Slagwerkgroep vd Week

Slagwerkgroep Showband Oud-Mathenesse

Omstreeks 1968 ontstond het idee een activiteit op te starten voor de kinderen uit het witte dorp. Oprichter Martin van den Bosch en dochter Ingrid zette een heus muziekclubje op. Deze club (wat in het begin niet veel meer was dan het oefenen van simpele marsjes op onder meer pannen en deksels) groeide later uit tot een echte drumband met bijbehorende majorettes. In 1970 kreeg deze club de naam “Drumband en majorettepeloton Oud-Mathenesse”, waarna de drumband een feit was.

Niet veel later werden er instrumenten aangeschaft en konden de eerste uniformen en pakjes worden gemaakt. “Drumband en majorettepeloton Oud-Mathenesse” kon nu haar eerste optredens (binnen de wijk) verzorgen.

Met de jaren zag de band leden komen en gaan, maar altijd wist ze zich staande te houden. In totaal heeft de band ongeveer 8 verschillende uniformen gedragen en 3 a 4 keer het instrumentarium verwisselt. Daarnaast heeft de band meer dan 50 verschillende leden gekend en is het marsrepertoire in de loop der jaren flink veranderd.

Diverse festivals en concoursen werden aangedaan om nieuw ingestudeerde shows te vertonen, waarbij de band de nodige prijzen in de wacht heeft gesleept. Denk hierbij aan Maassluis en Sporthal Snelleman.

Halverwege de jaren 90 onderging de band een verandering voor wat betreft de instructie voor het slagwerk. Richard van Baarle deed de band aan en leerde de leden door de jaren heen muzieknoten te lezen. Gunstiger natuurlijk, want zo kon de muziek sneller worden ingestudeerd en ten gehore worden gebracht.

De drumband deed meer diverse festivals en shows aan, en eind jaren 90 begon de band met een vorm van gezamenlijk muziek maken op Play-Inn’s. Een gehele dag muziek instuderen met 1 of meerdere bands, en deze aan het einde van de dag uitvoeren in concertvorm.

In 2005 onderging de drumband een gehele metamorfose. Naast een nieuw instrumentarium en uniform, werd ook de naam en het logo van de band veranderd naar “Showband OM Rotterdam”. Dit alles werd gepresenteerd tijdens het feest ter gelegenheid van het 35 jarig bestaan.

Tot op de dag van vandaag is het doel van de band het beoefenen en uitvoeren van muziek in een gezellige sfeer en deze ten gehore brengen aan mensen op onder andere festivals en feestjes. Daarnaast probeert de band de lat telkens een stapje hoger te leggen.

Meer info: https://showband-oudmathenesse.nl/