Slagwerkorkest Sint Cecilia 

Sint Anthonis 

 

Sint Cecilia is maar liefst twee slagwerkorkesten rijk: de Jeugdslagwerkgroep en het Slagwerkorkest.

 

Het Slagwerkorkest (SWO) is momenteel een jonge groep slagwerkers die de afgelopen jaren binnen onze eigen vereniging zijn opgeleid. In het Slagwerkorkest spelen de leden op verschillende slagwerkinstrumenten, zowel gestemd en ongestemd slagwerk. Naast het streven naar muzikale uitdaging is een goede sfeer, samen muziek maken, plezier beleven en gezelligheid ook belangrijk.

Om in dit orkest te kunnen spelen is diploma-B op ritmisch slagwerk sterk aanbevolen. Dit diploma vormt een goede basis om in het slagwerkorkest mee te kunnen spelen. Voor slagwerkers die graag meer behendigheid willen krijgen op het gestemde slagwerk of mallets is er de mogelijkheid om tijdens de individuele les ook vaardigheden op melodische instrumenten verder te ontwikkelen. De geleerde vaardigheden worden binnen het slagwerkorkest verder uitgediept.

Jaarlijks heeft het slagwerkorkest meerdere optredens op de agenda staan. Dit wisselt van concerten samen met het Blaasorkest, uitwisselingsconcerten, deelname aan een beoordelingsfestival of een muzikaal avondvullend showconcert.

Het Slagwerkorkest repeteert op donderdag van 19.00 tot 20.30 uur in MFA Oelbroeck

De slagwerkers worden actief betrokken bij activiteiten van de vereniging, commissies en projectgroepen. Daarnaast worden leden van het slagwerkorkest gestimuleerd om mee te spelen in het opleidingsorkest (OLO) of blaasorkest (BLO) van de muziekvereniging.

Voor extra info kunt u mailen met: info@mvsintcecilia.nl

 

Jeugdslagwerkgroep

De vereniging stimuleert het samen muziek maken, laagdrempelig en al vroeg in het opleidingstraject. Jonge slagwerkers in opleiding kunnen al binnen enkele maanden instromen in de Jeugdslagwerkgroep (JSG).

Leerlingen die beginnen met les starten op snaredrum. Op de snare-drum leren ze beheersing over de drumstokken en oefenen ze om verschillende ritmes goed te kunnen spelen. De slagwerkers werken toe naar een eerste bouwstenen examen als voorbereiding op het examen voor A- diploma ritmische slagwerk.

In de Jeugdslagwerkgroep maken de slagwerkers kennis met verschillende slagwerkinstrumenten. Op zowel gestemd als ongestemd slagwerk leren ze samen muziek te maken en ritmes te spelen. Hierbij wordt rekening gehouden met individuele kwaliteiten. Iedereen kan op zijn eigen niveau muziek maken, met muzikale uitdaging voor iedereen.

De jeugdslagwerkgroep laat bij verschillende festiviteiten van zich horen met kleine optredens die tijdens de repetitie worden ingestudeerd. Ouders zijn altijd welkom om bij deze optredens en andere verenigingsactiviteiten aanwezig te zijn en te helpen.

De jeugdslagwerkgroep repeteert net als hun grote broer op donderdag van 17.45 tot 18.45 uur in

 

Meer info op: https://www.mvsintcecilia.nl/