Slagwerkgroep Concordia 

 

Slagwerkgroep Concordia is opgericht in 1955 en komt uit in de Ere-divisie van de Koninklijke Nederlandse Federatie van Muziekverenigingen (KNFM).

De slagwerkgroep heeft zich in het verleden hoofd-zakelijk gericht op marcherende werken in com-binatie met stilstaande werken. In deze sectie zijn – zowel nationaal als internationaal – een groot aantal aansprekende successen geboekt. Vermeldenswaardig zijn Landskampioenschap KNFM (1995), gouden medaille Wereld Muziek Concours Kerkrade en Ere-diploma van de KNFM.

De afgelopen jaren is de nadruk meer verschoven naar de podiumoptredens. Deze optredens worden gekenmerkt door een grote diversiteit aan slagwerkinstrumenten (ongestemd slagwerk, melodieus slagwerk en diverse percussie-instrumenten). In 2007 vond in Etten-leur promotie plaats naar de ere-divisie podium en in 2008 werd de slagwerkgroep Landskampioen Podium 1ste divisie in Winterswijk.

Naast deelname aan concoursen en het opluisteren van diverse plaatselijke activiteiten organiseert de slagwerkgroep jaarlijks een slagwerkconcert.

De slagwerkgroep staat sinds 1997 onder inspirerende leiding van Casper Traa. De repetitie vindt wekelijks plaats op dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in cultureel centrum De Kei in Reusel.

Meer info op : http://concordiareusel.nl/

Jeugdslagwerkgroep

De jeugdslagwerkgroep van onze vereniging is een kweekvijver voor onze slagwerkleerlingen. Binnen deze groep leert men samen te spelen op verschillende soorten slaginstrumenten, niet alleen met het doel om op persoonlijk niveau stappen te maken, maar ook om zich uiteindelijk bij uitvoeringen aan het publiek te presenteren. De latere aansluiting bij de slagwerkgroep zal afhankelijk zijn van de samenstelling van dat moment en behaalde niveau van een ieder.

De repetitie wordt door Ruud Diederiks verzorgd, in principe elke dinsdag van 18:45 tot 19:45 in De Kei in Reusel. Ruud is ook de slagwerkdocent die de individuele lessen geeft aan onze slagwerkleerlingen. Hij weet daarmee het beste in te schatten wie op welke partijen kunnen worden ingezet.

Concordia verwelkomt graag nieuwe leerlingen die binnen de jeugdslagwerkgroep en is er zich dan ook van bewust dat een gedegen muzikale opleiding een goede basis is om veel plezier te kunnen beleven aan het musiceren binnen een groep. Op deze manier scheppen wij de randvoorwaarden, ook door middel van verdere begeleiding en beschikking van instrumentarium, om deze groep goed te kunnen laten functioneren.

Als voorbeeld noemen we nog even een hoogtepunt uit de geschiedenis van de jeugdslagwerkgroep: het behaalde Nederlands kampioenschap voor jeugdslagwerkgroepen in Assen in 2014. Toen nog onder leiding van Robbert Hendriks.

Mocht je interesse gewekt zijn, aarzel dan niet om eens een keer tijdens een van de repetities binnen te lopen. Of via werkgroepdrumband@concordiareusel.nl met ons contact op te nemen.

Afgelopen vrijdag fantastisch begin van het jubileumjaar. #concordia100jaar Op naar maestro 18 mei.Reusel in the mix 22-23juniJubileumweekend november '19Komt dat zien!!!

Gepostet von Slagwerkgroep Concordia Reusel am Sonntag, 3. Februar 2019

l

Ter ere van het 50 jarig jubileum in 2005 heeft de slagwerkgroep een cd opgenomen. Deze cd bevat prachtige nummers uitgevoerd door de slagwerkgroep. De cd is te koop bij Mark Verhagen en kosten € 10,00 per stuk. Voor meer informatie en verkoop stuur een mailtje naar mark.verhagen@hetnet.nl