Slagwerkgroep EMS Hardinxveld-Giessendam 

 

Op 29 juni 1945 is muziekvereniging Eendracht Maakt Sterk (EMS) opgericht door het samenvoegen van twee muziekverenigingen, “Crescendo” uit Boven-Hardinxveld en “Tempo” uit Giessendam. In de oorlog was al het koper in beslag genomen en er waren dus maar enkele mensen die hun koper instrument konden redden. Het muzikale niveau was in de begin periode hierdoor aan de lage kant. In de jaren na de oorlog werd een drumband een must voor een muziekvereniging, dus ook bij EMS.

 

 

De slagwerkgroep van EMS bestaat uit een groep slagwerkers die met veel plezier met elkaar muziek maken. De slagwerkgroep is zeer actief op verschillende gebieden. Binnen en buiten de gemeente Hardinxveld-Giessendam zijn ze te zien tijdens diverse avondvierdaagse intochten. Daarnaast geven ze leuke (uitwisselings)concerten, zowel in Hardinxveld-Giessendam als in andere plaatsen in Nederland. Een enthousiaste groep slagwerkers die geen uitdaging uit de weg gaat.

 

 

Muziekvereniging EMS uit Hardinxveld-Giessendam is weer volop aan de slag. De vereniging bestond maandag 29 juni 75 jaar, maar kon dit helaas niet vieren. Inmiddels zijn de orkesten weer begonnen, evenals de drumband. Kom dus gerust eens binnen lopen tijdens een repetitie en maak kennis met deze groep slagwerkers.

Meer info op: http://emshardinxveld.nl/