Slagwerkgroep MV Wilhelmina Pannerden

De muziekvereniging is opgericht in 1937, bestaat uit ongeveer 75 muzikanten. Jong en oud repeteert elke week samen. Maar naast repeteren wordt ook zeker de derde helft hier niet vergeten! 

De vereniging verzorgd gedurende het jaar een aantal concerten. Zo wordt er meestal rond april een concert gegeven en is er in de zomer een muziekfestival. Daarnaast organiseert de muziek (zoals men in het dorp zegt) verschillende andere activiteiten gedurende het jaar, goede voorbeelden zijn de bloemenverkoop of het muziekfestival.

Maar binnen het dorp Pannerden vervult de harmonie ook veel ondersteunende culturele taken. Zo zijn ze samen met de schutterij aanwezig bij de dodenherdenking, begeleiden ze de oranjetocht op koningsdag, halen ze Sinterklaas van de boot en zijn ze zeer prominent aanwezig op de jaarlijkse kermis.

De harmonie is dus niet alleen een muziekvereniging, het is een stukje cultuur.

De slagwerkgroep van Wilhelmina bestaat sinds 1970. Een jonge groep muzikanten repeteert elke woensdag onder leiding van Chiel Zomer. De slagwerkgroep heeft al veel bereikt, zo stonden zij eind vorig jaar in de finale van het NK slagwerk. De slagwerkgroep speelt dus zeker op een hoog niveau!

In de loop der tijd hebben veel slagwerkers les gehad bij Wilhelmina en je komt ze nog tegen binnen de vereniging of bij andere regio orkesten. De slagwerkgroep begon ooit als een tamboergroep maar heeft zich in de loop der tijd steeds aangepast aan vernieuwingen en is nu dus uitgegroeid tot een bloeiende slagwerkgroep. Een energieke groep om mee te werken, daardoor een uitdaging, maar Chiel krijgt alles van ze gedaan.

Van trommels naar zéér uitgebreid melodisch slagwerk. Het kan allemaal bij Wilhelmina.! Natuurlijk zijn nieuwe leden altijd van welkom.

Meer info op http://www.wilhelminapannerden.nl/

Chiel Zomer

Chiel is de dirigent van de slagwerkgroep.

Chiel is geboren in Twente en opgegroeid in de Achterhoek in een zeer muzikaal gezin. Hij begon ooit op trompet maar vond al snel de liefde voor het slagwerk. Toch kan hij beide passies combineren als slagwerker bij het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee. Maar deze vrolijke Achterhoeker doet meer dan dat. Hij dirigeert een aantal slagwerkgroepen en geeft muzieklessen. En dat laatste doet hij met veel plezier bij Crescendo.

Met zijn enthousiasme laat hij kinderen zien hoe ontzettend leuk en leerzaam muziek maken is. Zijn lessen zijn afwisselend door de combinatie tussen snare drum, drums en mallets te zoeken. Op een speelse manier haalt hij het maximale uit zijn leerlingen! Naast dirigent van slagwerkgroepen is Chiel sindskort ook dirigent van het fanfareorkest van muziekvereniging Hummelo en Keppel en staat hij voor Cresendo Elden-Arnhem.