Drumband Hasselts Fanfare Orkest

De Drumband bestaat uit enthousiaste jonge vrouwen en mannen en ondersteunen het orkest op straat tijdens rondgangen. Natuurlijk treden ze ook zelfstandig op. De drumband behoort tot de nationale top en is zelfs één van de grootse verenigingen in Nederland. Zij hebben meerdere malen het topconcours gewonnen van de nationale bond met het hoogst aantal punten.

Bij de Drumband wordt op ongestemde slagwerkinstrumenten gespeeld. Dat wil zeggen scherpe, doffe en grote trom, bongo’s, conga’s, bekkens en véél meer.

In 2005 debuteerde de groep op het WMC te Kerkrade (de Olympische Spelen v/d muziek wereld). Na een succesvol optreden mochten ze een eerste prijs in ontvangst nemen, een topprestatie!

Instructeur: Henri Timmerman                                                                                                                                          Tamboer-maitre: Jan Worst

De drumband repeteert op dinsdagavond. Zij zijn ingedeeld in de 1ste divisie sectie A (kampioensklasse). Ook nemen ze deel aan podiumwedstrijden. Hier komen ze uit in de 2de divisie.

Nieuw voor de drumband is de groeiende vraag naar Hasselts Percussion. Eigenlijk de zelfde groep slagwerkers maar dan met een aangepast repertoire wat vergeleken kan worden met bijvoorbeeld Slagerij van Kampen. Zo speelde ze al tijdens het 750 jarig jubileum van Hasselt, maar ook als publiekstrekker op andere festiviteiten.

Meer info op: http://www.hasselts-fanfare.nl

Klinkt goed Drumband Hasselts Fanfare!

Gepostet von Herman de Vries am Samstag, 23. Juni 2018

 

Jou vereniging ook als slagwerkgroep van Maand? Neem contact met ons op en nomineer je vereniging.