Op deze pagina stellen we nieuwe en oude arrangementen voor. Wij verkopen geen muziek en/of arrangementen via onze site (mailen ook geen kopie). Deze arrangementen zijn via de normale verkoopkanalen en uitleencentrales te verkrijgen. Met deze pagina willen wij jullie op ideeën brengen. Niets meer, niets minder.

Valerie – arr. S. Tribou

Wie kent niet de uitvoering van Amy Winehouse? Dit mooie arrangement is geweldig om uit te voeren op je concert! Neem de uitdaging aan en . . . . .

The Butterfly Effect – W.B. van Norel

The Butterfly Efect is een compositie voor slagwerk ensemble waarbij is gedacht aan de diversiteit in niveau van de spelers. Voor ieder wat wils dus. Dit stuk bestaat uit 3 delen.

Introduction – Marco Onstenk

Op zoek naar een openingsstuk voor je optreden? Denk dan eens aan introduction van Marco Onstenk. Zeker de moeite waard om op de lessenaar te zetten!

You Raise Me Up – Graham/ Lovland

You raise me up, een rustige balled. Mooi openings stuk voor je concert. Voor het eerst uitgevoerd door Secret Garden, maar vooral bekend door de uitvoering van Westlife. Nu in een mooie melodisch arrangement voor MPE.

Hey Jude (Beatles) – Arr. Erik Hommersom

Wie kent dit mooie nummer van The Beatles nu niet? Op Menig Prom concert de afsluiting van de avond! Erik Hommersom arrangeerde dit mooie Beatle nummer in een mooi arrangement voor melodische slagwerkgroep.

Rumba di Nathalie – Wilco Bos

Op zoek naar een vrolijk klinkende rumba? Wilco schreef weer een mooi stuk dat in elke melodische bezetting gespeeld kan worden.

Oekraïne Percussion – Wilco Bos

Make Music not War! Duidelijker kunnen we niet zijn!

Sailing – Rod Stewart (bew. M. de Geest)

Sailing in de versie zoals gespeeld door door Royal Marines. Statig, herkenbaar en bijzonder om te spelen waar dan ook. Speelbaar met alleen lyra of als melodische slagwerkgroep.

Marsch of the Bongo – A. van Veluwe arr. Michel Schreuder

Een klassieker in een modern jasje. Michel bewerkte March of the Bongo tot een modern slagwerkstuk wat niet mis staat op een concert! Durf jij dit nummer op straat uit te voeren?

Pop Song Inspiration – Michel Schreuder

Geinspireerd op een aantal ritmische popsongs heeft Michel er een mooi arrangement (ongestemd) van gemaakt. Echt iets moois voor jullie concert. Stil zitten . . . . . . . . Ken jij de originelen?

Into the Clouds! – Gerben Jongsma

Wat dacht je van deze orginele compositie van Gerben Jongsma? Niet al te moeilijk? Nou ga er maar aan staan. Het is zeker een uitdaging voor jullie slagwerkgroep.

Fascinating Drums – Ted Huggens/arr. R. van Baarle

Een klassieker voor HaFaBra orkest nu in een arrangement voor een melodische slagwerkgroep. Richard van Baarle heeft er een mooie bewerking van gemaakt zodat deze klassieker ook bij ons op de lessenaar gezet kan worden.

Apache – Henk Mennes / Marcel Graus

Eén van de klassiekers van The Shadows. Wie kent ze nu niet. Leuk voor op een thema concert.

A GoGo – Krijn Smits

Krijn Smits schreef dit leuke werkje voor tamboerkorps. Uit de “oude doos” maar zeker niet minder leuk om te spelen.

Het Lekje – Kees Nijsse

Kees Nijsse schrijft leuke ritmische stukken. Het Lekje misstaat niet op de lessenaar van je volgend concert. Verdiep je maar eens in dit verrassend verfrissend werk.

Royals (Lorde) – arr. Dennis Smits

Royals in een bijzonder mooie bewerking van Dennis Smits. Wil je de blits maken op een concert dan hoort deze op jullie lessenaar!

I wanna dance with somebody – arr. Patrik Wirth

Whitney Houston’s klassieker uit 1987 in een versie voor melodische slagwerkgroep. Patrik heeft er weer een bijzonder mooi arrangement van gemaakt.

Bill Baily – Ties Wagensveld

Een klassieker, niet al te moeilijk in een mooi Jasje. Iets voor jullie?

Song of the Artillerie – arr. Wilco Bos

Sinds twee jaar heeft het reunieorkest van de Artillerie weer een tamboerkorps. Daar hoort natuurlijk ook het artillerielied bij. In een arrangement voor Tamboers, Lyristen en Klaroenblazers kunnen zij zich muzikaal uitleven!

