaar. We hebben wederom een fantastisch deelnemersveld met bekende toppers. Het is zeker de moeite waard om de taptoe te bezoeken.

Locatie: Sportcentrum De Schaapskooi, aanvang: 20.00 uur.