Slagwerkgroep Sub Umbra Meerveldhoven

SUPERCUSSION

Hoewel we nog vaak over “drumband” spreken is dit een moderne slagwerkgroep, met een grote diversiteit aan zowel melodische als ritmische instrumenten. Deze slagwerkgroep komt, net als de harmonie, uit in de hoogste afdeling van de KNFM.

SuPercussion

De slagwerkers of tamboers bespelen een groot aantal verschillende instrumenten. Zowel ongestemde als gestemde instrumenten (melodisch slagwerk) worden bespeeld. Een kleine greep uit het instrumentarium: snaredrum, tenordrum, bassdrum, bongo’s, conga’s, pauken en drumstel. Dit wordt aangevuld met talloze ritme-instrumenten zoals tambourijnen, shakers, guiro, claves, cymbals, castagnetten en temple blocks. Voor het melodische werk wordt gebruikgemaakt van buisklokken, klokkenspel en xylofoon.
De drumband speelt zeker niet alleen marsen maar ook concertstukken. Tijdens de concerten wordt letterlijk alles uit de kast gehaald om het publiek te laten genieten van een geweldig goed stuk muziek.

SuPercussion

De instrukteur van de drumband is Marcel te Brake.
Enkele leden van de drumband spelen ook met het harmonie orkest mee. Als het korps uittrekt, voor serenades of muzikale rondwandelingen loopt de drumband voorop.

Ook de slagwerkgroep kent een leerlingenorkest.

Maandag is de vaste repetitieavond van de slagwerkgroep.
Van 20.00 uur tot 21.45 uur in ontmoetingscentrum “De Ligt” in Meerveldhoven.

SUBEAT

Voor alle kinderen die willen beginnen met drummen start Harmonie Sub Umbra met slagwerkklasje SUbeat. Deelnemers leren drummen door samen te spelen in een groep met een enthousiaste dirigent. Samen met andere beginnende slagwerkers kunnen ze op allerlei slagwerkinstrumenten vette, grappige en coole beats maken.

De repetities vinden plaats op maandagavonden van 19.15 tot 19.45 uur in De Ligt. Lidmaatschap kost 12 euro per maand. Natuurlijk wordt er ook opgetreden. Bij belangstelling kunt u mailen naar info@subumbra.nl