De slagwerkgroepen van KAMV

Spelen op gestemd en ongestemd slagwerk. Meestel kennen we instrumenten als een Marimba, Xylofoon of pauken. Dat er allerlei ongestemd slagwerk bestaat, zoals verschillende soorten drums weten we. Maar dat je met deze instrumenten samen prachtige, en vooral ook spectaculaire muziek kunt maken bewijst de slagwerkgroep.

Dit ensemble houdt zinderende concerten waarbij een aanvankelijke gereserveerdheid van vooral oudere luisteraars binnen minuten omslaat naar laaiend enthousiasme van alle toehoorders. Na elk concert worden we aangesproken door mensen die mee willen doen. En dat kan, want ´voor Amersfoort, door Amersfoort´. Mensen die zich aanmelden kunnen na gebleken geschiktheid mee doen in het realiseren van het spektakel.

In de slagwerkwereld heeft Slagwerk KAMV duidelijk een naam weten te vestigen. Met indrukwekkende muziekstukken en vernieuwende shows kan Slagwerk KAMV iedereen een geweldige ervaring garanderen: jong en oud, modern en traditioneel, ruig en subtiel.

Sinds enige tijd biedt de slagwerkgroep zich ook aan voor commerciële optredens in kleinere bezettingen. Actuele informatie over de slagwerkgroep wordt ook weergegeven op hun facebook-pagina!

Wanneer spelen wij?

De Slagwerkgroep speelt elke donderdag van 20:00 tot 22:00

Meer info op: https://kamv.nl/slagwerkgroep/

De PreBeatz

Het jongste onderdeel van ons vereniging is de groep PreBeatz. In deze groep wordt aan kinderen tussen de 7 en 15 jaar oud de beginselen van het slagwerk bijgebracht.

PreBeatz is het nieuwste orkest van de KAMV. Dit is ontstaan vanwege de behoefte aan een vervolgtraject door studenten / leerlingen van de Scholen in de Kunst die als specialisatie het spelen van gestemd en ongestemd slagwerk hebben. Zij worden bij PreBeatz verder opgeleid. De dirigent is tevens hun leraar. Spelers van dit orkest genieten van de ontdekking van deze muziekstijl en kiezen vanwege hun jeugdige leeftijd voor passende muziek.

Dit orkest ressorteert onder Slagwerk KAMV maar heeft een zelfstandige status een eigen dirigent en treedt zelfstandig op.

Wanneer spelen wij?

PreBeatz speelt elke donderdag van 18:45 tot 19:45

Het doel van de PreBeatz is om de kinderen het samenspel te laten ervaren en ze klaar te stomen om een onderdeel van Slagwerk KAMV te worden. De kinderen spelen samen melodieën die speciaal op hun niveau geschreven worden, en geven met enige regelmaat een concert, om ook op dat gebied ervaring op te doen.
Elke donderdagavond wordt er een uurtje gerepeteerd, en ook is er voor alle kinderen de mogelijkheid tot privéles.

Ben je een slagwerker of wil je graag slagwerk leren spelen? Kom dan eens luisteren en kijken op een van de repetitieavonden (of op een concert)!