De Percussion Group

De Percussion Group is een melodische slagwerkgroep met een breed scala aan verschillende muziekinstrumenten. Er wordt eerst onderscheid gemaakt tussen gestemd en ongestemd slagwerk. Gestemd slagwerk bestaat uit de marimba, xylofoon, vibrafoon, marching bells, buisklokken en de pauken. Ongestemd slagwerk bestaat voornamelijk uit snaredrums, basedrum, cymballs, conga’s, bongo’s en toms. Daarnaast wordt onze band versterkt met basgitaar, zang, keyboard en elektronische slagwerkinstrumenten. Dit aangevuld met nog veel andere percussie instrumenten maakt dit de Percussion Group!

Het repertoire van de Percussion Group is erg divers. Zo worden klassieke werken gespeeld maar ook moderne werken en covers van diverse bands en popsterren. De Percussion Group staat sinds 2002 onder leiding van Marco Onstenk.

ONZE GESCHIEDENIS

De Percussion Group is ontstaan uit de malletband van St. Gregorius Hertme. Vele jaren hebben wij ons voornamelijk gericht op deelname aan muziekwedstrijden en het geven van slagwerk concerten.

Het niveau van de groep is gestegen. Na jaren van oefenen, verbeteren en finetunen bereikte de slagwerkgroep het hoogste niveau in Nederland. Als tastbaar bewijs werd zelfs het hoogst aantal punten in de hoogste afdeling over één jaar behaald.

Meer informatie op: https://percussion.group/

OVER PERCUSSION LIVE

Percussion Live is een kwalitatief hoogstaand melodisch slagwerkorkest met uitbreiding van verschillende andere instrumenten. Daarnaast wordt regelmatig samengewerkt met koren, popbands, blazers en verschillende solisten. Percussion Live staat inmiddels voor: kwaliteit, beleving, creativiteit en verrassing!

OVER PERCUSSION ROOKIE

ROOKIE, zoals de naam al zegt! Bij sport is Rookie een nieuwkomer en slagwerk is echt topsport! Wil jij slagwerklessen of leren samen spelen? Dat kan bij Percussion Rookie. Benieuwd wat wij allemaal doen?

SAMEN MUZIEK MAKEN?

Wij zijn altijd opzoek naar gedreven muzikanten of je nu jong bent of een echte veteraan. De percussion group heeft een uniek en meeslepend geluid. Ontdek wat jij voor onze groep kan betekenen.