Slagwerkgroep v/d Maand

 

 

Slagwerkgroep Percussâo

Wie ´s woensdagavonds in of langs Dorpshuis Den Brink in Den Hout komt, heeft zeker de twaalf enthousiaste dames gehoord van slagwerkgroep Percussâo.  Zij repeteren daar wekelijks onder de bezielende leiding van Oscar Alblas. Dit jaar is het al 10 jaar geleden dat deze gezellige groep is opgericht.

Slagwerkgroep Percussâo, opgericht in 2009, is een enthousiaste groep van ongeveer 10 personen. Veel muziek die gespeeld wordt, is speciaal voor de slagwerkgroep gecomponeerd door de instructeur. De leden van de slagwerkgroep bespelen bij ieder muziekstuk een ander slagwerkinstrument, waardoor het een gevarieerd geheel is.

Slagwerkgroep Percussâo verzorgt zelfstandig optredens binnen en buiten het dorp Den Hout. Daarnaast verzorgt Percussâo samen met fanfare Amicitia optredens bij jaarlijks terugkerende activiteiten zoals Koningsdag, nationale dodenherdenking, dauwtrappen en de intocht van Sinterklaas.

De repetities zijn op woensdagavond van 19.00 tot 20.00 onder leiding van Oscar Alblas in Dorpshuis Den Brink, Houtse Heuvel 24a, Den Hout.

 

Meer info op: http://amicitia-denhout.nl

 

Instructeur

Oscar Alblas is professioneel musicus en werkzaam als allround slagwerker bij het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht. Ook is hij actief als percussionist en drummer in verschillende bands en ensembles.

Met een gedegen (klassieke) opleiding aan de Codarts Hogeschool voor de Kunsten als basis heeft Oscar zich ontwikkeld tot een veelzijdig musicus. Als freelancer binnen de klassieke muziek speelde hij onder meer bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine, Holland Symfonia en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Tegelijkertijd was en is hij actief in jazz, pop en rock, en werkte hij als speler en componist mee aan theaterproducties van Conny Janssen Danst, Onafhankelijk Toneel, Rick Engelkes Producties, Theater Babel Rotterdam e.v.a. Verder is Oscar al vijftien jaar actief als slagwerkdocent.

 

Jou vereniging ook als slagwerkgroep van Maand? Neem contact met ons op en nomineer je vereniging.