Slagwerkgroep Ontwaakt Hattem

 

Op maandagavond repeteert de slagwerkgroep van Ontwaakt: een enthousiaste groep jongens en meiden die samen werken aan het instuderen van een gevarieerd slagwerkprogramma. Het is een moderne slagwerkgroep die onder leiding staat van twee slagwerkers van de vereniging. Er worden stukken ingestudeerd die tijdens de concerten en op straat te horen zijn. Het doel is om werken te spelen waarbij alle onderdelen van het slagwerk aan bod komen. Dit wordt gedaan door zowel gestemd (marimba, vibrafoon) als ongestemd slagwerk (drumstel, toms) te gebruiken.

Leden van de slagwerkgroep worden allround opgeleid, zodat er een gevarieerd programma neergezet kan worden. Zo kan het zijn dat je de ene keer achter het drumstel zit, maar de andere keer los mag gaan op de pauken of je muzikaliteit kan laten horen op de marimba of xylofoon.

Een paar keer per seizoen wordt er een gastdocent uitgenodigd om de groep op die manier nog beter voor te bereiden op de concerten en de laatste puntjes op de i te zetten. Dit kan een professionele muziekdocent zijn of een student van de muziekopleiding.

Of je nu een ervaren slagwerker bent of net begint met muziekles, voor iedereen is er plaats binnen de groep! De repetitietijd wordt onderling goed verdeeld, zodat er voor alle leden de juiste begeleiding en aandacht is!

Wil je graag een keer kennis maken met ons? Kom dan eens langs op maandagavond vanaf 18.30 uur in de Marke! Voor meer informatie kun je natuurlijk ook altijd een berichtje sturen.

 

 

Opleiding

De opleiding van de muzikanten van onze fanfare en slagwerkgroep wordt door gediplomeerde muziekdocenten verzorgd. Zodra de leerling in staat is het notenschrift te lezen, kan hij of zij instromen in het studieorkest of slagwerkgroep. De leerling raakt op deze manier geoefend in het samenspel. Na (gemiddeld) twee á 3 jaar kan er examen gedaan worden. Dit examen bestaat uit twee delen, een theorie- en een praktijkexamen. Als beide delen voldoende worden afgerond, krijgt de leerling het HaFaBra diploma A.

Het betekent niet dat de lessen stoppen na het behalen van het A-diploma. Het streven is dat de leerling nog twee jaar les zal krijgen om ook het HaFaBra diploma B te behalen. Dan kan de leerling ook doorstromen naar het A-orkest. Na het behalen van je B-diploma mag je stoppen met muziekles, maar je zou er ook voor kunnen kiezen nog door te gaan en ook je C-diploma en zelfs je D-diploma te halen.

Meer info op: https://www.ontwaakthattem.nl/