Marcel van Vught is zijn carrière al op jonge leeftijd begonnen. Als kleine jongen zat hij thuis al vaak te drummen. Hij is begonnen bij de drumband in zijn woonplaats St. Michielsgestel. Daarna is hij zijn horizon gaan verbreden bij verschillende bands in diverse stijlen; pop, jazz, rock, wat er maar voorhanden was. Toen hij na de Havo naar het Brabants Conservatorium in Tilburg mocht heeft hij meteen twee richtingen gecombineerd omdat hij niet kon kiezen; zowel Slagwerk Klassiek als Slagwerk Geïmproviseerd. Hij kan nog steeds niet kiezen en dat is te zien aan het grote aanbod aan workshops dat hij te bieden heeft. Natuurlijk allemaal van topkwaliteit, en ook open voor eigen inbreng, want muziek maak je samen. 

De komende weken zal Marcel 21st Century Hybrid Rudiments plaatsen in zowel onze Fb groep als hier op de website. De video’s van eerdere oefeningen kun je steeds terug vinden in onze Fb groep. De video van de laatste oefening staat ook op onze website.  Succes!

— — —

 

Welkom allemaal, bij een nieuwe serie van: 21 Century Hybrid Rudiments! Op navolging van de zeer succes volle serie Rudiments van Paul Vd Heijden!

Hybrids zijn eigenlijk een combinatie van de 40 Rudiments! Dus check deze nog even goed!
1. Swiss-A-Diddle.
Deze heeft zijn naam te danken aan een combinatie van Swiss Army Triplets(31) en Flam Taps(34).
Voor vragen en/of opmerkingen kun je me altijd een bericht sturen via Messenger of check mijn website:(www.rhythmproductions.net)!

2. Choo-Choo

Deze heeft zijn naam te danken aan het trein ritme wat je hier in hoort! Verder is het een paradiddle, met een Flam op de diddle en accent op de 1, natuurlijk kun je accent verplaatsen en is deze uitermate geschikt voor op de drums! Bass op de 1 en Flam het accent!

3. Chata-Chi Chi!

Bij de Chata-Chi Chi speel je een Paradiddle waarbij de eerste , derde en vierde noot een Flam krijgen.
Begin rustig met een Paradiddle(Moeller Motion), voeg daarna 1 voor 1 een flam toe tot je ze allemaal hebt!
Oefen met en zonder Metronoom en bouw het tempo rustig op!

4. Shirley Murphy!

Elke Hybrid Rudiment heeft zijn eigen naam, deze worden zelf verzonnen door de persoon die hem heeft ontdekt, soms heeft dat te maken met de naam van de rudiment of meerdere Rudiments gecombineerd, het kan ook te maken waar deze naar klinkt het kan ook met de persoon zelf te maken hebben zoals in dit geval, of iemand zelf een leuke naam voor het!
The Shirley Murphy is een combinatie van een puduhduh(Rll of Lrr) en een triple stroke(rrr of lll)! In dit geval 1, 2, 3!
Eventuele varianten op deze:
(1,2,3), (1,3,2), (2,1,3), (2,3,1), (3,1,2) en (3,2,1)!

5. Cheese Inverts!
Deze wordt ook wel Inverted Flam Cheese genoemd (Inverted Flamtap)!
Cheese is een combinatie van een Flam en een diddle en dat gecombineerd. The Cheese: maakt het net iets lekkerder! Begin rustig en bouw het tempo geleidelijk op!

6. Cheese Chain!
De Cheese Chain is Hybrid Rudiment bestaande uit 8 single strokes (rlrlrlrl)!
Het begint met een Cheese(zie nummer 5), gevolgd door een tap stroke, daarna 3 alternated flams, drag en 2 single stokes!

7. Flamacue-Diddle!
De Flamacue-Diddle is een combinatie van een Flam Paradiddle waar bij de tweede noot word geaccentueerd, de whip motion (up stroke onmiddellijk gevolgd door down stroke).
Dus de Flam wordt hier niet geaccentueerd.
Tip oefen eerst de Flamacue en start langzaam.

8. Diddle-Flafla.
De Diddle-Flafla is een reversed Paradiddle ( RRLR, LLRL), waar bij de laatste, 2 slagen een Flamslag krijgen(Pata flafla)!