Proud – Remco op den Dries

Remco heeft niet stil gezeten in de Corona tijd en bracht dit nummer uit! Ritmisch een mooie uitdaging om weer mee te starten.

Japanese Adventures – Herman van Dulm

Met dit stuk is Herman weer op de Japanse toer. Geweldige ritmes, mooi om te spelen op een thema uitvoering samen met Taiko of Taiko opus 2!

Three Kinds of Music – Jan Schipper & Wilco Bos

Muziek t.g.v. 75 jaar bevrijding “Three kinds of Music” ‘donna nonis pacem’ een compositie gemaakt t.g.v. het Koninklijk Slagwerkconcert in 2002. 3 disciplines zijn samengevoegd: koor, koperblazers en percussie. In deze compositie staat de roep om vrede centraal!

Officer of the Day – R. B. Hall

Een klassieke mars voor tamboer/lyrakorps. Die mag natuurlijk niet ontbreken op de lessenaar. Xylofoon/Marimba partij op aanvraag beschikbaar.

Bella Ciao – Patrik Wirth

Patrik schreef een mooi arrangement van Bella Ciao. Erg mooi en leuk om op de lessenaar te plaatsen. Klinkt echt super en je kunt zeker niet stil blijven zitten.

Musical Friends II – Wilco Bos

Wilco schreef een vervolg op Musical Friends. Dit nummer is gedragen, klassiek van inslag met een bijzonder melodielijn. Gebasseerd op een orgelstuk van Léon Boelmann.

A Silver Jubilee – Rob Balfoort

Mooi werk van Rob Balfoort, zeker de moeite waard eens op de lessenaar te plaatsen.

Liquido – Narcotic – arr. S. van Kolck / M. de Geest

Wie kent dit nummer niet? Een mooi flexibel arrangement voor melodische slagwerkgroep. Die moet natuurlijk op de lessenaar voor het najaar! Zal de zaal stil kunnen blijven zitten?

The Bells – Ruud Mourik

Ruud schreef dit mooie werk voor bells(!) Durf jij hem op de lessenaar te zetten?

Marching through the East – Wilco Bos

Wilco schreef een mooi nummer, zelfstandig te spelen door een melodische slagwerkgroep maar ook samen met een harmonie of fanfareorkest. Dit nummer is opgedragen aan muziekvereniging de Eendracht Hummelo en MV Olden Keppel Drempt n.a.v. de fusie van vorig jaar. Twee melodielijnen vormen samen één nieuwe muzikale toekomst.

Miniatures – Ruud Mourik

Miniatures, zeer korte stukjes met veel verschillende instrumenten. Geschreven om de slagwerkers kennis te laten maken met het instrumentarium dat je in het orkest tegen komt.

Lesson One – Ruud Mourik

Lesson One voor jeugd slagwerkensemble

Scape Main – arr. P. Gubbels

Paul Gubbels maakte een mooi arr. van het werk Scape Main van Ian Taylor (Intro song Old school Rumescape). Iets voor jullie?

Trein Rit’me – A van Veluwen

Wie heeft deze klassieker niet gespeeld. Met of zonder melodisch slagwerk (fluiten) uit te voeren.

Warum hast du nicht nein gesagt – Patrik Wirth

Patrik schreef een mooi arrangement van een van de grootste schlagers van de afgelopen Jaren. Heerlijk voor een Thema concert of gewoon om zo te spelen.

Da Rullo – Peter de Punder

Peter de Punder schreef een zéér mooie tamboermars. Een uitdaging voor de gevorderde slagwerker is de basler versie die ook verkrijgbaar is. Neem je de uitdaging aan?

Sleighbell Tinkle – Ruud Mourik

Al in kerststemming? Met dit arrangement van Ruud Mourik komt de kerstsfeer al dichtbij!

Herakleion 1 & 2 – Ruud Mourik

Ruuds eerste compositie voor slagwerk , geschreven in 1970. Toen nieuwe muziek voor tamboer korpsen. Het was (gelukkig ) geen mars muziek. Nu opnieuw uitgegeven.

Taiko – Herman van Dulm

Het eerste deel van een drieluik voor Bass Drum. The Rolling Thunder, een ware uitdaging voor de beginnende Slagwerker.

Taiko – Opus 2 – Herman van Dulm

Taiko Opus 2 is het vervolg op The Rolling Thunder, geschreven door Herman van Dulm. Ritmisch weer een bijzonder mooi werk geschreven voor drie bass drums.

Game of Thrones – Paul Gubbels

Game of Thrones – The Children. Wie heeft deze serie niet gezien? Paul Gubbels schreef dit mooie arr. voor percussion ensemble. Iets voorop jullie lessenaar?

