Malletband Muziekvereniging Wilhelmina – Hoogeveen

Chr. Muziekvereniging Wilhelmina uit Hoogeveen is een actieve club muzikanten en danseressen. De malletband is onderdeel van de Chr. Muziekvereniging ‘Wilhelmina’ en een slagwerkorkest dat veelzijdige muziek maakt met behulp van diverse slagwerkinstrumenten.

‘Wij maken met elkaar op een gezellige en enthousiaste manier muziek voor jong en oud!’

Als jij ook het plezier wilt beleven in het spelen op een slagwerkinstrument, kom dan eens kijken en luisteren op onze repetities. De malletband repeteert iedere donderdag van 19.45 – 21.45 uur. De opleiding wordt o.a. verzorgd door de eigen dirigent.

Malletband dat

De drumband van vroeger is uitgebreid met melodisch slagwerk en wordt nu een malletband genoemd. De naam malletband komt van het woord “Mallet”, wat Engels is voor “Hamer”. Dit verwijst naar de stokken waarmee de melodie-instrumenten worden bespeeld.

De melodische sectie van de malletband wordt gevormd door gestemd slagwerk, dat bestaat uit: marimba’s, xylofoons, vibrafoon, klokkenspellen en pauken. Deze sectie wordt aangevuld met alle vormen van ongestemd slagwerk, van trommels en beatring tot drumstel. Met het brede arsenaal aan instrumenten kan de malletband op een eigentijdse manier alle stijlen van muziek vertolken van klassiek tot top-40.

Onze malletband heeft grote successen behaald op landelijke wedstrijden. Voor de komende jaren richten wij ons op de ontwikkeling van de slagwerkmuziek in Hoogeveen (en regio). We zoeken de jeugdige talenten welke ontwikkelingskansen krijgen binnen onze vereniging. De malletband bestaat uit ongeveer 20 leden van jong tot minder jong.

Opleiding

De verschillende onderdelen van de malletband staan onder leiding van Dani van Kruistum.

Nu