Slagwerkgroep st. Gregorius Giesbeek

 

 

St. Gregorius is een bloeiende vereniging en heeft het geluk te beschikken over een groot aantal leden in opleiding. Gregorius staat voor muzikaliteit, gezelligheid en saamhorigheid!

De vereniging is in 1920 opgericht en bestaat dit jaar dus 100 jaar. In 2019 is er, in het kader van dit jubileum, door alle leden en dirigenten hard gewerkt om een Jubileum-album op te nemen. Op deze cd staat ‘The Best of Gregorius’ van de afgelopen jaren. De slagwerkgroep heeft er voor gekozen om het stuk ‘Child in Time’ van Deep Purple op te nemen en bijgevoegd ziet u een opname van dit stuk dat is gearrangeerd door Edwin. De overige activiteiten i.v.m. het jubileum zijn op dit moment afgelast of verplaatst naar een nog naader te bepalen datum.

De slagwerkgroep van St. Gregorius bestaat uit 12 muzikanten en staat sinds 4 jaar onder leiding van Edwin Rosmulder. Naast de slagwerkgroep beschikt St. Gregorius over een fanfareorkest bestaande uit 40 muzikanten dat onder leiding staat van Dineke Griek.

De slagwerkers oefenen met name ter voorbereiding van concerten en marsmuziek op de weg. De junior slagwerkers worden opgeleid om door te groeien tot senior slagwerker.

Wekelijks wordt er door de groep op donderdagavond gerepeteerd van 18:00 tot 19:15 uur. De junior slagwerkers krijgen les op donderdagmiddag. De repetities en lessen vinden plaats in de zaal van het Hof van Giesbeek.

Door in 2018 het muziekakkoord te tekenen en hiermee het initiatief ‘Meer Muziek in de Klas’ te ondersteunen is de vereniging een nóg intensievere samenwerking aangegaan met o.a. Muziekschool ‘Liemers Kunstwerk!’ en de plaatselijke basisschool. Hiermee laat Gregorius ook zien dat ze als traditionele dorpsfanfare mee kunnen en moeten gaan met de tijd en ook zeker open staan voor nieuwe ontwikkelingen en samenwerkingsverbanden.

 

Meer info op: http://www.stgregoriusgiesbeek.nl/

 

 

 

 

Op het Jubileum-album ‘The Best of 100 jaar Gregorius’ staan naast ‘Child in Time’ nog meer nummers uitgevoerd door slagwerkgroep en fanfareorkest. De cd is te koop voor €10,- en voor meer informatie kunt u mailen naar gregorius2020@stgregoriusgiesbeek.nl. Voor infomatie over de vereniging kunt u mailen naar secretariaat@stgregoriusgiesbeek.nl

 

Meer info op: http://www.stgregoriusgiesbeek.nl/