Musical Friends – Wilco Bos

Weer een “Meesterwerk” van de hand van Wilco! Een Geweldig muziekstuk dat in elke gewenste bezetting uitgevoerd kan worden. Met vijf slagwerkers of uitgebreid met elec. bass en piano tot een uitvoering met koor. Aan de harmonie en fanfare begeleiding wordt op dit moment de laatste hand gelegd.

All Hail The Boss – Maarten Zaagman

Deze mars componeerde Maarten voor#LHDswgen hun tambourmaitre Eddy Boss die in 2017 50 jaar lid was van de vereniging. De mars is een samensmelting van traditionele en moderne compositietechnieken.

Alla Zingara – H.J. Evers

Weer een nostalgisch muziekstuk van Harm Evers in de spotlights.

Gannita – A. Berns

Albert Berns schreeft dit ritmisch meesterwerk. Je moet er wel even voor gaan zitten. Uitdaging voor de gevorderde slagwerkers.

Accentenspel – J.H.W. Beurskens

Spelen met accenten. Da’s geen kinderspel! Mooie klassieke tamboermars van Componist Beurskens.

No Youth, No Future – Wilco Bos

Wilco schreef dit prachtige werk voor Mallet Percussion Ensemble met ad lib. harmonie/fanfare begeleiding. De componist heeft het werk opgedragen aan UNICEF en daarmee willen onderstrepen hoe belangrijk het is dat jonge kinderen, overal ter wereld, worden opgevangen, begeleid en gevormd.

De Eendracht – RoVerPercussion

Ron Vermeer schreef dit stuk als eerbetoon aan de slagwerkgroep van muziekvereniging de Eendracht uit Hummelo. Een mooi muzikaal arr. met veel instrumenten. De slagwerkgroep is ondertussen opgegaan in Muziekvereniging Hummelo en Keppel.

A Scottish Adventure – Wilco Bos (met drumsolo van Herman van Dulm)

Een uitdaging voor iedere slagwerker. Arrangement in flexibele bezetting.

Japanese Takeaway – Peter van Lonkhuijsen

Een geweldig, ritmisch nummer dat het altijd goed doet op een concert. Een meesterwerk van Peter van Lonkhuijsen.

Careless – Rob Balfoort

Weer zo’n mooi arrangement van Rob Balfoort. Dit keer voor lyrakorps, maar met een beetje improvisatie ook speelbaar op xylofoon/marimba.

Ave Maria – arr. Patrik Wirth

Ave Maria van Schubert in een mooie bewerking van Patrik Wirth. Bijzonder mooi voor een optreden in een kerk. Geschikt voor fluit/piccolokorps.

Masterdrummers – Jan Schipper

Een klassieker van Jan schipper met een knipoog naar de traditionele stokvoering. Leuk in dit stuk de speelse opvulling van de bongo’s.

Ol’ Tommo – Ben van den Akker

Ben schreef Ol’Tommo in 2011. Echt wel een uitdaging waar je even voor moet gaan zitten! Solo voor Snare.

Action – J.G. Schroën

Een klassieke tamboermars. Niet al te moeilijk. Naast al het melodische “geweld” gewoon heerlijk om te spelen!

The Bare Necessities – arr. Bart Koning

Eén van de bekenste liedjes uit Disney’s Jungle Book. Leuk arr. voor op de lessenaar.

Summertime – arr. DirkJan van Groningen

Gershwin’s Summertime in een bewerking van Dirkjan van Groningen. Heerlijk om te spelen en een muzikale uitdaging voor iedere melodische slagwerkgroep.

American Drums – J.J.M. Stoffels

Een slagwerkstuk uit de oude doos! Leuk om te spelen met een jeugd slagwerkgroep. Zeker de verrassende elementen die plotseling voorbij komen maken het stuk bijzonder.

Bohemian Rhapsody – arr. Eg Leemhuis

Queens grootste klassieker in een arr. van Eg Leemhuis.

Bass – B. uit de Bosch

Een bijzonder mooie mars met trio-toms invulling voor (jeugd) slagwerkgroep. Bijzonder leuke ritmische figuren, leerzaam en leuk om in te studeren .

Bell Fever – W. Brand

Een mooie mars voor Lyra korps geschreven door W. Brand. In dit stuk komt de klassieke klank van de lyra héél erg mooi naar boven. De “bells” klinken geweldig mooi.

Aquarius / let the Sunshine in – arr. Arno Muller

In een arrangement van Arno Muller komen de twee bekendste nummers uit de musical Hair voorbij. Op dit moment weer heel actueel in de theaters.

At Any Time – H.J. Evers

Harm Evers schreef dit leuke werk voor lyra/pijpers, maar het is ook prima te spelen op xylofoon/marimba. Zijn liefde voor muziek heeft Harm weer mooi verwerkt in dit muziekstuk.

Meditation No.1 – Herman van Dulm

Herman van Dulm schreef een solo voor snare drum. Niet eenvoudig, maar wel heel erg avontuurlijk om te spelen.

