Slagwerkgroep/Drumband MV Apollo Brouwershaven

Muziekvereniging Apollo is een actieve, enthousiaste en ondernemende vereniging in Brouwershaven. n 1894 was er feest in Brouwershaven. Omdat Brouwershaven zelf geen muziekvereniging had, kwam muziekvereniging Kunst en Eer uit Zierikzee. Het zat de Brouwenaren niet lekker dat de smalstad zelf geen muziekvereniging had. Hierop stuurde een inwoner van Brouw een ingezonden stukje naar de Zierikzeesche Nieuwsbode, waarin hij dat gemis aan de kaak stelde. Het resultaat was de oprichting van fanfare muziekvereniging Apollo Brouwershaven op 5 maart 1895.

In verenigingsjaar 1954/1955 werd Apollo uitgebreid met een drumband. De eerste instructeur was de heer J. Grootjans. Op dit moment bestaat de drumband uit 15 leden. De drumband verzorgt voornamelijk rondgangen, daarnaast spelen ze ook regelmatig samen met de brassband, bv tijdens een concert.

Enkele jaren geleden is de drumband een andere weg in geslagen. Er wordt nu met regelmaat gebruik gemaakt van diverse percussie / bij-instrumenten zoals: bongo’s, Tim-Toms, bekkens, beatring, claves enz.

Dedrumbandverzorgt o.a. optredens tijdens: Koninginnedag, Sinterklaasintocht, Avond 4-daagse, Lampionoptochten enz.

Regelmatig gebeurt dit in samenwerking met andere muziekverenigingen, zoals Witte van Haemstede uit Burgh-Haamstede, Crecendo uit Dreischor en Con Amore uit Noordgouwe. Dit omdat een brassband in tegenstelling tot een harmonie of fanfare nooit lopend een optreden verzorgt.

Dedrumbandstaat sinds januari 2022 onder leiding van Marcel van der Maas en repeteert iedere donderdag avond om 19.30 uur in het in het Tonnenmagazijn te Brouwershaven.

De drumband kan natuurlijk altijd nieuwe leden gebruiken, en heeft u interesse, neemt u dan gerust contact met ons op. Of kom gezellig een keer langs op donderdagavond. U bent in ieder geval van harte welkom.

Muziekvereniging Apollo Brouwershaven

Heeft u interesse om lid te worden, schroom dan niet! Neem contact op en informeer naar de mogelijkheden. Want muziek is voor iedereen, je bent tenslotte echt nooit te oud om te leren!!! U kunt natuurlijk ook donateur worden, om onze activiteiten financieel te ondersteunen. Dit is mogelijk vanaf € 8,- per jaar.

Repetitie

Drumbanddonderdag 19.30 uur – 21.30 uur

Meer info op: https://www.apollobrouwershaven.nl/

Live zien? Dat kan op 11 mei!