Slagwerkgroep Ons Genoegen Oirlo

 

Ons Genoegen is in 1908 opgericht als een wielerclub. Er was in die tijd nog geen sprake van een muziekvereniging. Het hebben van plezier en het wedstrijdfietsen was belangrijk, waardoor al snel een zangafdeling werd gevormd binnen de fietsclub. Niet alleen het wedstrijdfietsen was belang­rijk maar ook het plezier erin, wat al snel leidde tot een zangafdeling binnen de fietsclub. In deze zangclub zaten leden uit Oirlo, Klein-Oirlo en Castenray.

In 1927 werd er besloten om de vereniging om te zetten in een fanfare. In 1964 werd de drumband opgericht waarna Ons Genoegen statutair werd omgezet in een muziekvereniging gericht op een bredere muzikale en culturele invulling van de verenigingsactiviteiten.

De slagwerkgroep van Ons Genoegen Oirlo is een levendige en jonge club. In november 2016 behaalde zij op het bondsconcours in Heel de 1e prijs met promotie naar de 2e divisie. Waar vroeger de percussions en de drums het meest belangrijk waren, richt de slagwerkgroep Ons Genoegen Oirlo zich ook steeds meer op het melodische slagwerk. Dit is een van de redenen voor de naamswijziging van drumband naar slagwerkgroep een paar jaar geleden. De muziekstukken van de slagwerkgroep zijn zeer gevarieerd en uitgebreid geïnstrumenteerd, zo heeft iedere slagwerker een belangrijke rol.

De slagwerkgroep staat sinds 2008 onder leiding van Bart Jeuken (1982). Nadat hij in 2007 zijn conservatorium opleiding Bachelor of Music in Alkmaar afrondde studeerde Bart nog 2 jaar klassiek slagwerk aldaar en rondde hij in 2010 de cursus tot slagwerk dirigent af bij Kreato in Thorn. Bart heeft met onze slagwerkgroep al diverse successen behaald waaronder het Limburgs en Nederlands kampioenschap in 2011 en resp. 2012. In 2016 werden er maar liefst 87 punten behaald tijden het podium concours en daaruit volgde in 2017 een mooie 2e plaats tijdens het NK. Bart heeft naast Oirlo ook nog de slagwerkgroepen van Melderslo en Jong Nederlands Horst onder zijn hoede en verzorgt de slagwerk lessen van veel leerlingen in de regio Venray en Horst. Verder is hij nog actief als drummer bij o.a. de Lekkeband waarmee hij optredens geeft door heel Nederland.

Ben je benieuwd hoe het is om in de slagwerkgroep te spelen? Kom dan eens langs op de repetitieavond op dinsdag van 19.00 tot 21.00 uur.

 

Meer info op: http://onsgenoegenoirlo.nl