Bongomania – Peter Kil

Peter schreef een ‘bongo mania’ voor junior percussie ensemble. Altijd leuk en ook door “grote” slagwerkers te spelen!

Apache – Henk Mennes/Marcel Graus

Een mooi arrangement van een klassieker gespeeld door vele artiesten maar vooral bekend door the Shadows (1960).

Concerto Primera – Frank Rademakers

Frank Rademakers schreef dit bijzondere concertstuk voor ongestemd slagwerk. Altijd leuk om eens op een concert of andere uitvoering te spelen. Niet al te moeilijk, maar wel héél bijzonder klinkend.

Africa – Rob Balfoort

Africa – Rob Balfoorts arrangement van Toto’s grootste hit in een bewerking voor uitgebreid slagwerkensemble. Altijd leuk om te spelen op welk concert dan ook!

Back to Gadd – Jan Schipper

Dit werk is gebaseerd op ritmes van de Amerikaanse drummer Steve Gadd. Dat deze drummer kleine trom speler was in zijn jonge jaren is goed terug te horen in zijn solo’s.

The Phantom of the Opera – Jan Slager

Andrew L. Webbers meesterwerk in een arr. van Jan Slager. Zo mooi en ook speelbaar in een kleine bezetting. Een bijzonder mooie compositie waar de spanning voelbaar is. Altijd leuk om tijdens een concert te spelen.

Tiger Rag Impressions – H.V. Boven

Een bijzondere variatie op de beroemde Tiger Rag (Original Dixieland Jass band 1917). Ritmisch , niet melodisch!

Basic Lines – Jan Schipper & Wilco Bos

Terug naar de basis moeten Jan en Wilco hebben gedacht met dit basisstuk voor melodische slagwerk. Sipel, maar met liefde voor muziek speelbaar.

The Blue Devils – Pieter Visser

Een uitermate geschikt nummer voor jeugdige leden om triolen te leren spelen in nieuwe en sprankelende combinaties met het groot slagwerk. Triolen spelen was nog nooit zo leuk!

A Cozinha de Festa Brasileira – Charles van Zanten

De feestelijke Braziliaanse keuken! Dit stuk is een knipoog naar de Braziliaanse samba en percussiebands. Een vrolijk makend, dansbaar maar vooral speelbaar ritmisch muziekstuk.

A String of Pearls -arr. Werner Taler

Glenn Miller’s klassieker in een arr. van Werner Taler. Wie kent dit nummer niet? Speelbaar in een grote bezetting met stringbas en veel melodie! Weer een bijzonder arrangement voor Mallet band.

A concert for ” Naomi ” – N. Brands

Een concertwerk voor tamboerkorps. Leuk en ritmisch werk voor ongestemd slagwerk. Doffe trom en Quad Toms in de hoofdrol.

Bolero Facile – Harm J. Evers

Een klassieker uit de oude doos! Bolero Facile van Harm Evers. Werkelijk een muzikaal hoogstandje. Leuk meeslepend bolero ritme met een bijzonder mooie melodielijn. Harm Evers schreef veel muziek voor mallets en dit “oudje” mag zeker niet ontbreken op je lijstje met te spelen werken.

Blik op de toekomst – Henri de Boer

Altijd al eens op potten en pannen willen spelen? In dit leuke, maar vooral bijzondere muziekstuk kun je je droom als keukenprins (of prinses) waar maken en al de pannen uit de keuken gebruiken. Een bijzonder muziekstuk tijdens je uitvoering. Verrassend, onverwacht en vernieuwend!

Amarillo – arr. RoVerPercussion

Amarillo in een bewerking van Ron Vermeer (RoVerPercussion). De grote hit van Tony Christie uit 1971, tijdloos en geweldig mooi om te spelen. Dit mag eigenlijk niet op je lessenaar ontbreken. Leuk om te spelen tijdens een concert, je krijgt gegarandeerd het publiek mee.

Pirates of the Caribbean – arr. F. Verheecken

Leuk verfrissend arrangement voor melodische slagwerkgroep. Niet al te moeilijk en heerlijk om te spelen. Het themamelodie bekend van de filmserie met Johnny Depp als Jack Sparrow.

A Hard Day’s Night – arr. H. Kersten

Hans Kersten schreef een mooi arrangement van het Beatles nummer “A Hard Day’s Night” uit 1964. Een bijzonder mooie compositie voor lyra’s in combinatie met accordeon en trompet! Niet al te moeilijke en verrassend leuk klinkend.

Suicide is Painless – arr Henk Hesseling

Wie kent niet de legendarische tv serie M*A*S*H 4077 ? Het muzikale thema in een mooi arrangement van Henk Hesseling. Voor de wat meer gevorderde slagwerkers leuk om te spelen. Een muzikale uitdaging.