De slagwerkers van Jong AMDG begeleiden de blazers van het orkest zowel tijdens optredens op de weg als op concert optredens. Daarnaast slaan ze ook zelfstandig hun partijtje weg. De jonge slagwerkers zijn dus van alle markten thuis! Slagwerkinstrumenten worden wekelijks bij de vereniging gebruikt. De trommelstokken worden in bruikleen meegegeven.

Elke dinsdagavond oefenen ze fanatiek op de muziekstukken. Aan het begin van de avond zijn de leerling slagwerkers aan de beurt, die daarna samen met de slagwerkers van Jong AMDG nog een flinke tijd samen spelen. De al ervaren slagwerkers van Jong AMDG oefenen het laatste half uurtje van hun repetitietijd samen met de senioren. Dit is enorm leuk en geeft ze een boost voor de toekomst. 

Naast de repetities in ons verenigingsgebouw oefenen we zo nu en dan ook voor onze straatoptredens. Want muziek maken en marslopen is in het begin wel een uitdaging. De marsrepetities zoals we die noemen, vinden geregeld op maandagavond plaats. Op dit moment zijn de jeugdige muzikanten druk aan het oefenen voor het jeugdfestival in Hoofddorp van a.s. zaterdag (10juni).

Op het Reünieconcert van de jubilerende vereniging (afgelopen weekend) hebben de slagwerkers samen met de senioren een fantastisch optreden neergezet. Zo zie je maar weer AMDG is één grote familie. 

Quintus
De muzieklessen worden wekelijks bij Quintus, Centrum voor kunst en kunsteducatie, gevolgd.  De lessen duren ongeveer een half uur per keer. Wanneer je daar muzieklessen volgt en lid wordt van de vereniging ontvang je een zeer aantrekkelijke korting. Voorwaarde dat je in de gemeente Kampen woont.

Woon jij in IJsselmuiden? Geen probleem, Quintus geeft ook muzieklessen in het Kulthurhus.

Organisatie
Jong AMDG beschikt over een jeugdcommissie bestaande uit een aantal ouders. Samen met een bestuurslid voeren zij alle organisatorische zaken uit. Ook voor vragen/opmerkingen kun je altijd bij hen terecht. De jeugdcommissie legt periodiek ook een aantal korte vragen bij de jeugdleden neer zodat geanticipeerd kan worden op de uitkomsten om de orkesten levendig te houden. Wij hebben dus ogen en oren voor de jeugdleden!

Uit één van de laatst gehouden vragenrondes hebben de jeugdleden massaal aangegeven dat het gezellig is bij de vereniging en dat vooral het samen muziek maken het allerleukst is! 

Maar er is meer dan muziek maken. Zo nu en dan gaan we even wat anders doen. Een spelavond, een filmavond, een seizoensopening of -afsluiting: wij vinden dit belangrijk voor de saamhorigheid binnen de vereniging. Ook beschikt de vereniging over een activiteitencommissie. Geregeld vinden in verenigingsverband ook leuke activiteiten plaats.

Contact
Mocht je na het lezen van deze informatie nog meer vragen hebben, neem dan contact op met de algemeen contactpersoon Lisanne Sollie of vul het contactformulier in.

 

Natuurlijk kun je ook even binnen lopen tijdens de repetitieavond! Je krijgt dan gelijk een leuke indruk van de vereniging en slagwerkgroep. Op dinsdagavond 13, 20, 27 juni en dinsdag 4 juli zijn er open repetitie’s waarop je van harte welkom bent! 

Meer info over de vereniging vind je op: https://www.amdgkampen.nl/