Drumband MV “de Fanfare” Markelo

 

De drumband loopt samen met het Fanfare orkest optochten en doet mee aan de serenades. Daarnaast verzorgt de drumband samen met het Fanfare orkest en soms ook geheel zelfstandig,  verschillende concerten. De drumband geeft drummers de mogelijkheid om met elkaar slagwerkmuziek te maken. Daarnaast kunnen leden van de drumband die dat willen, in overleg ook plaatsnemen in het Fanfare orkest. De drumband repeteert ook één keer in de week. Zij repeteren op de dinsdagavond en de repetities duren ongeveer één uur.

De drumband is natuurlijk vooral bekend van haar “straatoptredens” tijdens optochten in de diverse Hof van Twente plaatsen. Maar tegenwoordig staat de drumband ook voor spetterende optredens tijdens concerten. Denk maar aan Slagerij van Kampen.

 

Het huidige ledenaantal (inclusief leerlingen) ligt op het moment rond de 14 en is gestaag groeiende de laatste jaren. Op het moment heeft Erik Broeke als instructeur de strakke touwtjes in handen en begeleidt de drumband met veel passie naar boeiende en spannende optredens.

 

Naast de “grote” drumband, heeft de Fanfare sinds 2011 ook een jeugddrumband. In dit orkest kunnen jonge slagwerkers, die nog niet het A-diploma hebben behaald, al wel met elkaar samenspelen. Naast eventuele zelfstandige optredens, krijgt de jeugddrumband in ieder geval een prominente rol tijdens het “maart” concert, waar de gehele drumband in de spotlights staan. De jeugddrumband repeteert ook één keer in de week. Zij repeteren op de  donderdagavond en de repetities duren 30 minuten

De drumband repeteert elke dinsdag van 18.30 uur tot 19.30 uur in de socu ruimte van Sporthal De Haverkamp. De jeugd drumband repeteert op donderdag van 17.45 tot 18.15 eveneens in de socu ruimte van Sporthal De haverkamp.  Daarnaast krijgt elk lid/leerling individueel les van Erik.

 

Meer info op: https://www.fanfaremarkelo.nl/
Slagwerkinfo, voor slagwerkers, door slagwerkers!